Cvetnilist
|
Bodoca mamica, tudi mene nervira prah ampak jogi imam tako še zavit v polivinil tako da se v bistvu nabere samo na leseni del, to pa tako sproti vse obrišem. Ja moja teta na primer ima 3 otroke in je imela vse tri porode ok. Je bila sicer raztrgana ampak je rekla, da to vse pozabiš, ko dobiš otroka v roke. Je pa ona taka flegma, šla je tik pred zdajci rodit in se sploh ni obremenjevala s porodom, zato pa je verjetno imela lepe in hitre porode. No pa saj verjetno ti bo tudi zdaj pred koncem pasalo, da boš lahko doma. Mi imamo tako v šoli, da v bistvu od vsega dopusta kaj ga imam lahko koristim po svoje samo dva dni, se reče 48. člen. Pa še ta dva dni naj ne bi bila hkrati. Ostalo pa se vse mora dat za počitnice, takrat smo pač prisiljeni bit doma, če hočemo ali nočemo. Pa tak je za vse počitnice premalo dopusta tako da moramo še med letom narediti toliko nadur, da si pokrijemo to kar nam manjka. Seveda bom povedala, če bom kaj v Lj! Jaz imam namen ostati na forumu, res upam da tudi vem, ker se mi zdi, da si bomo lahko še naprej v marsičem svetovale in pomagale. Jabuk, pravilno!! Ginekologi so tam zato, da nam svetujejo in pomagajo. Tako da kar brez zadržkov povej kaj te muči in vprašaj kaj te zanima. Glej boš videla, da se zna zgoditi, da boš na koncu prijetno presenečena in da boš rodila lepo po naravni poti brez težav. Tega ti sicer ne moram zagotoviti ampak lahko ti zagotovim, da noben porod ni enak in da če boš poskusila razmišljati pozitivno in se ne preveč obremenjevati, da lahko že s tem marsikaj narediš. Preeklampsije pa se tako ali tako ne da predvideti naprej, če te doleti, te doleti in ne moraš pomagati. Ogromno žensko jo ima in si niso same krive za to. Kar se pa tiče teh umetnih popadkov in prediranja mehurja, sem dobila en nasvet (tudi od tete, o kateri sem pisala gori), da naj tega če se le da ne pustim. Da to ponavadi v bolnici forsirajo sploh če imajo gužvo in želijo porod čimprej opraviti. Ne vem, baje da to vse naj ne bi bilo vredu in da je boljše se temu izognit. Se pa strinjam s tem, da so ti hitro sprožili carski rez, 4 ure ja ni nič... Baje bi naj bilo do 8 ur ok. Zanimivo no, da so se tako hitro odločili za cr.
|