Cvetnilist
|
Pa saj ravno vsa ta znanost in tehnologija tudi vpliva na vse to, da se pojavijo razni zapleti. Tudi prehrana, ki jo imamo danes, zakaj so te otroci toliko bolj bolehni? In vse te mlečne formule in podobno? Včasih so vse ženske dojile, ni bilo nadomestkov, in so bili dejansko vsi otroci zdravi. Pač jaz nerada pametujem glede tega, vsaka mama se sama odloči, če bo dojila ali ne, ampak sem prepričana, da dojenje zelo pomaga pri izoblikovanju otrokovega imunskega sistema. To glede presledka pa ja, definitivno je treba paziti na higieno. Tako kot celo nosečnost, se mi zdi, da če ni dobre higiene, da kar hitro pride do kakšnih hujših vnetij in podobno. Jaz dolgo nisem vedela, če se naj odločim za materinsko šolo ali ne in mi nekak ni žal da nisem šla. Mogoče mi čez čas še bo ampak si mislim, da nekako bom že zmogla, ko bom dobila svojega otroka v roke. Mogoče mi je res edino to malo žal za te sezname kaj vse potrebujem ampak to si me ti lepo rešila Bodoča mamica 1. Kar se tiče pediatra ga že imam, moram samo še poklicati, ko bom rodila. Sem dobila eno pediatrinjo čisto blizu doma tako da bova lahko z malo vse peš urejali. To mi je bilo pomembno, da se bom čim manj vozila z avtom. Za zobozdravnika predvidevam, da je treba poiskat, ko se bodo pojavili prvi zobki, za cepljenje tako ali tako povedo sproti, kako in kaj, kar se pa tiče fizioterapevta pa predvidevam, da pride v poštev, če je (bog ne daj!!) kaj narobe in otrok ne napreduje tako kot mora. Ali je bilo še kaj posebej rečeno glede tega v šoli Mamica in bi bilo dobro vedeti? Se ti že v naprej zahvaljujem, da si prijazna in deliš te informacije z nami, meni naprimer to ogromno pomeni, ker določenih stvari vseeno ne vem. Oziroma ogromno mi pomenijo nasveti vseh vas! To da ne pustijo rojevati po občutku pa je tako skregano z logiko. Enkrat sem nekje slišala, da je to rojevanje na hrbtu, najmanj naraven položaj. Tiste, ki ste že rodile in imate izkušnje s temi odločbami, kaj je normalno, da je ta prva odločba za porodniško samo za 3 mesece? Se potem avtomatsko dobi nova odločba za dopust za nego ali je potrebno dati kakšno novo vlogo?
|