|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
22.11.2018 6:58:12   
Kolica
Ja do sedaj sem kr veliko na hrbtu prespala in izgleda da je res nekaj na tem, ker sem danes spala na boku in z dvignjenim vzglavjem in sem se vsaj malo naspala. Še moj me je zmasiral zvečer in izgleda je pomagalo, da sem se malo sprostila. To glede stopnic ali pa če treba it v hrib pa tud jaz sopiham kot bakica user posted image user posted image

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 826
22.11.2018 8:34:08   
LoniRR
Da se se malo jst javim. Zbolela in pristala z visoko vrocino na antibiotikih. Za zdravila so me pomirili da ne skodujejo. Kar me pa skrbi je pa vrocina. Ze 2x v enem dnevu sem jo morala zbijati z obhladki in lekadolom, da nebi presegla 39 st. Ko obsedena sem s toplomerjem. Ima katera kaj izkusenj oz. Ve kako je s temperaturo za otrocka? 
Kolica imas blazino za spanje? Meni zelo pomaga in odkar jo imam lazje spim.

(odgovor članu Kolica)
Neposredna povezava do sporočila: 827
23.11.2018 18:58:16   
Cvetnilist
Tissa, a res lahko spimo na trebuhu? Tega bi bla jaz zelo vesela, ker imam namreč problem odkar sem noseča, ker sem prej vedno spala na trebuhu haha. user posted image Zdaj pa se mi zdi, da mi telo samo ne pusti, da bi se ulegla na trebuh ponoči haha.
Drugače pa spanje na hrbtu vem da se z višino nosečnosti odsvetuje, ker je plod vedno večji in pritiska na določene živce v hrbtenici. Pa hude slabosti se lahko pojavijo. Najbolje je baje spati na levem boku. Imam pa drugače jaz že tudi to blazino, ki jo omenja bodoča mamica in je precej lažje s tem spati.
Bodoca mamica, ne se preveč sekirati zaradi antibiotikov, sem jih tudi jaz imela pred kakšnim mesecem in so mi zagotovili, da ne morejo škodovati otročičku. Kar se pa tiče vročine pa ti priporočam kak lekadol, to vem da naj ne bi škodovalo. Pa še en trik je, ki se ti bo morda zdel malo čuden ampak olupljen kos krompira si povij na podplate in pusti nekaj časa, krompir naj bi vase potegnil vročino.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 828
23.11.2018 19:26:07   
LoniRR
Cvetnilist hvalaa za nasvet. Jem lekadole za zbijanje vrocine. Problem je, ker mora biti vmes vsaj 4ure premora. Meni pa ze po 3h ponovno naraste preko 38 vse do 39.2. Zbijam z obhladki ampak se vseeno vrocina je. Bom probala prec s krompirjem ker sm ze proc izmucena od neprespanosti in neprestanega boja s temp. Mi je G. Rekla da ne morm nic glede tega in da nej samo pocivam, pijm in zbijam vrocino. Sreca da imam v torek morfologijo da vidim otrocka in bom lahko mirna. Cvetnilist koliko si imela pa vrocine?Kar se lezanja tice menim, da telo samo opozori kateri polozaj pase in kateri ne. Meni ze od ene 8tedna ni vec pasalo spati na trebuhu oz. Imela sem navado spati na desnem robu trebuha s cisto pokrcenimi nogami. Na hrbtu sem lahko kratek cas. Z blazino pa lahko spim daljsi cas na boku in se ponoci potem le 1x ali 2x zbudim, da se obrnem na drug bok.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 829
23.11.2018 20:14:30   
Cvetnilist
Ni kaj, upam, da ti bo pomagalo. user posted image Boga, vem da to res ni fajn ko ne veš več kaj bi naredila, da bi bilo bolje po vrh vsega pa se še obremenjuješ za otročička. Jaz takrat nisem imela takšne temperature, 37.5 sem imela. Mene je grlo zelo bolelo in ker ni bla zdravnica prrepričana če je za antibiotik ali ne mi je dala pregledat kri ki pa ni bila ok in je pokazala da je v telesu neko vnetje. Zato sem dobila antibiotik, ki pa mi je po dveh dneh že pomagal. Pa ti je povedala kaj ti je da si dobila antibiotil? Se mi zdi, da bi moral antibiotik kar hitro prijet in ti začet zbijat vročino!!
No vrjamem, da te bo morfologija pomirila, ko boš videla da je z dojenčkom vse ok! user posted image
Jaz se ne spomnim točno kdaj sem prenehala spati na trebuhu, vem da je bilo kar hitro, ker mi telo enostavno ni več pustilo da spim tako haha. Nek obrambni mehanizem se je pojavil oziroma strah da ne bi s tem škodila otroku. Drugače pa meni je tudi na splošno spanje lažje odkar imam blazino. Ta blazina je pametna naložba. user posted image

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 830
23.11.2018 21:48:23   
TissaBaby
Jaz pa spet kasljam kot norec. In tudi za vsako pastilo treba vedet, ce se lahko ali ne. Meni so dali Granobil. Ma ne pomaga dosti. Pijem caj nonstop in se neko ajurvedsko stvar si dam v caj, samo delam v soli in napenjam glasilke in ni ok. Se dobro, da je vikend. 
Glede spanja sem brala, da hrbet ni ok, trebuh, da te ze telo opozori, najboljse pa na levem boku ja. Jaz poslusam telo. Spim tudi na hrbtu obcasno in na trebuhu. Zaenkrat imam probleme s spanjem le zaradi kaslja 🙄. 
Malo gledam, da bi si pocasi kupila kaksne pajkice za nosecnice, ker me pocasi vse ze moti. Kje kupujete? 

Neposredna povezava do sporočila: 831
23.11.2018 22:24:22   
Cvetnilist
Vem to za grlo in kašelj, da se ne da nič prav dobit, zato sem jaz končala na antibiotikih.
Drugače pa jaz si vse nosečniško kupujem v h&m, se mi zdi da je še najbolj ugodno. Legice pa sem si kupila pač enih par večjih velikosti. Samo ene imam prav nosečniške, te pa sem si naročila preko spleta.

Neposredna povezava do sporočila: 832
23.11.2018 23:34:25   
LoniRR
Jst sm kupila nekaj v banbino trgovini in nekaj v h&m, ki je cenovno ugodnejsi.Sama imam pogoste tezave s sinusi in mi vedno zdravnica preveri kri, ker dobim antibiotik le pri bakterijskem vnetju. Tko da ponovno imam bakterijsko vnetje dihal- tudi kasljam. Mogoce ksne rikola bonbone z mentolom? Meni malo pomaga. Rekli so mi da bo trajalo tri dni da mi bo sele prjel in dejansko bo jutri tretji dan. Ne bi bilo pa prvic da bi morala antibiotik zamenjati, ker mi ne pomaga, ker je telo ze imuno.

Neposredna povezava do sporočila: 833
24.11.2018 8:04:51   
Jetkarmak00
Mene so na morfologijo naročili takoj, ko sem zastartala 23 teden, včeraj sem jo mels.. Ma sem de vedno čudila zakaj mi jo dajo tako pozno? Sem jo imela pa v LJ porodnišnici.. Ker imam tam ginekologa ubistvu.. Ma mi je morfologijo delal ť minut.. Spet.. Pomoje so to taki eksperti.. Haha.. Al nevem kako lahko tko hitro vse zaključi.. Čakaš pa noro... Po dve uri...Zanimaa me, a je še katera ki ji niso merili maternični vrat??? Meni je namreč rekel, ko sem ga vprašala kako je s tem... In mi reče: tega ne rabite, vse je vredu.. Zakaj ne rabim? Kako ve da je vse ok, če mi ga ne meri? Mah... :D znjim ni fajn češnje zobat. 😆😆😁Zanimal bi me tudi, kako je z urejabjem porodnišje in ostalih stvari? Baje moraš dva meseca prej izpolnit neko vlogo?? A katera ve, kako poteka v primeru, da si zapislen za nedoločen čas, ampak ne 12 mesecev? 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 834
24.11.2018 8:18:17   
Nosecka30
Da se vam se jaz malo javim. Ta teden sem prebila polovicko z obupnimi bolecinami v krizu. Sem se ze misla it pokazat, mi obcasno otrdi tudi trebuh pa je na sreco minilo. Sem se pa malo spocila doma na bolniski, upam da bom zdaj bolje. Pikepoke vsem bolanim, mi se kar ok drzimo zaenkrat. Meni za grlo pomaga Isla Medic, tak fajn pomiri pa mislim da lahko v nosecnosti. Komaj cakam morfologijo v torek, upam da bo vse ok in bom potem bolj mirna v drugi polovici nosecnosti. Glede spanja pa.. Materisnka blazina je top, jaz imam eno Theraline, tako zelo dolgo z mikro kroglicami. Brez nje ne znam vec spat, super par sva ponoci :) :) 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 835
24.11.2018 13:42:36   
Vrtnica89
Zdravo 🙂 se še jaz malo oglasim z vprašanjem - ima katera od vas morda izkušnje z zozanjem karpalnih kanalov v nosečnosti? 

(odgovor članu Nosecka30)
Neposredna povezava do sporočila: 836
26.11.2018 19:41:43   
Zogica_marogica
Pozdrav vsem, da se se mi malo javimo. Prejsnji teden na pregledu v 18.tednu vse ok :D tudi mi nimamo srece z boleznijo, ko sem sla jaz z antibiotikov je moza polozilo in zdej ne vem ce bo mene se enkrat ali sem samo malo zmatrana in se cudno pocutim. Ne zelim ze drugic v enem mesecu na antibiotike. Je pa neverjetno lepo, kako so brcike v zadnjem tednu res ze ornk mocne - toliko, da se ze opazijo na zunaj! Trebuha pa nimam cisto nic, morda z malo domisljije izgleda, kot da sem imela malo prevec obilno kosilo, neverjetno, noben mi me verjame da sem noseca ;)Kar se tice spanja, mislim da je najbolje tako, kot vsaki najbolj pase - se mi zdi, da je uno glede hrbta pomembno predvsem v zadnjem trimesecju? Oblacila pa HM itak, ce imaste app je se najbolj cenovno ugodno (tudi za otrocke) in do novega leta je na vsa narocila zastojn dostava in zastojn vracilo (!!!) - res je zakon, ker ce imas kej za vrnit, pride dpd iskat k tebi na dom, ni treba nosit paketa za vracilo na posto hehe ;) Prijeten zadnji teden novembra in vstop v praznicni december vsem skupaj! :) 

(odgovor članu Nosecka30)
Neposredna povezava do sporočila: 837
26.11.2018 21:38:53   
TissaBaby
Ooo, fajn kakšen nov post prebrat. Jaz tudi ful v kašlju in se filam z vsemi možnimi naravnimi pripravki, moja zadnja opcija je sirup iz medu in čebule, moj bo navdušen, ko se vrne domov user posted image .

Meni je pa trebuh zdej kar naenkrat zrasel, sem na ene 4 kg plusa, tudi v 18.tednu, ne čutim pa še nič otročka. Zgleda bom bolj pri ta poznih.

Sem si pa kupila nosečniške pajkice v Hoferju. Sicer niso neka vrhunska kvaliteta, ma bodo ok :). Od sodelavke sem dobila neke povštrčke in posteljninice za dojenčka, z mojim pa sva tudi za vozički že malo pofirbcala, nameravava pa vse šele po novem letu kupovat. Dve kolegici mi tudi cunjice obljubljata, tako da se že veselim :).

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 838
27.11.2018 0:23:09   
Zogica_marogica
Prosim, porocaj, ce kej domacega za kaselj pomaga... Jaz se kar kasljam od bolezni, ze tri tedne. Sej vem, da bebici nic ne skodi, samo malo tecno je.Sva pa ravno danes gledala glede nakupov - amazon.de ima nekatere zadeve obcutno cenejse, npr. Maxi cosi lupinica in isofix baza pride skoraj 70eur ceneje kot v babycentru. Morda se splaca malo precekirat ;) 

Neposredna povezava do sporočila: 839
27.11.2018 11:33:44   
LoniRR
Zivjoo. No morfologija je za mano in sem ena izmed unih noseck, kjer otrok spol se vedno vztrajno skriva. Cez 2 tedna imam ponovno pregled za spol,ce bo mogoce pokazal...no merla je vse. Tut tezo otroka in dolzino maternicnega vratu. Sem pa zaradi bolezni pridobila manj kot pol kg.

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 840
27.11.2018 14:07:18   
Jjmomy
Moj pa vztrajno kaze lulcka 😂 ze na na nuhalni je bilo receno da je fant, vceraj na pregledu ga je cist usput pokazal, na morfologijo pa se cakamo. No ze na treh pregledih so rekli, da bo fant tako da ga ocitno res ne skriva. Pocasi ze kar vrjamem da imajo prav glede spola.  Lahko pa z zagotovostjo koncno tudi jaz recem da cutim brcike :) tudi moz je par dni nazaj prvic zacutil. Lep obcutek. Smo bili pa tudi mi bolni, ocitno so viroze/gripe ze ornk na pohodu. Gre na bolje. Pozdravcek vsem ;)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 841
27.11.2018 14:22:18   
Mišmašek
Ja drage moje, pozdravljene po ne vem kako dolgem času. Da se malo javim in povem da sem ok. Sedaj sem noseča 20 tednov. Otročičks čutim ene 2 tedna, sedaj že tako za prav. Sem komaj čakala ta občutek. Drugače morfologijo imam šele sredi decembra, zato sem se odločla da grem drug teden še samoplačniško na en pregled, ker mi nekam pogosto maternica yrdi in boli. Upam fa je to normalno in da je vse ok. Hja, o kg pa bolje da ne... Jaz ne vem, ampak moje telo dobesedno vzhaja kot kvas. Sedaj sem že 6 kg v plusu. Toliko sem jih dobila v prvi celi nosečnosti ne že na polovici. No 7 sem jih dala takrat gor. Ne vem kako bo tokrat, pustimo se presenetit. Kožo imam še vedno katastrofalno, mozolji povsod... V glavnem ne morem rečt da žarim od lepote, hahaha. 

(odgovor članu Jjmomy)
Neposredna povezava do sporočila: 842
27.11.2018 14:25:03   
Venera27
Pozdravljene aprilčice♥ da se še tudi jaz malo javim. Sem v 20. tednu in pridelala +1kg😄 Trebuščka pa res ne morem več skrivati. Imam spredaj ležečo posteljico, tako da bo trebušček najbrž kar ogromen. Tudi jaz že slaba dva tedna čutim otročka. Predvsem zjutraj in zvečer. Me pa zadnje čase kar napihuje pa peče zgaga. Pa se čuvam, da ne jem takšne hrane, da bi napihovala. Počutje je vredu ter smo trenutno zdravi. Kupila sem si dve majčki, trenirko in kavbojke za nosečnice kar v mani. Kvaliteta uredu pa še cenovno ugodno. Sem zadovoljna. Morfologijo imam pa 11.12 in jo že z mojim nestrpno pričakujeva. Zaenkrat vse kaže da bo fantič♥Glede kašlja jaz najraje 3x dnevno grgram v mlačni vodi razstopljeno žličko soli ter malo kurkume. Pa tudi prsni koš si ponavadi namažem s tee tree kremo od Justa. Če se le da, prisegam na domača in naravna "zdravila". Zaenkrat še nisem kupila nič. Po novem letu pa bova kupila voziček (Jane trider ali slalom pro reverse). Sem ga navajena že od čuvanja nečakov in nečakinje. In se mi zdi super velika košara, jajčka ter obvladljivost vozička se mi zdi super. Vsem, ki ste bolehne, želim hitro okrevanje🍀🐞Se je katera že pogovarjala glede šole za starše?
Lep dan♥

(odgovor članu Jjmomy)
Neposredna povezava do sporočila: 843
27.11.2018 17:53:11   
LoniRR
Tudi pri meni je spredaj lezeca posteljica in pa precna lega ploda tko da bom tut v trebuh ogromna haha. Sm ravno danes vprasala glede sole in je odvisno kako imajo na voljo predavanja. Pri nas npr. jih imajo v enem tednu zakljucene in zame pride v postev sele po 30tednu nosecnosti. Sm pa narocena na glukozni test. Bi lahko kera, ki je to ze dala cez mi povedala v cem je fora, da ce imas izven potrebnih meritev na tesce sladkor, da testa sploh ne opravljas vec? 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 844
27.11.2018 17:55:42   
LoniRR
Mismasek kar se tice mozoljev nisi edina. Jih imam jst med nosecnostjo se po ramenih k jih nikoli nisem imela. Kozo obup tko da mi res ni jasno od ket pride ideja o sijoci in cudoviti kozi ahahah. Mam pa zato nohte briljantne. 😉

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 845
27.11.2018 19:28:05   
Cvetnilist
Bodoca mamica1 kaj to si dobila posebej napotnico za glukozo? Ali imaš zraven označeno na tistem dolgem belem listu, ki ga ponavadi dobimo za odvzem krvi? Ker tudi meni je dala za preverit glukozo zdaj pa ne vem če je to enako kot imaš ti. Povedala mi je samo, da moram biti tešča.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 846
27.11.2018 20:00:33   
Zogica_marogica
Jaz imam naslednjic, skupaj z morfologijo v 22t ta obremenitveni test (uni 3 urni), ce to mislis.. Baje da je odvisno od zdravnika do zdravnika - moja gin da kar vsako nosecnico, ne glede na predhodne glukoze v krvi na tesce...

Neposredna povezava do sporočila: 847
27.11.2018 20:01:22   
LoniRR
No bila napotnica ampak sam nek obrazec kjer je zapisala moj ime in priimek in pa datum rojstva. Mogoce zto k mam laboratorij v isti stavbi kot ginekologinjo. S tem listom sm mogla v laboratorij se narocit kjer sm dubla A4format z navodili in datum kdaj imam to testiranje ps obvezno morm bit tesca vsaj 12ur.

Neposredna povezava do sporočila: 848
27.11.2018 20:04:36   
Mišmašek
Bodoča mamica 1 jaaaa, ne govori, tudi tam jih mam, pa po hrbtu, po prsnem predelu, glava komplet z vratom. Hahaha, kot da bi lihkar prišla s fronte 🤣🤦

Neposredna povezava do sporočila: 849
27.11.2018 20:04:44   
LoniRR
Zogica marogica jaaa to je to k traja 3ure. Tudi moja da vsako nosecko na ta test. Pri meni so bili izvidi bp. Tut sladkor je bil skoz ok in mam ta pregled v 23t.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?