|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
27.11.2018 20:09:49   
LoniRR
Mismasek prov isto je pri meni. Se na trebuhu se kdaj ksn mali najde. Res mi ni jasno od ket. Med celo puberteto nisem imela niti priblizno takih tezav z mozolji kot pa zdj v nosecnosti. Jst se tolazm s teorijo, da otrok pobere lepoto in da bo po porodu spet nazaj moja stara koza hahaha. 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 851
27.11.2018 20:27:01   
Cvetnilist
Te pa mogoče pri meni ni to to. Moram vprašati, ker te si moram v službi vzet prosto, če to traja tako dolgo. Samo nič mi ni posebej rekla glede tega tako da je mogoče samo klasično preverjanje sladkorja v krvi, čeprav je me pa pred tem spraševala glede sladkorne v družini in se je potem na podlagi tega odločila, da da še glukozo preverit.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 852
27.11.2018 20:41:52   
Venera27
Test za sladkorno dajo ponavadi v 24 tednu nosečnosti. Če imaš manj kot 5.1 imaš tri urni test, če pa imaš že 5.1 ali višjo vrednost, pa si že za diabetološko ambulanto. In naj ne bi delali oggt testa.  Je pa različno od zdravnikov. Tako je pač meni pisalo na listu, ki sem ga dobila poleg. Pa tudi diabetologinja mi je razložila na pregledu.  Jaz sem že vodena v diabetološki ambulanti, ker sem imela  na prvem pregledu pri G 5.2 na "tešče".  Sem pa potem imela naknadno oggt test v bolnici (v 9tednu) in ne pri svojem G. So bili rezultati vredu..Me pa čaka ta pregled zopet 9.1. Mi je kar muka, ko se spomnem, kako bom zopet lačna🙄😄

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 853
27.11.2018 20:47:15   
Cvetnilist
Predvidevam, da te pri meni res ni to to. Pa imaš drugače kakšne težave zaradi povišanega sladkorja?

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 854
27.11.2018 21:15:26   
Venera27
Trenutno nimam povišanega sladkorja. Do zdej sem ga imela samo na prvem pregledu. Pa še to nisem bila na tešče (žvečilka) + stres, če bo vse vredu z otrokom. Imam napravo doma pa si merim. Vse imam v mejah normale. Bomo pa videli kaj bo tretje trimesečje prineslo. Ponekod zdravniki preveč pretiravajo, ponekod pa premalo. 

Neposredna povezava do sporočila: 855
27.11.2018 21:17:46   
Cvetnilist
Aja no te pa tak super če maš ok! Sicer pa bolše da te redno spremljajo kot pa da bi bilo kasneje kaj narobe. Drugače pa žvečilka zna naredit svoje, ima kar nekaj sladkorja. Se sploh ne zavedamo koliko. user posted image

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 856
27.11.2018 23:31:16   
Zogica_marogica
Jaz sem imela prvic 5,01 in to je kao prevec, ker je nova meja za nosecnice 4,99 - ma tega nisem se od nikogar drugega slisala. Potem drugic ne na tesce sem imela okoli 4,5. Ma bo ze, moz bo z mano za druzbo, ker bo itak imel dopust zaradi morfologije. Pa bolj kot to, da ne smem jest me skrbi, da ne smem pit, posebej ker kasljam ze en mesec in mi samo tekocina malo omili praskanje v grlu. Sem ziher, da vse upamo na dobre rezultate, posebej v veselem decembru a ne :D

Neposredna povezava do sporočila: 857
28.11.2018 8:39:45   
LoniRR
Zogica marogica meni pise na navodilih da lahko pijm vodo. Voda ne bo vplivala na rezultat, tko da mislim da vodo lahko pijes 😁. Vprasaj za vsak slucaj ...

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 858
28.11.2018 9:27:36   
Aleksandra91
Punce pozdravljene.
Sicer ne spadam v vas mesec (sem julijka), ampak bi bila zelo hvalezna, ce bi mi malo podelile mnenje kje ste bile na nuhalni?
Je katera s Celjskega okolisa in je bila pri dr. Peternelj Marinsek v ZD Celje? Ali poznate katero, da je bila? 
Lp :)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 859
28.11.2018 10:47:12   
Nosecka30

IZVIRNO SPOROČILO: Aleksandra91

Punce pozdravljene.
Sicer ne spadam v vas mesec (sem julijka), ampak bi bila zelo hvalezna, ce bi mi malo podelile mnenje kje ste bile na nuhalni?
Je katera s Celjskega okolisa in je bila pri dr. Peternelj Marinsek v ZD Celje? Ali poznate katero, da je bila? 

Nje ne poznam, ti pa zelo priporočam Levak v Velenju. Meni je bila super 

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 860
28.11.2018 10:48:58   
Nosecka30
Glede pitja med testom itak samo voda pa se to cimmanj, pac par pozirkov. Mene je to tudi motilo. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 861
28.11.2018 10:49:44   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: Aleksandra91

Punce pozdravljene.

Jaz sem bila pri Filipu Simonitiju. Je tudi moj osebni ginekolog. Se je res potrudil in naredil res orng pregled. Bila sem eno uro v ordinaciji. Dobila sem pa še veliko slikic in dva videa na usb ključku. Cena je pa 70 eur.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 862
28.11.2018 10:50:33   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: Nosecka30

Glede pitja med testom itak samo voda pa se to cimmanj, pac par pozirkov. Mene je to tudi motilo. 

Jaz sem med testom spila zagotovo več kot liter vode. Ker sem bila zelo lačna in žejna. Mi je laborantka rekla, da lahko komot pijem vodo. 

(odgovor članu Nosecka30)
Neposredna povezava do sporočila: 863
28.11.2018 10:54:24   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: Cvetnilist

Aja no te pa tak super če maš ok! Sicer pa bolše da te redno spremljajo kot pa da bi bilo kasneje kaj narobe. Drugače pa žvečilka zna naredit svoje, ima kar nekaj sladkorja. Se sploh ne zavedamo koliko. user posted image

Ja sem preizkusila potem doma. In dejansko res kar precej zdvigne krvni sladkor. Ja sej super, da sem spremljana čez celo nosečnost. Samo te znajo tako napsihirat. Sploh prve 14 dni, ko sem si preventivno merila sladkor, da vidim katera hrana dvigne sladkor. Prsti prepikani 4krat na dan.  Nisem morala nič kaj orng prijet. Ampak bo že. Sem pa ugotovila, da je sladoled nesramen do sladkorja🙄😄

Neposredna povezava do sporočila: 864
29.11.2018 9:15:39   
Zogica_marogica
Haha, kako razlicna navodila! Pri meni prav na listu z navodili, ki sem ga prejela, pise, da med trajanjem testa ne smem nic pit in nic jest, ker vsak vnos v telo lahko vpliva na rezultat. Upam, da bo par pozirkov vode vseeno slo! Imam namen doma spit kar nekaj vode, bo vsaj glava hidrirana za par ur :P

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 865
29.11.2018 10:30:33   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: Zogica_marogica

Haha, kako razlicna navodila! Pri meni prav na listu z navodili, ki sem ga prejela, pise, da med trajanjem testa ne smem nic pit in nic jest, ker vsak vnos v telo lahko vpliva na rezultat. Upam, da bo par pozirkov vode vseeno slo! Imam namen doma spit kar nekaj vode, bo vsaj glava hidrirana za par ur :P

Po mojem je vnos 75g ali 100g sladkorja na tešče bolj škodljivo kot pa pitje vode med triurnim čakanjem... Jst nisem mogla bit brez vode. Suh zrak, lakota, čakanje v laboratoriju.. Poleg tebe pa še vsi ponavadi jedo😨😄

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 866
29.11.2018 11:56:11   
Jetkarmak00
Helou! Ena je napisala, da ima posteljico spredaj in da je to značilno za velik trebuh? Al nekaj podobnega? 😀 No jaz imam posteljico spredaj samo trebuh pa ni niti malo velik? Mr je malo že skrbelo za meritve, če kaj zaostaja, glede na to, da nosim še vsa svoja oblačila, pa je rekel G na morfo da je vse ok.Otrdevanje trebuha se mi pojavlja že od 15,16 tedna ko trebuh sploh še viden ni bil. Pojavi se tsko 1,2x na dan. Krči, ki trajajo kako sekundo, dve po ene 2x na dan pa tudi nekje že od 16t.?? 😥🤔🤔Merjenje vratu mi niso izvajali nikoli. G mi je rrkel, da ne rabim tega, potem ginekologinja ki sem šla k njej na en pregled je pa samo zamahnila pa rekla aaaah, a ste to ma forumu prebral da se meti vrat? Potem mi je pa še rekla  če želim preživeti nosečnost, naj ne berem forumov😁😂 haha... Prtisk pri meni počasi ampak vztrajno narašča.. 142/92 😑 Noo glede glukoze. Meni niso nikoli nič omenjali, da moram na test za 3 ure. Vzel so mi glukozo iz krvi z ostalimi preiskavami. Vem le, da je bila vrednost 3,5. Zdaj sem polnih 23 tednov, tako da pomoje ne bom izvajala te glukoze oziroma, jo merijo očitno iz krvi pri nas. Sem se pa v 25 tednu prijavila na 3d/4d ultrazvok. Bo katera šla na to? :) 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 867
29.11.2018 12:55:44   
Kolica
Hello. No jaz sem si nabavila to čudežno materinsko blazino in morem rečt da je res super, tud težave s težkim dihanjem so izginile. Sem pa čez vikend prebolela virozo. Sem upala, da mi bojo bruhanje in te težave prizanešene, ampak žal ne. Zdej sem pa že kul user posted image
Glede lege posteljice; G mi je rekel da nosim spredaj in spodaj in pri men se trbušček že kr fino pozna. S pritiskom zaenkrat nimam težav, si pa merim sladkor že od 11 . tedna vsakodnevno, ker sem imela na prvem pregledu krvni sladkor 5,3, pa še v družini imamo sladkorno bolezen. Zato me sedaj bolj spremljajo, ampak sem imela prejšnji teden pregled in je zaenkrat vse ok. Mi je pa zdravnica rekla da si naj še do 28. tedna spremljam (potem imam spet kontrolo), ker da KS najraje naraste od 22.-28. tedna. Glukoznega testa ne bom imela. Sem se pa tudi jaz naročila na 3d/4d ultrazvok in ga imam tudi v 25. tednu. Jetkarmak00 kam pa greš na ta pregled in kakšna je cena? Jaz sem se naročila k dr. Mlinariču v Zagorje ob Savi (cena 70€). Je katera iz tam in ima kakšne izkušnje kako je?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 868
29.11.2018 13:54:10   
Jetkarmak00
Meni je rekel, da ne leži nizko, samo spredaj. Trebuh imam seveda, samo ne pa tak ko ene opisujejo že, da ga imajo od 10 t naprej. Meni se je trebuh pojavil nekje v 18,19t. Do zdaj ni nekaj zrastel. Opazi se le v oprijetih majicah in podobno. Zredila sem se pa do zdaj 6 kg. Torej do 24 tedna.🤣😁Jaz sem se prijavila v Dravlje, k dr Pušenjaku na 3D. Cena je pa 110€ z cdjem. Kako poteka 3d ultrazvok? Tudi kaj izmeri ali samo gledaš otročka? Glede na to da sem izvedela da se organov ne pregleduje. Kaj pa potem? Delamo portrete? 😆🤔😂

(odgovor članu Kolica)
Neposredna povezava do sporočila: 869
29.11.2018 14:08:47   
Kolica
Meni se je začelo poznati nekje okrog 15. tedna. Ampak sedaj zadnje 2-3 tedne pa se mi zdi kot da je vsak dan večjiuser posted image to sploh opazim ko je treba bundo zapet. hihi Sem se pa zredila 7 kg do 23. tedna.
Meni so napisali da pri preiskavi pregledajo in izmerijo velikost otroka ter posnamejo slike in filme, ki jih dobim na CD. Tako da ja, to je izgleda bolj fotoshooting user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 870
29.11.2018 17:55:29   
Venera27
No, meni se je začel trebušček poznati šele dobra dva tedna nazaj. Torej nekje v dopolnjenem 17 tednu. Do takrat ni bil nič večji kot pred nosečnostjo. Potem pa kar naenkrat puf😀Jaz sem rekla, da bi naj ženske, ki nosijo spredaj imele tudi večje trebuščke ter kasneje začutile otročke. Če je pa res pa ne vem. Tako sem samo čula iz ust svojega G. Je pa seveda vedno vse odvisno od ženske pa do ženske😏
Katera še ima decembra morfologijo?

(odgovor članu Kolica)
Neposredna povezava do sporočila: 871
29.11.2018 18:05:52   
Jetkarmak00
Meni se tudi prej ni nič poznalo. Mi je tudi G rekel da maternica šele okrog 17t pride do vrha, da se lahko reče, da je trebušček. Zdaj v teh tednih okol 20t naj bi pa maternica segala v višino popka. Rako mi piše na listu..😆A pijete kaj magnesol? Mene je zacelo te dni malo tiščat spodaj, no ne tiščat.. Tak čuden občutek.. Kaj pa vem.. Nič pa nevem če je to normalno, ker še nisem bila noseča heh. Jaz mam decembra 3d/4d, morfologija je že mimo. 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 872
29.11.2018 18:20:22   
LoniRR
Jetkarmak sama imam spredaj posteljico,vendar imam polozaj otroka vodoraven. Zaradi lezanja otroka naj bi bil trebuh vecji in ne zaradi posteljice. No ja meni je bilo tako receno. Hm kar se tice maternicnega vratu ga je meni izmerila in ga imam navedenega tudi na izvidu,ki ga je sprintala in pa v knjizci mi pise tudi, da je viden na koncu cep. Mislim pa da dva ginekologa nimata istega nacina in da vsak dela po najboljsem prepricanju. Med vami dejansko vidim kako se nam razlikujejo pregledi. 😁

Neposredna povezava do sporočila: 873
29.11.2018 18:28:15   
LoniRR
Uf. Pri meni je trebuh dobro pognal tm od ene 16tedna naprej sele. Prej sem bila pa bolj napihnjena. Zdj se mi pa ze dobro pozna. Sem kot zoga haha. Kar se oblacil tice pa svojih hlac ze od ene 14tedna naprej ne morem nositi, ker me tiscijo v pasu. Tko da sem kmalu presaltala na nosecniske in mi je udobno. Zredila sem se pa 4kg ampak vse v trebuh 😂😂Jst ze od zacetka jemlem sumece tabletke magnezija zaradi krcev. Meni pomagajo.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 874
29.11.2018 19:01:30   
Jetkarmak00
Bodoca mamica.. Meni je G rekla da se otrok zdaj tudi do 5x na dan obrne lahko v maternice ker naj bi imel baje toliko prostora še. 😂Kaj pa krči, tiščanje.. Ima katera? Mene zadnje dva dni malce tišči na čase, ne vedno. Pa krči se pojavljajo tako za nekje 3 sekunde in izginejo.. Ima katera idejo kaj je to? Prva nosečnost, pa zato pojma nimam kaj naj bo bilo normalno in kaj ne? :/ 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?