Zogica_marogica
|
Mislim, da je od vsakega para odvisno, kaj jima predstavlja tisto stopnjo sigurnosti, da sta med nosečnostjo mirna. Nekateri se za nuhalno sploh ne odločijo, nekateri grejo še na Nifty test in vsak ima zase najbolj prav, vsak par zase najbolje ve. Nama so najprej v porodnišnici zaradi predhodnih težav predlagali Panoramo (podobno kot Nifty), ampak sva se potem odločila po pogovoru z ginekologinjo, da ni potrebe, ker težave niso bile povezane s tem, kar se na teh testih preverja. Malo je tudi odvisno od zdravnika - eni so ful navdušeni nad vsemi temi novostmi, drugi nekoliko bolj zadržani. Tako sva se potem odločila samo za nuhalno in Pušenjak je tako zatrdno rekel, da ne potrebujeva nobenih drugih preiskav, da naju je kar ven odneslo hehe ;) Nuhalna pa se mi je zdela v redu, ker se ne preverja samo možnost za kromosomske napake, temveč tudi za srčne napake in opravi se tudi zgodnji pregled bejbija :) Če bi bil rezultat nuhalne slabši, bi pa se vsekakor odločila za Panoramo oz. Nifty in ne za amniocentezo oz. biopsijo hieronskih celic. Tako da mislim, da če so vama rekli, da izgleda vse v najlepšem redu, je to super popotnica :) Se mi pa ne zdi ok to oglaševanje na primer po Facebooku, ki sem ga videla zadnjič. Pisalo je nekako takole: imela si nuhalno in vse izgleda dobro.Vendar, ali je RES vse vredu? - Se mi zdi, kot da prav apelirajo na ta vse bolj prisoten strah parov, da je kaj narobe..
|