Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (13.12.2017 12:01:42)
|
Punce, prosila bi vas za vaše komentarje/vaša mnenja.. Vsak ima različne poglede na situacijo.. No da vam povem, mojo željo.. S fantom si želiva prvega otroka[sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif].. Izkušenj z zanositvijo še nima nihče od naju.. Vedno sem jemala kt, le zadnje leto uporabljala,, metodo umika,, zaenkrat uspešno. Preventivno sva šla (samoplačniško) na pregled za neplodnost. Kjer so njemu pregledali spermiogram (vse ok), meni so naredili ultrazvok in izmerili en hormon Fsh (upam da sem prav napisala) vse vredu. Skratka, jaz si zelo želim da bi imela pdp november, december.. Zakaj ne vem.. Mogoče zato, ker smo vsi bolj zimski, rada imam zimo.. Fantu je pa vseeno kdaj.. In od kolegic slišim razne take in drugačne zgodbice..ena kolegica mi pravi da ni možnosti da bom zanosila prvi mesec (mogoče je le nevoščljiva ker njej ne uspe?) ali je le realna.. Skratka dosti je nesramna.. Medtem ko druge kolegice pravijo da bo uspelo, saj smo še mladi.. (so spodbujevalne). Potem imam z starši izkušnjo (da je mami brez enega jajčnika in z enim spolnim odnosom zanosila v starosti 42 let, seveda nepričakovano). Sestrična je zanosila celo z,, metodo umika,,. Ena od tet pa je imela dolga leta težave (težava je bil spermiogram).. Nekatere kolegice so zanosile brez težav v prvem mesecu, druge težko ali sploh ne (PCO ipd) skratka.. Pri vsakem drugače, vem. Zanima me kaj bi mi ve predlagale? Naj probam prvi mesec? Ali naj raje poskušam prej? Jaz se nekako,, tolažim,, stem da naj bi bila oba vredu. Medtem ko slišim, da pri tistih ki niso zanosile takoj (je bilo vedno nelak narobe.. Ali pco, ali nepravilnosti, slab spermiogram) skratka nekaj je bilo.. Se lahko tolažim s tem da naj bi bilo vse ok in naj bom optimistična? Ali kljub temu naj se raje sprijaznim z tem da pač skoraj ni mogoče da bi uspelo v prvo? Ne pričakujem od vas, da mi napišete da se tega ne da napovedati kaj bo, mogoče bi si želela da napišete kakšne izkušnje imate ve ali ljudje okoli vas. So se neplodnosti oziroma težje zanositve pojavljale zaradi znanoh vzrokov? Stara sem 24let, Menstruacije redne na 25-28dni). Zelo bi bila vesela kakšnih vaših mnenj. Bi mi bilo veliko v pomoč. [sm=bravo.gif]
|
|
|
|