mimi_ka -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (7.1.2018 17:57:08)
|
No pa da še jaz dodam svojo uzkušnjo z epiduralno, ker se je ravno vnela debata [sm=smiley1.gif] Jaz sem sicer med prvo [sm=nosecka.gif] razmišljala, da bom poskusila najprej brez nič in če ne bo šlo, vzamem epidurano, ker v postojni je ta na razpolago vedno. No pa se je na koncu izteklo tako, da sem bila 10 dni čez rok in so mi sprožili, ker ni prav nič kazalo, da bi naš fant hotel zapustiti svoj hotel. Nisem bila niti cm odprta,maternični vrat nič skrajšan niti zmehčan. Ko sem prišla v porodno in meje babica pregledala, mi je takoj predlagalaepiduralno, ker da v takih primerih kot je moj in še prvorodka povrh sprožen porod zeeelooo boli. Vendar moraš biti kljub vsemu vsaj 4 cm odprt preden jo lahko dobiš. No in vam povem da jaz sem šelepri teh 4 cm začela zares čutiti umetne popadke, tako da so me boleli. Zdaj moram dodati še podatek, da imam kar visok prag bolečine, kar je ugotavljala tudi babica, ki jemislila, da si zmišljujem,ko sem ji tri uregovorila, da ne čutim popadkov. No skratka jaz bi same umetne popadke komot prenašala še kakšno uro, ko so mi ponudili ea, vendar pa je bil pri meni drugi problem, ne bolečina. Namreč moje telo je navsa ta zdravila od umetnih popadkov, do nekega zdravila ki mehča maternični vrat reagiralo tako, da sem se začela cela tresti in telo je padlo v nekakšen krč kot obramba pred tem umetno sproženim porodom. Nisem se več odpirala, vse se je ustavilo. Res hvalabogu tskrat za epiduralno, ki me je v sekundi rešila teh muk, kot bi se mi prikazala nebesa [sm=smiley1.gif] V naslednjih dveh urah sem bila že odprta 10 cm in pripravljena na iztis, vendar pase je takrat spet zapletlo, tokrat zarafi epiduralne. Meni je očitno prijela premočno, da nisem čutila kako potiskati, zato sta mi dve babici skakali po trebuhu, da so malega spravile čim nižje v kanal, potem pa ga je porodničar z vakuumom potegnil ven. Najbolj me je bilo strah, da bo po vsemu temu 10-urnemu matranju poteben cr. In to je z moje izkušnje z ea tudiedina negativna stran ea, da povzroči lahko zastoj poroda in je na koncu potreben cr. Absolutno pa ea nima nobenih negativnih učinkov na otroka, tako kot druge metode lakšanja bolečin, ki te dejansko omamijo. Zdaj v drugo sem tudi prepričana, da bom najprej poskusila brez, seveda če se porod tokrat začne spontano, če bo pa tudi v drugo sprožen,pa bom če se ponovi scenarij od prvič, sigurno vzela ea,s tem da bom anastezistu zabičala, da želim najnižjo možno dozo, pri kateri bom še čutila popadke. Aja, pa pri epiduralni sene moreš sprehajat okrog niti izbirat položaja za rojevanje, ker nog ne čutiš in ležiš ves čas, s tem da se obračaš na levi in desni bok, pa še pri obračanje mi je moral moj pomagati, da mi je zasukal noge, ker sama jih ne moreš,ker si dejansko od pasu dol paraliziran.
|
|
|
|