RE: Bodoče nosečnice 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (5.2.2018 19:37:12)

Klimatovka..hvala..vendar ni uspelo..
Jetkarmak..na kliniki so mi rekl ja.. zdj sm prenehala z estimo in mam ze mau izcedka.. aprila zato..da si telo spocije ..

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (5.2.2018 21:52:04)

Ja mogoce je res bolje tako da naredis res en ciklus pavze vmes no oziroma dva ciklusa ce bos aprila v postopku. Aprila gres torej na punkcije (spikanje?) to kar si imela dva meseca nazaj?
Tako pac je.. Nimas kaj. Ne obremenjuj se s tem, ne bodi zalostna ali zamisljena. Bodi pozitivna da bo uspelo!

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (6.2.2018 7:54:38)

Ja aprila novo spikanje...
In nic nism zalostna... mam ze 3 soncke...

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (6.2.2018 8:27:38)

Jaa vidiš, tako se govori :) super si annna!

*mala pika* -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 7:41:18)

Hej punce, da se oglasim, pri nas tudi ta mesec ni bilo nič. [sm=hudicek1.gif]

Gremo v nov krog. Konec meseca sem naročena na posvet pri G, pa da vidim kaj reče. Vem, da mi bo rekla, da se moram truditi eno leto itd. ampak ali imate kakšne izkušnje, da so koga dali prej že v kakšen predhoden postopek pregleda. Z mojim sva sicer odločena, da greva po posvetu na test spermiograma (samoplačniško), da vidiva kakšno je stanje, potem pa morda še na kakšen pregled, v kolikor bo potreba, ne vem pa, koliko lahko vztrajam pri svoji G, da se začne že kaj prej preverjati v čem je težava. Res je, da ne poskušava še dolgo, ampak ne jaz, ne on nisva najmlajša...dobro, ni še kritično, pa vendar, hihihi [sm=jezicek.gif] Uživajte.

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 7:58:36)

IZVIRNO SPOROČILO: *mala pika*

Hej punce, da se oglasim, pri nas tudi ta mesec ni bilo nič. [sm=hudicek1.gif]

Gremo v nov krog. Konec meseca sem naročena na posvet pri G, pa da vidim kaj reče. Vem, da mi bo rekla, da se moram truditi eno leto itd. ampak ali imate kakšne izkušnje, da so koga dali prej že v kakšen predhoden postopek pregleda. Z mojim sva sicer odločena, da greva po posvetu na test spermiograma (samoplačniško), da vidiva kakšno je stanje, potem pa morda še na kakšen pregled, v kolikor bo potreba, ne vem pa, koliko lahko vztrajam pri svoji G, da se začne že kaj prej preverjati v čem je težava. Res je, da ne poskušava še dolgo, ampak ne jaz, ne on nisva najmlajša...dobro, ni še kritično, pa vendar, hihihi [sm=jezicek.gif] Uživajte.

Me lahko prosim spomnis, koliko casa delata na bejbiki in ce si imela ze kake hormonske terapije? Res mi je uslo iz glave... [sm=smiley1.gif]

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 9:20:22)

Jetkarmak, spraševala si me za M. Jaz sem ta mesec dobila M 02.02. in se je že poslovila. Tako, da naslednjo pričakujem nekje okrog 04.03., ko preneham s tabletkami.
Tako, da ti boš pred mano nosečka [sm=bravo.gif]

Jaz že vozičke gledam, adijo pamet [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

erika2 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 9:48:19)

Mene pa neki zanima. Vceraj bi morala dobiti M ampak je se do danes nisem dobila. Tut nobenih znakov ni da bo prsla. Spolni odnos sva imela s partnerjem 4 tedne po histeroskopiji, ampak sva pazila. Mislte da se je vseeno lahko kaj prjelo. Drugi spolni odnos sva imela pa dva dni pred predvideno M.

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 10:35:29)

Ja vidis pikapoka. Tako se govoriii. Jaz imam vozek ze izbran[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] pa velikooo bozicnih pajackov ze.. Tako da ****tis ce ne bo decembrck [sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ker vozk pa imas ogledan? Hja jaz nekje 27ga zaklucujem ciklus.. Torej mi pride ravno nekje zacetek decembra rok. Imam se potem luft konec decembra, ce v prvo ne bi uspelo. [sm=smiley36.gif] mi je pa G predpisal kot preventivno Estimo, da si jo dajem v noznico in sem se odlicila da jo bom dajala :) za vsak slucaj :) ti jo bos pa pomoje itak na neplodnosti dobila.. Tam jo dobi vsaka zenska v postopku :) [sm=smiley1.gif]
Kdaaj ti zaklucis (torej kdaj imas ti planiran prvi dan ZM?)

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 11:49:16)

Jetkarmak, kateri vozek? [sm=smiley1.gif] Jaz sem pri prvem imela STOKKE in tudi pri drugem bom, ker sva oba z možem nora nanj [sm=smiley36.gif] Dejansko zdaj gledam samo barve, model bo itak XPLORY [sm=smiley36.gif]

Kdaj bo predvidoma prvi dan zadnje M me sprašuješ? Po moje tam nekje okrog 05.03.

Nimam pojma kako bo potekal marec. Vem samo, da bom dosti v bolnici. Teh datumov, ki jih imam navedene se ne bom držala strogo. Po moje bom 08.03., ko imam prvi UZ izvedela več.
Komaj čakam marec [sm=bravo.gif]

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 12:27:27)

Do kdaj pa je pri stokke uporaben sportni del? Ker izgleda ful mali... pa poleze se tudi do vodoravnega?

*mala pika* -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 12:40:48)

madjanca, ne poskušava dolgo, tretji mesec poskušanja je šel mimo, ni tako kritično. Vem, da je še nekaj časa, da malo pretiravam, da bi bilo kar pvi mesec uspešno (no, potihem itak vsaka upa, da bo tako, [sm=jezicek.gif]) ampak imam vseeno posvet z G konec februarja in da vem, kaj lahko dosežem, kaj dosežem če malo pritisnem nanjo ali je kakršnokoli prehitevanje nesmiselno?! Nisem še imela hormonskih terapij, spermiogram in vsi ostali pregledi, ki jih bom dala čez, če bo potrebno bodo šele moji prvi.

Sestra ni imela nobenih težav z zanositvijo, tudi po prenehanju tabletk, prvi mesec je uspelo...v prvo in v drugo. Mene malo skrbi, da ne bi "podedovala" kaj po mami, ki je imela slabo prehodne jajcevode, zato bi se rada takih stvari čim prej izognila oz. jih preverila, ne da čakam eno leto, da pridem v "normalen ritem testiranja" itd., če lahko že sama prej dam preveriti kakšno stvar. Sva pa stara 31 in 43, zato zdaj bolj aktiven pristop k temu. :)

Vozički...ahaha ,nisem edina, ki firbec pasem po netu. [sm=smiley36.gif] Se že boljše počutim, [sm=jezicek.gif]

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 12:50:17)

Mala pika. Jaz sem sla po 7m h ginekologinji, ceprav sem ze prej vedela, da imam zelo pocasne jajcnike. No uspelo je pri letu in pol truda s pomocjo clomida, sem pa ze dobila napotnico za neplodnostno. Naceloma ne prehitevajo in tam do enega leta sploh ne delajo nobene in terapije. Pri meni so ukrepali tako hitro, ker sem imela amenorejo. Dejstvo je namrec, da brez M ni ovulacije in brez ovulacije ni nosecnosti (v 12m sem imela 7 rdeck, od tega 5 sprozenih...)

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 12:55:29)

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Do kdaj pa je pri stokke uporaben sportni del? Ker izgleda ful mali... pa poleze se tudi do vodoravnega?

Športni del je zakon. Mogoče ti zgleda na prvi pogled mali, ampak ni. Meni je TOP zato, ker je tako visok, da nimaš otroka doli na tleh skoraj [sm=smiley36.gif]
Mi smo koristili voziček do kakega leta in pol se mi zdi. Potem pa smo kupili marelo.

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 15:21:42)

IZVIRNO SPOROČILO: pika poka 1

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Športni del je zakon. Mogoče ti zgleda na prvi pogled mali, ampak ni. Meni je TOP zato, ker je tako visok, da nimaš otroka doli na tleh skoraj [sm=smiley36.gif]
Mi smo koristili voziček do kakega leta in pol se mi zdi. Potem pa smo kupili marelo.

Aja to je pa druga... ker mi pa ne bomo rabli marele kupovat, ker je res velik sportni del.. in so prakticno do 4ga leta lahko notri, potem pa itak ne bomo vec imeli vozicka sabo..

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 15:44:06)

https://www.vozicki.net/otroski-vozicek-white-lux-baby-lux-3v1 evo pikapoka.. Tale mi je huuud :) [sm=smiley36.gif]
Ahaa no torej bova kaksen teden razlike hehe :))
Cakaj, zakaj bos v bolnici toliko? Sej zaradi punkcije pa tega nisi po bolnicah? Ali pac?

Tebi sem pa ze svetovala tudi jaz da ne bos pri G se nobenih napotnic dobila [sm=smiley36.gif] zal tako je pri nas.. Ce bos karkoli zelela izvedeti bos morala it samoplacnisko (tudi histeroskopijo ti lahko delajo ja in ti ugotovijo, samo ce bos zelela cakati na napotnico bos prisla na vrsto nekje cez eno leto sele.. Samoplacnisko si pa lahko zr cez 2 tedna fertik :)) pac js vem da bi vsak € dala sam za to da vem a sm ok a nism.. Zlaži se G da poskušaš že eno leto [sm=jezicek.gif] kontracepcijsle tabletke naj naceloma ne bi preprecevale zanositev (ko jih prenehas jemati) sploh zdaj po ze 3 mesecih. Pomoje ne more biti to razlog. [sm=zmeden.gif] mogoce pa so tudi kak kriva ze leta? [sm=smiley13.gif] da so "tabolsa" jajceca ze sla in cakas zdaj vec mesecev da pride "tadobro jajcece" ? Hm nevem.. Samo dajem predloge? [sm=zmeden.gif] ce si zdaj res zelita vse to pojdi samoplacnisko na vse preglede. Das tistih 100€ za oba pa je :) mislim da ti G ne bo dala nobenih zdravil alo receptov, ker noti ne ve a je tezava v tebi a v njem..pomoje no.. Je pa res da je to kratka doba, 3 mesece ni nic in sploh ni receno da je karkoli z vama narobe.. [sm=smiley1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 15:46:13)

Mala pika.. Ajaa.. A si meris ovulacije? Jih imas?

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 17:00:02)

Mi imamo largo lux.. super zadovoljni [sm=smiley36.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 17:44:21)

Madjanca* to je ta ki sem ga poslala ane? Katere barve ga pa imaš? Je dobr ane? :) [sm=smiley36.gif]

*mala pika* -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (9.2.2018 19:58:45)

Ne merim bazalne temperature (zaenkrat še ne), do zdaj sem samo vodila koledarček prvega dne zadnje menstruacije, do kdaj je trajala in ciklus, ki je vmes, in tisti čas po koncu M je bila doma kar akcija, hihihi
Ja, lepo si mi svetovala že na ZS glede samoplačniskega, bova šla naredit test spermiograma, pa ta mesec bom poskuša meriti bazalno temperaturo. Koliko vas je to počelo in ste dejansko opazile razliko v telesni temperaturi? Priznam, da sem poskusila nekaj dni, potem sem pa pozabila, ali pa termometri nisem imela pri roki... Ko rečejo, da naj bi meril preden vstaneš zjutraj Oz. Se preden greš na wc 😄
Hvala za nasvete, bomo šli po korakih.

Meni je všeč stokke trailz in joolz ampak imata oba kar dobro ceno 😄😁

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (10.2.2018 7:41:50)

:)) ej bolje bi ti bilo ce si kupis ovulacijske teste, ves kako lepo naredijo [sm=rozacrtici.gif] ob ovulaciji :) glede temperature jaz nic ne vem, kako se meri. Ob ovulaciji (isti dan ko je ovulacija) naj bi bila T visja ane?
[sm=smiley1.gif] saj boo, vse bomo nosecke[sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif][sm=smiley1.gif] samo ne pusti se pika javnemu zdravstvu in vsemu temu cakanju... Sama naredi kar lahko, cimvec.. :))

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (10.2.2018 9:30:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Madjanca* to je ta ki sem ga poslala ane? Katere barve ga pa imaš? Je dobr ane? :) [sm=smiley36.gif]

Ti si poslala white lux... mi imamo pa tega: https://www.vozicki.net/image/cache/catalog/Slike%20izdelkov/Otroski%20Vozicki/Baby%20Lux/Largo/Barve-urejene/4-1100x600.jpg 😁

*mala pika* -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (10.2.2018 10:00:27)

Dokle € ne predstavljajo večje težave, za predčasno opraviti določene teste sem tudi jaz mišljenja, da predhodno, dodatno sama vložim v to in imam opravljene določene teste, preden grem v redni krog "javnega zdravstva". No, dobro, nič več jamranja, gremo k bolj zabavnim temam. [sm=smiley36.gif]

Letos jeseni pa lahko en "piknik", kavica, srečanje vseh nas...nosečke ali nenosečke...da rečemo še kakšno v živo, kateri konec Slovenije ste? Jaz osrednjeslovenska. Bi bile za kakšno takšno druženje?

Mate kej za pusta hrusta[sm=lev.gif][sm=metulj.gif][sm=zz_stick_out_p.png]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (10.2.2018 11:43:41)

Pika seveda ja.. Tako sem mislila, ce ti € ne predstavljajo vecje tezave jih le cimvec vlozi v to, da ne cakata in se preverita.. Meni drgac tko ful ni jasno zakaj imajo eni recimo nepojasneno neplodnost.. Da recebl zdravnik da je pri obema vse ok. Zarodek pa se ne prime. To mi je tako "fantazija" seveda vem, da to obstaja.. Samo kako je to mozno?! Tko ce katera razume. Stem mislim kaj vse hudica se dogaja pa kako je narava mocnejsa od nas samih.. Alpa enojajcni dvojcki.. Tudi narava poskrbi za njih. Kdo bi si mislil. Meni so take teme za obdelat pa raziskat res zakon :) ful me zanimajo te stvarii :)) enojajčni dvojčki sploh :) [sm=bravo.gif] [sm=jezicek.gif]
Pikaa, bo piknik v porodnisnici hehhe[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] a nis nc v gorah, k je tak lep vreme [sm=bravo.gif]

*mala pika* -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (10.2.2018 13:11:23)

Sva oba zbolela in ostala v dolini, me naslednji teden čaka en tečaj na Vršiču in moram biti do takrat zdrava [sm=smiley36.gif]

Hehe, a si nas predstavljaš...piknik v porodnišnici, to bi bilo smeha, da se najdemo isti čas tam [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>