diamantina
|
DOber dan! Misdve s posvetovalnice. Tamala super napreduje, čeprav je trmasta ... jao, ko ji kaj ne paše, si hitro zbori, da je po njeno. Velika je kar precej 75cm, težka pa 10680. Nosiva 80 oz. 86. Drugače pa dela že precej stvari, tudi razume - ko rečem, da greva v trgovino, mi prinese torbico, ko rečem, da moram poklicat atija, mi prinese telefon, da mi lupčka (takega bolj slinastega, francoskega ), sama pije iz kozarca ali po slamici, sama je (rezen pri juhi jo moram dohraniti), skuša se obuti, zna pa si prilepit ježka na čevljih, sodeluje pri oblačenju in slačenju, pospravi si čevlje ali copate, zlaga kocke - zdaj naredi že prav velik stolp, tu in tam se ji posreči dat enako obliko kocke v ustrezno luknjico, vozi avtke in dela brrrrr, maha pa-pa in že tudi reče (en pa) zna oponašat kravo, kužka, račko, govori že nekaj besed, ama (lačna), mama, ata, pak (je še vedno za kakanje), zna pihati pa luč prižgati, če jo dvignem do stikala, meče žogico, na punčki pokaže dele telesa (razen ušesa pa svoja pokaže, ne na dojenčku) hodi že skoraj izključno na kahlico, edino kar me jezi, da si noče in noče umivati zob ... imava kar borbe. Pa v bani odkar šiba sama, noče več sedet, raje skače in hodi po vodi, kar ji seveda ne pustim, ker se bojim, da bi padla in potem je jok. Čas pa mi gre čisto prehitro, neverjetno, kako otroci hitro rastejo ... se mi zdi, da sem jo imela ne dolgo nazaj še v trebuščku, zdaj pa je že taka malčica, ki že toliko zna ... Prav pogrešam trebušček, pa brcike, ampak pri nas smo definitivno zaključili z otroki, sicer nikoli ne reci nikoli, ampak v planu nimamo več. Je vseeno še kaj drugega treba uredit, pa čakajo nas kar orng projekti ... pa, koneckoncev tudi z možem nama leta tečejo, nisva več najmlajša. OStale pa kar, če mislite imet, nič čakat. NIč, moram nazaj na delo, papirji čakajo, pa stranke tud. Lepo bodite!!
|