Sparkles7
|
Hejhej, hitro gre cajt, evo me spet malo... Mi smo imeli sneg, danes ga je šele pobralo. Sva bila zunaj na sprehodu kar z nosilko, je tako fino spal na zimskem zraku :) No, zdele se pa že dva dni nisem spravila ven, ker mi nekako ravno tako spi sredi dneva, da je potem hitro tema. Zdej je parkrat spal čez dan skoraj dve uri v kosu. Večinoma v nosilki sicer. Uf, jaz tudi ne utegnem nič brati... Tudi zvečer mi je zoprno, ker se pogosto zbuja in moram do njega, tako da niti ne začnem gledat kakšnega filma z mojim. Nič se ne spravim pametnega delat zvečer, ker se mi zdi brezveze lotit se. Že če uspem pod tuš in jest brez bujenja je super. Pa dobro, bo že minilo. Drugače se me vmes lotila ena bolezen oz. verjetno mi kakšna hrana ni pasala. Sem eno noč bruhala in bila na wc-ju, in posledično smo bili seveda vsi budni. In sem potrebovala kar kakšne 3 dni, da sem prišla k sebi. Še bolezen dobi čisto nove dimenzije z otrokom. ko ne moreš v miru počivati in še slabo vest imaš, ker ne moraš enako dobro skrbeti zanj. Smo pa bili tudi na Levstikovem pohodu :) Mislim da z najmlajšim udeležencem, fino je bilo :) Ima pa v nosilki mrzle nogice vedno ja. Sofie, kakšno flisasto prevleko si imela v mislih? Kaj ekstra za v nosilke? Drugače pa je vedno bolj močen, raziskuje, postavlja se na noge, tako da je kar težko kaj narediti v kuhinji. Je seveda že padel, ker začne lezti name, jaz pa ga tudi ne morem vedno takoj prijeti, če imam nekaj v rokah. Pa v teh dneh pričakujem da začne kobacati in sedeti. Oboje mu je že nekaj malega uspelo, pa zgleda še ni čisto ozavestil, da bi ponavljal. Bo pa res treba kupit neke copatke, čeveljčke, ker mu zelo drsi ko se dviguje. Kakšen predlog, kaj bi bilo najboljše za notri? Ima pa tudi naš sedaj obdobje, ko je mama zakon. Je tudi pri ostalih, a takoj ko se spomni da mu kaj manjka/ne ugaja, leti do mene. Sicer pa še vedno vse, ampak res vse, nosi v usta. Tako da ni šans, kot ste nekatere napisale, da bi mu dala za trgati papir, ali pa da bi mu dala zunaj jesensko šumeče listje itd... Vse gre v usta. No, moram pa še pokomentirat naše hranjenje ;) Nazadnje si mi Sofie napisala odgovor... Noo, končno lahko rečem da lepo jemo! Zadnjih par dni se je situacija zelo izboljšala, lepo odpira usta, lepo je dokler je lačen, in se tudi precej manj popacamo, tako da ga ni več treba vedno po hranjenju celega preobleči in umiti. Juupi. Tako da sedaj smo na dveh obrokih, razmišljam tudi že o tretjem, ampak bom vseeno šla lepo počasi. Danes je prvič poskusil skuto. Za kosilo pa je imel rdečo peso, riž in rumenjak. Sofie verjamem ja, da si se odločila za bolj "organizirano" (:P) hranjenje, ker je mala bolj drobižek. Jaz sem se od začetka odločila, da mu bom pustila, da hrano na začetku spoznava na svoj način, tako kot bo želel. Tako da je vsako žlico prijel in jo nesel do ust, usta pa večinoma ni kaj veliko odprl :D Aaampak, je pa tako močen, da žlico komaj dobim ven iz njegovih rok :D Tako da če bi želela da je ne bi prijemal, bi mu morala res na trdo držati roke stran. To pa nisem želela. In potem je bil seveda cel popacan, raziskoval mlezasto strukturo v svojih rokah in jih nosil v usta. In povsod drugje :D No, na srečo ga je to sedaj minilo. Lepo odpre usta in žlico začne prijemati šele, ko je sit. Koščke hrane pa mu še vedno ne upam dajat, nazadnje ko sem poskusila, se je skoraj zadavil. Tako da mu počasi malo manj grobo zmiksam in čakam na zobke :)
|