Dorotheia -> RE: Septemberke 2017 (29.3.2018 10:49:14)
|
Živjo punce! Evo, pa nas je dežek našel danes. Bova malo več notri pa jaz izkoristila njen spanec za malo čiščenja in pospravljanja. S sinom sem preizkusila malo drugačen pristop, da še malo več stvari delam z njim skupaj, ustvarjava, greva sama na kolo ali na sprehod. Sta bila zdaj spet 2 dneva, da je bolje. Tako da "ups and downs" očitno spada zraven. Pa zanimivo, da ko sem sama s tamalima, še nekako gre, je tavelik še dokaj ok in uboga (kot pač 4-letnik lahko, saj razumem, da je še otroček ane), ko pa pride ati zraven se pa konča. Ne razumem, kaj je fora, samo očitno nekaj je. Mogoče pa se preveč obremenjujem z njegovim obnašanjem. Bom probala biti bolj v easy. Čeprav je res, da ni šans, da pustim, da bi recimo v trgovini skalal povsod in dirkal in se grdo obnašal...to je pri meni `no-go`. Vidim, da dosti staršev pač pusti, da jim otroci skačejo okrog. No jaz to pač ne. Sploh pa ne pri 4-letniku (razumem, da je 1-letniku malo težje kaj razložit). Pa če ga pridem iskat v vrtec in se zmeniva, da se lahko 5min poigra še s svojimi prijatelji na hodniku (imajo take blazine in potem skačejo), da je po 5min dovolj in ko mu že 10x rečem, da gremo, ker je tamali recimo ful vroče v nosilki, potem imam tudi jaz dovolj in mi je vseeno, če ga bom odvlekla do garderobe (ker ga poznam in vem, da bi ga lahko še 15min čakala in ne bi bilo nič drugače). Sem že opazila kdaj kak začuden pogled kakega starša, samo mi je čisto vseeno...ker nisem ena izmed tistih staršev, ki bom otroka prosila, da gremo kot vidim, da jih to 85% dela. Rečem parkrat, probam na drugi lep način, tretji, potem pa je pri meni dovolj. Tu bo še veliko dela, samo sem ready. Včasih pa res pomaga, da malo pojamram, hehe. Tamala je pridna. Tudi še nima nobenega zobka. Opažam, da je vedno bolj navezana name. Tudi če jo ima ati, samo mene gleda. Hmm...mi je ful toplo pri srčku, nisem tega navajena od tavelikega, samo me pa že skrbi, kako bo vrtec. Razmišljam, da bi jo ati uvajal, ker vem, da bo manj drame. Bom videla še. Jaz sem ta teden začela malo migat. Šla sem na en hrib. S sinom sem tekla (marija, teče on hitro). Tako, da sem danes komaj prišla k sebi. [sm=smiley36.gif] Kar se tiče GH, se jaz res ne morem pritoževati. Že od začetka lepo je. Sadje še vedno ni najbolj super duper, ma gre na bolje...malo ji zamešam kako žito in gre (danes sem ji recimo naredila ovsene kosmiče skupaj s pol banane in jabolčnim kompotom). Poje seveda dosti manj od kosila...kosila poje ful, pa nima veze, kaj je....okoli 200ml do 250....sigurno....včeraj sem ji naredila tako zelenjavno gosto juhico s piščančkom in ker sva bili dopoldan zunaj, sem skuhala že zjutraj in dala v termovko....termovka drži okoli 300ml....in je bila polna...skoraj vse je pojedla...sem samo gledala...Malo me skrbi edino vnos tekočine...se mi zdi, da ful premalo popije...noče...ji ponujam na različne načine, pa komaj kaj popije. Ok, saj se še dojiva, samo ne več tako pogosto. Pa spet kaka te bobke...tako da iščem še načine, kako ji ponudit tekočino, da bo več popila. Aja, pa odkar je zdaj več v gibanju, se mi zdi, da čez dan rabi več spanja - zjutraj sicer ful dolgo zdrži pokonci - od ca. 7h do 10h...ob 10h gre spat za ca. 2 uri (če spi doma) ali 1 uro (če sva zunaj v vozičku). Potem pa popoldan še vsaj za kako uro ali še več (okoli 4h ali še prej). Spat pa gre itak okoli 19h. In spi potem do 7h zjutraj. Uff...kar luksuz...res imamo srečo. Aja, velikonočni prazniki -mi imamo že več let običaj, da gremo v soboto do mojih in tam nesemo k žegnju (letos bova sama s sinom nesla, ati bo mirkal dojenčico), v nedeljo, pa gremo na "velikončni brunch" k staršem od mojega. Seveda bomo tudi sami pobarvali jajčka - mi prisegamo na čebulo pri barvanju...da je naravno + nekaj jajč pobarva tudi sin (sem našla take fajn barve kot flomastri, ki so prav za jajčka) in potem to nese babicam, tetam itd. No, zdaj pa šibam v čistilno akcijo.
|
|
|
|