sončektvoj -> RE: || Pričakujemo junija 2017 (15.6.2017 12:56:47)
|
Pozdravljene [sm=smiley1.gif] Ta junij je pa res klavern. Upam da bo julij lepši.[sm=bravo.gif] pikapoka jaz sem sveže iz teh pregledov v neplodnostni (mb) tako da lahko malo poročam. Klomid in ostale preglede pri osebni G smo že poskusli. Na prvem posvetu marca sem dobila napotnice za kri in UZ, moj pa za 2x spermiogram Pri krvi so pomembni nivoji spolnih hormonov (preveri se tudi AMH, ki kaže na zalogo jajčec), spolno prenosljive bolezni, prolaktin, ščitnični hormoni. Ščitnica ni bila vredu, tako da so me kar poklicali, da sem lahko šla k tirologu. UZ je bil čisto standardni transvaginalni, res nič posebnega. Na drugem posvetu konec maja, smo pregledali izvide. Spermiogram mojega dragega je bil za v okvir (brez heca, še zdaj hodi kot pav naokoli [sm=smiley36.gif] )tudi moji hormoni so kar OK, le FSH-LH razmerje kaže na PCO, nimam pa povišanega testosterona. Pač iz nekega razloga ne ovuliram. Tako da zdaj sledi zame HYFOSY- pregled prehodnosti jajcevodov s peno in UZ. Sumi se da so neprehodni zaradi razlitja slepiča v otroštvu in peritonitisa. Laparaskopija zaradi predhodnih operacij odpade. Tako da če so neprehodni (kar sem 99% da so), sem direktni kandidat za IVF. Naslednji pregled imava septembra, kjer nam bodo glede na izvide prehodnosti povedali kako naprej. Je pa res, da se z leti malo bolj hiti/mudi. Midva sva med mlajšimi (jaz 28), tako da se jim ne mudi tako zelo. Upam da bodo pri vama krepko pljunili v roke in vama malo pospešili to čakanje [sm=bravo.gif] Za vse ostale še naprej držim pesti![sm=bravo.gif]
|
|
|
|