RE: Septemberke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 12:58:21)

Pozdravljena, tanika* [sm=smiley1.gif] Tu smo ostale večinoma take, ki se skupini na fb-ju nismo pridružile; mislim pa, da je ena od nas, ki klepeta na fb-ju in tu z nami, tako da te lahko ona doda, ko vidi objavo [sm=smiley1.gif]

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 13:04:03)

Pozdravljene.

Iiiiiiiiiiin konec poletjaaaaaaa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] KOnčno se diha...prav paše [sm=jezicek.gif]

Moja G se ne javi, med. sestra na drugi strani telefona pa mi je svetovala, če bi se bolečina stopnjevala, da se pridem pokazat. Bolečina pa ni v istih intervalih; pa zjutraj sem spet imela kupček sluzi obarvano z roza barvo...Pa imam 3, 4 ure krče, pa potem za nekaj ur neha...[sm=zmeden.gif] Bom videla, kako bo čez dan...ne bi rada hodila za brez veze "teži", po drugi strani pa me skrbi, sploh sedaj, ko sem sama doma s tamalim, mojega pa ni, ker je končal z dopustom in je šel delat, mene pa nima kdo drug peljat rodit kot on...Saj bo...[sm=smiley1.gif]

Ima katera doma prvošolčka? Naš velik fantina je danes odkorakal v 6. razred; ves vesel, da se je šola začela [sm=smiley36.gif]

Grem kuhat kosilo in šivat cotike za moje tri fante [sm=smiley36.gif]

Želim vam lep dan, upam da vse boljše dihate sedaj [sm=smiley1.gif]

annnaa -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 13:39:46)

tanika* dobrodošla med nami, pa držim pesti, da boš čim prej rodila! Kot je že maja2014 napisala, smo tukaj bolj kot ne tiste, ki raje čvekamo tukaj, kot v FB skupini[sm=smiley1.gif]. Ena se bo sigurno našla, ki te bo dodala.

Waaaa pa je september tu, naš mesec in konec vročine, juhuhu! Zdaj bomo pa imele problem se obuvat, ko ne bo več za japonke oz čevlje za nataknit, hihi. Jaz sem pa bila res sigurna, da bom avgustovka, no pa bom le septembrka[sm=bravo.gif]!

Kako ste ostale? Se kaj pripravlja!

Maja2014 ti kar sledi svojim občutkom. Bo pa zdaj tako vikend in boš imela partnerja doma, če se bo začelo kaj bolj dogajati.

Tara9 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 13:55:03)

Ojla, dobrodošla tanika, srečno pri porodu, najbrž boš med prvimi naslednjimi. Za fb pa tko kot sta že predhodnici rekli, tudi jaz ne vem točno katera tukaj je tudi tam.

annnaa babe itak vse po svoje nardimo, tko da evo tudi tvoja pikica ti že nasprotuje in je raje september izbrala [sm=smiley36.gif].

Maja2014 kdaj imaš pa drugače naslednji redni pregled? Naslednji teden al?

Jaz sem prav vesela, da je september pa še konec vročine uffff. Danes imam dan za poležavanje. Zdaj sem celo zaspala malo z miškico.

Želim vam lep vikend, čakamo naslednjo. Jaz imam v sredo spet ctg in pregled.

me83 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 15:26:44)

nam kar vsem pase ta rahla ohladitev ne [sm=smiley36.gif]

evo danes sem tudi jaz imela ze tri cisto rahle "popadke",... zjutraj 2 zapored, pa potem enega opoldne,... ampak itak nic takega, telo se pocasi pripravlja[sm=bravo.gif]

jaz pa imam v torek spet pregled in ctg v rizicni ambulanti, ker je dete pac malo manjse,... me vec ne vodi moj ginekolog, ampak le v bolnici,... tukaj me je sedaj samo strah, ker pravijo, da ce otrok ni tako velik, pa kljub temu, da se mu se dobro godi, da je torej dovolj plodovnice, da je posteljica ok,... da ne pustijo preko roka, da ti pac sprozijo porod,... to pa res ne bi rada,... upam, da rodimo do roka no [sm=bravo.gif] umetnih popadkov me je res groza,... moji so do sedaj v teh dveh porodih bili res ok in sem obakrat lepo rodila brez kaksnih protibolecinskih, umetnih pa me je strah, sploh glede na to, da je pri nas moznost da prides do ea skoraj enaka kot, da zadenes na lotu [sm=smiley36.gif]

Linch -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 16:19:18)

Živjo,
no pa sem tudi jaz s pregleda. So mi ctg merli, pa ni nič kaj komentirala, torej je blo vse ok :) .. noro kako se otroku pospeši utrip, ko se premakne, nisem si predstavljala kaj takega :)
Drugače pa naj bi bil otroček v dobri kondiciji, plodovnice že malo manj, posteljica pa še ni zrela, tudi z vaginalnim pregledom je ugotovila, da se še nič ne pripravlja. Urin ni bil čist ok, mi je že skoraj dala antibiotike, potem pa je rekla da naj res veliko pijem, pa naj bi bilo boljše, če se mi poslabša, bolečine ipd. pa grem nazaj ... V sredo grem pa kar v porodnišnico na pregled, pol bomo pa vidli, kaj bo :) Glede velikosti mi pa tokrat ni nič rekla, prašat sem pa tak pozabila ... do zdaj je parkat rekla, da prav velik ne bo, ampk sej mogoče boljše tako :)
no pa mogoče še za seznam, PDP imam 10,9., prva nosečnost :)
Samo iz "firbca", sem edina, ki se pusti presenetiti glede spola?

Uživajte v ohladitvah in srečno :)

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 17:41:31)

Ja; PDP imam 22.9. Je tudi G rekla, da bi bilo fino, da dete zdrži še nekaj časa na toplem, da ne bi bilo nepotrebnih težav od dihalne stiske pa do zlatenice...upam, da zdržimo še malo. Je res, da je to moja 3. nosečnost in da zna biti kaj prej, ni pa to pravilo. Me pa fajn dol pritiska in krči, kot me v prvih dveh nosečnostih ni; sploh pa ne toliko prej...

No; naš mesec je tu [sm=bravo.gif] Katera bo naredila otvoritev? [sm=smiley36.gif]

Tara9 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 18:03:58)

Maja2014 imava skuoaj pdp, no jaz 1 dan prej, tako da te razumem, tudi sama bi rada, da zdrživa vsaj še dober teden, čeprav meni je G včraj rekla, da smo že tko veliki, da se ne rabim sekirat, čeprav je itak fajn, da so čim dlje na toplem. Saj bo, zdaj se tudi zunaj lažje diha in bomo pregurale še malo.

Linch dobra sta, da vaju firbec ne premaga. Občudujem vse, ki ne želijo vedet spola, sigurno je poseben čar, ko šele v porodni izveš kaj imaš, samo jaz sem preveč firbec in sem v obeh nosečnostih želela vedet takoj, ko je bilo vidno [sm=smiley36.gif].

Jaz imam tudi izvid vode malo na meji, ampak ker me nič ne matra, mi ni dala ničesar, je rekla, da najbrž ni nič takega, v sredo pa spet vodo dajem.

Božajte buškote.

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 20:55:11)

Tara9, ja, medve sva pa blizu, ja [sm=smiley1.gif]

Vaše punce v trebuščkih imajo pa konkretno kilažo, če primerjam z našim [sm=smiley36.gif]

Oh, ja; res paše tale ohladitev...

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 20:59:41)

SEPTEMBER 2017SEPTEMBER 2017

Tara9 PDP: 21.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif], [sm=duda.gif]

annnaa PDP: 15.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif], [sm=duda.gif]

Dorotheia PDP: 25.8., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif], [sm=duda.gif]

srecnosrce PDP: 4.9., [sm=nosecka.gif]

souldancer PDP 1.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

maja2014 PDP 22.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Kinder123 PDP 15.9., [sm=nosecka.gif]

andi0711 PDP 20.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

me83 PDP 19.9., [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Linch PDP 10.9., [sm=nosecka.gif]

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 21:00:09)

Linch, si dodana na seznamček [sm=smiley1.gif]

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (1.9.2017 21:02:37)

Glede spola-ja; se strinjam s Tara9; dobra sta, da se pustita presenetit [sm=smiley1.gif] Tudi meni se to zdi ful fino, sam kaj, ko ne zdržim [sm=smiley36.gif]

Sedaj pa grem šivat; čez dan mi ni ratalo, ker je bil tamali tako naspidiran, da je bil cel dan kot vrtavka [sm=smiley36.gif] Zdaj ga pa oči rihta za spanje, jaz grem pa šivat. [sm=smiley1.gif]

Lepo bodite, božajte bušije in naužijte se ohlajenega zraka [sm=smiley1.gif]

souldancer -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 8:56:41)

Hej hej. Evo, pa je se en swptembercek obogatil ta svet;) vceraj, tocno na rok, se je rodil Lenart ♡. 3640 g/52 cm.
Oba sva super ;)

annnaa -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 9:35:20)

Čestitkeee souldancer [sm=bravo.gif]! A veš, da bi mi tudi dali ime Lenart, če bi bil fantek! Obilo lepih trenutkiv in lepo se cartajte!!

1.9 je rodila tudi Serena Willams, hihi

Maja2014 kako si ti? Pa ostale? Pri meni nič ne dogaja, pa bi lahko [sm=smiley36.gif]

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 9:42:55)

souldancer, oooooo, iskrene čestitke!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Upam, da je porod ostal v lepem spominu. [sm=smiley1.gif] Lepo se cartajte [sm=smiley1.gif]

srecnosrce -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 9:44:02)

Čestitke souldancer in uživajte v nepozabnih trenutkih z novim družinskim članom!

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 9:46:01)

Mamice [sm=smiley1.gif]

Nix_81: 23.08.2017 Aleks in Lukas

Dorotheia: 26.08.2017 Ana

srecnosrce: 26.08.2017 Katjuša

souldancer: 1.9.2017 Lenart

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 9:49:10)

annnaa, jaz komaj funkcioniram čez dan [sm=smiley19.gif] Pa res ne stokam nikoli, tudi če me kaj boli, sem tiho, nerada jamram...ampak sedaj me pa že tako boli vse spodaj in krči in hrbet me boli...pa saj bo tudi to mimo [sm=smiley1.gif] Je pa res, da, odkar se je ohladilo, je veliko, veliko lažje...Ti, kako si? In ostale?

Tara9 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 10:03:38)

Iiiiiii iskrene čestitke souldancer, še ena se je rešila. Sem vesela za vaju, posebaj lepo je prebrati, da sta ok.

Maja2014 pri tebi pa res dogaja na polno, se mi zdi, da boš kmalu na vrsti. Bo pa en ekspresen porod boš videla, ko se toliko časa pripravlja, kakorkoli še čisto malo pa smo vse na ciljni črti.

Pri meni ne dogaja nič, trebuh visoko, otrdevanja ni, tamala miga, sicer malo manj zadnje čase, ampak vseeno toliko, da ne rabim štet gibov, ker jih je takoj zjutraj 10. Danes sem lena kot tole vreme zunaj, sem se oblekla pa kar nazaj v posteljo šla, dragi mi je kavo kar v spalnico prinesel.

Uživajte v osvežitvi, čakamo naslednjega oz naslednjo štruco

annnaa -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 13:22:48)

maja2014 pri tebi pa res dogaja na polno. Se telo pripravlja na porod!

Pri meni nič ne dogaja, tako kot ne pri tebi Tara9! Ni otrdevanja, spusta trebuščka, o kakih "menstrualnih" bolečinsh tudi ni ne duha, ne sluha. Tamala je še ful živahna, na momente me ful joli in moram zamenjat položaj. Bomo videli, kdaj bomo pripravljeni za pot v Rim. Moram pa zdaj malo spremenit cotice za iz porodnišnice, dvomim, da bomo rabli kratke rokave[sm=smiley36.gif].

andi0711 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 16:39:54)

souldencer čestitke ... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] upam, da si še prvošolko pospremila v šolo potem pa šla po korenjaka .. [sm=bravo.gif]

maja2014 kaj če bi se pa šla vseeno pokazat.. no ne vem, jaz sem sicer trenutno brez kakšnih bolečin, otrdeva mi, mala je aktivna sicer malo manj kot je bila, ampak še vedno preveč, trebušček je nekoliko nižje, sedaj brcamo okrog poka, prej smo višje. Imam pa občasno špikajoče bolečine v nožici, zgleda kot da bo šla ven .. ampak po moje me to tako boksa z rokicami ali pa pritiska dol.
otroka sem pospremila v šolo prvi dan, uredila še zadnje stvari v službi .. tako da sem svoje predporodne plane uredila. sicer za naslednjo soboto imam še planirano večerjo za 5 obletnico poroke .. tako, da če še to uredimo pa res lahko počasi gremo. Sicer sem se celo nosečnost hecala, da bo rodila 8.9. - datum najine poroke, mogoče pa se uresniči ..

Je pa boljše ko se je res shladilo .. tudi na fb rojevajo kot po tekočem traku.. tanika* dobrodošla, nevo link do fb strani septemberk https://www.facebook.com/groups/1510844458935071/ tako, da se lahko pridružiš ..

Tara9 -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 18:43:59)

Jaz sem pa danes nekje brala, da prihaja še en vročinski val, upam, da so se malo zmotili, baje bo druga polovica septembra spet okrog 30 stopinj. Mi kratkih rokavov skoraj da nimamo, za domov sem kar dolge pripravila, bomo videli.

Kok smo zabavne s temi svojimi datumi, me zamima, če se bo kateri uresničilo, jaz sem si naslednjo soboto, 9.9. izbrala [sm=smiley36.gif]. Čeprav še vedno dobro ne dojemam, da bomo v kratkem 4je.

Moja miška gre danes spet spat k babici, je že cel dan tam, treniramo ločitev od mamice, komaj čakam da bo mimo, meni je tako težko, se moram prepričevat kako ji ne bo hudega, ko me ne bo doma par dni, ampak mi res težko pada, presneti hormoni.

souldancer -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 20:14:02)

Najprej hvala za cwstitke ♡ ja,Lenart se je drzal dogovora in pocakal prvi solski dan...ampak ure nisva dorekla in j3 bil prehiter, tako da zal nisem sla z mojo prvosolko v solo...je sla babi z njo, je sama rekla, da bi tako...pa se bratca je dobila za darilo ;)
Se na hitro porod....ob 2h se mi je odluscil cep, okoli 5h so se zaceli blagi popadki...tako sem tamala pripravila za solo in se okoli 8.30 spravila v P. Ob 9h porodna soba, ctg (ni kazal popadkov, ceprav so bili ze konkretni), ob 9.30 mi je pocil mehur...potem pa akcija...zelo mocni popadki, mali je na polno pritiskal, ampak je bilo ustje se cvrsto in posledicno nisem smela sedeti na zogi, tako da sem prakticno vecino poroda prelezala...kar pa fuuul bolj boli. Proti koncu sem sla na vse 4, tisto je bilo lazje...Kakorkoli, ob 12.22 je mali princ (mimogrede, RES sem bila ziher, da bo puncka [sm=smiley36.gif]) prijokal na svet ;) po porodu se je 2 uri dojil in raziskovql svet [sm=smiley1.gif], potem pa zaspal...doji se res lepo, podira kupcka, spi....kaj naj recem, krasen je [sm=bravo.gif]

annnaa -> RE: Septemberke 2017 (2.9.2017 21:32:14)

Bravo mami souldancer za super porod! Točno, vidva tudi nista vedela spola, dobra sta! Pa ful fajn, da je dojenje steklo[sm=bravo.gif]!

Ko smo že pri datumih, jaz sem imela v mislih 26.8 in 28.8, zdaj sta mi kul datuma 5.9 in 9.9 [sm=smiley36.gif]! Bomo videli, kdaj se naši sončki odločijo priti med nas❤️.

Če bo po 15.9 res okoli 30 stopinj čez dan, bojo vsaj noči in jutra frišna, ker so že krajši dnevi. Če smo preživele poletno vročino, bomo še jesensko!

Tara9 tvoja hčerkica sigurno uživa pri babici! Nič skrbeti!

maja2014 -> RE: Septemberke 2017 (3.9.2017 12:38:15)

Dan [sm=smiley1.gif]

Ah; dvomim, da je možen še en vročinski val...morda temperature tam do 25, kot pravijo, da bi pa še en vročinski val bil, pa močno dvomim. Zdaj je prav super; noči so hladne, jutra tudi; mi smo šli zjutraj lepo na igrišče peš po dolgem času; poleti nismo mogli hodit zaradi vročine; zdaj se je pa tamali spet naužil kolesa, igral,...[sm=smiley1.gif] Zdaj pa že spančka svoj dnevni spanec [sm=smiley36.gif]

Mene tako hrbet boli; pa ne vem, al mi tamali pritiska na živec al kaj; ponoči se ne morem premikat, s postelje lezem dol dobesedno, ma ko neka nonica sem [sm=smiley36.gif]

Hmmm; jaz pa datuma nimam, kdaj naj bi se rodil [sm=smiley1.gif] Upam bolj na popoldanski čas, da lahko kdo tanalega prevzame [sm=smiley36.gif]

Sedaj pa grem kuhat; danes bo rižota z morskimi sadeži [sm=smiley1.gif] Kaj pa ve kuhate danes?

Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>