dansas
|
Jaz imam ogromnega moralnega mačka, ker sem vas tako dolgo zanemarjala. Ampak sem imela res toliko dela ali načrtovanja, da sploh nisem uspela niti foruma odpret. Cele dneve sem/smo sobo za tavečje pripravljali. Najprej sva se mogla s tamalim ven izseliti, ker sva bila midva v tej sobi celo leto. Že samo to mi je vzelo skoraj en teden, ker sem imela notri skladišče vseh cunj, ki so mi jih posodile prjateljice. Mogla sem najmanj 20 škatel pregledat/zapakirat/pospravit in ob tem sem se zatrdno odločila, da ne bom več vsakemu, ki mi ponudi oblačila na posojo, rekla JA.Mogoče jih bom vzela od ene ali max dveh kolegic, ker tole je čist preveč. Seveda ni vsega ponosil, iz vsake škatle sem vzela res samo tisto kar mi je bilo všeč, zdaj pa niti nimam več prostora vse to skladiščit. Skratka, ko sva se izselila, je bilo treba vse police odmontirat, vse pohištvo, ki ne sodi v otroško sobo odstranit, vse zakitat in prebarvat (rumena, ti je kaj znano? ;) Seveda je bilo treba prej še barvo izbrat (siva in bela) in določit razporeditev in vse pohištvo kupit (po večini Ikea), da ne omenim sestavit. Do sestavljanja pohištva sem po večini jaz vse naredila, kar je pa zelo zamudno, če imaš še enega na skrbi. To je kar otežilo in podaljšalo vse skupaj. Danes smo tako daleč, da imajo vse sestavljeno, prišravfano, prebeljeno in morajo samo še zložiti vse na police/omare (še ene dva dni dela - samo ne zame ) Možakar fuzbal gleda, tako da sem jaz rač okupirala in se končno lahko oglasim. Tako, moja porodniška se je v petek iztekla in danes sem prvi dan začela s službo, oz. kar z dopustom . Mi je tako hudo, da se je že končala porodniška, imam kar (manjšo) krizo. BTW, Pia, kaj so pa tebi kaj odgovorili na pritožbo? A moraš potem že kar v službo, če še ni odgovora? (Se opravičujem, če si že o tem razlagala, pa sem spregledala, ker sem brala fast forward zadnji dve strani.) V petek sva začela z uvajanjem, to je, da sem ga pripeljala ob 7:45 v vrtec, bila z njim za zajtrk (ga seveda hranila), nato sva še malo spoznalava igralnico in teraso, nato sem pa skliznila ven in prišla po njega čez kake 3/4 ure. Imela sem namen biti zunaj samo kakih 10 min za prvič, ampak se je dobro držal in vzgojiteljica mi je pokazala , tako da sem malo podaljšala. Ko sem pa nazaj prišla, se je pa zborček jokajočih oz. drečih malčkov že na hodniku slišala . Joj, kako so se družno drli, me je kar stisnilo. Tastarejši dve sta uleteli v skupino na sredi leta, tako da sta bili samo oni tisti, ki sta se uvajali, tamlajše pa nisem jaz uvajala. Danes sem šla tusi z njim noter in ga hranila za zajtrk, potem sem pa mislila it iz igralnice, samo se je vzgojiteljica odločila, da je takoj po zajtrku (8:15) čas za ven na teraso. Pride not po parih sekundah in izjavi, da zunaj ni za kratke rokave (je mela v naročju glih enega otročka v kratkih) Ma nemoj! Meni je bilo zunaj glih v bundi za bit! Mah, sem že slišala za taktiko vzgojiteljic, da jih malo na prepih postavijo, da pa jih hitro nimajo več 14 za čuvat... Jah, da ne bom prehitro zaključkov delala.... Je pa moja začetna navdušenost nad vzgojiteljico rahlo padla, milorečeno No, tako, da sem počakala, da pridejo v igralnico, šele potem sem ga samega pustila (za dobro uro). Ko pridem nazaj, pa nisem mogla verjet: pob je spal na sedalni vreči! Zaspal je kar sam (bog ve, v kaki ihti!) medtem ko so drugi imeli malico ali pa so se jokali na moč! Pa od vsega me je ravno spanje najbolj skrbelo No, saj ni rečeno, da bo brez problemov zaspal, presenetil me je pa vseeno. JAz sem ga pričakovala za mizo pri hrani Sicer je pa mobilen 100 na uro. Hodi sicer še ne, niti korakov ne dela ob opori, se pa ob vsem mogočem vstane in po štirih šiba kot raketa.Še vedno so mu najljubše prepovedane stvari: koš za smeti, wc školjka, omarica s čistili, predal s flumastri, ki jih odpira in jih (odprte!) potem žveči . Zgleda, da potem ni nič čudnega, da je v dveh mesecih pridobil samo 120 g. Tako, da je še vedno pod 10 kg (ampak blizu ). Sploh ni več tako bajsast, na sliki za osebno, ko je bil star 3 m, sploh ne zgleda kot isti otrok. Kuham jaz že nekaj časa za vse skupaj, samo da skuham prilagojeno. Manj solim in paradižnik dodam šele na koncu (če ga porabljam), potem, ko sem že odmerila stran za malega. Prala pa nisem nikoli posebej samo za njega. Mi nikoli ni bilo jasno, zakaj bi za dojenčka posebaj prala. Prašek bi itak isti uporabila, mehčalca tudi za nas ne uporabim, dodam pa občasno kis, kar pa ni nič narobe tudi za malega. Kako pa kaj vaši šolarji? Moji dve sta kar navdušeni, predvsem mlajša šolarka. Moja prvorojenka (6.razred) ima pa že tak urnik, kot ga jaz nisem imela v srednji. Danes, v ponedeljek, je njen najhujši dan: najprej ima preduro, potem 7 ur, nato pa 10 min po koncu pouka pa še uro in pol glasbene! Je šla ob 7:15 in prišla šele ob 17ih . Drugič pa še tabelo uredim, se mi danes ne ljubi...
|