RE: Oktobrčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (27.2.2017 11:17:45)

Dansas jaz ne znam delat s tičino, pa maslene kreme tudi ne maram, s katero je treba premazat torto pred "oblačenjem". Plus da skoraj nihče tistega ne poje, pa draga je. Recept je pa bolj približen, ker sem delala malo po svoje po tem, ko sem zažgala en paket lešnikov v pečici za ferrero torto. Tako da je bila tale narejena na hitro, ko je tamala zaspala, naslednji dan sem jo pa skup sestavila in okrasila.

Biskvit spodaj (26 cm premer):
4 jajca
160 g sladkorja
150 g moke (skupaj s kakavom in orehi mora biti 170 g)
1 zvrhana žlička kakava (če benquick ali kaj podobnega, malo več)
2 žlici mletih orehov (cca 15 g)
3 žlice mlačne vode
žlička pecilnega

krema:
250 g sladke smetane
150 g maskarponeta
100 g milke noisette
5-7 ferrero kroglic

Ločiš rumenjake in beljake in iz beljakov stepeš trd sneg. Rumenjake penasto umešaš s sladkorjem in vodo, dodaš presejano moko s pecilnim praškom in kakavom, po potrebi vmešaš del snega, če je pregosto. Dodaš orehe in preostanek snega. Pečeš 20-25 min v ogreti pečici na 180°C. Ohladiš.

Stepeš sladko smetano, v vodni kopeli stopiš čokolado. Stopljeno čokolado malce ohladiš in primešaš maskarponetu, dodaš sladko smetano. Ferrero bombone narežeš na koščke in primešaš kremi. Biskvit prerežeš in ga navlažiš z mlekom ter namažeš s kremo. Daš v hladilnik (jaz sem imela oboje čez noč).

Svetel biskvit (premer 20 cm):
4 jajca
160 g sladkorja
170 g moke
3 žlice mlačne vode
1 žlička pecilnega

Enak postopek kot zgoraj, le da se je ta biskvit pekel bistveno dlje, ker je prišel precej visok - mislim, da bi šlo tudi samo s tremi jajci in ustrezno prilagojenimi količinami moke in sladkorja. Ko je pečen in ohlajen, odrežeš vrh biskvita, da dobiš raven biskvit. Navlažiš s kompotom, če ga imaš (jaz sem imela breskovega), sicer s sokom.

Krema:
350 g maskarponeta (oz. preostanek do 500 g od zgornje kreme
250 g smetane
skodelica malin
skodelica borovnic
burbonski vanilijev sladkor
pol vrečke želatine
jogurt
sladkor

Maline in borovnice pokuhaš s sladkorjem, količina je približna, skodelica je pa mišljena ta mala za kavo, pomojem sem jih imela manj. Smetano in maskarpone razdeliš na pol, vsaki kremi dodaš ohlajeno sadje in malo tekočega jogurta za boljši okus. V dveh žlicah vode/soka/kompota stopiš želatino (3 lističi ali 5 g v prahu od dr. oetkerja) in pol vmešaš v eno kremo, pol v drugo. Biskvit daš nazaj v obod (super je, če je nastavljiv, prodajajo vsake toliko v hoferju), navlažiš biskvit, vsako plast premažeš z drugo kremo in pustiš vsaj 3 ure v hladilniku, da se strdi.

Za okrasitev pa stopiš jedilno čokolado, ki ji dodaš malo olja ali masla in preliješ torto. So pa vse količine za kreme na približno, čeprav sama takih receptov res ne maram. Ampak sem delala take variacije krem že velikokrat in se odločam kar sproti. [sm=smiley1.gif]

Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (27.2.2017 17:45:55)

Pikica kavo lahko pijes tudi v gostilnah. Ampak seveda brez mleka.
Jaz sem vedno pila belo kavo. Sedaj sem prekinila s kavami.
V 99% gostinskih lokalih nimajo rastlinskega mleka. Imajo ga v stari Ljubljani in za njega dodatno placas 2,70eur. Tako da hvala lepa. Jaz ga 1l dobim za tako ceno.
Sem pa 1x nesla v en kafic tukaj pri nas kokosovo mleko da bi mi z njim naredili kavo. Ma je bilo tako ogabno, da nikoli vec.

Krofi. Jaz sem se jih nazrla. Mi jih je svak naredil iz pirine moke z vodo, malo ruma in kvas. Brez marmelade. In so bili bozanski. Bceraj mi jih je prinesel 6. Danes ni nobenega vec.

Ribica ne objavlej takih slik k bi ekran pojedla za kos torte!!

Pia je bila medvedek in ne kuzek (mami je mal slabo usesa pogledala).
Nismo pa sli na noben sprevod, tukaj gredo skoraj vsi na ptuj.

Pri nas smo dobili od obcine 200eur. Menda da so od lani prvic nakazovali denar, prej so otroci neke knjige dobili in obisk zupana. ( no se tega se mi manjka da mi zupan hodi na obisk).Od drzave pa figo!

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (27.2.2017 20:33:00)

Wuhu! Super torta! Vsa cast za vlozen trud! [sm=bravo.gif]

Mi smo bli v soboto na sprevodu, mali je bil pomoje edini otrok, ki ni hotel bit maskara [sm=zmeden.gif] sem ga vseeno tam oblekla, pa je bil tak jok, da smo mogl dat kostum dol... ne bom labelica!!! Se je drl :-) tko da je bla samo tamala cebelica, sem tudi sama nekaj improvizirala...

Pikica4, jst pri prvem nisem sla na ta sprejem, sem kasneje samo prevzela knjigo in bon in se zahvalila... res se mi ni dalo k zupanu, k neki :-) zdaj pri drugi pa obcina KG da nekaj manj kot 300€, mors pa otroku odpret racun in ti oni nakazejo na ta racun.

Pri bolj natacnem pregledu dlesni sem ugotovila, da ji rasteta dva zobka, oziroma ima dve bulici, ne vem pa, kdaj bo dejansko zacelo izrascati.

Drugace se pa pozna, ste punce za vikende manj aktivne, moj je pa tkole zacetek tedna ponavadi doma, zato sem tudi jaz bolj pasivna, je ponavadi telefon kje odlozen in zapuscen :-)

Rumena, glede sluzbe ni vredno zgubljat besed... rada imam svoje delo, sem vestna in pridna, vec energije sem pustila njim kot svoji druzini, potem je blo pa vse narobe, ker sem dvakrat zelela ostat doma, ker je bil mali hudo bolan. Vedno sem ga v varstvo vozila, pa je bil celo zimo bolan, ko mi pa ni zneslo, so me pa skoraj da ne zmerjali.
Se pravi smo dobri samo, dokler garamo, pravic pa ne bi smeli imet. Tko da se vracam za polovicko, potem pa upam da ze uspem kaj bolj humanega najt. Ceprav je kar tezko... sploh tu v zgornjesavski dolini so sluzbe vecinoma sezonske, povezane s turizmom in norimi delovniki...

Prijeten vecer vam zelim in mirno noc[sm=smiley1.gif]

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 14:42:04)

ribica hvala za recept ob priliki probam.

bučka evo to mi je všeč, da ni treba z dojenčkom v gužvo, odpreš račun pa nakažejo. sej mislim da ne bom šla. bom moža poslala po darilo. pa veliko dobite, kle bo pomoje okrog 200. bom bon pretopila v avtosedež gotovo. a se je mali danes napravil v maškare.

drobiž imam pripravljen bonboni čakajo maškar pa ni[sm=smiley13.gif]. lansko leto jih je bilo več, ker je bilo lepo vreme. našedva se ravno odpravljata. najmlajša pa letos ni bila šema drugo leto.

je pa naša mala neža danes dopolnila 4 mesece, še osem pa bo torta[sm=zz_biggrin.png].

jo vsak mesec slikam v kotu kavča da jo uprem pa se res vidi razlika. prehitro rastejo.

ste ostale šle kaj v maškare?

pri nas je dež. ko smo bili mi otroci nas slabo vreme ni ustavilo na poti do sladkarij[sm=smiley36.gif].

bučka a pri vas sneži?

Lepo bodite.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 15:06:07)

Pikica, pri nas snezijo zobki :-/ mala je sitna ze cel dan, sem poslala mojega in sinkota v lekarno, ker smo ze trikrat sli od doma, pa pozabili gel kupit. Za pol urce bosta sla se k njegovim, da se jst stusiram, zlikam srajco in mogoce celo malo ulezem...
Bosta porocala, ce v kg snezi, pri nas dezuje.

Sinkota danes nisem napravljala, se mi zdi brezveze ce noce, mogoce drugo leto. Jst sm bla do zdej se vsako leto maskarca, mi je to v veselje in ja, noben dez nas ni ustavil :-)

Mi smo bon takrat pretopili v posteljico, je blo ravno prav. Pa pomoje bo se njo zdrzala, kaj vec pa ne :-) ta denar pa tudi... pomoje bo slo ravno tako za avtosedez, pa se najbrz kaj zraven. Pomoje bomo ponucali pri "gradnji" sobice.

Pia, kako ste vi kaj z GH? Kdo zmaguje? [sm=smiley36.gif]

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 17:59:58)

zdej nekaj časa nisem bila na forumu pa vidim da ste bile kar pridne.. [sm=smiley36.gif]

ribica z zamudu, ampak vseeno.. vse najboljše, da se ti uresničijo vse odkrite in skrite želje [sm=smiley31.gif] torta pa tako omamnoo delujee. njaam [sm=smiley1.gif] tvoj mali sonček je pa takoo sladek- pa te temni laski iii [sm=smiley9.gif]
o tvoja vstaja ob 7h? kaj bi dala da bi bilo pri nas tako.. spi od 9h zvečer in niti minute po 6h zjutraj ne spi. 6.00 je budnica [sm=smiley36.gif]
aja pa hvala za recept. bomo sprobali [sm=smiley14.gif]

dansas haha sm se pošteno nasmejala.. ja tvoje mleko je vrjetno 1,6, more pa 3.5 mastno [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

pikica4 o to pa lepo da imate takšen sprejem pri županu [sm=smiley1.gif] ja glede sedežne je pa bolj udobna kot postelj. sm že kr rekla da bom v dnevni sobi spala[sm=jezicek.gif]

naš teo pa kar lepo napreuje z GH. smo pa danes imeli 2. cepljenje. sm mu popevala (malo so me čudno gledali hehe) in sploh ni niti trznu niti zajokal ko ga je piknila [sm=bravo.gif]

še podatki za tabelico... 4,5 mesce: 8200g in 66cm (mali bajsi) [sm=smiley36.gif]

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 21:41:00)

Nastja, mali ravno ni, bajsi pa je definitivno [sm=smiley36.gif]

Ribica hvala za recept. Bom sprobala neko razlicico recepta. Jaz se namrec tudi tezko recepta drzim. Vedno kaj po svoje naredim pri novih stvareh. Ce ne drugega, dam manj cukra, pa zna se presladko bit.
In pa seveda, VSE NAJBOLJSE! Upam, da si se kaj odpocila od vse guzve...

Nase maskare so tudi uspele:ena je bila vila., druga pa čarovnica (darkerska vila[sm=smiley36.gif]), tretja je pa tako dolgo razglabljala kaj bi bila, da na koncu ni bila nic. Je imela polno idej, ampak seveda v ponedeljek zvecer [sm=smiley29.gif]. Mama naj pa vse izpelje...

Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 21:42:24)

Bucka pocasi zmaguje brokoli. Mislim brokoli!!??
Moj ji je v nedeljo dal brokoli (jaz ga ne jem in ga niti ne bi kupila). Pia je odpirala usta tako kot bi si jaz zelela v prejsnem tednu. Pojedla je 6malih zlick, potem sva prenehala, da jo ne bi trebuscek bolel. Danes zopet krompir na miniju. Fertik! Usta zabetonira. Smo aktivirali brokoli.
Ne gre mi v glavo pa kdo razno moj otrok ima rad brokoli?? Kaksna gorenjka je to, da ne je krompirja?[sm=smiley36.gif].

Tako, da imamo 2 jedi brokoli in jabolko.
Pocasi ampak zelo pocasi napredujemo.

Spimo spet slabo, ce ni srbenje so pa zobje.

Hvala tisti, ki mi je povedala za gel. Jaz za to se slisala nisem. Hvalaaaa. Nam pomaga pa se dobrega okusa je.

Mi2 greva pa naslednji teden za vikend na gorenjsko in bova kar celi teden ostali. Jupiiii bova imeli pocitnice.

Zej pa sibam spat.

Lahko noc

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (28.2.2017 22:30:50)

Pia*, bravo za brokoli!!! [sm=bravo.gif] tudi mene je sinko presenetil, je tko mlatil cvetaco (pa tudi brokoli), da sem jo se jaz zacela jest, ceprov nikoli nisem marala. Sem imela lani cel vrt cvetace, se je pa sine odlocil da je ne mara vec... tko da... pripravi se tudi na to ;-)

Za gel sem pa vesela da pomaga, sem ga zal malo pozno priporocila, ampak bolje pozno kot nikoli, ane? Jst sm ji tud ravnokar namazala dlesni, da se je umirila in zaspala. Kdo bi rekel... pri stirih mesecih zobek... revica niti grizalice ne zna sama v rokah drzat in si jo v usta tiscat :-)

Upam da bomo spali... dva dni se je prej zbujala, sem mislila da bomo ze zaceli dodajati, pa je blo naslednjo noc ok. Nocem bit prehitra, ampak ce se mi bo zgodaj zbujala, bom zacela.

Mirno nocko vam zelim!

Pupa88 -> RE: Oktobrčki 2016 (1.3.2017 21:23:58)

Zivijo vsem,

Super, da so maskare uspele. Mi na pustovanje nismo sli, je pa tamala vseeno bila panda pri babicah in pa doma [sm=smiley36.gif]

Pia sej bo pocasi, mi tudi komaj kaksno zlicko pogoltnemo,ceprav lepo odpira usta. Sva zaceli s korenckom, zdej imava zraven krompir. Konec tedna pa mogoce poskusim z kolerabo, ceprav to pri nas samo "prasicki" jejo. Bogi otrok kaj mora jest, bi rekel moj moz.[sm=jezicek.gif]

Se je pa pred dvemi dnevi prvic naglas nasmejala, samo ociju itak. Meni sploh glasu ne spusti. Tudi drugace, je bolj zgovrna z ocijem. Zame si pomoje misli, ti me bos pa ze razumela tudi brez zvoka.

Mirno noc vsem, mi smo se vedno tempirani na 4-5x zbujanje .....

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (2.3.2017 10:16:52)

Da se še jaz javim, ko sem končno spet prišla do računalnika. Prek telefona se mi ne da ravno, pa še vse narobe napišem. Zadnje dva dni me spet precej boli roka, zapestje in palec, nisem še pogruntala, kaki gibi privedejo do bolečine. En dan sem mali samo kapo popravila in je fino bolelo.

Mala je včeraj pojedla prvo domačo kašico, in sicer korenčkovo, celo skledico. Pojma nimam koliko količinsko, zagotovo pa eno veliko korenje in pol. Sicer še kar precej ven pljuva z jezičkom, ampak usta pa skoz odpira in se zraven smeje. Je po dolgem času spala 2,5 uri v vozičku, sem imela čas sploh skuhat kašico v miru in na pol pripravit naše kosilo. Tako da bom zdaj počasi ji začela pa res dajat za jest, vsi prejšnji poskusi so bili bolj poskusi, ker sem premalo skuhala, da bi se dalo s paličnim spasirat in je bilo vse skupaj bolj kar nekaj.

Noči so malo boljše, pride pa še kaka na 1,5h. Danes se je zbudila že 6:36, skušala nazaj zaspat pri meni, pa ni šlo. Jaz sem dremala zraven, ker fizično nisem zmogla držat oči odprtih, pa še hrbet me boli spet od dojenja in nošenja (in plavanja). Jamram, kot da imam 80 let [sm=smiley36.gif] No, ob 8:30 nama je uspelo skupaj nazaj zaspat za eno uro, potem je bila silna lakota in zdaj še vedno spi. Jaz sem se uspela izmuznit izpod nje, ker mi je tako krulilo po želodcu od lakote, da čudno, da je ni zbudilo.

Bo pa naslednji teden pol leta, odkar sem doma na porodniški in moram reči, da gre čas stokrat prehitro! Še pet dni, pa bo stara že 5 mesecev, jaz bi jo kar balzamirala, da bi bila zmeraj tako majhna [sm=smiley36.gif]

Maškarce so pri nas zvonile, v soboto ene, v torek jih je bilo 5. Sem jim dala ta boljše čokolatine, ker drugega nisem imela doma, potem sem šla pa kupit bombone končno, jih pa ni bilo več. So pa zelo slabo vrata odpirali, je rekla mala soseda, da je njej in bratcu odprlo samo 7 sosedov, stanovanj v bloku je pa kar nekaj čez sto. [sm=smiley13.gif]

Brokoli imam pa jaz tudi rada, čeprav sem zbirčna. Še ta večji me je včeraj prosil, če bi lahko za kosilo imeli brokolijevo kremno juho. [sm=smiley1.gif] Jo bomo imeli danes.

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (3.3.2017 7:33:30)

Nase noči so spet k a t a s t r o f a l n e [sm=smiley13.gif]. Ne vem,če spim 2 ure v kosu[sm=zmeden.gif] To je zdaj že 4 noči tako. Sem gruntala,če sem ga pregrela in sem ga za danes ponoči oblekla v tanjšo pidžamo. Sem tudi razmišljala,če je mogoče večerja kriva,ker sem mu ravno sedaj začela dajati domačo polento (ne našo,od sodelavke). Pa sem mu pote včeraj skuhala kupljeno. Pa ni nič pomagalo. Še ena grozna noč...

Sva bila včeraj pri zdravniku,je dobil drugo pikico. Ni niti muksnil. Prvič se je pa tako drl [sm=smiley36.gif]. Tudi nobene reakcije ni bilo[sm=bravo.gif]. Gužva pa taka pri zdravniku,sva čakala ene 3/4 ure,tako da se mi ni potem po cepljenju dalo čakat še pol ure. Sva šla kar po hitrm postopku domov.
Se pa zdravnica zmeraj čudi kako velik je Svit, ker so (citiram) bile punce tako gracilne [sm=smiley36.gif]. Tale pa ni s svojimi osmimi kilami nič kaj gracilen. Se mu tale gh kr pozna na kilah. Pa tudi pri kakanju je šel v drugo skrajnost. Prej je kakal 1x na 3 tedne,zdaj pa 3x na dan. Je kar naprej posran. Rito ima kot pavijan rdečo. Mu jo stalno mažem,pa je zgleda bolj občutljive sorte.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (3.3.2017 8:31:20)

Ojoj dansas, nic ti nisem fovs :-( a si ga kej pregledala za zobke? Nasa je tudi sitna te dni, pa je potem mir, ko namazem z gelom. Sicer ne vem, kok delec je zobek, najbrz me kaj hujsega se caka :-) zaenkrat se mi zdi malo vrocicna, pa nonstop kakca :-)

Za rdeco ritko pa najbolj pomaga ce je cimbolj nagec. Najlazje po previjanju. Kadar je malo hujse, pa hrastovo lubje dela cudeze!!! Preiskuseno glede na izkusnje drugih, pa sem bla prov osupla nad rezultati!

Pupa, moj prvi se je tudi samo atiju na glas smejal :-) puncka je pa tko zgovorna, da se vcasih samo njo slisi :-) smeje se pa najbolj meni. Ce se jst smejem, se zacne se ona, ali pa ce se igram z njo, ji pojem, ali pa ce bratec kaj skace okrog nje :-) animacija za dojencka nonstop. Pomoje nama bo kar dolgcas ko bo sel v vrtec :-)

Seeeee maloooooo!!! S 13.3. ga mislim dat nazaj. Sicer mi moj zadnjic spet slabo vest nabijal in je spet srecal eno mamico k je sin spet fejst bolan (iz istega vrtca), pa sem rekla da se ne grem vec tega :-) sem bla vec kot pridna, z obema sama vecinoma, zdej je pa cas da si malo odpocijem, pa konec koncev, kaj postorim. Se malo pa bo treba vrt rihtat :-)

Kako ste ostale? Malo zatisja te dni :-)

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (3.3.2017 9:24:10)

[img]http://www.familylobby.com/common/tt11344552fltt.gif[/img]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (3.3.2017 17:41:18)

bučka a zobki so pri vas tudi, pri nas še ne kaže.nism potipala, ampak ni videti gledam pa spodaj prejšnje dva otroka sta pričela spodaj. jaz sem tudi za take in drugačne fore, se vsako leto enako našemim - klovn. mož je pa bolj zategnen. sem ga komaj prepričala da je vsaj lasuljo dal gor pa da sta ga otroka popacala po glavi. kdaj boste uvajali gh?

nastja uf, te že kaj roke bolijo?

pia saj meni je tudi brokoli bolj všeč kot krompir. krompir je pust. super da vama je zlaufalo. na gorenjskem si, pri mami je gotovo tako kot v hotelu?

ribica prav imaš čas gre prehitro.

bučka boš nekaj časa samo počivala ko bo mali v vrtcu. je pa res bolezni so pa še na pohodu. ampak gre pri nas sta bila to sezono otroka veliko bolana pa je tamala dobro. če zboli se je treba paziti. nič ti ne bo dolgčas lažje ti bo.

dansas meni je tulila pri cepljenju, prejšnja dva nista jokala. po so me pa ostali starši gledali, kaj ji je. eh pr dohtarju se zmeraj čaka, nikoli nisem bila na uro notri.skoraj kilo si ga poredila, pridno je.

se mi je pa končno pričela smejati na glas, pa malo vadi cviljenje, nogice dviguje v zrak in se valja z boka na bok. pa temenc se ne rešim.

kaj imate vi za ene lupince, moja se mi zdi tako polna že.

se vidi da je lepo vreme. pri nas končno desetica. sem iskala eno bolj tenko bundico za malo pa nič dobila imam samo pajacka.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (3.3.2017 22:05:59)

pikica4, moj je tudi tak... baje ne mara maškar že od malega, tudi tašča ne, tko da je tamal zgleda to po njih pobral :) jst se pa rada našemim, žal mi je, da nimam več časa za razmislek in izbiro kostuma, vedno hitim zadnji moment. Eno leto sem bla ciganka, še kot študentka, sem delala promocije. Pa sem si na brzino prebrala tri stvari o branju z dlani in potem cel dan, poleg promoviranja, še hecala mimoidoče z napovedovanjem prihodnosti in nekaj časa je bla kar gužva tam okrog mene, so se vsi nasmejali :)
mi jutri pihnemo četrto mini svečko, tako da smo uradno pripravljeni na GH. Kot sem rekla, bom začela uvajat, ko se mi bo zdelo, da ji zmanjkuje spanca :) zaenkrat lepo spimo od 21h do 6h, pa potem po dojenju še potegne (odvisno kdaj naju mali vragec vrže pokonci), tko da upam da bo zdržala s tem ritmom vsaj še toliko, da gre sine v vrtec, da bom v miru pripravila kašico in ponudila malčici. Zdej si sploh ne predstavljam, kako bi šlo, k more on bit skoz zraven, če ga pa ni, pa nekje lumparije zganja :)

z boleznimi vem da je hudič letos, toliko težje je zato, ker tamal še ne razume, da ne sme kihat v dojenčka :) in zato, ker je stanovanje tako majhno, da se težko kdo kam izolira :) bom upala na najboljše :)

zobki... ja... prvi jih je dobil kasneje, enega zgoraj, potem pa enega spodaj... ona ima pa zgoraj na obeh straneh izboklinice, ampak saj pravim, mislim da sta to trojkici?! kr neki :) samo ven naj že prideta, ker je prov boga :) slini se kot polž in po rokicah ima žulje od žvečenja/sesanja. igračke oziroma grizalice sicer prime, ampak ne zna pa lepo držat v ustih, da bi se malo popraskala po dlesnih :) itak jo pa potem hitro zaboli, je pa jok... tko da je zej ene dva dni prov sitna že. ampak trkam... ponoči spi!

pikica4, mi imamo maxi cosi lupinico, pa se mi zdi, da ima še dovolj prostora. Imam pa eno viška, sem jo pri prvem dobila, pa je nisem rabila. ni nova, je pa lepa! če želiš, ti podarim!

lahko nočko punce, naj bo mirna [sm=zz_sleep.gif][sm=zz_sleep.gif]

Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (4.3.2017 8:00:01)

13ga sibava za gorenjsko. Komaj cakam. Zame so to res pocitnice. [sm=bravo.gif]
Gh nama gre, ce je brokoli ali pastenjak. Ucitno bo moj otrok jedel ravno to zelenjavo, ki jo mami ne.

Stajerska je v soncku. Vceraj dopoldan je bilo odlicno vreme. Toplo+soncek. Popoldan je pa pihalo.
Danes pa se nisem preverila.

Nisem veliko aktivna, ker se je pri hisi zacelo delati in je skos nekaj.
Skratka dan ima premalo ur.

Tko da moje pocitnice pri mamic komaj cakam.
Lep vikend.

Malinca07 -> RE: Oktobrčki 2016 (4.3.2017 8:19:17)

Dobro jutro. Mala ma ze svoj prvi dopoldanski pocitek in imam par minutk casa :)

Cepljenje je bilo prestavljeno, zdravnice ni bilo, tak da mamo v torek sedaj. Upam, da bo slo brez problemov cez, kot prvic.

Obracanje na trebuscek je pri nas zdaj najbolj aktualno. Jo dam na hrbet na tla, se obrnem okoli in ze je na trebuscku :)) je pa smesna, ker se se ne zna obrnat iz trebuscka na hrbet in ko se navelica bit na trebuscku se zacne razburjat, da je kar joj :)

Sma pa vceraj zacele z GH - korencek :) joj kaksno veselje je bilo, ko je videla kroznik in zlicko. Pol pa prva zlicka v usta in nasmesek je zginu..pogledala me je z najbolj zalostnimi ocmi - res morem to jest? Neki casa je premlevala po ustih in ni tocno vedela kaj nardit s tem. Prav zabavno jo je bilo opazovat. Ene 2, 3 zlicke nama je uspelo pojest, potem pa sma za prvic zakljucle :)

Spanje v svoji sobici je se vedno uspesno (ne tak ko pri tebi bucka - kar od 21 do 6..super!)), spi od 8h do 7h, 2x se pa se zbudi za jest..pridna je :)

Pri nas so zdej bol problemi glede popoldanskega spanja. Okol 4h postane tako utrujena in zaspana, zaspat pa noce. Ne na rokah, ne v vozicku. In potem je ze tolk znervirana, da se tako joce, da se jo ne da pomirit. Mi je ze zmankalo idej. Pa se res trudim, da jo dam spat, takoj ko vidim, da postane utrujena pa vseeno ne zaspi..kaka ideja mogoce? Ker dejansko je potem budna od 2h do 8h ko gre spat cez noc, kar se mi zdi kar malo prevec.

Ja Pia, stajerska je danes v sonceku, super dan nas caka - za en velik sprehod s kaksno kavico na sonceku vmes :)

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (4.3.2017 14:53:38)

Pia*, super za pocitnice, verjamem da bo prijalo malo odklopa od skrbi s hiso in malo tistega domacega obcutka, ki te prevzame samo doma :-) pa tudi v enem tednu bos imela dovolj casa, da se dobis s prijatelji in sorodniki, brez da bi morala hitet, gledat na uro in skrbet kdaj startas proti domu. Sem vesela zate! [sm=bravo.gif]
No pa za GH tudi, sem ti rekla da bo zlavfalo :-) saj ni vazno kaj vama gre po grlu, vazno da se mala navadi...

Malinca07, jaz v takih primerih najveckrat ukrepam z josko. Ker vem da je utrujena in ne lacna, ji ponudim ta "prazno" in se potem umiri, ponavadi jo se malo popestujem in zaspi... zadnjic je bla ful nemirna, bratca ni blo doma in sem mogla izkoristit tisto urco za sesanje (v njegovi prisotnosti je to nemogoce v miru nardit), tko da sem rekla: oprosti puncka, ceprav jokas, vsaj pod posteljo moram posesati... sem pohitela in ko sem bla fertik jo pogledam in vidim da spi :-) no potem sem pa v miru vse posesala, ona je pa spala kot top...
Zdaj ko je bil tak soncek sem tudi zagrinjala zaluzije, da je ni toliko motila svetloba. Sem opazila, da jo svetloba ful moti.
Drugace pa, karkoli pocnem, se trudim da ni skoz isto, da se ne bi navadile kaksnih "slabih vzorcev". Eni kolegici fantek ne zaspi, ce nista pod napo :-) in ko je otrok tam nekje 9, 10 nesecev star, je mal tezko pol ure ga drzat pod napo, da bo zaspal [sm=smiley36.gif]
Tko da, imam ene par adutov, ki palijo in jih izmenjujem :-) so redki ti sitni dnevi, pride kaksno obdobje vmes, ko ne ves kaj jih muci, potem pa mine. Jutri je luna, vceraj sta bla oba sitna ko nevemkaj, danes smo pa kul. Edino zobki nagajajo...

A stajerska pa v soncku?! Tu pa tak dez, da je bil zelo klavrn konec pocitnic... totalno pomladno... konec smucarske sezone za zgornjesavsko dolino...

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (4.3.2017 23:02:46)

Tudi mi imamo maxi cosi, pa ji je še čisto ok. Vidim pa po tabelici, da je moj škrat med manjšimi, pa s tako kilažo je štartala. [sm=smiley36.gif] No saj prav, se nič ne pritožujem, si ne predstavljam, da bi bila še večja in predvsem težja, moje roke so že tako precej boge. Se mi pa delajo mišice, tako da je tudi fina telovadba dviganje in nošenje.

Danes je bila na meniju bučka in krompir, je lepo jedla + še kar nekaj mleka čez. Se je vidno poredila, me zanima, kaj bo pokazala tehtnica v petek, ko imamo cepljenje. Mi kar paše, da smo ga za tri tedne prestavili.

Je pa v budnem stanju (in zaspanem) kar zgovorna, ko ji ni kaj prav, prav renči ali pa vriska/cvili. Ko se pa zbudi in te zagleda, se pa zasmeje. Ugotavljam, da blagodejno vpliva name, ker se kar naprej smeji in potem ne moreš, da se ne bi še sam. [sm=smiley1.gif] Včeraj, ko sem kuhala, sem v kuhinjo na tla pogrnila kovtrček, da se je igrala in se je še pes zraven ulegel. Sem mislila, da ne bom dočakala tega trenutka! Končno psica kaže več naklonjenosti do tamale, jo velikokrat povoha, polupčka, pride zraven, mala pa itak vriska, pa božava jo skupaj in tako.

O zobkih ni še ne duha, ne sluha, vidijo se sicer "zametki" čez dlesen, ampak nima otečeno. Slini se pa v potokih že en mesec, otečeno nima nič. Mogoče je zdaj že malo bolj začela slino požirat, sicer pa vsakič, ko jo nesem in ima glavo pri moji rami ali nadlakti, dobim en slinast prisesek. Pa ful se rada lupčka oz. da jaz njo lupčkam. [sm=smiley1.gif]

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (4.3.2017 23:14:32)

Aja, bundico ima pa moja iz C&A-ja, tako luštno. Jaknico za potem sem pa v Okaidiju kupila, tudi ful lepa (itak), samo poceni pa glih ni bila. Sem imela bone, drugače bi fejst razmislila, če bi dala 30 € zanjo. Tako ima: http://www.okaidi.fr/manteau-cire-a-capuche-chambray-bleu-79691/?ebwidgetkey=57e2a8a5d0d2f1cd6781607e
Imajo pa kot nepremočljive spomladanske jaknice bolj pisane v BC od Cool cluba po 20 €, ena je z nekimi muckami, roza-oranžna, druga je pa v modrem, pa tudi tako postrani se zapenja. H&M pa ima fine samo za fante [sm=smiley36.gif] Do Zare pa še nisem prišla.

Dansas, ko sem iskala bodije s kratkimi rokavi za spodaj (zdaj ji ne oblačim več dvojih dolgih), sem se prav nate spomnila, ker je bilo fantovsko spet petkrat lepše kot za punčke tako v Baby centru od Cool cluba kot v H&M-u. [sm=smiley36.gif] V H&M-u sploh nisem nič kupila, ker so samo neki čipkasti bodiji bili s kratkimi oz. brez rokavov.

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (5.3.2017 9:58:09)

živijo punce. kako ste kaj spali?

pikica4 hehe ne vpraši če me kaj bolijo roke... ko je sitkan, sploh zdej ko so ga začele dlesni fajn hecat pa se če nosit.. kr roka otrpne [sm=smiley36.gif] bom si vrjetno kupila kengurujčka da mi bo malo olajšal [sm=jezicek.gif]
mi imamo lupinco ko sem dobila z vozičkom sem prek interneta naročila, pa je tako globoka, da mu morem izpod ritke podložit tetra pleničko, ker če ne, je čisto zvit [sm=smiley18.gif]

joj tudi meni ima dan premalo ur :/ zdaj treba rihtat vrt in štihat in počasi že sadit, ko imamo rastlinjak pa bi že lahko kaj posadila... treba rože rihtat, zdej ko je sonček okna čistit.. groza. vsak dan po malem in upam da uspem vse ta teden [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (5.3.2017 19:11:20)

pozdravljen

pri nas že skoraj cel dan dež, je bolj živahno v hiši ker sta starejšedva notri. jutri je končno konec počitnic si bom lahko malo oddahnila dopoldne.

malinca jaz sem jo tudi že zgrešila, da je bila preutrujena je mahala z rokami in nogami se je videlo da je zmatrana. jaz jo dam vseeno v posteljo pa 5 min pojokca pa zaspi, če je pa spočita pa potrebuje15 do 20 min. je pa še rešitev za uspavanje dojenje, ampak ko jo želim prestaviti v malo posteljo se prebudi, na veliki jo pa ne bi puščala. meni je 2 m nazaj vsak dan okrog 4 do 5 ure popoldne sitnarila, pa sem rešila z dojenjem sedaj pa je minilo, sem na netu prebrala, da je to ta nemiren del dneva. gh[sm=smiley36.gif] so fletni ane ko se pačijo.

ribica naša se tudi rada lupčka. sem bila v c&a pri nas pa nimajo več tako malih številk. jakna je pa fletna, res moderna. pri nas ni takšne ponudbe okoli. v lj se mi pa ne da.

nastja ja sem jaz tudi preko interneta naročila vse skupaj pa je lupinca bl čudna. oh, ne govori, sem možu rekla, da letos ne bom sadila na vrt pa sem začela razmišljat, da bi blo fajn zarad tamale kaj pridelat. bom ampak ne veliko. za sproti, če me ne bo spet zaneslo in bo vsega polno s plevelom vred[sm=smiley36.gif] okna mi je pa danes možek spucal, niso taka kot jih jaz ampak sem bila raje tiho.samo da je narejeno.

bučka za kakšen mesec še bo lupinca potem se bova pa gotovo že kaj videle pa se zmenva. še 1 teden pa boš malo bol frej. pri nas sta bila samo za počitnice doma pa se pozna da sem bolj utrujena. si kaj videla v našem koncu za bundice?

ta teden kličem patronažnega naslednji teden pa gh ko bom od pediatra. vse ste že fajn razložile tako, da ni panike kaj kuhati mali.

mi smo imeli danes spet piščanca in riž pa rdečo peso. ko bo konec diete piščanca ne bom mogla videti nekaj časa.

pust je mimo sedaj bo pa počasi v. noč. pa bomo jajčka štrihal[sm=smiley36.gif]

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (5.3.2017 23:34:25)

Pikica 4, poslala sem ti ZS [sm=smiley1.gif]
nisem gledala nič za cunjce, niti pliš pajacka potem nisem iskala, ker sem našla neko podloženo jaknco, spodaj ji dam pa podložene jeans hlače na naramnice. Se mi zdi, da je ne zebe. Jst mam vse izposojeno, tko da zelo zelo malo kupujem. Samo če slučajno kej vidim in moram imet :) Drugače mamo tu gor Kik na Jesenicah in v KG, ponavadi grem tja. Drugače pa mogoče kakšna Mana ali NKD v Radovljici? Samo se mi zdi, da imajo slabo izbiro.

Odštevam dni do vrtca :) še en teden :) mali je kot nalašč ful priden te dni, moj je pa že spet mel neke govore o trebušni gripi, ki razsaja baje, pa ga sploh nisem več poslušala. Če bosta zbolela, pa bosta, sej bom tako jst z njima... Ker na tak način se gremo potem lahko celo leto, vedno bo nevarnost za bolezni...

rumena, kako ste vi? ste se pozdravili?

nastja, ja vrt... jst že hodim okrog in gledam, kaj bo šlo kam... mamo ful velik vrt, pa je potem tud ogromno dela... sploh lani sem se trudila in spravljala v skrinjo, da bo imela mala domače kašice... samo je pri nas še malo zgodaj, ponavadi začnem en mesec kasneje kot starši, ker so noči še tako hladne, da je treba pazit, sploh z občutljivimi vrtninami. Bolje malo kasneje, saj vse dozori, samo s primernim zamikom seveda :)

zobka nagajata še vedno, na eni strani že čutim špičko, da drugi bo pa tud ravnokar :)

nič, gremo spat, zjutraj pa novim zmagam naproti :)

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (6.3.2017 10:23:11)

Evo me Bučka. Sam "pocukat" me je treba[sm=smiley36.gif].

Sinko je šol prejšnji teden v vrtec ampak že spet tako grdo kašlja in ima danes raje še bolniško. Nikakor se ne more do konca pozdravit. Tamala pa je spet začela grdo kašljat. Nisem navajena, da imam bolne otroke in sem že kr jezna mal. Sinko je bil skoreaj cel februar doma. Kar naprej nekaj. Se pa igramo in crkljamo. Sinko je že tako velik, da smo se začeli družabne igre igrat in je prav fajn, mala pa itak vsak dan kaj novega. Tako hitro rastejo, meni gre čisto prehitro. Bova začeli počasi z GH, nas tako željno gleda za mizo in sledi, da se mi zdi, da mi bo vsak čas žlico z rok vzela[sm=jezicek.gif].

Bučka verjamem, da že odštevas dneve, da gre mali v vrtec. Meni je tudi že malo dovolj, da sem kar naprej sama z obema. "Mož" velik dela. SP je tud hudič, skos doma, pa kr naprej v službi. Ampak je vsaj boljši občutek, ker je podjetje začelo kar lepo laufat. Še malo pa si bo lahko celo kaj plače dal. Trenutno še ne... Smo pa kupli končno pralni stroj[sm=bravo.gif] in mi končno ne bo več treba hodit v spodnje nadtropje tašči prat. Moramo ga še priklopit, je že en teden v kopalnici parkiran. Ni časa[sm=smiley13.gif].

Moram it, otroka kličeta[sm=smiley36.gif]. se še javim [sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>