RE: Oktobrčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Malinca07 -> RE: Oktobrčki 2016 (10.3.2017 7:11:52)

Dobro jutro..pa smo se prebudili se v en soncen dan :)

Nastja, nikamor ne napredujemo. Do zdej je dobila korencek, bucko in cvetaco in eno je bilo slabse od drugega. Danes ji bom zmesala bucko s krompirjem, bom videla ce ji bo bol vsec :)

Mere za 4.mesec od tamale so 6.550g in 65 cm. Vidim, da je takoj za vasimi fantki, med punckami je pa kr med mocnejsimi :) se pozna tud na mojih rokah :))

Da se pohvalima, en teden smo ze samo pri enem nocnem hranjenju, ostalo noc lepo, mirno prespi. Sem tud jaz zdej tok bol naspana! :)

Vikend bo res super za kak mini izlet. Rumena, kam jo boste mahnili? :)

Pupa88 -> RE: Oktobrčki 2016 (10.3.2017 22:06:33)

Upam da vse uzivate na soncu, ter da bo super vikend. Jaz ze kar malo voham pomlad, Jo ze komaj cakam. Edino tamalo sem ze dvakrat skuhala te dni, sploh ne vem kako naj jo oblecem [sm=zmeden.gif]

Ne najdem posta, kjer me je ena sprasevala o food feederju. Uglavnem, baje imajo razlicne velikosti in tudi nastavk so razlicni z razlicnimi luknjami. Jaz bom kar pri temu ostala, sej na, gre z zlico tudi kar lepo v usta GH. Opere se lahko v pomivalnem stroju, jaz ga zaeenkrat perem kar na roke pa gre vse lepo dol. je pa res da jaz nisem ravno komplikator kar se tice oranja in steriliziranja. Zdej k tako razmisljam sploh ne vem kdaj sem nazadnje dudo steriliz.ali pa vsaj pomakala v vrelo vodo. Ce nama pade doma na tla, ji jo kar dam nazaj v usta. Ce pade pa kje drugje ji pa dam drugo, ki se vedno kje vqlja po vozicku in je najbrz ravn tako umazana. Joj [sm=smiley13.gif], zdej imam prav slabo vest, jutri jih moram malo namociti v vodi [sm=smiley1.gif]. Sicer pa, malo bacilov pa more otrok pojest ne..[sm=jezicek.gif]

Sem kar presenecena kako lepo je GH. Je pa res, da en dan poje celo porcijo, drugi dan pa ze pri slabi polovicki obupava. No sej bo, pocasi.

Kar se tice nasega spanja je pa vedno slabse. Starejsa kot je, slabse spi. Cez dan, razen v vozicku ne spi sploh, pa se to zadnje dni strajka ker je prvec radovedna in mora okrog gledat. Zvecer je pa tako utrujena, da je joj in glasen jok in sitnarjenje po hisi. Ponoci pa tudi vstanem, vsaj 6x ...se kr cakam ta dan,ko bomo se zbudili 2x na noc...upam da so vasenoci boljse!!

Uspesno na gradbiscih vseem,ki zidate. Ostalim pa lep vikend, upam da bo cas za kaksen izlet.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (10.3.2017 22:15:36)

Malinca07, se vidi da ji pase tvoje mleko, se ji nic ne mudi zelenjave malcat :-)

Nastja, ja, moj odpelje sinka, da ga merkajo drugi, ampak puncka pa se vseeno meni ostane. Potem pa al je pridna, alpa ne :-/
Kako da si niste zrihtali vsaj slavfa, da je malo blizje? Jst sm si slavf potegnila do vrta in potem tam nalivala v kanglo. Je blo pa tezko tudi meni zalivat lani, sem mogla kar po etapah, trebuh ni pustil... oktobra sem pa z vilami skakala okrog in korenje ven vlekla, me je soseda prav debelo gledala :-) sem ji mogla obljubit da bom nehala, ce bo prehudo :-)

No, pa sem tudi jaz pekla, da ne bom edina, ki ni spekla torte [sm=jezicek.gif] ati ma rojstni dan v ponedeljek in jst brihta se mamico ponudim, ce ji kej pomagam. Itak, edini smiselni odgovor je bil: ja, speci torto! No in sem spekla torto. Nobenih presezkov, spekla sem saharco, ki mi je bla narocena, moj in otroci pa so pridno gledali risanke. Tavelik je se nekej pomagal, potem se pa navelica, ker za njegove pojme predolgo traja :-) zdej jo bom samo se malo okrasila, da bo kot na sliki :-)

Punce, a ste ve kaj utrujene? Jst sm kaksen dan polna energije, spet drugi dan pa cisto poklapana :-( pa ne vem, a so to hormoni, al spomladanska utrujenost?
Mirno nocko zelim!

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (11.3.2017 8:45:00)

Bučka, jaz prvo uro budnosti hiberniram, včeraj je bil prvi večer, da sem kaj naredila po tem, ko je mala zaspala. Sem enostavno preutrujena. Zdaj je že dve noči zapored spala z enim hranjenjem (tistega med 23. in 00. ne štejem pod zbujanje, ker jo podojim v spanju, preden grem spat, če se ne zbudi sama) in spala do 7h zjutraj, samo mi pa pes teži in me zbuja že dva dni zapored. [sm=smiley21.gif][sm=smiley29.gif] Smo pa smet imeli smučarske veselice, mož in ta večji sta šla smučat v četrtek, rezultat je bil povijanje noge tamalemu (buška in odrgnina) in mož na urgenci, ima zviz gleženj. Jaz sem pa imela zdravnika zase, ker me roka precej boli spet, imam napotnico za plastičnega kirurga. Tako da sem se počutila kot medicinska sestra in bila sama za vse - za tamalo, za psa, za pospravljat, za vozit .. No, vsaj iz Bohinja je uspel pripeljat, če bi mogla še gor po avto, pa ne vem, kako bi bilo moje psihofizično stanje [sm=smiley36.gif] Tako da zagotovo ne grem nič več smučat letos, čeprav se je nekaj še obetalo. Ampak ne bom izzivala usode.

A je katera od vas imela patronažno za uvajanje GH na obisku? Pri nas je bila včeraj, bom tudi od teh smernic seveda vzela, kar nam ustreza. Za uvajanje zelenjave pravijo, da se uvaja od svetle k temni (krompir, korenje, kolerabica in koleraba, cvetača, pastinak, bučke) in sta brokoli in špinača nazadnje. Omenila je tudi, da naj bi po enem tednu GH zelenjavnim kašicam dodajal 1 žličko olivnega oz. eventualno repičnega olja. A to katera dela? Meni nekako ne diši to. Razumem, da rabi dojenček maščobe, ampak se mi kar želodec obrača ob tem. [sm=smiley13.gif]

Danes greva v mesto s cimrama iz P, se nismo videle že en čas. No, oni dve se večkrat ujameta, jaz sem bolj zaposlena. Ta teden sem bila še šoferka od mami, včeraj sva pa šli z malo pogledat še ne tri tedensko dojenčico od prijateljice, ja pa iiii, kako je mini. Nima niti 3 kg, kar je moja imela itak v trebuhu. [sm=smiley36.gif] Res je micena, pa res pozabiš, kako je bil tvoj majčken. E je zgledala prav ogromna zraven. Ampak je bilo lepo popestvat takšno majhno štručko. [sm=love.gif]

Pupa88 -> RE: Oktobrčki 2016 (11.3.2017 11:24:53)

Ribica:jaz patronažne nisem klicala za uvajanje. Pomagam si z knjigo Dojenčki za mizo, ostalo pa po občutku. Ji pa v kasice tako kot ti je rekla patronaža dodam malo domačega olivnega olja. Vendar prej par kapljic, kot pa žličko.

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (12.3.2017 10:58:05)

pia super je če imaš brata ali sestro za igrat, odločitev je pa tvoja. čez čas ko boš vidla te male dojenčke in se boš topila ob njih si boš zaželela se eno pikico, sobico imate pa že. res je vsak porod naj bi bil lažji. pia super vreme bomo imeli na gorenjskem upam da se odpočiješ pri mami.

ribica res je tako obdobje glede vremena. jaz že kratek bodi ji dajem pa pulovr pa žabe trenerko in bolj prehodno bundo pa imam joj še v zimski vreči. piha pa na čase res hladno. ja prelepo si se napravila, mi imamo samo makedam in se športno napravim. jaz tudi že prevleko z jogija dajem dol ene par dni.

nastja jaz kar šlauf potegnem pa škropilnik prižgem za pol ure pa se zalije s plevelom vred. ampak imam vrt blizu in je priročno. moj otroka še ni peljal sam na sprehod, dvakrat je šel z mano. da pa kaj naredim moram pa starejše otroke prositi njega ni oz. si ne vzame čas. sem ga prosila, da si vsaj pol ure na dan vzame, da mal polikam pospravim, ker je stresno če se mi tamala pritožuje vmes, pa si še ni vzel tega časa.

rumena vi imate pa žabice, pri nas so si že začeli vrabci delati gnezda, lansko leto so me zbujali samo, da se je dan naredil, sem mogla okno zapret, upam, da jih letos ne bo toliko. greta pa otroka do potoka po male žabice pa se igrajo potem jih pa vrneta.

bučka lahko je spomladanska utrujenost, boš jutri malo počila.

se mi pa že dva dni zbuja ponoči za jest, no jest jo prej dvignem da v spanju poje pa kup podere pa zasmrča naprej. morm jutri patronažno poklicat za gh. tako da sem kar scrklana glede spanja, upam, da se ne bo od zdaj naprej zbujala. pri nas je super toplo in sončno.

ribica vi ste pa imeli smolo, sedaj moraš pa še za moža skrbeti. upam, da čim prej okrevate. sneg je že bolj moker niso več idealni pogoji pa hitro zanese.

želim vam prijeten preostanek vikenda.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (12.3.2017 11:43:04)

Hej!
Jah, ribica, res nimate srece s smucarijo letos...
Jaz pa tudi nimam srece... vceraj sem se namesto s praznovanjem ubadala s sinkom, ki je jokal ko je lulal :-( tko da sem malo pustila pri mami, midva sva pa cakala dezurno zdravnico ki mora vedno nekam na dom hodit :-/ no v glavnem, ima vnet mehur in seveda ne bo mogel v vrtec... sej ne vem, a nej se smejem a jokam, pomoje nikol ne bo sel nazaj v vrtec :-) ostal je pri mami, tko da mam danasnji dan za tolazilno nagrado, ampak me pa res nervira, k mam tooook za postorit, pa lahko samo gledam in nacrtujem :-(
Zvecer sem bla noro utrujena, se v kranj sem mogla po sirup, pol me pa na straniscu razveseli teta s krvavca [sm=hudicek1.gif]
Mi je pa odleglo, zadnjic mi je blo ful slabo in vrtelo se mi je, me je ze skrbelo da sm noseca spet [sm=zmeden.gif]

Mala se redno zbuja ob petih, tko da se bom lotila GH pocasi. Tudi jaz nameravam dodajat par kapljic olja, je baje potrebno za prebavo, da gre lazje skozi zelodcek in crevescek.

Lep vikend punce, pri mojih starsih je takooo toplo ze, pri nas pa sicer sonce, ampak je veter ful hladen :-( pogresam zgodnjo pomlad, ceprav mi je hitro prevroce

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 7:50:48)

živijo punce kako ste spali?
jaz sem šele danes 1 noč spala 4 ure v kosu. včeraj pa nisem niti za pol ure oka zaprla. prvo je mož zbolu, nek prehlad, potem pa še mali. in celo noč mu teklo na noska, oči so se solzile, kihal zelo... groza. sem ga mislila zdej zjutraj odpelat k zdravnici, pa je danes že 70% boljši [sm=bravo.gif] je pa včeraj spil skoraj 1,5dl zdravilnega otroškega čajčka. včeraj je imel 5 mesecov in jih je precej slabo praznoval [sm=smiley13.gif]

pikica4 to je dobro če imaš tako blizu vrt. jaz imam pipo kar deleč. sedaj smo dali cisterno da se zbira deževnica pa je bližje rastlinjaku, tako da bomo sedaj tudi mi uspeli dati šlauf [sm=smiley1.gif]

ribica pri nas je bila patronažna za GH ampak se je vse drugo z mano pogovarjala ko za GH. se poznamo od prej in jo vse zanima. sem jo morala vmes kar prikinit pa sama vprašat kako pa kaj. [sm=smiley36.gif] joj res vam letos ni naklonjeno to smučanje [sm=zmeden.gif]

mi imamo pa že skor cel teden zelo lep sonček in toplo, edino kaj smo ga ta vikend opazovali samo čez okno [sm=smiley13.gif] je pa lepo ko te ob 7h zjutraj zbudi tak sonček da misliš da je poletje. pa še mož je tako zjutraj zakuril, da maš občutek da je zunaj grozna vročina [sm=jezicek.gif]

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 9:33:47)

Nastja1, se vama pridružujeva, celo zimo je bila ok, zdaj se je pa prehladila in ima vročino [sm=smiley19.gif] Sicer res nizko oz. komaj da je, pa vseeno, ni prava. Danes sva imeli cepljenje, pa je odpadlo, še vedno ni dobila druge doze. Bi morali imet že februarja, tisto sem jaz prestavila, ker nam datum ni ustrezal, pa so tako pozno v marec zamaknili. Zdaj moram pa počakat, da bo en teden zdrava oz. brez vročine, preden jo lahko cepijo, lovimo pa čas do dopolnjenega 6. meseca. Sem prav slabe volje, ker je čisto po neumnosti tole zdaj, v petek jo je prepihalo in zazeblo na sprehodu. Jaz ji nisem oblekla puloverja, babica je pa ni dovolj pokrila in evo. [sm=smiley13.gif]

Res so zoprne te temperature, ko v pol ure rata toplo, potem ji je pa vroče v bundi, ko greva od doma je še mraz itd. Pa še ker je že v športnem delu, ni tako zaščitena kot v košari. Jaz se že slačim in oblačim, male pa ne morem kar naprej.

SPanje je pa zadnje dni boljše, naj prosim prosim tako ostane. Jé med 3. in 4., pa potem ob 7h, ko vstaneva, danes se je še ob 6h sicer zbudila, ampak sem začuda kar naspana.

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 9:50:14)

bučka si že obisk dobila, jaz ga še nimam upam, da ga še dolgo ne bo. tako si se veselila, da boš malo počila saj bo par dni da antibiotik prime pa bosta zdrava. prve dni si odpoči, da ne boš najprej generalne delala[sm=smiley36.gif]

nastja sem imela to cisterno pa se noro svinjarije not nabere, je treba mal zaščitit na vrh al pa cedilo nardit, da gre sam voda not. mal smrdi, če je notri še listje...

ribica a morajo biti do 6. meseca cepleni? to je druga doza?

mala ima jutranje spanje, jaz pa sem že imela patronažnega na obisku, se res razlikujejo smernice. pri nas je zelenjava do 7 meseca in krompir pa meso. potem šele sadje. je pa rekel, da če kakšno stvar zavrača, da moram 11 probat, da se privadi okusu.mi je še recepte prinesel in veliko enega gradiva. tako, da bomo danes pacali korenje. komaj čakam, da vidim kako se bo ta mali obrazek spačil[sm=smiley36.gif].

se mi pa zbuja ponoči. no danes je malcala ob pol 4. sploh nisem navajena, sem čisto zadeta še. mogoče ima res premalo samo dojenje ali pa je pri meni manj mleka. imam pediatra v sredo pa bo povedal ali moram dodajati.

pia si že na gorenjskem? imamo lepo ane?

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 10:06:59)

ribica pa tako lepo vreme, upam, da se čim prej pozdravita. res je bilo vetrovno prejšnji teden. jaz jo imam še v košari pa je zaščitena.

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 11:04:17)

pikica4 vidiš dobro da si mi rekla. zdej iz žleba v cisterno teče po cevi, ampak ja vrjetno se v žlebu nabere marsikaj. hm bo treba kaj pogruntat. [sm=smiley1.gif]
glede cepljenja, mi smo imeli 2. dozo pri 4 mescu, 3 pikica se pa dobi pri 6 mescu. mi jo imamo aprila. joj gre čas hitro.. še malo pa bo vrtec [sm=smiley1.gif]

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 11:09:23)

ja to so ti dnevi, ko minejo zimske tegobe, se pa začnejo pomladanske [sm=zmeden.gif]
to prehodno obdobje je smotano, sploh kadar piha veter. vroče, ko ne piha, potem pa mraz [sm=smiley13.gif]
jst sm našla nek brezrokavnik, ga bova kar kmalu uporabljali najbrž...
Ribica, verjamem da si jezna, tudi jaz sem. nič ne gre tako kot bi moglo it.

je pa fantek že boljše, tko da bo pomoje šel lahko jutri v vrtec. upam vsaj, popoldne kličem pediatrinjo.

sva pa midve tudi včeraj probali korenček, pa je šla ena žlička zelo težko, pri drugi je pa že jokala. Bom danes probala krompirček.
Ja, pikica, naj bi večkrat poskusil, ampak lažje je poskušati potem, ko nekaj že sprejme. ne boš zdej dajala 11 dni korenček. daš vmes kaj drugega, pa kasneje spet poskusiš korenček dat zraven... zbuja se pa pomoje zato, ker je čas za GH. Dodajat pomoje ni smiselno. No, sej vama bo pediater svetoval :)

hm, počivala gotovo ne bom :) sej že nekajkrat tko naredila, da bom najprej počila, pa je vedno kaj prišlo vmes potem naslednji dan in do pospravljanja nisem prišla potem. Pa itak mam en kup dela, treba se bo lotit sobice, pa še pohištvo za kopalnico čaka da se sestavi, pa pisalna miza za mojega... da se ta šara ne bo več prekladala sem in tja, ampak bo dobila svoj prostor :)

danes spet sonček in spet piha, mi bomo pa raje kar notri :) zihr je zihr :)

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (13.3.2017 21:41:03)

Ah, bolančki, upam da se čim prej pozdravite [sm=pikapoka2.gif]. Tole spremenljivo vreme je res od vraga.

V zelenjavno-mesno kašico dam jaz vedno malo žličko do dve repičnega olja. Se mi ne zdi to nic napačno, kar se okusa tiče. Olivno se mi zdi pa pegrenko. Olje sem začela dodajat, ko sem videla, da imajo vse kupljene kašice tudi dodano repično olje.

Bučka, ze kar teta je prišla na obisk?! Se vidi, da si blizu Krvavca doma [sm=smiley36.gif] Upam, da je na dolenjsko se ne bo tako hitro zaneslo [sm=jezicek.gif]

Danes, ko sem sla na sprehod z vozickom, sem srecala gospo, ki sem jo pred tem ze veckrat srecala in se ni mogla nacudit temu, kako velikega otroka ze imam. Čez čas mi pa klikne zakaj se tako čudi. Prej, ko sva se srečevali, sem imela S vedno v ruti in je ženska mislila da sem noseca [sm=jezicek.gif]. Kaj je to, en 15. mesec? Pa noge so mu iz rute ven bingljale [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Očitno to ni bilo dovolj očitno [sm=smiley1.gif]

Torta ta vikend je uspela. Meni je bila lepa in okusna. Samo punce so me pa lepo prosile, ce lahko naslednjic spet naredim isto kot vedno (čokoladno višnjevo) in naj ne več eksperimentiram [sm=smiley36.gif] Klasika je le klasika

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 8:37:49)

Jutro!

Kako se držite, prehlajenčki? Naša je tudi kihala včeraj, ampak je bla pol zvečer že kul.

Dons sem dala sinkota v vrtec po štirih mesecih in pol, pa ne vem, če ni bilo meni še malo težje kot njemu :) poleg tega je to še ena taka prelomnica, ki te opozarja, kako hitro čas beži...

Punčka še spi, tako da hitim z osnovnimi stvarmi, danes grem po fantka že po kosilu.

Ja dansas, teta me je našla, ampak nisem tko blizu doma, je pomoje več kot 100km do tja.. nisem je bla vesela, pa še moj je ravno frej in je bil tud kr razočaran [sm=smiley36.gif]

no, vsaj pred njim bom mela mir [sm=hudicek1.gif]

lep dan vam želim!

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 8:48:01)

jutro.
pa naš mali teo je že veliko bolje, edino ko kihne, pol mu na noska teče pa učke zarosi.pa ponoči se zbuja vsake 2 ure :/ fant je pa še čisto bogi. upam samo pa nebo še mene nalezu, tega mi ni treba [sm=smiley1.gif]

haha dansas dolgo ga nosiš [sm=jezicek.gif] hehe tvoje punce so zakon.. "uu zelo dobra torta, ampak nikdar je več ne naredi" [sm=smiley36.gif] mm čokolada in višnje...jaz bi se tudi borila zanjo [sm=smiley36.gif]

uh bucka a že? joj ja res ko pravi dansas, k nam na jug nerabi prit še neki časa [sm=jezicek.gif] o vrjamem da je težko dat v vrtec. sm večkrat vidla kako mamico ko gre objokana iz vrtca. [sm=smiley1.gif]

upam da imate vi tudi tak lep sonček ko je pri nas v beli krajini. [sm=bravo.gif]

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 9:23:55)

nastja oh ne spomnit na vrtec. upam da jo bom lahko imela doma je pa vpisana. gotovo še ne bo hodila in bo po vseh štirih. nato pa roke v usta in bo skos bolana. vzgojiteljice po moje hodijo po celi enoti z enako obutvijo prav tako po wcju. po moje. a katera ve?

bučka oh ne, po moje ne 11 zapovrstjo to bi bila prehuda. po moje je mislil vsaj 11 v različnih terminih, da se privadi okusu. evo dan za crklanje ko ste vsi doma ti bo mogoče malo odpeljal, če se je veter polegel. midva zakonskega življenja sploh nimava več[sm=smiley36.gif], imam mir, je preveč zmatran. zvečer že pred nama zaspi.

dansas ja je dal povdark na olje, da ga je potrebno dodat, ampak sedaj razmišljam, da bi ga včeraj morala prašati zakaj. pa še namen sem imela.[sm=smiley36.gif] jih pokaš s tole teto

naše uvajanje je bilo super, prva žlička je bilo veliko začudenje in cmokanje. potem je pa kar šlo, ampak ji nisem dala veliko večkrat po malo mislim, da je vse skupaj pojedla slabi dve žlički s tem, da ni šlo vse naprej v trebuščka. nisem pretiravala. moj bi jo kar napitau.

tudi pri nas sončno bo za izkoristit.

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 12:03:46)

Bučka, sem sla prav na zemljevid gledat kje je Krvavec. Sem mislila, da je bolj levo nameščen [sm=smiley36.gif]. Pa naj kdo reče, da ni koristno, če na forumu sodeluješ - se še naučiš, kje je Krvavec [sm=smiley1.gif].

Zakonsko življenje. Kaj je že to? [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif] Ko imaš enkrat toliko otrok, so le-ti že sami po sebi kontracepcija [sm=jezicek.gif]. Sej se bo tudi to poštimalo, še prej pa je treba pod nož. Mož, ne jaz.

Sem ravnokar iz vrtca, sem ga šla vpisat. Kar ne morem verjet, da smo že pri vpisu v vrtec. Še malo, pa bom šla v službo. Pazite, da ne bo katera zamudila z vpisom. Pri nas je zadnji rok za vpis 17.3.

Pikica, po moje se olje dodaja, da dete dobi tudi maščobe, ki jih zelenjava ne premore, pa še določeni vitamini se s pomočjo olja bolje absorbirajo.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 14:26:08)

Dansas, vsaj nekaj se bos naucila [sm=jezicek.gif] o otrocih itak veliko ves [sm=smiley36.gif]

Si mi pa zelo pomagala, vceraj sva imeli na jedilniku krompircek, sem dodala olivno olje, pa ni bla glih zadovoljna. Pojedla je malo vec kot korencka, ampak se je isto jokala. Danes sem pa olje izpustila (niti pomislila nisem, da je mogoce grenko [sm=smiley36.gif]) in sem dala mal vec svojega mleka v krompircek. Najprej se je pacila, potem je pa zacela mljaskat :-) sva pojedle ene 4 zlicke. Potem sem nehala, da ne bo prevec :-)
Je bla pa smesna, jst sm delala njam njam njam, ona se je pa nasmihala in kremzila naenkrat [sm=smiley36.gif]
Sem pa zadovoljna, je bla pridna :-)

Fantek je bil pa tudi kar razpolozen, je hitel razlagat kaj je jedel in da so bli na toboganu. Ko je prisel domov, je pa najprej sibal gledat kje je puncka :-) je rekel, da gre jutri spet v vrtec :-) mi je malo lazje :-)

Zelim vam super dan z vasimi otrocicki!

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 21:07:03)

Pri nas še kar ima pa nima povišane temperature, ampak greva vseeno ven, ker v vozičku dlje spi, da se vsaj spočije. Danes je sopoldne dve uro spala, ne vem zakaj ni morala zjutraj dlje, da bi še jaz :)
Saj imajo vsi iste letake očitno, od Novalaca piše, da mora otrok 11x poskusit zelenjavo, naša patronažna je rekla celo 13-18x. Ampak naša vse poje, včeraj je imela kolerabo in krompir z malo kumine, da ne napenja toliko, sem si zapisala seznam dovoljenih začimb. Sicer je pa na spletni strani IVZ-ja menda ena publikacija o uvajanju hrane in tako. Swm pa kupila danes v DM-u bio repično olje, samo sem v dilemi, a najprej uvest meso ali olje ali oboje skupaj. Za jutri imam pripravljen košček piščanca.

Krvavec pa jaz iz okna dnevne sobe (in spalnice, balkona, otroške sobe 😀) vidim, M pa na srečo še ni, tudi krči in špikanja okrog jajčnikov so se nehali.

babyN2 -> RE: Oktobrčki 2016sm že umes enkrat pisala, pa vidim d (14.3.2017 21:21:47)

Hoj punce,koncno sem vas spet nasla,ze kaksne pol leta nisem bila prisotna.
Sem Lara,stara 20let in to je moj drugi otrok.Liam je star 2 leti (9.11.2014).
Nasa Ariana se je rodila 10.10.2016, (gestacija 38+3), tezka 3220g in dolga 51cm.
V porodnisnico sem se sla "pokazat" ker sem pac bruhala in cutila mooocne brce,sestri v sprejemni sem se pojasnjevala da sem tam zaradi ljubega miru v hisi ker so me vsi preganjali(v porodnisnico prisla 20.30).Sok! Odprta 5cm,ctg risal ornk hribcke,jaz pa nic cutila.Se po klistirju sem cutila samo dva rahla popadka.v porodno sem prisla ob 20.16,se nic cutila,ob 22.30 mi je babica predrla mehur in sem prvic zacutila ooornk popadek,sem jo prosila za ultivo(mela pri prvem porodu in mi je bil nekako vsec filing zadetosti,ker sem bila ravno dovolj v rozicah da sem vso bolecino cutila a mi je bilo vseeno ker sem zelela sina v narocje in se trudilq).Je babca rekla da bo se trajalo in da bo ze dala ko bo cas(sem si mislila ja),no pa je cez 10min rekla da je ze prepozno (HAHA !) rodila 22.53,brez protibolecinskih z mamo za podporo(dragi dela v svici pa je skoraj skup padu ko sm ga klicala da naj rezervira letalsko karto ker grem rodit).Ponosna sama nase da sem svojo raketo rodila v 23minutah..no njej je pustilo eno veliko busko ker je tako priletela v porodni kanal.Bilo pa je mucno ker sem v tistih 20 min pred potiskanjem se dvakrat bruhala,pa se po porodu dvakrat in sem bila zelo povozena(pokasirala nekaksno enodnevno virozo od dvoletnega bratranca haha).
Polno dojena do 3mesecev,prvi mesec je dobila 1kg,potem pa v naslednjih dveh mesecih le 800g,zato sva zaceli dodajat,stres ker je dragi moral spet it po 2tednih dopusta pa me je stal se mleka..tako da sva zal pristali na AM in se pri meni le se pocrklja,je prava jedka in obozuje gosto hrano.
Bili sva v bolnici pred slabim mesecem in sicer so naju z resilcom ekspresno hitro transportirali od pediatrinje na infekcijsko.Cel teden smo hodili k zdravnici se poslusat(starejsi je imel brohitis in gripo) pa je imela skos slisno samo okuzbo zgornjih dihal,tudi izvidi krvi so kazali na virozo,potem pa je zacela tezko dihat in s trebusckom,sva leteli do pediatrinje in je imela saturacije 87-90,tako da so jo priklopili na kisik,naslednji dan niti jedla ni,skoraj dehidrirala...diagnoza :rsv bronhiolitis. bila sem popolnoma na tleh,sin doma pri moji mami bolan,mala cisto boga komaj zivela,jaz pa sama brez opore partnerja..po dveh dneh je zacela jest,se smejat in zopet bit moja cebljava puncka.Zdaj smo vredu,spet malo prehlajeni a nic hujsega..Cepljena se ni bila ker je bil Liam bolan ko sva imeli prvi datum,ko sva imeli drugega pa oba.Upam da nam prihodnji teden rata cepit da gre tudi vecji lahko v vrtec in da bom zaradi Arianinega zdravja pomirjena.
Noci v vecini so vsaj z Arianine strani dokaj ok(Liam je starejsi 23mesec pa sele zdaj pri svojih 28 mesecih prespi noc tako da se le 1x ali 2x zbudi),zbudi se 1-3x cisto odvisno koliko je spala cez dan. Je pa do med 4 in 6 tednom starosti spala 11h v kosu! potem so nam malo nagajali vetrovi a je zdaj bolje sploh odkar je tudi kasice.
Zelim vam cudovite soncne dneve !
bom se prebrala vse kar sem zamudila jutri,zdaj pa sibam spat preden se kateri od malih zbudi.Lahkonoc punce!

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 21:31:18)

Hej mamice!

Včeraj smo imeli 5 mesecev in je dobila prvo kašico-korenčke, danes pa krompir in korenček v upanju, da ji bo malo bolšega okusa. Je bla tako hecna-hrano ima na jezičku potem pa nima pojma kaj naj naredi z njo, ne pljune in ne pogoltne ampak tako nesrečno čukasto gleda[sm=jezicek.gif]. Zabava za vso družino. Po časi bo že pogruntala. Aja, dve žličke je pojedla, dovolj za začetek.

Zunaj je prava pomlad[sm=bravo.gif]. in naši otroci so končno zdravi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Tamala še pokašlja, ampak je že super. Spimo še vedno ne[sm=zmeden.gif]. Zbudi se ene 6x na noč-ali je ali ji dam dudo, skratka cel žur mava[sm=smiley13.gif]. Je bla tako sitna in jokava zadnje dni, da groza, upam, da so zobi, ker drugače si ne upam predstavljat kaj bo šele takrat. Si pa zdej čez dan namesto, da lazim na vse sprehode, naredim maraton luksus pred hišo[sm=jezicek.gif]. Malo zapeljem v vozičku ene parkrat po dvorišču. da zaspi, js pa kavo in berem knjigo na soncu. Se počutim, kot na dopustu. Drgač pa se me je pomladno posravljanje zagrabilo:kr nekaj prelagam, zlagam... fajn, sam ko vedno zmanjka časa, da bi kaj do konca postorila.

Pikica pralni stroj že pere. Sicer šele dva dni, sem se načakala, pa cev je zaenkrat napeljana kar v umivalnik, ampak perem[sm=bravo.gif]. Nič več dol k tašči[sm=bravo.gif]. Je ful tih ampka ti novodobni stroji, tako dolgo perejo da groza. Komaj kak program se da skrajšat, pa še ta kr pere in pere, čeprav bi po času že mogu nehat[sm=zmeden.gif]. Sej se ga bom navadla.

Pia en nasvet,da ti ne bodo dedi in babica budili otroka (si omenila, da imate podoben problem z glasnostjo v hiši). Naštimaj uspavanke in potem ostali zvoki niso tako moteči. Meni je to bolj pozno potegnilo in sem se večkrat jezila, še posebej , ko je se začne delo okrog hiše in glih, ko dete končno zaspi, dedi začne zabijat okol hiše, al pa kako mašino zažene[sm=smiley36.gif]

Bučka teto si pa res hitro dobila. Pri prvem otroku sem jo dobila po več kot enem letu. Upam, da bo tokrat enako. Sem pa vesela, da je blo sinkotu fajn v vrtcu[sm=smiley1.gif]. Sem bila danes na roditeljskem sestanku za sina, potem pa je imel Juhant predavanje. Je razlagu kako mame oddajajo male otroke v vrtec: mami je težko, otroka, da s težkim srcem,potem je seveda se otroku težko, ko gre iz vrtca se zjoče, in pove, da če je tako naj rešimo straši problem in otroka pelje ata. Je reku: ata otroka odda in si oddahne[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]. Fajni je bil.

Upam, da se vaši prehlajenčki čimprej pozdravijo, in da se kaj naspite. Js sem začuda že dva dni polna energije, kljub nespanju. Pomlad dela zgleda[sm=jezicek.gif]

Pupa88 -> RE: Oktobrčki 2016 (14.3.2017 21:59:13)

Zivijo vsem,

Upam da ste vsi ok in da so prehladi mimo. Vreme je res super, edino z oblacenjem so tezave. Zjutraj zima, popoldne pa vroce

Bucka: super za vrtec, sigurno pa cez kaksen teden ne bo hotel domov, ker bo tam tako fajn spet [sm=jezicek.gif]...kar se tice tete iz krvavca, pri meni je bila na obisku ze 2 meseca nazaj, sicer se ni dolgo zadrzala, pa vendar. Jaz sem pa mislila da bom mela vsaj kaksno leto mir

Ribica: tole sem videla ko sem nekaj brskala ..sem se spomnila nate http://malizakladi.si/oblacila-in-dodatki/bodiji-in-pajaci/otroski-pajacek-z-motivom-kitka---roza-/-6---12-mesecev.html

Drugace pa mi kar lepo jemo GH, konec tedna bomo zaceli dodajati meso v zelenjavne kasice. Kaksen dan poje okrog 120g, kaksen dan pa polovico tega. Vendar ok, je super vesela ko jeva tako da to je pomembno [sm=jezicek.gif]. Da bi bile noci kej boljse zaradi tega pa ne, zal [sm=smiley13.gif]
Smo se pa tudi mi ta ted m vpisali vrtec, vendar glede na guzvo bo najbrz treba v privat...bomo videli...

Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (15.3.2017 8:32:11)

Zdravo punce!

Mi2 ze uzivava na gorenjskem. Vreme je lepo ampak bolj mrzlo kot stajersko. Je pa pravi dopust.
Spimo se vedno slabo zaradi srbenja. Vsaj 6x na noc sva pokonci. Ne vem ce spiva v kosu 3ure. No vem da ne.

Gh sva na enaki tocki. Brokoli, pastenjak. Pri krompirju in buckah hude tezave se vedno. Tudi jaz dodam repicno olje. Tako mi je narocila patronazna. Morava pa mi2 jesti zelenjavo po zelenjavo nic mesanja.
Vsaj se 1mesec nic mesa. Upam da bova usvojili zelenjavo vsaj tako kot ji gre v slast jabucek.
Ceprav sedaj ze nekaj casa nismo jabucka jedli.

Tete s krvavca pri nas hvala bogu se ni!! Tko, da bucka jaz ti nisem nic fous.
Itak pa pri nas druzinsko zivljenje bolj slabo. Srecamo se ponavadi v postelji sredi noci.

Sva se z mojim malo pogovorila in bo sedaj probal do poletja vse zrihtati (oz. Vse pomeni narediti toliko kot imamo prisparanega denarja). Potem se bo pa ustavilo. In bomo sli skupaj na pocitnice na gorenjsko :) to nas pride najceneje, ker imamo mama hotel.
Poleg teka pa babica, stric,prababica in pradedek naso zabo zelo razvajajo in imava mi2 res cas zase.
Se bojim, da se bova morala se 1x spoznavati, ker se komaj kaj vidiva.
(Hec).
Ravno zadnjic sem mu rekla, da imam obcutek kot da je moj cimr. Pa je bil hec ampak sedaj imam tega cimra skos pod nosom ;)

Upam, da se vsi pozdravite in uzivate na soncku!!

Pozdravcki iz gorenjske ( danes je zopet v soncku)

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.3.2017 9:13:31)

pikica4 ja pri nas se v vrtcu nič ne preobuvajo, edino ko grejo ven. po celi enoti hodijo v istih copatah. [sm=smiley22.gif] vem pa da vsej enkrat na teden razkužijo vse igrače in po tleh... [sm=smiley1.gif]

babyN2 živijo. lepo da je vse tako hitro minilo. [sm=bravo.gif] ojoj bogica da je bila tako bolana. samo da so zdej zdravi [sm=bravo.gif] upam da vam rata se čim prej cepit. [sm=smiley1.gif]

rumena 1 haha tako je tudi naš od začetka držal kašico na jezičku in ni vedel ali bi plunil ali pogotnil... [sm=jezicek.gif] hehe ja stroji... če daš kuhat ali na 60 pere skoraj 3 ure. prej bi človek na roke opal [sm=smiley36.gif]

punce kaj vi bote vaše malčke peljale kaj na morje? jaz iščem kje je kak lep kraj za majhne otroke, ampak moj vztraja da gremo v vodice. hm. sploh nevem kako je dol za otroke. se kiri kaj sanja? [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>