RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 17:04:02)

Držim pesti za vse, ki čakate: sončektvoj, Strožek3 in Veronique ste nekje tukaj, kajne? [sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]

Punce, mene pa nekaj zanima in vem, da boste mi znale pomagat. Ovulacijski testi, in sicer:
Morajo vedno kazati črtico, čeprav rahlo?
Ovulacija bo v prihodnjih urah, če je testna enako debela kot kontrolna?
Kdaj je najbolje imeti SO, če je O test (prvič) pozitiven.
Ko neha biti črtica, potem je ovulacija mimo in je ves trud zaman?
Danes sem 7. dan ciklusa. Naredila test, nič črtice. Zdaj pa ga delam kar naprej, vsak dan?
Hvala za odgovore.

Če bi kdaj vedela, da se bom kadar koli tako poglabljala v "delanje otroka", bi takrat raje vpisala študij ginekologije[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 17:05:54)

P. S. Pa prosim, ne mi rečt sprosti se, ne razmišljaj in bo. Je danes že ena taka jezikovna seansa za mano[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 17:47:56)

Mislim da je to edini prostor kjer ne bos nikoli slisala "sprosti se"[sm=smiley36.gif] jaz imam 190 pritisk, ko to slisim, res. Ali pa "zakaj pa rabis napotnico za neplodnostno, a nisi premlada?" Haloooo, verjetno ne zato, ker si zelim.

Glede O testov je pa tako. Crtica ne rabi biti skozi, ce si 7 dan se je pomoje ni. Vsaj pri meni je tako da recimo je 2 dni ni, potem je raaahla in potem vedno bolj mocna. En dan je potem kar konkretna (ampak pri meni se nikoli ni bila isto mocna ali pa bolj kot kontrolna), potem pa je spet cisto rahla in naslednji dan je ni. Ko pa zagledas pozitivni O test (torej isto mocna testna crtica ali pa mocnejsa) bi naj v roku mislim da 12-36ur nastopila ovulacija. Je fajn bit priden[sm=smiley36.gif] jaz sem vtipkala v Google "opk line progression" slike, probaj pa bos videla kako mora biti.
Ampak res, jaz se nikoli nisem imela tako mocne crtice, da bi bil test jasno pozitiven, pa sem vseeno imela O, ker sem v tistem mesecu tudi zanosila. Tako da zdaj vedno, ko je crtica skoraj tako mocna jaz stejem za pozitiven test[sm=smiley36.gif] SO pa sem nekje zasledila na dan pozitivnega in se dva dni po tem, ampak ves kako je ne... nekaterim z 1 SO uspe, nekaterim pa vsak dan ne. Tukaj pomoje ni pravila se mi zdi (to je zgolj moje mnenje, ce ima katera kako drugo informacijo pa kar, tudi mene zanima)
Je pa baje fajn, da se ne dela z jutranjim urinom pa da se ne pije prevec prej.

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 17:57:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Veronique

Mislim da je to edini prostor kjer ne bos nikoli slisala "sprosti se"[sm=smiley36.gif] jaz imam 190 pritisk, ko to slisim, res. Ali pa "zakaj pa rabis napotnico za neplodnostno, a nisi premlada?" Haloooo, verjetno ne zato, ker si zelim.

Glede O testov je pa tako. Crtica ne rabi biti skozi, ce si 7 dan se je pomoje ni. Vsaj pri meni je tako da recimo je 2 dni ni, potem je raaahla in potem vedno bolj mocna. En dan je potem kar konkretna (ampak pri meni se nikoli ni bila isto mocna ali pa bolj kot kontrolna), potem pa je spet cisto rahla in naslednji dan je ni. Ko pa zagledas pozitivni O test (torej isto mocna testna crtica ali pa mocnejsa) bi naj v roku mislim da 12-36ur nastopila ovulacija. Je fajn bit priden[sm=smiley36.gif] jaz sem vtipkala v Google "opk line progression" slike, probaj pa bos videla kako mora biti.
Ampak res, jaz se nikoli nisem imela tako mocne crtice, da bi bil test jasno pozitiven, pa sem vseeno imela O, ker sem v tistem mesecu tudi zanosila. Tako da zdaj vedno, ko je crtica skoraj tako mocna jaz stejem za pozitiven test[sm=smiley36.gif]
Je pa baje fajn, da se ne dela z jutranjim urinom pa da se ne pije prevec prej.

Saj vem, da tukaj ni tega[sm=smiley36.gif]Mene to tako zaživcira, da ti ne morem povedati. Hvala ti[sm=bravo.gif] ampak saj veš, kako je. Enim (tako pravijo sami) rata, ko odmislijo in se sprostijo. Jaz sem že odmislila, se sprostila in pozabila, pa tudi še ni uspeha.

Fuul hvala za tako izčrpne info o O. Saj ne vem, ali naj sploh delam to, ali ne...Sama vem, da imam O 14. in 15. dan, SO imava do 15. dne zelo pogosto, tako da se mi tole skoraj zdi še ena dodatna obremenitev... Ne vem, bom videla. Bom pogooglala še malo[sm=smiley36.gif]

Aja, moj je prebral knjigo Zagorčeve (kot sem že zadnjič pisala, da me je šokiral, ko sem ga videla s to knjigo v roki) in ni komentiral čiiiisto nič[sm=smiley36.gif] Pa še to Vam moram zaupat, pa ne se smejat [sm=smiley36.gif]: Včeraj sem se zalotila, da sem bila tako jezna na sosedovo muco, ker je že 2. breja v 3 mesecih, da sem se sama sebi smejala, res[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 18:01:54)

Hojla.

Jaz sem imela danes prvi UZ in srček lepo bije[sm=bravo.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 18:03:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Hojla.

Jaz sem imela danes prvi UZ in srček lepo bije[sm=bravo.gif]

Superca, Sofie, čestitke. Zdaj pa pozitivno naprej in v temo marčevk[sm=bravo.gif]

Allstar -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:06:57)

izida tudi jaz nisem še nikoli imela kontrolne in testne enako močne na O testih. Meni se čisto rahla črtica pokaže šele nekje 15-17 dan cikla, potem se stopnjuje in nekje 18-20 dan je skoraj enako močna kot kontrolna. Sem pa isto slišala kot Veronique, da naj bi imel SO na dan pozitivnega testa in čez dva dni spet. O pa naj bi bila ravno en dan po pozitivnem testu.

Kako ste pa kaj z dopusti? Ste že konec, zdaj uživate kje, ali šele greste? Jaz komaj čakam, da greva na odklop [sm=smiley1.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:13:05)

izida res je to, ce je kaj narobe recimo ti nobena sprostitev ne pomaga.
So pa meni osebno super ti O testi, ker nimam vsak mesec enako. Prejsnji je bila na 16 dan, zdaj na 13. In mi je v redu, da vsaj vem, da je nisem zamudila. Ce pa jih ne bi imela bi se pa samo sprasevala kako in kaj pa ce je bil timing pravi.
Bom pa naslednji krog vse to pustila doma, greva za 2 tedna na dopust in od tega bo 1 teden ravno tisti "ta pravi", se bom odklopila brez testov in vsega pa bo kaj bo. Komaj cakam, ker res rabim ta oddih.

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:20:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

izida tudi jaz nisem še nikoli imela kontrolne in testne enako močne na O testih. Meni se čisto rahla črtica pokaže šele nekje 15-17 dan cikla, potem se stopnjuje in nekje 18-20 dan je skoraj enako močna kot kontrolna. Sem pa isto slišala kot Veronique, da naj bi imel SO na dan pozitivnega testa in čez dva dni spet. O pa naj bi bila ravno en dan po pozitivnem testu.

Kako ste pa kaj z dopusti? Ste že konec, zdaj uživate kje, ali šele greste? Jaz komaj čakam, da greva na odklop [sm=smiley1.gif]

Hvala, Allstar! Potem se ne bom sekirala z debelino črtice. Pač poskusim ta mesec, da vidim. Torej mora biti SO vsaka dva dni in ne, ko se ti zahoče ?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kdaj pa gresta na dopust in kam? Midva letos najbrž nikamor, ali pa mogoče v septembru za kak vikend skočiva. Hiša nama je take stroške povzročila, da joj ...Saj veš, ne gre vse, poleg tega še drugače v hotel hodiva in je to za letos pač prevelik zalogaj.[sm=smiley13.gif] Mogoče pa ga malce nahecam za apartma par dni, pa res pičiva. Uživaj, morje je balzam za dušo in odklop[sm=smiley1.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:26:13)

izida ko se ti zahoce ali pa najmanj na dva dni[sm=smiley36.gif] marskmdo se med O ne drzi ravno na dva dni pravila [sm=smiley36.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:27:35)

izida res je to, ce je kaj narobe recimo ti nobena sprostitev ne pomaga.
So pa meni osebno super ti O testi, ker nimam vsak mesec enako. Prejsnji je bila na 16 dan, zdaj na 13. In mi je v redu, da vsaj vem, da je nisem zamudila. Ce pa jih ne bi imela bi se pa samo sprasevala kako in kaj pa ce je bil timing pravi.
Bom pa naslednji krog vse to pustila doma, greva za 2 tedna na dopust in od tega bo 1 teden ravno tisti "ta pravi", se bom odklopila brez testov in vsega pa bo kaj bo. Komaj cakam, ker res rabim ta oddih.

Ti držim pesti, da uspe in to čim prej. Lahko pa greste že v troje na morje?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:43:02)

Saj ves, da bi si to zelela bolj kot karkoli, ampak sploh nimam nekih pricakovanj in si ne delam prevelilih upov, ker sem potem cisto sesuta, ko pride [sm=hudicek1.gif]. Tako pa raje sprejmem, da je kar je in gremo dalje.
Nama je prejsnji krog v prvo uspelo tako da zdaj mislim, da ne bo take srece [sm=smiley36.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:51:14)

Saj ves, da bi si to zelela bolj kot karkoli, ampak sploh nimam nekih pricakovanj in si ne delam prevelilih upov, ker sem potem cisto sesuta, ko pride [sm=hudicek1.gif]. Tako pa raje sprejmem, da je kar je in gremo dalje.
Nama je prejsnji krog v prvo uspelo tako da zdaj mislim, da ne bo take srece [sm=smiley36.gif]

Nikoli ne reci nikoli[sm=smiley36.gif] Boljše brez pričakovanj ja, pa je potem toliko večje presenečenje[sm=bravo.gif] Misliš pri prvem otroku v prvem krogu al kako misliš? To pa je carsko[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Meni je pa zdaj ta življenjska situacija malo moj karakter prekrižala, da ne gre in ne gre ...v življenju sem vedno dosegla, kar sem si zadala, imela vse niti v rokah in trmasto vztrajala, vedno pa se mi je vse lepo poklopilo[sm=smiley36.gif] Kaj hočemo, narave ne gre nadzorovati. Zdaj pa [sm=duda.gif] še niič. Če ni zdaj Veronique, potem bo zagotovo morski deček ali deklica[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 19:54:41)

Ah ne pri prvem, si zelim [sm=smiley13.gif] prva [sm=nosecka.gif] ni prisla tako z lahkoto, se je pa koncala v 9 tednu. Potem sva pocakala eno [sm=hudicek1.gif], ponovno poiskusila in se je takoj prijelo. Pravtako pa se je hitro koncalo, tokrat v 6 tednu. Zdaj sva spet pocakala eno [sm=hudicek1.gif] in greva v nove boje, kaj pa naj. Je pa tudi meni to taka zivljenska preizkusnja iz katere sem se ze do zdaj ogromno naucila. Si pa nikoli nisem mislila, da bo pot do otroka taka, res ne[sm=zmeden.gif]
No, ce ne bo morski bo pa 1x do novembra, da bom upam lahko odpovedala pregled v neplodnostni[sm=smiley36.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:02:43)

Ah ne pri prvem, si zelim [sm=smiley13.gif] prva [sm=nosecka.gif] ni prisla tako z lahkoto, se je pa koncala v 9 tednu. Potem sva pocakala eno [sm=hudicek1.gif], ponovno poiskusila in se je takoj prijelo. Pravtako pa se je hitro koncalo, tokrat v 6 tednu. Zdaj sva spet pocakala eno [sm=hudicek1.gif] in greva v nove boje, kaj pa naj. Je pa tudi meni to taka zivljenska preizkusnja iz katere sem se ze do zdaj ogromno naucila. Si pa nikoli nisem mislila, da bo pot do otroka taka, res ne[sm=zmeden.gif]
No, ce ne bo morski bo pa 1x do novembra, da bom upam lahko odpovedala pregled v neplodnostni[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] drži se in v tretje gre rado. Po moje se ti bo takoj prijelo, saj vidiš, da se ti je tudi po eni [sm=hudicek1.gif]. Glede teh zgodnjih splavov pa je par odličnih člankov, vem da te to ne potolaži,ampak to je baje reakcija, nek naravni proces izločanja iz narave,če ima kako kemijsko okvaro itd.Močne smo in vztrajne. Nagrada tudi pride, upam da.

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:20:42)

Tako je, v tretje gre rado[sm=bravo.gif] so mi pa bili vsi ti clanki odlicna tolazba, saj ti je hudo, jokas, das to iz sebe
.. ampak spremeniti ne mores nic, naravna je mocnejsa. Verjetno mi je bilo malo lazje, ker vem, da ni moja krivda in ne morem nic, da bi to preprecila. Sem imela zdaj malo pavze in sem pripravljena na nove boje [sm=smiley36.gif] hvala bogu imam leta na svojo strani, vsaj nekaj. Koliko pa si ti stara? Ni treba natancno, tako priblizno recimo.

Storžek3 -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:25:51)

izida tudi moje O črtice niso nikoli enako močne kot kontrolna, pa O imam. so pa meni ful pomagali, ker sem vedno mislila da imam o nekaj dni prej kot sem jo res imela, in sva tako prve mesece sfalila dneve.

veronique joj žal mi je da se je že dvakrat tako končalo .. Res upam da ti čimprej uspe in tudi da bo tokrat vse ok.

znakov nimam, prsi mogoče malo čutim, kaj pa vem, pa danes sem bila cel dan lačna [sm=smiley36.gif] kakšnega zaresnega znaka pa ni.

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:35:30)

Sploh ne dvomim v to, da se bo naslednjic super koncalo[sm=bravo.gif]
Se pa strinjam, da so O testi ze zaradi timinga super, za tiste, ko ne vemo kdaj imamo tocno ovulacijo[sm=smiley1.gif]

storzek3 kdaj bo test?[sm=jezicek.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:35:49)

Tako je, v tretje gre rado[sm=bravo.gif] so mi pa bili vsi ti clanki odlicna tolazba, saj ti je hudo, jokas, das to iz sebe
.. ampak spremeniti ne mores nic, naravna je mocnejsa. Verjetno mi je bilo malo lazje, ker vem, da ni moja krivda in ne morem nic, da bi to preprecila. Sem imela zdaj malo pavze in sem pripravljena na nove boje [sm=smiley36.gif] hvala bogu imam leta na svojo strani, vsaj nekaj. Koliko pa si ti stara? Ni treba natancno, tako priblizno recimo.

Pozitivna misel je pol uspeha. Uspelo Vama bo, jaz navijam za to, da čim čim prej. Tudi mene leta ne priganjajo, ampak saj veš kako je, po 30, so potem spet še dodatni riziki itd. Ne, ni skrivnost, 26 let. Pa ti?

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:36:46)

24[sm=smiley36.gif] tako da se je vseeno nekaj casa[sm=jezicek.gif] bi pa v idealnih okoliscinah imela 3, ampak zaenkrat bo ze 1 super. Verjetno pa bosta dva na koncu, vsaj upam[sm=smiley36.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:37:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

izida tudi moje O črtice niso nikoli enako močne kot kontrolna, pa O imam. so pa meni ful pomagali, ker sem vedno mislila da imam o nekaj dni prej kot sem jo res imela, in sva tako prve mesece sfalila dneve.

veronique joj žal mi je da se je že dvakrat tako končalo .. Res upam da ti čimprej uspe in tudi da bo tokrat vse ok.

znakov nimam, prsi mogoče malo čutim, kaj pa vem, pa danes sem bila cel dan lačna [sm=smiley36.gif] kakšnega zaresnega znaka pa ni.

Storžek3, saj veš, lahko je [sm=nosecka.gif], lahko pa znaki za prihajajočo grdo teto, ki še nam poleti ne da miru. Lakota pa je itak nemogoča, to pa vem tudi sama, me popade vedno tiste dni[sm=smiley36.gif] Držim ti pesti, da je [sm=rozacrtici.gif]

izida -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:40:32)

24[sm=smiley36.gif] tako da se je vseeno nekaj casa[sm=jezicek.gif] bi pa v idealnih okoliscinah imela 3, ampak zaenkrat bo ze 1 super. Verjetno pa bosta dva na koncu, vsaj upam[sm=smiley36.gif]

Ja, res stiskam pestike, da dobiš to trpljenje poplačano kar z dvema srčkoma naenkrat[sm=smiley36.gif] No, midva bi pa samo enega in nobenega več, ne glede na spol. Pa še tega bi rada do valete pred 40im pospremila, pa zgleda ne bo mogoče[sm=smiley36.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 20:44:22)

No no, naenkrat pa raje ne bi[sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 21:53:31)

Hvala. Sem bila čisto živčna ko je iskala plodek. Nosim pa precej spredaj in se ga je pri navadnem UZ lepše videlo kot pri vaginalnem. Srček se pa tako lepoo sliši.

Itak bom še naprej spremljala to temo in navijala za nove pluske[sm=bravo.gif]

Veronique -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (18.7.2016 22:15:41)

Ooo sofie sem cisto spregledala, super[sm=bravo.gif] res more biti cudovito slisati utrip[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>