madjanca -> RE: II pričakujemo JULIJA 2016 (6.7.2016 7:54:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sofie IZVIRNO SPOROČILO: Mayche majčyca čestitke za [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] Allstar v Mariboru sem bila. Izvedela sva same super novice, da je z obema vse v najlepšem redu. Sem pa razočarana, ker za naprej nisem dobila konkretne informacije, kaj bi bilo najboljše storiti, ker midva naj ne bi bila še taki problem, ker nama je uspelo zanositi in to še nazadnje lani, ter da se v 85% zgodi, da po dveh SS tretjič uspe (to so besede zdravnice).In končalo se je tako, da mi je predpisala Klomifen. Ko sem si kasneje šla brat na internet vse o Klomifenu mi sedaj ni jasno, zakaj ga je predpisala meni, ki imam svoje O... je pa res, da so cikli daljši (cca. 34 dni). Ali je Klomifen namenjen tudi urejanju cikla? Moj G mi je lani predpisal Dabroston in ultrazvočno me je spremljal in je tudi uspelo. Sem kar malo v dilemi, ker se bojim stranskih učinkov Klomifena (večplodna nosečnost, izvenmaternična nosečnost, rak na jajčnikih)... [sm=smiley13.gif] Skratka dobila sem občutek, da midva itak nisva primerna za kliniko, ker itak lahko zanosiva samo pač prišlo je do SS. Čeprav nazadnje nama je uspelo lani avgusta zdaj pa je tudi že skoraj eno leto naokoli [sm=smiley13.gif] Meni so predpisali klomifen zaradi dolgih ciklusov. Moji so nihali tudi do 44 dni. G je rekla da do ovulacije pride kasneje in tudi če bi prišlo do oploditve naj ne bi bilo dobrih pogojev za vgnezditev, saj je sluznica takrat že stara. Ravno ko bi ga morala začeti jemat nama je uspelo v naravnem ciklusu, ki je bil celo krajši. Sem pa vedela kdaj je bila O, ker so me spremljali z UZ. Če nama ne bi uspelo bi jaz sedaj jemala klomifen. Sej vem da je to kemija...ampak midva sva se po SS trudila skoraj 1 leto. evo meni pa je uspelo, ko sem dobila napotnico za neplodnostno. očitno se nam odvali nek kamen od srca, da se zadeve odvijajo naprej, se malce sprostimo in evo uspe [sm=smiley36.gif] kar pa se tiče kemije. dabroston in orgametril sem zelo slabo prenašala. groza.. medtem ko klomid pa sem prenašala dobro, čutila sem, da se dogajajo v telesu prave stvari, ker moje žleze enostavno niso zmožne same proizvesti dovolj pravih hormonov. in vem, da bi se še enkrat odločila za klomid, ker sem le zaradi njega že noseča. če pa bo večplodna nosečnost, pa se sploh ne bojim... kvečjemu se komaj veselim [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|