RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 10:49:30)

Meni je pa zanimivo, da niti enkrat do sedaj še nisem čutila tega neprijetnega brcanja ali stiskanja v rebra, ki ga vse omenjate. Res da do pred nekaj tedni še ni bil obrnjen na glavo, ampak sedaj pa je že kar nekaj časa, in pa glede na to, da imam trebuh baje še zelo visoko, mi je čudno, da ni nobenga brcanja pod rebra :) No, se ne pritožujem :)
Moj tudi bo pri porodu. Plan je takšen. Čeprav je kar nekaj časa zbiral pogum :)

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 11:05:47)

Sparkles, verjetno imaš posteljico zgoraj, pa brca v njo in ne čutiš direktnih brc v rebra. Jaz imam posteljico zadaj. V tej nosečnosti ne čutim toliko brc v mehur, kolikor jih veliko več čutim v rebra ... me pa včasih tako pritisne lulat, kar naenkrat, da je prav grozno, ko sem kje, kjer ni wc-ja ... potem pa itak priteče samo nekaj kapljic.

Moj mož se je prvič in drugič kar sam odločil, da bo zraven. Nisem ga niti spraševala, ker se je sam ponudil. Tudi zdaj je rekel, da bo, če ne bo gneče v firmi. Ni mu pa porod tako na splošno nekaj nenavadnega, v hlevu jih imamo skozi leto namreč kar nekaj in še pri vsakem je bil do sedaj on glavni porodničar. [sm=smiley36.gif] Že res, da gre tukaj za človeka, ki rojeva in bo rojen, ampak v osnovi pa ni take razlike.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 14:05:04)

Jaz nikoli ne čutim, da bi me brcnila v mehur oz. bi v trenutku morala na wc... ji je pa najljubša pozicija pod rebri. [sm=smiley36.gif] Je pa že zelo dolgo obrnjena na glavo. Moj naj bi bil tudi zraven pri porodu... njegova želja, čeprav moram priznati, da mi je všeč. Kaj pa vaše bebe kaj kolcajo? Moja zadnje čase čedalje bolj pogosto... prov hecno je, ker imam občutek, da cela skače v trebuhu.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 16:37:21)

Kolca, kolca ... uh. Včeraj je cmokala tudi na ctg-ju ... [sm=smiley36.gif]

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 17:52:27)

Tudi jaz sem že opazila tak ta čajno žličko sluzi, že pred kakimi 3 tedni.. G je rekla, da ni čep, da čep je krvav... Drugač pa mi MV ne preverja več od 34. Tedna dalje...

Moj bo tud zraven pri porodu... Je bil prvič čist navdušen, da je bil priča rojstvu otroka in vedno tud ostalim bodočim očkom priporoča. Upam sam, da ne pride kaj vmes, ker dela na terenu...

Diamantina tudi v mb se prisotnost plača, sem brala zadnjič obvestilo, ki visi pred porodno.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 18:50:37)

Moja tudi velikokrat kolca. Drugače pa se je sigurno spustila. Ker mi precej pritiska na mehur, pa še v nožnici me že celo popoldne konkretno špika. Očitno me bo to zdej spremljalo do konca nosečnosti.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 19:10:40)

ZZ, aja? Uh, ful ti hvala, da si povedala, moram potem tudi to še urediti oz. verjetno se da to plačat tudi tisti dan oz. po porodu.

Ja, moj čep ni bil krvav ... če ta sluz obakrat ni bila čep, potem ne vem, kdaj se mi je odluščil. Pri drugem porodu sem prišla v P 10 cm odprta, pred tem pa se mi ni odluščilo nič krvavega ... tako da ne vem, kje bi ta čep naj bil.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 19:21:38)

Sej piše na spletu, da ni nujno, da je čep krvav. Bomo kmalu videle kako izgleda[sm=smiley36.gif]

Še dobra dva tedna in bo tukaj marec, naš mesec. Komaj čakam. Jaz vsak večer uživam v brcah moje punčke, sigurno jih bom pogrešala. Res je lepo ko božam trebušček, ona pa se začne premikat.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 19:29:46)

No jaz prvič nisem sploh nič opazila za kar bi lahk rekla da je čep, nobene sluzi, sploh pa ne krvave...

Diamantina ne vem kak je s plačilom, v Celju se je plačalo po porodu Oz. Pred odhodom mamice in novorojenčka domov.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 19:33:30)

Mislim, da lahko povsod plačaš tudi pred odhodom iz porodnišnice. Kaj pa če danes rodim...ko še nimam plačano[sm=smiley36.gif] Sem prepričana, da ne pošljejo partnerja domov, ker nismo plačale teh 20€.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 19:55:46)

Jaz zadnje čase opažam malo več izcedka, ampak mislim da je to beli tok. Pomoje je to kar težko vedet ja, kaj je kaj - kaj je beli tok, kaj je od čepa, kaj je ko ti začne odtekat voda, no ja, vsaj če te lulat načeloma veš :D Ampak je pa potem par kapljic :D
V NM tudi mislim da plačaš po porodu, oziroma so celo omenjali položnico, možno da jo pošljejo potem na dom. Tako najtežje koga zgrešijo, ker se je baje dogajalo da so šli domov brez da bi plačali... Naše zdravstvo pa seveda rabi denarčke :d
Jaz šele zadnje čase občasno, ampak res redko, čutim da pritisne na mehur, pa tudi zelo redko me je do sedaj špikalo v nožnici, tako da predvidevam da je mali še lepo visoko in se mu nikamor ne mudi :) Marec pa se vseeno kar približuje ja :)

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 11:37:43)

Tudi jaz mam izcedek, G pravi, da ni vnetje, samo bolj sočna sluznica...

A mi lahk katera razloži kako je s prevozom z rešilcem? Napotnica za porod očitno ne pomeni tudi napotnice za rešilca in sestra pri G je rekla, da si moram uredit prevoz, da kao rešilce ne pripada...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 14:49:51)

Jaz sem dobila dve napotnici, eno za porod in eno za rešilca.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 15:18:49)

Sofie, a brez, da bi posebej rekla za njo?

Itak vsak po svoje dela, tak ko sm že dostikrat v tej nosečnosti opazila. Ni nekih enotnih smernic.

No drugač pa, jaz sem itak optimistična in verjamem, da bom popadke dobla, ko bo partner doma. [sm=smiley36.gif

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 15:58:54)

Ja, brez da bi rekla. Jaz imam rezervo glede prevoza. Ker moj ne bo mogel na hitro domov. Bolj računam na to, da bo prišel direkt v porodnišnico. Upam, da rodim čez vikend, ko je doma[sm=smiley36.gif]

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 16:05:35)

Jaz tudi nisem dobila napotnice za rešilca... [sm=nosecka.gif] Sofie tudi jaz upam, da rodim čez vikend, ker bo tako vse veliko lažje.

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 16:24:44)

Baje napotnico napise tudi tisti zdravnik, ki je dezuren v zd takrat, ko je potreben prevoz in isto naj bi se naknadno lahko slo po napotnico kot za porod naprimer, ce je se ni... toliko je meni znano.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 17:56:17)

Tudi brez napotnice, lahko vsak v nujnem primeru koristi rešilca (ne le za porod). Napotnice so se pri porodnicah včasih dajale vnaprej, ker je bil te vrste prevoz (v času, ko ni bilo toliko avtomobilov in tudi izpita ni vsak imel) edini možen oz. najboljši za porodnico.
Drugače pa imam tudi jaz dve, za porod in rešilca.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (16.2.2017 23:38:34)

Pred 30 leti so šle ženske tud z avtobusom do porodnišnice, če je blo treba...

Jaz bom že nekak prišla do porodnišnice, upam pa da bo tud moj še prišu pravi čas, če bo ravno na terenu takrat...

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 0:45:12)

Moj bo tudi na lastno zeljo prisoten, je bil ze prvic. Meni pa tudi pase, da ne bom sama. Ne vem, koga bi lahko prosila, da bi me spremljal, ce moj ne bi sel. Bolj bo problem se uskladiti s sluzbo. Ker dela predvsem popoldne po telovadnicah, ga je pogosto nemogoce dobiti na telefon. Sej ko bom enkrat doma, bo dobil navodila, da ima telefon pri roki in extra na glas.😊 Mene bolj skrbi, kako bova izvedla varstvo za sincka. Malo razmisljam o scenarijih, pa niti ne vem, kaj bi mi pasalo. Tasca je 30 min voznje stran in bi realno v eni uri lahko bila tu. Ce bo moj doma, bi lahk tudi on peljal sincka v varstvo k starsem. Moji so prestari za vozit, sestra je ena v lj,pa je ze rekla,da ga vzame lahko samo za krajsi cas,pa se to ne vsak dan. Pri prvem je slo pri meni kar hitro, prvi popadek okrog sestih, ob devetih so bili ze na manj kot 10 minut, ob enajstih pa sva bila ze v P. Nekako se bova ze znasla, bolj me to matra, da se ne znam dobro organizirat.
Glede napotnic pa se ne vem. Mi niso nic rekli, da bi imela ze enapotnico za porodnisnico. Verjetno dobim zdaj na pregledu.
Sicer imam tudi jaz kak dan vec sluzi, pa nekaj dni sem imela obcutek, da imam spodaj oteceno. Nasa je ze na glavi, ampak ne cutim pritiska. Bolj brca pod rebra in v trebuh, pri mehurju je trenutno nezna oz. so blagi gibi. Je bil pa prvi zelo miren, nikoli nisem imela tako divjih brc kot sedaj. Sklepam, da je posteljica precej blazila.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 9:28:15)

RH, ja, to varstvo zna bit potem kar težava ... sploh če nimaš koga blizu. Pa meni je vseeno, če ne bo šlo drugače, bom pač sama rodila, mi bo že osebje pomagalo. Rodit se da brez moških, zanosit gre bolj težko. ;)

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 9:37:10)

Haha, prav maš diamantina

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 11:43:50)

Imas prav glede moskih😆 Ce ne bo slo drugace, bom tudi sama se znasla. Bi bilo pa fino, da bi bili skupaj. Tudi za varstvo upam, da bo slo skozi. Predvsem mi je vazno, da ne bi slo ful hitro s popadki naprej, da lahko takrat vse uredim. Pac, pustim se presenetit, kako bo.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 15:50:22)

Če bo šlo hitro je meni vseeno tut če grem sama rodit. Drugače se mi gre bolj za družbo.

Imam pa jaz samo še dva tedna do PDP-ja[sm=smiley36.gif]

Februarke pridno rojevajo...me zanima kdaj se bo pri nas začelo[sm=smiley36.gif]

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (17.2.2017 16:20:38)

Uf ja, jaz pa 3 tedne :) Res zgleda sploh do zadnjega ne bom dojemala... Khm, torbe za porodnišnico še kar nimam pripravljene :)
Imam pa tudi jaz samo eno napotnico...

Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>