RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (11.2.2017 7:45:04)

Dobro jutro!

Ja, pri februarkah se res že začenja. Tudi zame je bil to lep mesec leta 2009. Na današnji dan sem imela rok, rodila pa 5 dni kasneje. Ta teden pihamo 8. svečko in upam, da bom v tem času še v enem kosu.

Če bo šlo kot obakrat do sedaj, mi bo najprej šel čep, čez par ur popadki in potem porod ... lahko pa da bo tokrat drugače. Danes me kar fejst medenica boli, čeprav sem dobro spala. Včeraj mi je delal UZ, pa je hotel še 4d naredit in se ni več dalo, ker je otrok že prenizko in obraza ni bilo več mogoče v celoti poskenirat.
Oddala sem tudi bris za streptokok. Saj verjetno ga nimam, ampak me vseeno zanima. Od zadnjega poroda je več kot 5 let in lahko da sem kaj v tem času dobila.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (11.2.2017 21:17:00)

Mene vsake toliko časa špika v materničnem vratu, to je pa tudi vse. Pa še to ponavadi takrat, ko je punčka malo bolj aktivna. Mi je danes aplikacija napisala, da samo še 2 tedna in 6 dni. V torek imam spet CTG in bomo videli če se kaj dogaja. UZ pa pomoje več ne bo. Razen če bo zamujala.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (12.2.2017 8:00:52)

Ja, zdaj nas bo vsake toliko začelo nekaj pikat vse do poroda. Moj G dela UZ do konca, da preveri pretoke in pogleda količino plodovnice pa posteljico. Jaz pa včasih začutim take blage menstrualne krče, kar je tudi eden od znakov bližajočega se poroda. Ne bi pa rekla, da sem že kaj odprta. G je samo rekel, da je MV že kar spuščen in mehak, ampak da lahko še traja ... bomo videli, upam, da bo kakšen dan ali dva po roku.
Jaz imam v torek ctg, potem pa menda spet čez en teden.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (12.2.2017 22:49:02)

Jaz grem jutri spet v sluzbo,pa upam,da ostanem 4 tedne brez kaksnih bolniskih. Imam pred zacetkom namen koristit se nekaj letosnjega dopusta. Februar bo hitro mimo in kmalu bo akcija tudi za marcevke. 😆 Verjetno lahko kaksna ze kmalu dobi strucko v roke, tako da vsem zelim cimbolj prijetno in cim manj stresno "otvoritev".
Meni je uspelo spraznit 2 mala predala in oprat nekaj oblacil za puncko. Dokupila bom samo par bodijev na prekqlop, da imam za zacetek, ostalo pa bom videla po potrebi. Za vikend grem se malo brskat za oblacili, ker jih se nekaj pogresam, sicer pa sem bila pridna in mi manjka samo nekaj kozmetike in plenicke. Kar pa bo hitro opravljeno.
Sta me pa sestri, ki ju ne vidim prav pogosto ze shecali in zvedeli ime,ki je zdaj 100% odloceno. Mi je fino, da jima je vsec (ena ga je kar uganila). Upam, da ostane skrito do poroda. Ce ne pa tudi ne bo konec sveta.
Glede pocutj pa opazam, da imam kak dan,ko sem polna energije, kdaj pa ze dremam pred poldnevom. Si moram malo ze vzeti cas zase in relaksacijo. Bo pasalo. Lep zacetek tedna.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 9:18:54)

Zdravo!

Pri nas smo tudi vse pripravili. Včeraj sta mi sinova prinesla posteljo s podstrešja, potem smo jo umili in sestavili, oblekli in tudi sprobali [sm=smiley36.gif]. Ma ne morem verjet, kako sta moja fantaže res velika ... sploh ne pašeta več v kinderbet. Tavečji tak ne, za tamalega pa si nisem mislila, da mu je tudi premajhen. Res gre hitro čas ...

Meni manjka zdaj samo nahrbtnik zame za v P.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 19:22:52)

Jaz moram pa samo še nekaj zadev v svojo torbo spakirat. Mislim da mi manjkajo še copati, pa kakšen prigrizek, flaška z vodo itd.

Drugače se mi je pa ful neke sluzi pojavijo, ampak pomoje da še ni čep. Ker ni krvavo.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 20:56:56)

Opa sofie, pri meni je bil čep samo obilo sluzi, res obilo, ni bilo primerljivo z belim tokom. Ampak ta sluz pri meni ni bila krvava, tako da se je pri tebi zgleda že začelo dogajat. Jaz sem čep "izgubila" pri tadrugem v soboto, v četrteksem rodila, pri prvem pa je čep šel v ponedeljek dopoldan, rodila pa sem ponoči iz pon na tor. Različno, ampak je pa začetek. Pravijo, da od odluščenja traja lahko 14 dni, lahko p samo nekaj ur.
Mogoče boš prva. No, jaz bi definitivno zelo rada ostala še 14 dni v enem kosu, potem pa ajde. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 21:06:45)

Jaz bi bila tudi še ene 10 dni 2v1[sm=smiley36.gif] Kar naj počaka.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 21:58:34)

Hejla:)
Evo mi smo 34/5. Pocutje je ok,brez tezav-razen trebuh vcasih malo otrdeva... cene imamo pa ze vse nastimano':) jst nisem mogla cakat vec 😂
Imela sva solo za starse...edina rec ko mi ni sla oz mi se zdaj ni jasna je dihanje. Oz predihavanje popadkov. Kdaj skoz nos kdaj skoz usta,kdaj s trebuhom dihat... jst sem to vse pomesala :( se bojim da nebom prav znala dihat in si tako samo se selo nardila namesto olajsala malo bolecine...
Al kaj menite ve o tem dihanju?

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 22:23:30)

Pri popadku vdihuješ skozi nos in izdihuješ skozi usta. Brez pasjega dihanja ali česar čudnega, tudi s trebuhom ne. Med popadkom se samo osredotočiš na not (nos)-ven (usta), umirjeno. Meni je to najbolj pomagalo.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.2.2017 22:39:56)

Nam so rekli, da med porodom ti babica še enkrat pokaže dihanje oz. nekaj časa diha s tabo. Tako da bo vse ok.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 11:48:20)

Danes sem imela CTG, naslednjega imam 28. 2. Vse je ok, sem še zaprta, sicer nosim že zelo nizko, pretoki so ok, plodovnice dovolj, posteljica lepo dela ... pupa se je zredila na 2950, tako da je rekla, da lahko pričakujem okrog 3200 ob terminu in upam, da bo res nekaj takega.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 17:05:00)

Tudi jaz sem imela danes ctg. Ni bilo še nobenega popadka. Nasledn teden ga imam spet.

Drugače pa moj G če je ctg ok ne preverja zaprtosti materničnega vratu itd. dokler ni pdp. Tako da nimam pojma a se kaj dogaja.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 18:07:58)

Sofie, meni se je v prvo odluscil cep priblizno 36 ur pred porodom. Ni bil nic krvav, samo en tak velik kupcek sluzi.
Sicer sem pa danes malo cudna. Srbijo me dlani in koza v zapestju in med prsti. V sluzbi me je toliko motilo, da sem si snela uro celo. Imam zdaj kar pordelo od praskanja in me nervira.
Vceraj sem v sluzbi oddala obrazec za placo oz. porodnisko in ker ima racunovodkinja toliko dela, bom dobila izpolnjeno sele marca in bom takrat tudi nesla na CSD. Sem sicer zelela prej oddati, ampak ocitno ne bo slo.
Moram pa en dan se do porodnisnice skocit, da placam prisotnost pri porodu za mojega. Se mi nekako ne da. Po drugi strani pa mi je v sluzbi zdaj super, ker delam ene zanimive obdelave rezultatov in bi jih lahko cel dan pregledovala. Pa zraven muziko na slusalkah in caj, pa je prav odklop. Mi je hecno, ker mi niha razpolozenje po dnevih.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 18:17:21)

Tudi jaz moram skočit do porodnišnice in plačat prisotnost. Pa se kar ne spravim. Bi bilo mogoče fajn, da to še ta teden uredim.

Danes sem oprala še obrobo za posteljico in je prišla ven ok. Celo nič pomečkana. Se vidi, da ima stroj ogromen boben.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:00:57)

Hej marčevke ;) Po dolgem času se spet oglašam... Od četrtka sem končno na porodniški, ampak tudi zadnjega delovnega dne nisem oddelala, ker se me je lotila bolezen in sem bila tako zadnji teden bolj neproduktivna :/ Na srečo vročine nisem imela, ampak kašljanje, smrkanje in vse kar paše zraven. Sedaj sem že skoraj ok. Tako da sem morala tudi pregled prejšnji teden prestaviti, in sem ga imela včeraj šele, v 37. tednu, po enem mesecu :) Sem končno dobila napotnico za v porodnišnico :P Smo se vmes že hecali, da če bi mogla it, bi mi v porodnišnici rekli naj grem domov, počakam da bo delal moj ginekolog, in potem pridem nazaj z napotnico :D
Včeraj sem bila sigurna, da mi bodo delali ctg, ampak niso še. Šele naslednji teden. Kolikor berem, ga ponavadi delajo že prej, ane? Naslednji teden bom že sredi 38. tedna... Tako da tudi jaz ne vem nič kaj veliko, ginekolog je samo premeril od zunaj, poslušal srček in rekel, da se vidi da je trebuh še zelo visoko in se ni še nič spustil.
Razen prehlada sem tudi jaz kar se počutja tiče kar super. Če bi bila vsaka nosečnost tako, sem lahko kar parkrat noseča :D No ja, bomo videli kako se bo kaj stopnjevalo v zadnjem mesecu... ;P Sicer pa bi tudi jaz rada, da najina štručka še kar nekaj časa počaka na varnem in toplem v trebuščku, ker je stanovanje še vedno v fazi dela. Sicer napredujemo, ampak počasi. Tako da tudi cunj in ostalega še nisem prala in pripravljala, ker čakam da minejo ta prašnata in umazana dela. No, sedaj je zdravje končno boljše, in energija nazaj in bom počasi začela bolj konkretno pripravljati stvari. Sedaj je še vse po podstrešju, po škatlah, omarah... Imam pa večino že nabavljeno, edino jogi, kovtr in posteljnino še potrebujem. To zadnje se v bistvu še odločam, ker bi poskusila s spalno vrečo. Ampak če ne bo ok, bi bilo fino imeti kovtr na zalogi. Pa voziček še čakamo :)

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:06:26)

Aja glede dihanja so pa nam na ogledu porodnišnice babice rekle, da nas lepo prosijo, naj ne vadimo dihanja doma in razmišljamo kaj so nas učili v šoli za starše... Ker da smo potem samo zmedene in nesproščene. Da nas bodo že one naučile med porodom, kar bomo rable znati :D Tako da pomoje čimbolj sproščeno in s tokom, pa bo najbolje :)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:13:26)

Glede CTG-ja je čisto odvisno od ginekologa do ginekologa. Pri nas je od 37. tedna naprej, imaš ga vsak teden. Po PDP-ju pa vsak drug dan. Samo takrat mislim, da hodiš na CTG že v porodnišnico, nisem pa 100% da je temu tako.

Kar se dihanja tiče, poroda itd. jaz ne delam nobenih planov, nič ne vadim. Sem pa prejle malo brala kako pospešiti porod in se smejala zraven. Kar nekaj idej kroži po spletu. Me res zanima če delujejo[sm=jezicek.gif] Malo smeha ne škodi.

Vaši partnerji bodo prisotni pri porodu?

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:19:50)

Pa včeraj sem dobila prav list za beleženje otrokovih gibov in pa navodila, kako ukrepati, če jih ni/jih je premalo. Saj to sem slišala, da mora biti vsaj 10 premikov čez dan, nisem pa vedela, da je treba tako natančno beležiti... Ve ste to dobile?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:25:07)

Jaz sem to dobila danes. Je rekel, ds mi ne bo dolgčas doma[sm=smiley36.gif] Moja pupa je namreč ful aktivna ves čas. Zdejle se npr. že ene 2h premika.

Hm...drugače mi je rekel, da dejansko beležiš tisti del dneva, ko veš da se otrok premika. V 2h naj bi naštela 10 gibov. Če jih je manj naj se pridem pokazat v porodnišnico, da naredijo CTG.

Kakšna navodila si pa dobila ti?

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:32:38)

A tako... Jaz pa moram beležiti gibe med 9. uro zjutraj in 9. zvečer (ker recimo moj je sicer najbolj aktiven ravno po 9. zvečer). Ko jih naštejem 10, za tisti dan označim koliko je ura, in ne rabim več spremljati. Če dva dni zapored ne čutim gibanja vsaj desetkrat, se moram it pokazat. Če pa do 12. ure sploh ne čutim nobenega giba, se moram za ene 20 minut uležat, in če še vedno ni premikanja, moram takoj v porodnišnico.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 19:34:02)

Zanimivo. Vsaka ima svoja navodila[sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 20:53:49)

Naj bi bilo 10 gibov v 8 urah. Jaz zdaj zaenkrat ne štejem preveč zavzeto, ker se kar precej premika, sem pa pozorna na gibe, to pa ja.

A to samo v Lj morate plačati za prisotnost? Koliko pa? Za MB jaz v bistvu niti ne vem, leta 2011, ko sem bila nazadnje, ni bilo treba plačati partnerju, tudi leta 2009 ne. Moj je bil obakrat zraven, tokrat pa bomo videli. Saj rabim ga v bistvu ne. Če bo kje odsoten in daleč, ga ne bom klicala, sicer pa menda bo ...

CTG imamo pri nas v 35. tednu, potem v 38. in malo pred PDP, na PDP potem pa ne vem, menda vsake dva dni.

Sparkles, točno tako je glede dihanja, ti med porodom razložijo ... No, saj boste videle, poslušajte babice, pa bo.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.2.2017 21:06:10)

V Lj. plačaš 20€ za prisotnost partnerja pri porodu. Moj naj bi bil tudi zraven. Itak pri prvem otroku traja da rodiš. Tako da če bo v službi ga bom poklicala ko bodo popadki na 5 min in bom nekako prepričana da je to to.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (15.2.2017 10:25:42)

Mene je naročila na prvi pregled za ctg, ko bom v 37t6d... se pravi, čez dober teden in pol, potem pa mislim, da se dela vsak teden. V Novem mestu se tudi plača prisotnost partnerja pri porodu, če se ne motim 20€. Samo upam, da se vse skupaj začne tako, da bo lahko prišel domov. [sm=smiley36.gif] Ga bom sicer obvestila, ko se bo začelo, da se pripravi in odpove stvari, če bo potrebno. Vendar, ko bodo popadki na 5 min ali pa malce več pa da bo prišel domov... idealno pa bi bilo, da bi se začelo vse skupaj dogajati v petek zvečer... haha. Ker vem, da za vikend lahko brez težav odpove sestanke, če je potrebno. [sm=smiley36.gif] Optimist pač.[sm=bravo.gif]
Glede štetja gibanja otroka mi pa do sedaj ginekologinja sploh še ni nič omenila... moja je bila do sedaj bolj mirna, ampak zadnji teden pa imamo cel norhavs v trebuhu.
Drugače sem bila do sedaj super glede počutja... res idealna nosečnost. Sedaj zadnji teden pa opažam, da že težko včasih vstanem, da sem bolj okorna... in mala me sedaj tako zbrca ali pa se naguzi pod rebra, da je ves trebuh že razbolen. Se prav opazi, kako so teli naši škratki že zrastli in so močni v trebuhu... [sm=sloncek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>