RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (23.12.2016 21:01:56)

Joj boga RH82 :/ Upam, da se čimhitreje pozdraviš! Že tako ni luštno biti bolan, takole, ko ne smeš vzeti zdravil, pa zraven te še skrbi, pa še manj...
Porodnišnico v Novem mestu smo to šli gledat. En termin šole za starše (7krat smo jo imeli) smo se dobili tam na vhodu in smo imeli ogled.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (24.12.2016 8:48:44)

Zdravo!

MI pa uživamo v nepraznikih ... tudi danes delamo, sicer manj, ampak moža ne bo doma vse do večera. Še sreča, da ni snega, bi potem tudi ponoči bil odsoten ...
Jaz sem imela pregled in spet mi je naredil 3d, tako da imam že kar nekaj zelo kvalitetnih slikic. Jo je tudi stehtal in ima že 1350g ... bolniško mi je podaljšal do konca, in mi kar prav pride, saj se mi je MV že spet skrajšal.

Sparkles, super za dobro izkušnjo s starševsko šolo. Pri nas drugače tudi samo slikice porodnišnice pokažejo. To, kam it sredi noči ali pa čez dan, pa nam niso povedali, ampak sta vhoda (nočni in dnevni) čisto skupaj in sva z možem tudi sama takoj vedela, kam je treba it. Če se ti ena vrata ne odprejo, potrkaš pri drugih. [sm=smiley36.gif]

Jaz bom s pripravami štartala po novem letu, te dni se mi nekak ne ljubi po trgovinah hodit. V januarju pa moram res na hitro ... rada bi prebarvala sobo od sinov, omaro moram naročit, kupit previjalno podlogo, prečekirat stara oblačila in dokupit tisto kar manjka, da lahko v februarju vse operem, zložim in potem samo čakam. Računam tudi s tem, da lahko kateri od starejših zboli, pol pa še jaz in bom morala res narest takrat, ko bom fit in nič več čakat.

A vam drugače tudi kaj noge zatekajo? Jaz sem bila zadnjič kar malo presenečena, ko sem imela obute škornje z visoko peto, ko sem jih sezula, so bile prav bunke na nogah, tako da bom od zdaj naprej samo v čisto nizih čevljih.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.12.2016 9:07:26)

Tudi jaz sem zbolela. Sicer časa za počitek ni...ampak saj bo bolje. Najbolj me jezi, ker ne smem vzet nič za grlo. Sem včeraj potem popustila in pojedla lekadol, da sem vsaj malo spala. Vročine pa k sreči nimam. Tako da očitno gre samo za prehlad.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (24.12.2016 10:51:23)

Ja, saj ti prehladi ... nihče ne more bit skoz popolnoma zdrav. Ampak dokler je samo to ... hm, za grlo bi jaz mogoče vzela kakšne mentolove bonbone + lekadol pred spanjem.

Pozdravite se punce!

Drugače pa lepe božične praznike vsem!

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.12.2016 19:58:54)

Lepe praznike punce.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (24.12.2016 22:00:20)

Vesel in srecen božič vam in vasim najbližjim in vasim sonckom pod srcom 😘💖💖💖

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (25.12.2016 22:24:56)

Jaz sem bila vceraj koncno brez vrocine po 2 dneh in mi je prav pasalo. Na zalost pa so namo jutro pokvarili nepridipravi, saj je moj nasel avto brez gum in platisc, ko sta sla s sinkom do trgovine. Po prihodu policije je sel moj v trgovino z mojim avtom, pa mu je nazaj grede crknil akumulator (starostno). Tako sva odpovedala vcerajsnje in danasnje obiske pri babicah in dedkih, ker sva ostala brez prevozov. Pa moj se je malo sekiral glede bozicnega kosila, ker ga nisva planirala kuhati doma. Meni je pa prav pasala danes kisla repa s klobaso, pa to da ni bilo prenajedanja s 1001 jedjo. Moj avto bo sicer vozen ze v torek,ker imava servis ze zmenjen. Si bova pa zapomnila te praznike po kraji, ki nama bo vzela kar nekaj casa za urejanje z zavarovalnico in verjetno tudi stroskov. Imava poln kasko pri Triglavu, vkljucno s krajo in kolikor sva informativno zvedela na asistenci, se kot kraja smatra samo kraja celega avta, ne pa npr delov avta. Bo se pestro naslednji teden.

Upam, da ste ostale imele prijetnejse praznike in da ste/boste zdrave.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (26.12.2016 8:28:03)

RH, ojoj, žal mi je. :( Pa res smotano, da ti takole kar naenkrat ukradejo dele z avta. Glede zavarovalnic pa jaz sploh ne bi izgubljala besed ... pri nas smo letos poleti imeli delovno nesrečo, seveda vse zavarovano, škoda ocenjena na 13000 €, zavarovalnica nam bi pa izplačala 650 € ... zdaj se tožarimo preko sodišča, ampak se zavedam, da lahko vse skupaj traja tudi 2 leti, če ne več. Eh ... jaz pravim, da so zavarovanja nateg. Pri nas jih odpovedujemo eno za drugo. Avte imamo samo AO in AO+, stekla, divjad, svetlobna telesa in finito. Upam, da zrihtata nekak.
Naj pa te potolažim, tudi mi smo včeraj jedli repo, krompir in pečenko ... prav super. Drugače pa pri nas božiča itak ne praznujemo, samo novo leto. Se mi zdi ful neumno zapravljat za te praznike, kot da so ne vem kaj ... tudi obdarujemo se ne, tako da sta otroka dobila eno malenkost kar sredi decembra, nič zavito al pa kaj oz. dobila sta to, kar sta rabila oz. si želela in bi dobila, tudi če teh praznikov ne bi bilo.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (26.12.2016 22:56:04)

Drage damice spet se mi rojevajo uprasanja,tokrat -fizioloska raztopina....kolko te se rabi na zacetku priblizno ? Pa za kaj vse ste ve uporabljale? Kupile ali delale same jo doma? Aja in pa aspirator za nosek... katerega kaj imate? Ga je treba imeti takoj na zacetku ze ali se z nakupom tega lahko malo pocaka?

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 8:42:29)

Ne, te fiziološke pa jaz nisem kaj veliko uporabljala. Tudi za čiščenje noska nisem ničesar imela. Popek sem čistila z alkoholom, nos pa nič, saj ga nista imela zadelanega. Mašinca za čiščenje + fiziološka ti prideta prav, ko so dojenčki prehlajeni in imajo res zadelan nos, tako da ne morejo jest. Pri nas k sreči tega v času dojenja ni bilo, potem pa si niti slučajno nista pustila pucat nosu s fiziološko, kaj šele da bi jima z respiratorjem. Včasih sem jima potem v spanju dajala malo doma narejene fiziološke, pa inhalirali smo raztopino sol+voda, po 2. letu starosti pa lahko že operil za otroke uporabiš. Meni je zdravnica celo enkrat svetovala, naj operil za otroke samo malo razredčim in ga dam takrat leto in pol staremu otroku. Mogoče ima katera kakšne drugačne izkušnje, nam fiziološka ni prišla tako zelo prav in je za prvo fajn, če si kupiš manjše pakiranje, respirator pa po potrebi kasneje.

Včeraj sem s sinovoma šla v toplice, sama ... sta ful uživala, jaz sicer malo manj, ker sta me kar namučila, ampak sem zdržala. Mi je bilo pa ful smešno plavat s trebuhom, pa občutek ko sem prišla iz vode je bil tudi malo smotan ... kot da sem slon. V vodi lahka, na kopnem pa takoooo težka. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 12:08:09)

V Ljubljani so trenutno takšna navodila, da se čisti popek samo s fiziološko, nič več z alkoholom. Jaz bom vseeno kupila oboje. Za nosek bom imela za vsak slučaj en paketek naslednjih: https://www.babycenter.si/physiodose-dr-gorkic-physio-fizioloska-raztopina-110592.html

Aspirator sem gledala naslednjega: https://www.babycenter.si/physiodose-dr-gorkic-physio-nosni-aspirator-na-vdih-02926.html Če ga bomo rabili ga bo šel moj kupit.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 13:37:43)

Sofija, nam je farmacevtka v materinski šoli rekla naj se sam izogibamo kombiniranih zdravil za prehlade npr Lekadol plus C, coldrex ipd. Da naj raje kupimo posebej kaj za grlo npr. Pastile islandskega lišaja...

Diamantina kolk pa meri tvoj MV in kaj pravi tvoj G glede počitka?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 14:21:01)

IZVIRNO SPOROČILO: zaspana zvezdica

Sofija, nam je farmacevtka v materinski šoli rekla naj se sam izogibamo kombiniranih zdravil za prehlade npr Lekadol plus C, coldrex ipd. Da naj raje kupimo posebej kaj za grlo npr. Pastile islandskega lišaja...

Diamantina kolk pa meri tvoj MV in kaj pravi tvoj G glede počitka?

Ja sej jaz sem vzela navadni Lekadol, ki je dovoljen. Za grlo sem jemala te naravne pastile, samo to je čisto brez učinka. Ampak sem bolje, samo nos mi še nagaja.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 15:13:56)

Zvezdica, moj trenutno meri 2,5 cm, pred mesecem dni je meril 3,6. Meri mi ga z vaginalnim UZ. Glede počutka je rekel, naj se izogibam stopnicam in težjemu delu, predolgemu stanju. To vse se trudim upoštevati, ampak včasih je kar težko, ker imamo doma dementno osebo, ki jo je treba previjati in tuširati. Velikokrat mi sicer pomagajo, včasih pa pride tako, da sem po ves dan sama in se moram nekak znajt.

Jaz bom za popek uporabljala izključno alkohol, ker popek izsuši in razkuži. Če je vse ok, itak ostanek popkovine odpade po tednu dni, par dni za tem pa je popek že popolnoma suh.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 17:07:57)

Za popek bom jaz uporabljala fiziološko, tako kot sem do zdaj pri obeh. Alkohola sploh nisem rabila. Sem sicer nabavila pri prvi, ker pač nisem vedela, kaj bom rabila. Ampak potem smo samo s fiziološko umivali.
Aspirator imamo pa tudi tak, kot na zgornjem linku. Ga je pa moj predelal in gre na sesalec, ker z usti nismo nič ven dobili. Smo ga pa kupili sele, ko je bila prva prvič prehlajena, pri 3 mesecih.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (27.12.2016 19:56:16)

Jaz sem uporabljala samo fiziološko. Patronažna je prvič uporabila nek sprej, ki je bil v kompletu iz porodnišnice, pokazala mi je pa, da lahko na začetek noska samo kapnem malo fiziološke in obrišem z vato ali vatirano palčko. Je pa res, da je imel nos večino časa čist, čeprav je bil bolj zimski. Aspirator sem kasneje dobila en tak ročni pingvinček, ampak mi je strašno nepraktičen. Za nos sčistit še gre, ga je pa težko čistit. Električni aspiratorji mi pa ne grejo, mi delujejo preveč mučilno...[sm=zmeden.gif]

Za popek sem parkrat uporabila alkohol, da je bilo sčisto obrisano. Ko je pa odpadel ostanek, sem pa čistitla samo še s fiziološko.

Se mi zdi, da je ogromno enih stvari na trgu, ki nekomu pašejo, drugemu pa ne. Verjamem, da se je težko odločiti.

Sem imela pa danes en grozno naporen dan. K sreči sem bila v službi in je moj vse rihtal za oba avta. Sva imela nekaj medsebojnih pogovorov, pa zraven še kup pomembnega miselnega dela in sem zdaj čisto fuč. Sem si rekla, da se tule še javim, da ne bom prehitro v postelji. K sreči je moj naredil glavnino dela in imava zdaj vsaj en avto vozen. Bi mi sicer pasalo biti v službi čez praznike, ker bo bolj prazno in bo mir in tišia - takrat je meni najlepše delati, a bom vseeno samo še jutri. Po novem letu imam pa že plan za koriščenje dopusta, ki mi ostane. Najverjetneje si bom kar petke vzela prosto in si podaljšala vikende, da bom imela en dan v tednu samo zase (malo za sproščanje in malo za pospravljanje in pripravo na deteta).

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (28.12.2016 11:06:21)

Ja, diamantina verjamem, da se je težko držat vseh navodil, sploh, če še odraslo osebo previjaš ipd. Pazi naše, hitro se lahk preveč obremeniš. A progesteronskih svečk pa nisi dobila? Verjetno ji potrebno, ker je še vedno dovolj dolg.

Mi smo prvič uporabljali alkohol za popek. Zdaj bom verjetno nabavla oboje. Oz. Fiziološko mam tak skoz doma.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (28.12.2016 19:14:49)

Saj se pazim, pač kolikor se da. Ne morem pa skoz z nogami v zraku ležat na kavču pred TV. Ma bo že, zdaj me ni več tako strah, ker sem že v tednih, ko dojenček lahko preživi. Do 37. tedna bom zelo hitro ... sem pa skoraj prepričana, da bom rodila po roku, moje O namreč niso na sredini cikla, ampak v drugi polovici, kar se je zdaj že dvakrat potrdilo.

Kar se fiziološke tiče - to ni razkužilo, popek pa je treba razkužiti, saj gre za svežo rano. Fiziološka ni nič drugega kot voda + sol (ponavadi 0,9 %) in se jo uporablja za izpiranje, včasih pa tudi intravenozno ob hudih dehidracijah. Danes jo pri popkih uporabljajo zato, ker so otroci v zelo čistem okolju in se v zdravstvu več ne bojijo pretiranih vnetij, ampak jaz se na to ne bom zanašala. Popek se mora razkužiti.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (28.12.2016 20:15:32)

Diamantina ima prav glede popka in čiščenja. Dokler ni suh, se ga čisti z alkoholom. Jaz sem imela alkoholne robčke, ko je bila še rana. Kasneje, ko je bilo suho, pa malo ostankov kraste ali muckov od oblačil, sem pa s fiziološko obrisala, bolj zato, da se je prijelo na vato. Fiziološko sem pa rabila več ali manj za nosek.
Jutri imam spet pregled pri G in predvidevam, da bom dobila še datum za glukozni test in rh injekcijo. Oboje naj bi bilo nekje v tem času. Pa omenjala je uz obraza, ker se je prejšnič punca skrivala. Bi rada preverila, če je vse ok (npr.da ni zajčje ustnice). Me zanima, če se bo res kaj videlo obraza. Prvi ni nič kazal zanimanja za slikce in se je ves čas obračal stran. Ampak ta važno (rast in razvoj) se je videlo.
Sicer pa še malo in začnem zadnje trimesečje. Konec tedna napolnim 26 tednov in po določenih štetjih je to že zadnja tretjina. Glede roka pa ne vem, kako bo. Pri prvem sem rodila 12 dni pred pdp, s tem da so mi vmes prestavili pdp še za 1 teden prej. Za zdaj se pa ne spomnem, kako je bilo. Na dopustu sem imela M, potem je pa takoj uspelo. Za o pa ne vem, kdaj jih imam - ne opazim nobene razlike. Bi mi bilo pa všeč, da se rodi okrog roka, ker sva oba z mojim aprilska in je pdp ravno med najinima rojstnima dnevoma. Toliko o željah, na koncu bo itak [sm=duda.gif] sama odločila o datumu.[sm=jezicek.gif]
Opažam pa zadnje dni različno aktivnost. Ko sem imela vročino, je mala razgrajala po trebuhu na vse konce. Ji je zgleda pasalo, da počivam. Zadnje dni pa je bolj umirjena, jo čutim, ampak so prijetni gibi. Prej me je parkrat kar malo zabolelo, občutek je bil, kot da mi bo preko kože šla ven. Se je rinila v eno smer, tako desno od popka in je bil trebuh tam čist trdo napet, levo od popka pa vgreznjen in mehak.
Si bom pa nocoj vzela malo prosto, bi morala še malo pospravit, pa se mi ne da. Sem sama doma z malim in mislim zgodaj spat. Pa če bo kriza, bom še jutri malo potegnila spanje. Danes me je že popoldne spanec premagoval, tako da mi zgleda manjka.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 12:53:49)

Ja, RH vem, kako je, ko je človek sam doma z malim(i). Jaz tudi včasih planiram, npr. včeraj, ko je mož moral ponoči delat, da bi šli prej spat, pa mi tavelki med počitnicami hodi okrog pol desetih, tamali pa se tudi ne da in hoče z njim spat ... tako da smo imeli družabne igre večer + TV. Saj je fajn, samo včasih pa bi spanje tudi pasalo. [sm=smiley36.gif]

Danes smo pa itak že zgodaj vstali, sta sinova bila že ob osmih na snegu in smučeh. Komaj sem se pobirala za njima, pa pred hišo imamo klanec in se lahko tudi smučata. Edina težava je, da nimamo vlečnice, tako da sem tamalemu morala pomagati ... komaj, da sem se vlekla po klancu ... zdaj me tako noge bolijo, da sploh ne grem več ven, se bosta kar sama sankala.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 16:26:45)

Ja, jaz tudi opažam da moram vedno bolj paziti nase in na to, koliko sem aktivna... December je bil res kar malo prenaporen, oziroma je še nekako šlo, z vedno večjim trebuhom pa bo verjetno težje :) Čeprav bo tudi težko nekaj počivati, ker po novem letu šele začneva prenavljati stanovanje :D Pa še dober mesec službe, priprave... in tako naprej :D

Sva pa za praznike končno šla do njegovih sorodnikov, ki so naju kar založili z opremo za dojenčka, tudi nekaj cunj, pripomočkov... Tako da moram zdaj pregledati kaj imam, kaj še treba, in potem januarja kupčkati naprej :) Če nas slučajno kaj preseneti. Ne vem zakaj imam še vedno nek strah da bi vse skupaj za kakšen mesec prehitelo.
Nimam pa občutka koliko cunj katere velikosti treba... Moram dati na kup in preveriti...

Dobila sem tudi nekaj spalnih vreč različnih začetnih velikosti, so tudi kar pohvalili, da so cel čas uporabljali, tako da bom tudi jaz poskusla, če bo malemu ustrezalo. A v tem primeru potem verjetno posteljnine v posteljici sploh ne potrebuješ, ali kako?

Je pa zadnje dneve mali zelo aktiven, povsod ga je dosti :) Zadnjič, medtem ko sem vozila, me je kar malo prestavilo hihi... Zna biti skoraj nevarno :P Še vedno pa nimam občutka, kako je obrnjen. Glede, na to, da ga čutim vsepovsod, na glavici skoraj sigurno še ni. Kdaj se naj bi obrnili in tako ostali?

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 21:27:17)

Tudi jaz ga čutim povsod, pa je na glavi. Zadnje dni je ful aktiven [sm=smiley36.gif] Nekje do 34. tedna naj bi se običajno obrnili na glavo.

Spalno vrečo bom tudi jaz uporabljala, se mi zdi praktično, da ga lahk med dojenjem kar v vreči pustim in ga ne zazebe. Imam eno številka 62, pa ne vem al bo ok al mu bo prevelika.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 21:46:05)

Za mano je precej naporen teden, tako da sem zelo utrujena. Komaj čakam podaljšan vikend, da si malo odpočijem. Pupa je še vedno aktivna, samo da zdaj me brca tudi v želodec. Posledično težje jem, saj mi ne paše.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 21:50:04)

Sparkles-ja pol naj posteljnine neb rabu. Varjanta odejic...
Povstra pa tak ne rabijo. Baje.
Sam mene je zadnic ena ustrašila da je bolje da ima podlozeno pri glavici da se ne zadusi...da se veliko krat zgodi da lahko neha dihat. Kao zarad tega je dobro tud met to varusko ki seznava gibanje... kaj mislite ve o tem,je res bolje podlozit glavico,oz pod rjuho neki privzdignit? Oz ali se res tako pogosto to dogaja da dojencki nehajo dihat? Ker pol sem mal po forumih sla brat in sem velik to zasledila,sedaj me je pa sam napsihiralo to.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.12.2016 22:01:40)

Mislim, da vzglavja ne smejo imeti dvignjenega. No razen, če zelo polivajo. Pri nas bomo imeli blazino, ki zaznava dihanje. Se je moj odločil, da jo rabimo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>