RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.11.2016 9:01:07)

Sem vzela včeraj šele prvo tableto[sm=smiley36.gif] Pomoje bo ok.

Enadvatri, a ti imaš pa naslednji pregled šele čez 6 tednov? A niso sedaj na 4 tedne?

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (29.11.2016 9:12:09)

Jaz imam tokrat tudi kasneje pregled se mi zdi, da čez 5 tednov, 28. 12.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (29.11.2016 9:32:15)

Mene se mi zdi, da že ves čas naroča na 4 tedne...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.11.2016 16:06:05)

Očitno je pri vsaki drugače. No saj je tudi kar se pregledov tiče vse odvisno od G.

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (29.11.2016 21:00:03)

Glede na to, da so prej ravno prazniki ter da se dobro počutim in da je z malim vse kot mora bit, mi je sedaj dala datum čez 6t, a opozorila, da če bi karkoli bilo, da naj pridem prej.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 7:37:57)

Zdej se bo najbrž vsem zaradi praznikov malo zamaknilo.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 8:52:33)

Ja, zgleda. Saj če bi bilo kaj narobe, bi se pa šle prej pokazat. Sem ravno prej gledala, da bom na pregledu že v 31. tednu. Res hitro gre. Če gledam od 10. tedna do sedaj, ko bom kmalu dopolnila 27. ... ne vem, kam čas beži.
Donošenost je menda od dopolnjenega 37. tedna, se pravi pri meni čez dobrih 10 tednov. Če bi se npr. rodila 3 tedne prej, bi bilo to v prvi polovici februarja ... Upam, da sicer ne bo tako, ker bi rada bila s prvorojencem na njegov RD še doma v enem kosu, ampak izbirat kaj dosti ne gre. [sm=smiley36.gif]

Na naslednjem pregledu bomo najbrž že dobile potrdilo o PDP, pa vse napotnice in še enkrat za kri ...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 8:57:14)

Ja enako je pri meni, sem že v 27. tednu. No moj plan je zdržat do 1.3, potem pa naj kar pride[sm=smiley36.gif]

Imam pa te dni pestro, ker moram dobiti še injekcijo, ker sem RH-. In je cela kolobocija s tem.

Imam pa tudi jaz naslednji pregled ko bom v 31. tednu.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 9:22:20)

Ja, moj plan se tudi tako sliši. [sm=smiley36.gif] Samo če je pa preveč za rokom, pa tudi ni fajn ... potem so že vsi, najbolj pa me same, nestrpni.

Jaz sem tudi RHD-, injekcijo pa moram dobit 12. 12. Fajn pa ni to ... pri nas je praksa, da je treba v Ukc dat kri, počakat 3h da ti zmešajo cepivo in potem it s cepivom k zdravniku .... malo mi je smotano, ker ravno takrat pravijo neki sneg bojda. Upam, da ne bo.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 9:45:03)

Pri nas je treba dat en dan kri, nasledn dan it po izvid in tretji dan po injekcijo. Mislim noro. Kot da nimam kaj drugega za počet. Npr. bit v službi[sm=hudicek1.gif]

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 11:20:43)

Jaz sem prejsnji teden dala urin in kri, jutri pa imam pregled in pa dobim se injekcijo kar pri ginekologu. Moram reci, da so res preprosti tu.

Pregledi pa so nekje na 5 tednov, bomo pa videli, kako bo sedaj, ko imam novega ginekologa. Sploh najbolj me zanima, ce bo tudi ta vsakic opravljal uz. Pri prejsnji je bilo to super.

Upam pa, da me vsaj tokrat se ne da na bolnisko. Ceprav sem imela danes ponoci hude bolecine v spodnjem delu trebuha. Upam, da samo dojencek raste.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 11:54:53)

Jaz imam pa kar cel čas na 4 tedne preglede (tudi naslednjič mi pride ravno lepo pred prazniki), edino na začetku sem imela na 14 dni zaradi rizične nosečnosti... Začnem pa jutri s šolo za starše, dvakrat na teden je, 7 srečanj, tako da mi bo ravno zapolnilo december. Pa eno srečanje je tudi ogled porodnišnice, kar mi je zelo dobrodošlo, da se bom lažje psihično pripravila :)

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 14:10:38)

Jaz pa imam naslednji pregled ravno 23.12. pred prazniki... sem sedaj pogledala, vedno sem imela pregled točno na 4t (petki) [sm=smiley1.gif]. Bom pa na naslednjem pregledu ravno v 28t6d. Edino vmes sem morala še na UZ v Lj... in pa danes smo imeli še zadnji UZ v Lj. In da še tukaj javim... mala pikica raste čisto po učbeniku... [sm=smiley36.gif] sva pa čakala 2 uri, da sva prišla na vrsto. Mučno. [sm=smiley13.gif] In pa obrazek nama je pokazala še na 3d UZ, ker se je res lepo videl in je prava princeska. [sm=smiley27.gif] Tako, kot za vsakega starša njegov otrok. [sm=smiley1.gif] Vendar se mi zdi, da bo december hitro minil. Januar in februar pa bosta zelooo dolga. [sm=smiley1.gif] Sicer mi imamo rok na začetku marca tako, da upam, da nas kmalu preseneti.[sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.11.2016 16:40:20)

Meni je bilo tako lepo vidt obrazek na 3D. Nasledn teden grem še na 3D/4D Uz in komaj čakam. Da bo še moj videl najino pupo. Sem bila tako fascinirana, da sem mojemu G pozabila rečt za slikco.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 11:05:30)

Lep pozdrav drage dame:)
Ok zdej bolj kot to berem meni ni nic vec jasno :)
Rabla bi par odgovorov:
1. A to za sladkor,to vas ginekolog poslje ali se same prijavite?
2. Opravljate potem to pri ordinaciji pri ginekologu ali v zd.domu pri svojem osebenm zdravniku?
3. In koliko krat so vam pregledali kri do sedaj?
Ker jaz sem 25 tednu,kri so mi vzeli samo na zavetku. Ko sem ginekologu omenila da bi rada ta test za sladkor mi je rekla da naslednic naj pridem prej pol ure, da vzamejo kri in potem preverijo. Ni nic une tekocine-sladke vode za pit prej sedaj,in ni mi treba bit na tesce.
zivim pa v tujini ampak neke razlikevelike.med pregledi nebi moglo bit pomojm,ali pac...?

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 11:31:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Dorotee

Rabla bi par odgovorov:
2. Opravljate potem to pri ordinaciji pri ginekologu ali v zd.domu pri svojem osebenm zdravniku?
Ker jaz sem 25 tednu,kri so mi vzeli samo na zavetku. Ko sem ginekologu omenila da bi rada ta test za sladkor mi je rekla da naslednic naj pridem prej pol ure, da vzamejo kri in potem preverijo. Ni nic une tekocine-sladke vode za pit prej sedaj,in ni mi treba bit na tesce.
zivim pa v tujini ampak neke razlikevelike.med pregledi nebi moglo bit pomojm,ali pac...?

Tale sladkor je neka nova modn muha pri nas. Mene zdravnica ni dala in niti pod razno nebi sama predlagala :)

Sem pa v 28 tednu in sem bila zdaj drugic v laboratoriju. Tako, da ni nic kaj pogosto niti tu. Sem bila se enkrat vmes, ampak to je bilo izredno, zaradi virusnih obolenj in da smo videli na cem sem.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 11:49:48)

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: Dorotee

Rabla bi par odgovorov:

Tale sladkor je neka nova modn muha pri nas. Mene zdravnica ni dala in niti pod razno nebi sama predlagala :)

Sem pa v 28 tednu in sem bila zdaj drugic v laboratoriju. Tako, da ni nic kaj pogosto niti tu. Sem bila se enkrat vmes, ampak to je bilo izredno, zaradi virusnih obolenj in da smo videli na cem sem.

Meni se pa ne zdi modna muha. Pri nas smo imele vse ta test, tudi vse moje prijateljice. Ker nosečniška sladkorna ni fajn. Posledično se rojevajo veliki in težki otroci.

Laboratorij se pa pri nas opravi na prvem pregledu, potem nekje v 27. tednu, pa spet v 30. tednu. Kako je kasneje pa ne vem. Pa pred vsakim pregledom je potrebno dati urin.

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 11:55:58)

Meni pa se zdi, da je nesmiselno, da dajejo to pit tudi tistim, ki imajo vedno vredu sladkor in pri katerih je tudi urin vredu.

Otroci pa so vedno bili in majhni in veliki. Mislim, da pa vsaka zase lahko ve, da se trudi zdravo jesti in ne, da mora imeti prav sladkorno, da pomisli kaj da v usta ;)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 13:02:13)

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Meni pa se zdi, da je nesmiselno, da dajejo to pit tudi tistim, ki imajo vedno vredu sladkor in pri katerih je tudi urin vredu.

Otroci pa so vedno bili in majhni in veliki. Mislim, da pa vsaka zase lahko ve, da se trudi zdravo jesti in ne, da mora imeti prav sladkorno, da pomisli kaj da v usta ;)

Žal ni vse tako črno belo. Se prijateljica izredno zdravo prehranjuje, vsak dan športa vsaj 1h, pa je imela nosečniško sladkorno. Žal ni vse v hrani, ampak so krivi tudi hormoni v nosečnosti. In nosečka, ki je bila istočasno kot jaz na pregledu je imal tudi do takrat ok sladkor, potem pa žal ne več. Je bila še ona presenečena.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 13:12:20)

Koliko pa so sedaj vaši malčki, da malce primerjamo med sabo. :)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 15:11:49)

Jaz ne vem. Na naslednjem pregledu jo bo zmeril. Kolk je tvoja velika, težka? Moja bi morala imeti okol 800-900g.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 16:20:38)

Moja je imela včeraj v 25t4d 850g.[sm=sloncek.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 19:16:41)

Jaz bom jutri noseča točno 27t in aplikacija pravi, da naj bi imela pupa 1kg. Najbrž bo res nekaj takega.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 21:35:02)

Tudi meni se ne zdi cukr test za brezveze, čeprav bi se jim vse najrajši izognili, ne?

Jaz sem mela na tešče na prvem pregledu 5,1 in sm bla napotena k diabetologu, v 16. Tednu je bil oggt v mejah normale. Do Naslednjega testa v 24. Tednu se je stanje kr fejst spremenilo. Vrednosti na oggt so bile visoke, vrednosti merjenje po obrokih ob nedietni hrani tudi, še zdaj ob dieti mi vrednosti hitro narastejo čez mejo, če sam mal preveč ogljikovih hidratov pojem. Ampak vrednosti na tešče imam pa čist normalne In če bi sam to vrednost gledali sploh ne bi vedela, da imam diabetes.

Sploh pa se ne gre samo za to, da se otroci rojevajo težki in s tem povezani zapleti, ampak je pri neurejenih sladkorjih tudi večja možnost možganskih poškodb.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.12.2016 21:56:16)

Ja sej to, ko sploh ne veš da nekaj ni ok. Meni so rekli, da zato ga delajo nekje med 24-28 tednom, da vidijo kako se do takrat spremeni. Ker prvi test na začetku nosečnosti ne pove veliko, potem je pa itak samo še oggt. Meni so rekli, da po tem testu pa sladkorja več ne preverjajo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>