diamantina -> RE: Marčevke 2017 (2.12.2016 15:39:03)
|
Ojla! Tudi meni tokrat ni meril velikosti, zgleda pa da normalno raste, ker se mi trebuh kar precej širi. OGTT je sicer zelo stara metoda, samo da je pri nenosečih višja meja, menda komaj pri 7 dajo dijeto, vsaj tako je bilo, ko sta bila moja starša na pregledu. Dal jih je osebni zdravnik, ko sta bila nekaj čez 50. K sreči imata sladkor normalen, okrog 5 oba. Zdaj si ga ne bosta več merila. Sladkor se še enkrat preverja, samo ne s tem testom, ampak na tešče, in sicer v tretjem trimesečju. Tako da če takrat kaj ne štima, moraš še enkrat na ogtt. Ni fajn, ker tega povišanega sladkorja ne čutiš (5 konec koncev sploh ni povišan sladkor, razen v N), tudi sicer sladkorno opazimo precej pozno, ko so vrednosti nad 10. Pogosto smo žejni zvečer in ponoči, urin je temen in spenjen, ostali znaki pridejo, ko je bolezen že napredovala. Jaz imam pa skoraj zmeraj odklenjeno bundo, plašč pa malce težje zapiram, ampak gre, zaenkrat še ... bomo videli, če nikakor ne bom mogla več ničesar zapret, si bom sposodila od ene kolegice za tazadnja meseca, kupovala ne bom, ker nikjer več ne bom potem potrebovala. Imam pa tudi jaz konfekcijsko S, ampak imam nekaj bolj ohlapnih tunik, pa kar gre. Je pa meni osebno nosečnica ful seksi, če ima tesna oblačila, da je trebušček izrazit. Jaz se vedno tako oblačim, ker imam k sreči res samo trebuh in prsi, v noge ali zgornji del (obraz, roke) se nisem nič spremenila.
|
|
|
|