RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (23.11.2016 18:39:15)

hm ... to je pa zelo odvisno ... moj mož ni nikdar šel, pa je bil obakrat pri porodu ... tudi ga nihče ni vprašal, pa tudi mene ne. Govorim za porodnišnico v MB nekaj let nazaj. Ne vem, če bi se zdaj kaj spremenilo ... pa kako je drugod. Uporabno pa tak pač, jaz se sploh ne spomnim, kaj so točno povedali. Veliko več so nam tako pokazali potem v porodnišnici, za otroka pa mi je patronažna veliko povedala.

Yuki -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 12:12:37)

Živijo!
Jaz sem mislila it na nekaj predavanj šole za starše - predvsem zato, da sploh vidim porodnišnico od znotraj in se iz prve roke pozanimam o postopkih in možnostih upoštevanja mojih želja o porodu.

Me je pa včeraj ginekolog zmedel s ponudbo, da se samoplačniško naročim na kontrolo rasti. ne znam se čisto odločiti, ali je ta pregled sploh smiselno opravljati. Kako se boste odločile? Moj ginekolog je nasploh zelo po pravilih in ne naredi ničesar, kar je izven zavarovalnice - torej samo 2 UZ, ni merjenja dolžine materničnega ratu, itd.

Kako pa se boste odločile glede brisa za streptokok B?

Drugače sem v 26 tednu, mala veselo brca, počutim se OK (edino v zadnjem tednu mi je bilo parkrat slabo??, čeprav mi v prvem trimesečju skoraj ni bilo). Zredila pa sem se že bajnih 9 kg.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 16:05:13)

V Ljubljani tečaj za partnerje ni več obvezen. Tako da moj se ga ne bo udeležil.

Jaz imam pa jutri OGGT test. Upam, da bo ok. Si sploh ne predstavljam kaj bom naredila, če mi odkrijejo nosečniško sladkorno. Jutri bom že v 27. tednu in sem trenutno na +1kg. Če me dajo na dieto bom shujšala.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 16:31:31)

Aja, jaz bi pa skoraj pozabila pokomentirati svoj torkov pregled ja... Na srečo je blo merjenje za sladkor ok, tudi kri imam baje super, malega sem spet videla na ultrazvoku, dobila slikco z obrazkom in rokico, tako da je vse super :) Hm, Sofie, predvidevam da se nimaš nič za bati in bodo rezultati ok! Sicer baje ni nujno odvisno od tega koliko sladkega poješ in od kg, ampak v določeni meri pa sigurno je. Jaz sem sedaj na + 5,5 kg.
Mene je tudi ginekolog malo zmedel, ker je rekel da je bil to v torek zadnji ultrazvok, do katerega sem upravičena (jih je pa do sedaj delal na vsakem pregledu), da pa priporočajo še enega čez približno 4 tedne, tisti pa je plačniški. In pa tudi da priporoča odvzem brisa za testiranje za streptokok b v 35. tednu... In seveda, če eni prvič nosečnici, ki ima po možnosti za sabo že negativno izkušnjo, nekaj priporočaš - itak da bo to naredila! Potrošniška logika :D Ja, testiranje za bakterijo bom naredila, ultrazvok pa tudi verjetno... Ne vem edino kakšnega, je rekel da se lahko odločim - navadni je 30 €, 3D pa 70 €. Glede na to, da morava še vse nabaviti in da urejava stanovanje, bo verjetno kar navaden v igri...

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 17:17:00)

Jaz sem trenutno na +2,5kg... sicer hodim v diabetično ambulanto, ker sem imela prvič povečan sladkor (pomoje od živcev :) ). Sedaj pa ga imam na vsakem merjenju cca. 4.5 pa moram še vedno vsak mesec tja. Res bedno... čeprav jem vse kot običajno. Meni je do sedaj delala ginekologinja 2x ultrazvok in pa v Lj. sem šla na morfologijo še, ker ni vsega videla. Imam pa naslednji teden preventivno še enkrat uz v Ljubljani. Nimam pojma kako bo naprej... imam pa jutri pregled pri svoji ginekologinji. Moja mala pa je včeraj zelo brcala cel dan... drugače jo ponavadi čutim bolj močno zjutraj in zvečer.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 17:25:11)

Ja sej za nosečniško sladkorno so več al manj hormoni krivi.

Men na vsakem pregledu naredi UZ, nič ni omenil da mi več ne pripada. Bomo videli kaj bo naslednjič.

Moja tudi danes ful brca. Sploh med sestanki zelo reagira na določene glasove...hihihi.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 20:00:25)

Ojla!

Tudi jaz sem danes imela pregled. Vse ok, kri in vodo imam po šolsko, tudi sladkor, le maternični vrat se mi je za 1 cm skrajšal[sm=zmeden.gif] ... moram res, res počivat, ker 3. nosečnost ni več kar tako, vezi imam kar švoh že, tako da je tole definitivno moja zadnja N. K sreči imam res lahko bolniško in si lahko vsaj dopoldne malo oddahnem. Pupa se je zelo obračala, brcala ginekologa, sestro ... na UZ pa je nonstop sesala palec pa nekaj je štrikala z rokami pred obrazkom. [sm=smiley36.gif] Žal se mi je obrnila nekak počez, upam, da se bo tam do 35. tedna obrnila na glavo in tam ostala.
Vprašala sem G za to materinsko šolo, pa ni nič rekel, da bi bilo obvezno, v bistvu po želji ...

Drugače pri kg pa grem jaz kar lepo gor ... sem že na +6, babika noter je pa tudi prava bunkica bojda. [sm=smiley36.gif] Pa ne zdi se mi, da bi toliko več jedla, ker mi zaradi kisline niti ne paše toliko. A ste tudi ve že zelo hitro site? Meni se zdi, da me zlakoti, potem pa mi ni treba ravno veliko pojest, da sem že preko glave sita.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 20:43:25)

Men se zdi, da je dojenčica vedno višje. Tudi čutim jo višje. Malo imam občutek, da je na nogicah. Nasledn teden imam pregled in me prav zanima kako bo postavljena.

Tudi mene hitro začne tiščat v želodcu, najbrž otrok pritiska tako visoko.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (24.11.2016 21:56:34)

Jaz sem pri prvem šla se samoplačniško na uz pri svojem G. Se mi je zdelo prav, da se preveri rast, ker sem imela prej samo 2x uz. Pa bil je navaden uz, se je videlo vse ok. Tudi bris sem dala, edino rezultate sem zvedela na kontroli po porodu. Je ful dolgo trajalo, da so jih dobili. Tudi zdaj bi šla na kontrolo rasti, če mi G ne bo sama pogledala. MV mi pri prvem sploh niso gledali. Bom videla, kako bo tu.
Pregled imam čez 1 teden, že morfologijo. Bo takrat proti koncu 22. tedna. Me matra firbec za spol, če je res punčka. 😊 Potem pa bom verjetno že imela cepljenje za rh- in glukozni test v decembru. Me je kar groza it v trgovino, obožujem medenjake in marcipanove čokoladice, ki so zdaj povsod. K sreči me po sladkem hitro zapeče zgaga in se lažje držim nazaj. S težo sem bila pa prejšnji teden na +6 kg na domači tehtnici. Mi je ok, samo počutim se pa še ful večja kit pri prvem, ko sem imela +3, ampak skupno več kg kot sedaj. Migam kolikor lahko, bi rada ostala gibčna do konca.
Glede oblačil imamo doma zalogo še od starejših bratrancev in bom verjetno kupila samo kakšen komplet za domov prit. Prvi je dobil flis jopico in hlače št.62 in je kar dolgo nosil. Sploh če bo punčka, bo verjetno dobila veliko novega od starih staršev. Meni ni toliko do nakupovanja.
Grem pa jutri preverit trgovino z rabljenimi nosečniškimi in otroškimi oblačili v Radovljico. Bom ravno blizu in grem pofirbcat za kakšne hlače in pulover. Čez 14 dni grem službeno na Tirolsko in bom rabila še kaj bolj toplega za oblečt.
Sicer pa težko dohajam skupino. Ste ful aktivne in rada berem, za pisat mi pa zmanjka. Imam še ful stvari za uredit doma in v službi in mi časa kar manjka.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 12:18:58)

Hehe RH82,sva na istem jaz tudi vse preberm tuki a za pisanje sem vedno pozna hehe.
Me pa zanima ko berem ko pisete da se vam je otrok obrnil da cutite da je tako kako je obrnjen...kako to veste :)? Jaz cutim samo brcke pa pojma nimam kako lezi hehe. Ali je se prezgodo za to,jaz sem sedaj lih startala v 24 teden.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 13:34:18)

Jaz vem, da se je baje obrnila, ker mi je zdravnica rekla na uz. Drugače tudi nimam pojma kam brca... samo vem, da brca. :) Punce a ste kaj izkoristile črni petek? [sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 13:45:50)

Zdravo!

Jaz vem zato, ker sva pogledala z UZ. Opažam pa, da če brca nekje bolj spodaj, da najbrž sedi, če so sunki bolj zgoraj, pa je na glavi ipd.

Ja, me smo edine pridne s klepetanjem tukaj. Ta forum je bil včasih, preden je FB tako zelo ekspandiral, zelo aktualen, zdaj ni več toliko. Meni je sicer še vedno fajn, tako da bom kar tukaj ... ko se bodo pa rodili otroci, bomo pa tako poniknile po mojem ... ali pa če se dogovorimo za svojo FB skupino.

Sofie, zdaj je ta sitni test najbrž že za teboj. Kako je šlo?

Jaz sem danes bila s tamalim na sistematskem pri 5 letih ... je zelo dobro razvit in tudi ful lepo je sodeloval, tako da je rekla, da ne vidi problemov pri vstopu v šolo, čeprav je novembrček. Se pa kar vleče (zdravnik, logoped, psiholog, zobar), da me je že pošteno dol pritiskalo in sem komaj čakala, da greva domov.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 13:51:42)

Črni petek - kaj to so te neke razprodaje? Nekaj sem slišala po radiu ... ampak zame danes ni najboljši dan za kupovanje ... sem ful utrujena od teh zdravnikov in prav srečna sem, da sem zdaj lepo doma.

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 15:29:33)

Js pojma nimam kako je moje dete obrnjeno, ampak ga cutim povsod. Zgoraj, spodaj, na sredini, ni da ni. Hiperaktivno bitje do konca. [sm=smiley36.gif] Komaj pa ze cakam na ponedeljek, ker imam 3D uz narocen, in gremo vsi skupaj gledat tega nasega migeca. V petek pa imam potem kontrolo pri svojem ginekologu. Kdaj je cas za ta test z glukozo? In kdaj je cas za nas, da dobimo prvo dozo, ki smo Rh-? Sem ze malo pozabila kako je s tem od prvega, je ze pet let mimo.

Tale Black Friday mene cisto nic ne gane. Ga uspesno ignoriram. Itak so cel cas ene akcije in znizanja in ne vem kaj, tako da samo zato, ker je nekaj kao fejst znizano, se ne pomeni da je. Ponavadi redne cene dvignejo prodajalci, da jih potem znizajo za te stvari. Js bom vec nakupovala verjetno januarja. Bo vec casa, ko ne bom vec v sluzbi.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:11:11)

Npr. Pikapolonica je imela zjutraj vse -30% in določene stvari se splača.. sploh, če imaš že kaj izbranega. Da pa greš samo zato, ker misliš, da moraš ker je znižano pa je nesmiselno. Pa jaz sem danes kupila kar precej krojev iz tujine, ki so bili -30% in se zelo pozna.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:16:58)

V ponedeljek imajo tudi v hoferju bodije, 5 kosov za 10 €. So kar kvalitetni, jaz sem jih kar nekaj kupila za sinova takrat, pa sem bila z njimi zelo zadovoljna.

Luminel, se strinjam, če imaš nagledano se zagotovo splača t, kar tako malo, pa je brezveze.

Jaz drugače ne maram nakupovanja, zato mi je ta čas, pred božičem, prava muka.

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:38:10)

Meni pa recimo Hoferjevi niso bilo tako zelo vsec. So se veliko bolj spirali in krcili kot recimo tisti iz Lidla. Tako da upam, da se bodo kaksne akcije z bodiji v Lidlu, da jih ulovim kaj. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:39:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Npr. Pikapolonica je imela zjutraj vse -30% in določene stvari se splača.. sploh, če imaš že kaj izbranega. Da pa greš samo zato, ker misliš, da moraš ker je znižano pa je nesmiselno. Pa jaz sem danes kupila kar precej krojev iz tujine, ki so bili -30% in se zelo pozna.

A prav vse so imeli? Tudi posteljice? Ah...nisem vedela.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:42:02)

Moj sladkor je ok.

Jaz bom danes še nekaj stvari naročila prek spleta...sploh dražje zadeve...npr. posteljnino, tetra pleničke.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 16:57:22)

Jaz sem si kupila 20 belih tetra pleničk.. in pa v Pikapolonici en kompletek sivo-belih pleničk. Mi bodo lepo k vozičku pasale. Hihi.[sm=smiley36.gif] Jaz dejansko rabim samo še varuško in wrap ter posteljnino bom dala delat. Potem pa imamo počasi tuto kompleto. Voziček imamo pa naročen, ampak ga še čakamo. Od oblačil bi pa rada še ene luštne čeveljčke oz. tople copatke za ven. Pa sem ravno videla, da so dobili v h&m ene luštne bele... ker sedaj imam nekaj tistih klasičnih bombažnih samo niso tako luškani. [sm=smiley1.gif]

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 20:38:49)

Jaz sem tudi bolj anti za šoping. Se mi večinoma ne da. Ok, knjige bi lahko kupovala na kilograme, vse ostale pa rajši ne. [sm=smiley36.gif] Sem imela namen danes iti do Radovljice pogledat za rabljena nosečniška oblačila, pa sem bila preveč utrujena. Sem fotkota peljala na pregled in sem moral vstati on 5.30. Moj pa je zvečer pozno delal in me zbudil, ko je prišel v posteljo ob 1.30. Se grozno sliši, ampak zbudil me je z ''otipavanjem'', ker je hotel preveriti, če je dojenček kaj aktiven. Pa mi je nerodno začel premikati majico. [sm=jezicek.gif] Sem se mu še cel dan smejala zaradi tega. Itak sem morala potem še lulat, do jutra me je pa prebudil še krč v mečih in je bila noč kar prekratka. Ker se je pregled ful zavlekel, sem čas izkoristila v službi na računalniku in opravila več, kot sem mislila. Me je pa potem popoldne zvila utrujenost. K sreči je bil tudi sinček bolj pri utrujenih in sva se skupaj crtala na kavču, listala LEGO katalog, se učila novih besed, igrala z zmajem in na koncu pogledala še malo risank z vlaki - vse v udobju kavča. Mi je prišlo prav crtanje, ker ni ravno tip za stiskat se na kavču. [sm=smiley36.gif]

Nazaj k nakupom, najti moram še voziček in se zmislit, kaj bova s posteljo. Ideja je bila, da sinčka selim v navadno posteljo, ampak kolikor skače po najini postelji, ne vem, če je to še pametna ideja. Doma so mi ponudili posteljo, v kateri sem jaz spala kot dojenček in bi morala samo jogi še kupit. Moram prvo preverit, če je sploh še cela tista postelja. Mi je pa minus to, da se ne da ležišča v njej dvignit, da se ni treba toliko sklanjati v prvih mesecih. Plan je, da v decembru te nakupe fino premislim in se jih lotim v januarju. Vem, vem, odlašam. [sm=smiley36.gif]

Glede brc in boksanja jaz tudi ne ločim, kaj je kaj. Večinoma čutim nekje pod popkom na sredini in malo bolj desno ali pa zgoraj pod rebri na desni. Ker je spodaj čutiti močnejše gibe, sklepam, da je naša nogometašica in ne košarkašica. [sm=smiley36.gif] Tudi pri prvem nisem imela pojma, kako je ležal. So mi šele v porodnišnici rekli, da je ok lega. Bo že. Imam še toliko enih drugih skrbi, da kar malo odmislim, kaj me še čaka in tako hitreje mine čas.

Lep vikend vsem.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 21:56:41)

Diamantina a vse to imate vključeno v sistematiko pri 5 letih? Pri nas je pa sam zdravnik in logoped. Kaj so pa obsegale laboratorijske preiskave? Pri nas so pregledali samo holesterol.

Tudi jaz nisem nič šopingirala dans, mi je taka muka po trgovinah hodit, me začne kar pot oblivat in se mi vrtet... Še dobro, da imam od opreme še vse od hčerke, oblačil sem veliko dobila tako, da nakupim še sam kakšne malenkosti.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 22:04:33)

Jaz pa sem danes zapravljala, ampak prek spleta[sm=smiley36.gif] Se mi ne da po trgovinah hodit. Sem nakupila še nekaj lepih kosov oblačil.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 22:13:28)

Super za vse, ki ste dobile potrditev, da je vaš sladkor v mejah normale...
Meni sploh ni tak enostavno uravnavanje z dieto, kljub temu da se diete želim striktno držat in res ne jem ničesar s prepovedane liste moj sladkor dostikrat presega dovoljeno mejo [sm=smiley13.gif] al kej narobe skombiniram, pojem malček preveč ogljikovih hidratov al se kej vznemirjam pa je že narobe s sladkorjem... Včasih mi prav ni jasno od česa, tak da čist možno, da bom dobila inzulin... Pa že na to pikanje v prst sem se težko navadla...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.11.2016 22:34:33)

Bedno, si sploh ne predstavljam kako ti je. Sploh se mi zdi težko kombinirat hrano, pa nekaj je treba v službi pojest itd.

Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>