|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
21.11.2016 10:37:20   
diamantina
Zdaj glede pajackov za ven ... odvisno je, kdaj se bo otrok rodil, če bo na začetku marca, zna prit mogoče še kaj v začetku aprila v poštev, ker prvi mesec zagotovo ne bomo veliko zunaj z njimi, potem bo pa dovolj tudi malo debelejša jopica, kakšne hlače navrh stopalk, kapa in zokenčki pa copatki, ker je dojenček itak v vozičku še pokrit, tako da ga ne bo zeblo.
Zdaj če si pajacka pač dobila, se ne sekiraj, mogoče pa še kdaj pridejo prav ali pa jih komu potem posodiš oz. prodaš :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
21.11.2016 10:44:37   
Sofie

Sej sta oba flisasta...nista prav zimska. Ker bo otrok itak v košari. Enega sem sama kupila v Zari, enega dobila. Ampak glede na to da nameravam ven takoj ko bom ok mi bo eden sigurno prav prišel. Res pa da glede na moj PDP lahko rodim že v februarju.

Prav zimskih pajacev pa jaz ne bi kupovala. Ker bo najbrž pretoplo.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
21.11.2016 11:03:18   
diamantina
Ja, saj zato se pa potem bolj sproti odločaš. V bistvu si pripraviš tisto najnujnejše, ker ne veš točno, kaj te čaka. Tudi velikost potem lažje primerjaš in kupiš, pa v bistvu vse ostalo, kot so stekleničke, dudice, sterilizatorji, koši za plenice ... pač sam vidiš, kaj potem potrebuješ. Zdaj 14 dni bomo zagotovo bolj kot ne noter, potem pa ven postopoma, pa ne toliko zaradi otroka kot bolj zaradi sebe. Res se je smiselno držati (starega) pravila, da prvih 6 tednov smrt pod posteljo porodnice bdi ... ajde, pri nas nismo verni, ampak po sebi vem, da je bolje nekaj časa malo bolj na izi, kot pa da je kaj narobe. Je le tako, da se 9 mesecev telo spreminja in ni šans, da je potem v 14 dni že na starih tirih. Jaz do prvega pregleda pri G ne mislim v ničemer pretiravat, da bi šla v trgovino ali kaj niti ne razmišljam, že samo zaradi raznih viroz, ki si jim potem veliko bolj podvržen, bo hodil mož, mu povsem zaupam, potem bom pa že. Pa veliko bolj komot je otroka nosit s seboj, ko ni več tako zelo krhek, kar prvi mesec zagotovo je.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
21.11.2016 12:24:59   
Dorotee
Uf vidim da ste ene ze fajn pripravljene:) to je moj prvi otrok in jaz se cist se lovim kaj kupiti kaj ne haha. Me pa nekaj zanima glede planick.
Te tetra...za kaj vse jih boste uporabljale saj 20 je kar veliko. Al se samo meli to zdi.:) in kaksno mnenje imate glede pralnih planick? Al je bolje imeti na zacetku kar pamers new born doma..? Poplava je teh planick in bolj kot berem bolj nevem kaj se odlocit...

Neposredna povezava do sporočila: 1454
21.11.2016 13:01:07   
Luminnel
Pri nas bomo uporabljali pralne pleničke, če se bodo le obnesle. Vendar za tistih par dni v bolnišnici pa bomo imeli za enkratno uporabo. Kajti je moj prvi otrok in se bo potrebno privaditi veliko stvarem in se ne želim na začetku obremenjevati s plenicami. Ko človek bere te sezname je res samo zmeden... user posted image Jaz imam oblačil trenutno dovolj, (ogromno dobila) in sem komaj sama sebe prepričala, da ne kupim nič več. Ok, samo še kakšne cute tople copatke za zunaj na začetku. Sem pa dobila od sorodnice malce tanjši zimski pajac v velikosti 50 in pa kosmaten pajacek v 62. In bom verjetno za domov uporabila enega od teh. Če ne bo 50 že premali, bomo videli kolikšna bo naša biba.
Verjetno se spomladi super obnesejo hlačk-žabice in jaz jih imam kar konkretno zalogo. Mami šiva in tudi sama, ker so tako enostavne narediti jih imaš en dva tri dovolj. Čeprav marca bo potrebno jih še vedno v dve plasti oblačiti ali ne? Čeprav ne vem, ali je bolje potem čez te žabice bolje kaj obleči npr. hlačke ali pod njih tiste navadne tanke žabice? Zgoraj me ne skrbi tako, spodaj pa se mi zdi v dve plasti zelo nerodno. user posted image

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
21.11.2016 13:01:59   
diamantina
Dorotee, ne, jaz še nič od tega nimam, razen vozička in nekaj oblek pa lupinico že od prej. user posted image Samo tako približen seznam stvari, ki jih bom vsaj jaz potrebovala.
20 tetra pleničk - pridejo kar dolgo prav, tudi kdaj za umivanje, za na previjalno podalgo, na terenu, v vozičku ... poleg tega so fajn tudi če moraš široko povijati, ker je treba uporabljati 2 naenkrat in če se pokaka čez vse, moraš dat vse prat. Aja, pa pozabila sem še, da je mogoče fajn imeti tisti zgornji del še, ki pride nad tetra plenice, če je treba široko povijat, taka vrhnja plenička, ki ima take trakce ob strani, ki tisti dve spodaj skupaj potem drži, da vse ne razpade. V pikapolonici ali bc vedo, kaj je to, tako da najbolje, da tam vprašate. Ne bi pa jaz zaenkrat tistega več kot 1 kos, ker če bodo kolki 1a oba dela, ni treba široko povijati in tega niti ne rabiš.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
21.11.2016 13:33:51   
Dorotee
Aaaa ok haha. Jaz imam samo par oblekic ker se nisem mogla zadzati v trgovini :) bom pa janurja opravila vse da sem v februarju ze cisto pripravljalna ce slucajno se nas skrat odloci priti en mesec prej ven.:) aja stevilke pa kot vecino pravijo,da res malo 50 in vec al manj potem 68 se bolj splaca ne? Ali se bo odlocila katera za epiduralno za porod? Ali bolj ali manj prisegate na naravni...? Ker sama razmislam o epiduralni analgeziji...

Neposredna povezava do sporočila: 1457
21.11.2016 14:03:18   
Luminnel
Glede številk naraščajo po 6... 50, 56, 62, 68. Mislim, da za začetek je 68 precej velika... jaz imam na zalogi nekaj v 56 in malce več v 62. Mogoče je kakšna malenkost v 50, vendar je nekaterim že na začetku premajhna. Se mi zdi, da jo bolj kot ne rabijo pri nedonošenčkih. Vsaj jaz tako mislim. Tetra plenic pa sem jaz kupila 30 kosov, ker koliko poznam situacijo res pridejo povsod prav. Pri previjanju, vozičku, gugalnikih, če bruha...

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
21.11.2016 14:04:19   
Luminnel
Glede poroda pa ne razmišljam o epiduralni... ker sem slišala, da jih ima potem veliko težave tudi z hrbtenico. Čeprav naj bi pri porodu zelo pomagala. Ampak jaz upam, da bo šlo tudi brez.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
21.11.2016 14:48:21   
diamantina
Številke - obstaja sicer še št. 46, ampak tista je res za zelo male otroke, 50 je kakor kdaj, odvisno od proizvajalca, eni imajo kar velike št. eni ne, ne splača se pa te št. preveč nakupit, ker če je otrok nekih normalnih mer, bo 50. v 14 dneh prerasel. Pri nas npr. so šle mere takole, prvi otrok (drugi je bil 100 g lažji): rojstvo 3400 in 52, 1. mesec 4200 in 55, 2. mesec 5500 in 60, tako da sta takrat nosila št. 62, potem za otroke stare tam 4-6 m je 68 itd. ... malo poglejte, ker na določenih oblačilih piše na listku za katere mesece je.

Epiduralna - jaz sem jo prvič imela, ker se je porod vlekel že od prejšnjega dne, sicer ne s popadki na 5 minut, ampak mi je bilo že mučno, pa nisem se sprostila in s tem tudi ne odprla ... ko so mi dali EA pa je bilo po 1 uri vsega konec, sem se odprla za 5 cm kar naenkrat, res pa je, da so mi zraven dodali še umetne popadke in je verjetno tudi to imelo svoj učinek. Ne spomnim se, da bi imela zaradi tega kaj težav s hrbtenico. V bistvu je bila pravi balzam takrat.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
21.11.2016 15:43:48   
Sofie

Jaz sem si naredila zalogo številke 56, kakšen kos 62. Kaj večjega pa ne. Niti ne vem kakšno bo vreme. Res pa da meni ni lepo da ima dojenčk prevelika oblačila na sebi, tako da mi ni škoda kakšnega dodatnega € zapravit.

Neposredna povezava do sporočila: 1461
21.11.2016 16:31:32   
Sparkles7
Uf ne, tudi jaz praktično še nič nimam... Včasih me že malo panika zaradi tega, ampak saj mislim da bo počasi uspelo vse spraviti na kup. Dobila sem edino previjalno desko s podlogo že (bomo morali dokupiti še eno omaro, ker jo tako ali tako rabiva za mini cunjice :)), pa nekaj rabljenih oblačil, sicer pa so ravno vsi začeli nekaj ponujati, tako da morava kaj po obiskih in pregledati, kaj dobiva.

Samega poroda tudi mene zaenkrat še ni strah, ampak po pravici povedano niti še nisem uspela kaj veliko razmišljati o tem. Imam pa seveda nek rešpekt. Imam pa namen si čimveč prebrati o tem, tako da bom vedela kaj vse je možno pričakovati, da bom vsaj psihično vsaj približno pripravljena na kaj me čaka :D Mene je še najbolj strah tega, da bi rodila recimo en mesec pred rokom. takoj ko bi šla v porodniško (ker slišim za vedno več takih primerov - ali pa si takšne samo bolj zapomnim :P). Ker bi res rada imela tisti zadnji mesec še malo časa zase, pa čas da vse pripravim, pa da se psihično pripravim... Ker dokler sem v službi je kar nor tempo... Epiduralna pride v upoštev, če bo čas - odvisno od okoliščin.

Kako pa ste ve kaj menjanjem razpoloženja? Jaz sem pričakovala da bo huje, ker sem že tako ali tako bolj občutljive sorte :P Ampak zaenkrat ni hudega. Edino ene 3krat do sedaj sem začela jokat, ko sem še sama sebe presenetila in sem se na koncu smejala sama sebi :D Nazadnje recimo par dni nazaj, ko sem se ravno skoraj odločila kater voziček bomo imeli, pa je tisto popoldne klicala fanta sorodnica, če rabiva voziček, da ima zelo kvalitetnega in ohranjenega, naj prideva pogledat. To je bil potem razlog za jok :D Ah ja...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
21.11.2016 16:40:01   
Sparkles7
Sicer pa linea negra se tudi meni v 25. tednu še ni naredila. Na 3D ultrazvok ne grem, malo zaradi financ, pa tudi tako - sem mislila kako bom navdušena nad cd-jem z nuhalne, pa sedaj sploh nisem tako. Bo pa verjetno to zanimivo gledati skupaj z otročkom potem ko bo večji :)
Jaz pa imam nosečniški teden, ampak res ne veš kaj bi kar za vsak teden napisal... Itak gre zelo hitro in se ne dogaja nekaj posebnega vsak teden. Sedaj moram v bistvu napisat za nazaj za 5 tednov, ker se ne spravim sproti :) Ne vem pa če bi imela dojenčkov dnevnik, to bi bilo verjetno bolj smiselno.

Kar se nakupov raznih oblačilc tiče, pa sem na srečo doma na vasi in malo okrog trgovin :D Sicer bi s sigurno kupček vztrajno večal :P Sem pa včeraj naročila nekaj z Aliexspressa, za probo, upam da bo kvalitetno.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
21.11.2016 17:30:34   
diamantina
Saj kakšni bodiji, hlačke na stopalke, zokni, copatki, majčke se vedno porabijo, bolj je problem kaj tistega lepega, ki pa hkrati ni praktično, če imamo dojenčka bolj ali manj doma. Jaz mislim, da vsaj za prva dva meseca nima smisla komplicirat in ne vem kaj kupovat, potem si boste pa že dale duška. Čas pa tako hitro teče, da boste komaj utegnile prazniti sezonske stvari iz omar. Meni se zdaj to že dogaja user posted image .

Razpoloženje - ne, mam skoz podobno. Pač odvisno od vsakega dneva pa od obveznosti. Zdaj ko sem na bolniški mi je sicer veliko lažje stvari urejat in ne čutim takega pritiska.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
21.11.2016 19:52:56   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Glede številk naraščajo po 6... 50, 56, 62, 68. Mislim, da za začetek je 68 precej velika... jaz imam na zalogi nekaj v 56 in malce več v 62. Mogoče je kakšna malenkost v 50, vendar je nekaterim že na začetku premajhna. Se mi zdi, da jo bolj kot ne rabijo pri nedonošenčkih. Vsaj jaz tako mislim. Tetra plenic pa sem jaz kupila 30 kosov, ker koliko poznam situacijo res pridejo povsod prav. Pri previjanju, vozičku, gugalnikih, če bruha...

saj vem, da sem že sitna, ampak moja je bila ob rojstvu težka 3500g in velika 50 cm, pa je 50 nosila dober mesec od H&Ma, do 4200 g ziher, prejšnji teden sem jih pospravila, pa je stara 6 tednov. 56 so ji bile res prevelike stvari, v 62 bi bila pa kot vojna sirota. Vsaka pa seveda presodi sama. user posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
21.11.2016 20:52:07   
Luminnel
Zelo odvisno je koliko je seveda teža ob rojstvu... itaq ti pa na koncu nosečnosti ponavadi približno povejo ali lahko pričakuješ malega ali velikega otročka in se tudi na podlagi tega lahko odločiš. Glede razpoloženja in ostalega pa se jaz res ne počutim nosečo... razen konfekcije. user posted image Linea negra se tudi meni ni še naredila, ne bom nič jezna, če se ne bo. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
21.11.2016 21:18:27   
zaspana zvezdica
Kot sem že enkrat napisala, moja hčerka je številko 56 prerasla v enem - dveh tednih. Tak, da je res težko naprej špekulirat kaj bo prišlo prav in kaj ne. Jaz sama številke 50 ne bom pripravljala, če se bo izkazalo, da jo rabimo itak lahk partner še kaj nabavi, dokler bom še v bolnici...

Tud otroci različno hitro rastejo, moja je Zrasla po 2 cm na mesec povprečno, eni pa tud 6 al več...

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
22.11.2016 6:30:55   
diamantina
Ja, saj zato pa vsaj jaz pravim, da si v štartu pripravimo najnunejše, potem pa dokupimo sproti. Zdaj to res ni problem, ker se tudi moški znajdejo, ko je treba, pa še trgovine so nonstop odprte. Vem pa, da je sploh prvič težko držati prste stran od vseh teh lepih stvari ...
Veliko bolj smiselna je psihična priprava na porod in poporodno obdobje. Sam porod ni enostaven in tudi potem se življenje postavi čisto na glavo pa ne glede na to, koliko otrok že imamo od prej. Jaz npr. vem, kako je imeti novorojenčka, ne vem pa, kako bo to šlo še z dvema starejšima otrokoma. Upam seveda, da čim bolje, zato pa veliko več vlagam zdaj v nas, kot pa v oblačila in opremo ... je pa slednje lažje, itak, ker greš in kupiš, te druge plati se je veliko težje lotiti.

Neposredna povezava do sporočila: 1468
22.11.2016 11:36:29   
Luminnel
Pri nama je bilo tako, da sva kar nekaj časa čakala na user posted image ... in pač enostavno si tako vesel in vzhičen, da bi pokupil vse od samega veselja, da se nama bo končno pridružila še mala kepica. Sem pa podarila dve ogromni škatli oblačilc (dobljenih), ki jih jaz ne bom uporabljala. Še vedno so lepo ohranjena, saj mi je škoda, da jih imam in mi stojijo, če pa lahko komu polepšajo in olajšajo nosečnost.
Mislim pa, da je velika razlika ali pričakuješ prvega otročka ali že imaš doma kakšnega. Pa ne zato, da bi hoteli delati razlike, ampak pri prvem je sigurno prisotno več evforije in navdušenja, ker niti ne veš točno kaj te čaka in želiš, da je vse tipi topi. Pa sem skoraj prepričana, da pri nikomur ni točno tako, kot si je zamišljaj med nosečnostjo. Drugače pa sem sedaj prebrala knjigo Povezovalno starševstvo in je meni odlična... priporočam.

Če pa pozna katera kakšno dobro knjigo o dojenčku, vzgoji, negi... pa bi prosila, da mi sporoči. user posted image Kajti sedaj imam še čas, da berem. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1469
22.11.2016 12:22:46   
diamantina
Luminel, prav gotov ni tako, kot si predstavljaš med nosečnostjo. user posted image Spremeni se kar precej stvari, sicer bo pa vsaka sama videla. Eno je, vsaj pri meni definitivno, sveta brez otrok si sploh ne znam predstavljati. Ni pa vedno rožnato, otroci bodo tudi kdaj sitni, partner naveličan in utrujen, me sitne in razdražljive, kasneje postanejo ti ljubki dojenčki svojeglavi in trmasti otroci, ki znajo že marsikdaj na posebne načine začiniti dan, sprehod, izlet, dopust ... So vzponi in padci, ampak jaz pravim, da dokler nam zdravje po tavečjem služi, se vse ostalo da porihtat.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
22.11.2016 14:58:13   
Dorotee
Hejla:) ali bo katera sla v to materinsko solo? Oz tiste ki ze imate otroke ste sle prvic? A je uporabna zadeva to,res kaj zves ali je bolj tako tako...da nakomcu ne odneses lih veliko?

Neposredna povezava do sporočila: 1471
22.11.2016 23:41:46   
Sofie

Jaz bom šla kar se tiče poroda poslušat. Ostalo pa čisto odvisno od počutja, časa. Januarja bo v službi noro, tako da dvomim da se mi bo dalo potem še na predavanja. Sploh ker bom delala vsak dan dlje.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
23.11.2016 8:39:00   
diamantina
Jaz sem v 1. N bila na predavanju o porodu in negi otroka, tokrat ne bom hodila.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
23.11.2016 12:35:51   
Luminnel
Jaz bom verjetno tudi šla samo na porod in nego otroka... tiste, ki imate izkušnje ali je potrebno na podor priti s partnerjem ali grem lahko sama? Kajti pri nas je vedno popoldne in moj ima tak posel, da ponavadi mora vedno delati popoldne.

Neposredna povezava do sporočila: 1474
23.11.2016 16:05:34   
Sparkles7
Jaz bom šla, verjetno ne čisto na vsa predavanja, imam pa namen iti na večino, kakor so mi razlagale kolegice, ki so hodile v isti ZD je kar uporabno... Nisem pa šla na prvi del, na predavanja za zgodnjo nosečnost. Ne vem edino, če bi šla v decembru ali v januarju.
Sem pa sicer mislila, da je to obvezno, ani? Ali je samo tisti en del za očeta, če hoče biti zraven pri porodu?

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.