|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
17.11.2016 20:02:39   
Sofie

Mene poroda ni strah. Najbrž zato, ker bo prvič in ne vem kaj lahko pričakujemuser posted image

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
17.11.2016 21:09:31   
zaspana zvezdica
Mene je blo pa prvič strah ravno zato, ker nism vedla kaj naj pričakujem user posted image Pa je bil strah čist odveč, sem res imela lep porod. Upam, da bo tudi tokrat.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
18.11.2016 7:18:24   
diamantina
Jaz se sicer v prvo ne spomnim več, ampak strah me gotovo ni bilo, bolj sem se veselila ... ne morem reči, da sem imela grozna poroda (prvi je bil sicer dolg, pri drugem sem še komaj uspela v porodno), ampak tisto čudno počutje ob rojevanju, pa nekaj dni po njem. Pri obeh sem potem, ko sem prišla domov, zbolela za angino, tako da ni bilo ravno fajn, po taprvem pa sem dobila še mastitis. OK, zdaj vem, da ne smem z otrokom ven najmanj 3 tedne in da si 6 tednov res vzamem čas za dojenje in sebe. Potem je pa že lažje, pa tudi vreme bo lepše, bolj toplo.

Neposredna povezava do sporočila: 1428
18.11.2016 12:02:48   
Luminnel
Mene tudi ni strah... najbrž zato, ker tudi jaz ne vem kaj naj pričakujem. user posted image Sem pa sedaj večkrat zasledila, da je baje proti koncu nosečnosti super piti čaj z malinovih listov. Ne vem, če res pomaga, ampak poizkusiti ni greh.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
19.11.2016 8:01:48   
diamantina
To sem tudi jaz zasledila, ampak nisem ne prvič ne drugič ničesar sprobala. Saj v bistvu ne glede na to, koliko porodov je za teboj, ne veš, kaj očno pričakovati, ker se porodi res razlikujejo. Ena moja znanka je dvakrat rodila brez zapletov, v tretje se pa dete ni in ni obrnilo na glavo in je morala imeti CR, tako da je bilo tudi njej to čisto novo.
Poznam pa gospo, ki je rodila 7-krat, in je rekla, da je bilo najhuje pri številki 4, ker je bila največji otrok ... tko da zelo odvisno. Ma nekak bo že šlo ven ... čeprav je šlo lažje not. user posted image

Kdaj pa imate zdaj kaj preglede? Jaz imam zdaj v četrtek. Upam, da bo vse ok. Otroček je najbrž na glavi, ker čutim noge pri rebrih ... me pa tako zelo brca, da se prav zbujam ponoči zaradi teh brc ...

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
19.11.2016 9:20:25   
Luminnel
Jaz imam sedaj pregled v petek (24t6d)... je bila pa že zadnjič na uz v Ljubljani obrnjena na glavo. Mene kar malo skrbi, ker vse tako govorite o teh brcikah... jaz jih sicer čutim, ampak malokrat. Niso konstantne čez cel dan... tako, da sem že večkrat vzela AS in šla poslušati malo bibo. Ampak tam pa prov bobni, se že težko srček včasih sliši...

Neposredna povezava do sporočila: 1431
19.11.2016 11:37:15   
diamantina
Mogoče imaš posteljico spredaj, pred otrokom ... jaz jo imam zadaj, za otrokom, tako da je naša punči čisto spredaj.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
19.11.2016 12:21:19   
zaspana zvezdica
Čaj malininih listov naj bi mehčal maternični vrat, se šele po določenem tednu nosečnosti pije, ne vem točno kdaj.

Js sm 25. Teden, pa so tud še vedno rahli gibi. Ampak nekako v zadnjem tednu mal bolj pogosti, je pa čist odvisno od lege, naš se vrti kot vrta ka, v zadnjem mescu sem mela skor vsak teden uz pa je bil za vsako v drugi legi. Se mi zdi, da najbolj čutim, ko je prečno. Upam, da se kmal obrne na glavo in tako tudi ostane.

Je pa tud odvisno od posteljice ja, če je spredaj pol naj bi se manj čutli gibi. Za sebe sicer ne vem, ker na enem izvidu sm prebrala, da je spredaj na drugem pa, da je zadaj...

Neposredna povezava do sporočila: 1433
19.11.2016 14:04:17   
Sofie

Jaz sem v 26. tednu in jo ful čutim. Res zna dobro brcat. Je pa tako da največkrat brca po obrokih ali pa ko se npr. vsedem. Je pa res aktivna. Tudi ponoči.

Naslednji pregled imam šele čez dober teden.

Neposredna povezava do sporočila: 1434
19.11.2016 14:25:55   
Sofie

Aja pa ful se lepo odziva na glasbo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
19.11.2016 15:52:13   
diamantina
Potem proti koncu bodo gibi manj sunkoviti, ker ne bo več toliko prostora, bodo pa bolj taki tiščalski ... kar zna bit kar zoprno. Ja, baje se ta čaj pije po 37. tednu, ko je otrok donošen. Ne vem pa, ali dejansko kaj pomaga ... jaz sem šla po pravilu, da je prvi porod daljši in manj intenziven, drugi pa bistveno krajši in bolj intenziven ... zdaj sploh ne vem, kaj naj pričakujem. Bolečina me ne moti toliko, kot dolgo trajanje. Upam, da bo hitro in da zopet ne bom šivana. Zdaj dvakrat nisem bila, bomo videli tokrat. Za zdaj ima glavo normalne velikosti, kar pomeni potem tam od 34-36 ... sinova sta imela 35.
Če bo šlo, bom ostala doma čim dalj. Pri drugem sem celo skoraj predolgo čakala, ker imam pol ure do bolnice, popadke pa sem imela na 5 minut, ko sva odšla z doma. Tudi tokrat, če se bo dalo, bom šla tako pozno ... sicer pa če ti odteče voda, moraš it, pa če so popadki ali ne.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
19.11.2016 17:42:40   
Sparkles7
Jaz sem pa včeraj začela 25. teden... brcike oziroma premikanje čutim že nekaj časa vsak dan, pa res ob približno enakih urah, tako da me prav zanima če bo res kar pravijo - da ima tudi potem rojen dojenček podoben ritem budenja kot prej v trebuhu :) Ponavadi je aktiven okrog pol 8ih zjutraj, pa dopoldne bolj, pa potem zvečer (od osme do desete...). Čeprav zadnji teden sem začela enkrat na noč hoditi na wc, se več zbujam, in ga tudi ponoči večkrat čutim - prej sem bla prepričana, da ponoči spi kot top (in bo tudi potem) :D hehe. So pa tudi pri meni ravno zadnji teden brce precej močnejše kot prej. Predvidevam pa da ni še obrnjen na glavo, ker ga večinoma čutim ob straneh.
Pregled imam pa v torek, po enem mesecu, pa izvem tudi kakšni so bili rezultati od merjenja sladkorja ta teden. Gre pa res hitro... če primerjam na začetku ko sem imela pregled na en ali dva tedna, pa gre zdaj enako hitro :O

Neposredna povezava do sporočila: 1437
19.11.2016 22:01:02   
diamantina
Meni je žal, da si pri nobeni nosečnosti nisem zapisala, kakšno je bilo to razmerje med premiki v trebuhu, pa potem med budnim in spalnim časom ... upam, da sicer tokrat to ne bo držalo, ker bomo imeli svetle noči ...

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
20.11.2016 10:04:34   
Luminnel
Jaz sem si kupila nosečniški dnevnik, da bom vse pridno beležila. Ampak dejansko do sedaj se mi ni dogajalo iz tedna v teden nič posebnega, da bi lahko kaj veliko beležila. Počutje je ves čas isto (brez slabosti, ne niha razpoloženje...) Edino sedaj pač trebuh raste in čutim brcike. To je pa do sedaj vse in brez tega se sploh nebi počutila noseča. Edino sindrom nakupovanja... sploh ne znam več zaviti drugam, kot v otroško trgovino. user posted image Pa na morfologiji me je malce prestrašila in se je izkazalo za nepotrebno. user posted image

< Sporočilo je popravil Luminnel -- 20.11.2016 10:05:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 1439
20.11.2016 12:32:07   
RH82
Mene zadnje dni še bolj aktivno brca. Prvi je bil res miren v primerjavi s tem. Posteljico naj bi imela spredaj, čutim pa brce predvsem proti mehurju in pod rebra. Nimam pojma, kako se vrti in tudi ne čutim razlike med boksanjem in brcanjem.
O porodu še ne razmišljam, moram bolj planirati varstvo za sinčka za tisti čas. Partnerja bi rada imela ob sebi (mal egoistično), kjer bo problem uskladiti urnike z bližjimi sorodniki, ker ni nihče tako blizu. Sem pa imela prvi porod za prvič zelo hiter. V 6 urah od sprejema do rojstva, popadke sem dobila pa 10 ur pred rojstvom. Upam, da bo zdaj tudi bolj kratko, pa predvsem brez težav.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
20.11.2016 13:20:04   
Dorotee
Hejla
Jaz sem sedaj v 23 tednu in 5 dni...me pa zanima ali se vam je ze oz kdaj se vam je naredila crta line negra :)? Mene se se nic ne pozna.
Aja pa slikanje 3d 4d ultrazvok....slikce in video da dobis...boste sle-ste sle? In kam :)?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
20.11.2016 13:23:31   
Dorotee
Aja in jaz imam sedaj preglede na 4 tedne...na koliko imaste ve? In kdaj postanjejo bolj pogosti :)? Nevem a v zadnjem mesecu mogoce je pregled vsak tedn ali ne...? Mene se kar vlecejo te 4 tedni :(

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
20.11.2016 13:48:15   
Sofie

Meni se črta ni naredila pa sem v 26. tednu. Na 3D UZ grem pa čez tri tedne. Naj ji dobila slikce in video.

Pregledi so pa na 4 tedni. Meni je to ok. Zdej ga imam celo na 5 tednov, ker sem malo zamaknila zaradi službenih poti.

Sej če je vse ok ne potrebuješ pregleda kar naprej. Meni se je itak težko organizirat, pa prej morm it iz službe itd. Pa vsakič en dan prej v laboratorij...si sploh ne predstavljam kako bi bilo, če bi bili pogosteje.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
20.11.2016 13:52:10   
Sofie

Jaz sem tudi razmišljala, da bi si kupila nosečniški dnevnik. Samo razen premikanja otroka se mi nič takega ne dogaja. Tako da sem samo v dojenčkov dnevnik vpisala kdaj sem naredila test nosečnosti, začutila prve brce itd. Pa fotke iz UZ sem nalepila.

Je pa tudi meni luštno nakupovat. Sicer od ta velikih zadev nimava še nič, ampak oblačilca se pa nabirajo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
20.11.2016 16:16:55   
diamantina
Sem pogledala v prejšnji knjižici in tam do 35. tedna imela kontrole na 5t oz. 4-5, kakor je naneslo, potem na 14 dni, potem 10 dni in pri G nič več, potem so sledile kontrole v porodnišnici, kako na gosto so bile pa te, pa se več ne spomnim. Vem samo, da je CTG bil takrat od 38. tedna dalje.
Pri meni je potekalo sicer obakrat vse ok, mogoče je katera morala večkrat tja, to pa ne vem. Nazadnje sem bila pri 39 2/7 in tam mi piše kontrola 6t po porodu. Rodila pa sem oba v 41. tednu.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
20.11.2016 16:23:37   
diamantina
Tista črta se meni ni naredila, nobenkrat.

Sofie, ja, kar težko se je organizirati, ampak potem bo tudi treba z otrokom it, če maš srečo se lahko tudi vse dopoldne načakaš, pa po možnosti še z bolanim ... ni ravno z rožicami postlano, se pa vse da uredit. Če imaš več otrok, se ti "težavice" podvojijo ali potrojijo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1446
20.11.2016 20:04:09   
Luminnel
Ali ima mogoče katera od vas kakšen seznam stvari, ki jih potrebuješ za dojenčka? Sej vem, da jih je ogromno na netu, ampak je vsak drugačen in resnično ne veš kaj dejansko rabiš. Bi bilo super, da pove katera, ki ima izkušnje.

Neposredna povezava do sporočila: 1447
20.11.2016 21:18:50   
diamantina
Jaz veljam za manj komplicirane in bolj varčne in ti mogoče seznam ne bo dovolj obširen, ampak jaz sem imela pripravljeno:
Nega:
zavoj plenic št. 1 (naknadno kupiš potem, ker lahko da bo en zavoj dovolj, potem bo pa treba kupit že večjo št.)
20 tetra pleničk
glavniček proti temenicam
vata za čiščenje popka
70 % alkohol za popek
fiziološka (za popek to ni, bolj za nos, ampak tudi po potrebi)
nežen šampon za laske in kopanje (ali pa trdo otroško milo, če hočeš za telo posebej)
ščipalec za nohtke (se dobi v bc ali pikapol., je pa čisto majhen, ne tak, kot ga imamo za nas)
negovalno olje za po kopanju (izbire je v trgovinah kolikor hočeš)
bombažne krpice (jaz sem si jih naredila iz tetra pleničk) za umivanje prvi mesec, potem gre komot brez tega ali pa samo s kakšno brisačko
robčki za čiščenje ritke (ne vlažilni, v dm-ju imajo take suhe, navadne, ki se namočijo v vodo in ritko potem umiješ z vodo)
vatirane palčke (za popek, nosek ...)
duda - naš prvi jo je imel, drugi ne, ker nisem dala, tudi tokrat ne bom

Hrana
jaz nisem imela ničesar, ker v bolnici itak vse dobiš, če rabiš, kasneje lahko gre v trgovino tudi kdo drugi, izbire pa je precej ... lahko pa si za vsak primer že prej kupite manjši zavoj adaptiranega mleka in stekleničko, mogoče tudi termovko za toplo prekuhano vodo , da ni treba it vedno znova gret al pa kuhati, izkušenj s tem sicer nimam, so mi pa mamice povedale, ki niso dojile
steklenička za mleko (tega tudi jaz nisem imela, nismo rabili, tako da ne vem, kakšno, verjetno pa ne bo smela biti za začetku prevelika in s preveliko odprtino ... včasih se baje pritožujejo tudi nad majhno odprtinico, odvisno od otroka in to boste potem same videle)
steklenička za čajek (tudi tega jaz nisem imela, vsaj prve tri mesece ne, sta se samo dojila)
otroški čaj, komarčkov

Oblačila
bodiji, hlačke s stopalkami, kompletki (pižamice) za na vrh, žabice (količina in videz sta odvisno od okusa in predstave, kolikokrat želimo dojenčka preoblačiti, tiste male št. pa kar hitro prerastejo, tako da pri količini je to treba vsaj malo upoštevati. V dve plasti pa jih bo v marcu kljub temu potrebno oblačiti, vsaj zgornji del, če spodaj ne - govorim za bivanje v stanovanju) kakšna majčka, puloverček, zokenčki in copatki (sprva dovolj 3 pari zoknov in eni copatki), tanjša kapica, za nas bodo tudi toplejše prišle prav, mogoče še kombinezonček, ostalo potem dokupiš. OBVEZNO vzemite v porodnišnico tanjšo kapico in zokenčke, včasih je kar prepih (ker sestre skačejo iz sobe v sobo, pa tu in tam pustijo vrata kar odprta) in v nogice jih pogosto zebe ...

Oprema:
lupinica, posteljica, posteljnina (2x), previjalna podloga in pohištvo, kakršno pač potrebujete (nekam je fajn zložit oblačila in dat stvari za nego), banjica za kopanje, voziček, ostalo po potrebi dokupimo potem (mi nismo imeli ničesar, ne ležalnika, ne stajice, ne hojice potem ... nič), previjalna torba (jaz sem imela kar navadni nahrbtnik)

Za mamice:
vir vložki (tisti navadni, bombažni)
mrežaste hlače (jaz sem si dvoje vzela v porodnišnici in je bilo dovolj, doma sem nosila kar svoje)
blazinice za dojenje (1 paket, ostalo se dokupi)
2 modrca za dojenje - jaz sem prvič imela samo enega, pa sem imela kar kalvarijo s pranjem in sušenjem, ker mi je večkrat prišlo čez blazinice, zdaj imam doma 3, če ne mislite dojit, se morate same odločit, ali si vseeno kupite, ali ne
trdo milo s čim manj parfuma (pri dojenju je fajn, če nimamo preveč naparfumiranega vonja, vsaj prvi mesec ne, potem ni več tako važno)
balzam za mazanje bradavic (jaz sem imela, pa ni nič pomagalo, prvič, drugič me ni nič bolelo)

Mislim, da je to v grobem to, če sem kaj pozabila ... lahko da je katera imela ful več. Res pa je, da se po prvem mesecu hitro privadimo in vsaka sama vidi, kaj potrebuje in koliko ... so pa trgovine kar naprej odprte, tako da nekdo lahko gre po tisto, kar potrebujemo.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
20.11.2016 21:36:02   
zaspana zvezdica
Tudi jaz nisem imela nič druga kot to kar si naštela diamantina.
Sem sicer imela pripravljeno stekleničko in dudo za vsak slučaj ampak nism nič od tega rabila.
Se je sicer potem izkazalo, da sem potrebovala tudi nastavke za dojenje, pa jih je šel partner spotoma kupit, ko je prišel na obisk in so mi jih v bolnici sterilizirali, čeprav seveda ne brez komentarja, če jih niso doma...

Potrebovala sem tudi kremo za hemeroide, mi je tud partner naknadno prinesel. Tak, da če ima katera že zdaj težave naj jo obvezno ima že s sabo.

Drugač pa vložkov in mrežastih hlačk je bilo pri nas dovolj na voljo, nisem potrebovala svojih.

Neposredna povezava do sporočila: 1449
20.11.2016 21:57:16   
Sofie
Moj seznam za oblačila je kar dolg. Namreč ne želim kar naprej prat in likat. Jaz namreč vse likam in bom likala tudi za dojenčka.

Seznam oblačil v velikosti 56:

-10_x_ bodi na preklop
- 3x majčka z dolgimi rokavi
- 2x jopica
- 5x hlačke s stopalci, pajkice..
- 2x bombažna kapica
- 8x nogavičke
- 2x topel pajac za ven (enega sem dobila za darilo, zato dva)
- 2x cute pajacka za notri
- 3x pižama

Imam pa na zalogi še nekaj rabljenih kosov, ki bodo doma za vsak slučaj, če bo pupa ful polivala in mi slučajno zmanjka oblačilc.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 20.11.2016 21:58:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.