|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
15.10.2016 12:03:07   
Sofie

Se strinjam, v ponedeljek pokliči svojo G in razloži situacijo. Škoda ker nimaš AS...jaz ga uporabim če je ne čutim cel dan. Res pa da lumpika potem začne takoj brcat.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
15.10.2016 16:40:31   
zaspana zvezdica
Posledice okužbe s peto boleznijo niso takojšnje. Virus, ki jo povzroča lahko povzroči hudo slabokrvnost pri plodu. Nekje 6-12 tednov po okužbi naj bi se šele pojavile posledice.

Mene spremljajo ultrazvočno ja, v zgodnejša nosečnosti naj bi bilo kot posledica vidno nabiranje tekočine okoli srčka, kar nastane zaradi preobremenjenosti srčka ob slabokrvnosti in prav zato je potrebna zadostna mera počitka. Kasneje pa spremljajo pretoke.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
15.10.2016 16:48:21   
diamantina
Ojoj, res ni šala tole. Držim pesti, da bi bilo vse v redu.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
15.10.2016 17:10:00   
Sofie

Meni se pa zdej vedno večkrat pojavijo krči v nogah. Zdej vzamem vsak dan 2x Magnesol pa upam, da bo bolje. Dons se tamala že cel dan nekam čudno tišči, da me prav trebuh boli. Sej pol ko se premakne je bolje, samo ji morm kar malo težit.

Spim lahko samo še na boku, pa trebuh sploh ni velik. Samo če se dam na trebuh ji očitno ne ustreza in me brca dokler se ne premaknem.

Neposredna povezava do sporočila: 1204
15.10.2016 18:35:13   
Sparkles7
Sem spet po nekaj časa malo prebrala za nazaj po forumu :) Je lepo prebirat različne izkušnje, v tem obdobju predvsem o brcanju :) Pa še kakšna nova skrb pride vmes... Upam da bo vse v redu pri obeh glede pete bolezni. Sedaj sem še sama v skrbeh, ker tudi delam z otroki v vrtcu... Ah, pa saj sekiramo se lahko ves čas glede nečesa... :)

Sama sem brcike začutila pred enim tednom (na začetku 19. tedna), ko sva si s fantom privoščila vikend v toplicah, in sem zvečer ležala na hrbtu :) Najprej itak nisem bila sigurna če je to to... Ampak potem je bilo drug večer enako, samo še bolj močno, in sem vedela da je to to :) Joooj kakšen lep občutek, prav pomiri te in napolni s tako lepo energijo, ane? Sedaj pa občasno kaj čutim, kakšen dan nič, kakšen dan ja, včasih kar sredi dneva začutim, večinoma pa zvečer ko si dam roke pod popek... Je pa na različnih mestih, od čisto nizko, pa do popka in levo in desno... Se mi zdi da sem enkrat pa čutila ko je kolcal, ker sem najprej začutila malo trdo izboklino, potem pa petkrat zaporedoma premik hihi. Hjoo sem se kar razpisala :)

Ne morem verjeti da smo že na polovici! Sama sicer še vedno nosim svoja stara oblačila, je pa res da mi vse hlače niso več udobne... Sedaj bodo tudi počasi vsi v službi vedeli, tako da ne bo več potrebe po širokih jopicah in podobno :) Sem si pa naročila par zadev preko ebay-a in aliexpressa (dvoje pajkice, kratko majico, dolgo tuniko, pa pižamo, ker nimam nobene z dolgimi rokavi, sicer bi nosila kar tisto kot ponavadi dokler bi šlo...)

Aja pa dobrodošle tudi aprilčice :) Jaz slišim vedno več primerov, ko so rodile en mesec pred rokom, pa me je kar malo strah :P.... Ker se mi zdi bom imela šele ko bom šla v porodniško čas vse uvornk uredit in pripravit, in bi bilo to zeelo prehitro :) Nek strah je itak prisoten, pa ker je prvič... kaj vse rabim, kako bova vse uredila, kdaj bo čas za vse itd... :)

Aja, a je sedaj tu katera ki ima izkušnje ali pa je že slišala za vozičke znamke Bebetto?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
15.10.2016 18:36:48   
Sparkles7
Pa še to me zanima - Kako pa kaj ve dojemate toplice, bazene in kopanje v nosečnosti? Ker slišiš različna mnenja, različne odločitve... Savni sem se seveda odpovedala, v bazen pa sem šla parkrat za vikend, ampak itak nisem bila čisto sproščena, in nisem bila dolgo časa, pa potem sem se takoj preoblekla...

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
15.10.2016 19:29:54   
bubbli
Tudi jaz upam, da bo pri vseh s tole peto boleznijo vse ok...

Glede toplic pa takole. Jaz sem skoz govorila, da ne more skodit, ce mamici koristi, da se sprosti, pa ce se takoj preobleces, nisi dolgo, ...
Zdaj pa imam ze skoraj 2 meseca neka vnetja, malo ja, pa malo ne...nic tako hudega da bi mojo G skrbelo, ampak vseeno zelo neprijetno zame. Pa prej nisem nikoli mela nekih taksnih problemov. Ce sem v zacetku nosecnosti govorila, da si bom sigurno privoscila kak dan toplic, sem zdaj absolutno mnenja, da si ga ne bom (pa četudi se vnetja pomirijo). Res je vse drugace in mi en dan sproscanja ne bo prinesel nic, ce se bom skoz bala ponovnih vnetij...

Vsaka presodi pri sebi, vsaka se najbolje pozna... :-)

Neposredna povezava do sporočila: 1207
15.10.2016 21:41:41   
Sofie

Jaz nisem imela nikoli težav z vnetji tako da si bom privoščila plavanje.

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
15.10.2016 21:45:32   
zaspana zvezdica
Jaz pa se bazenom v nosečnosti raje izognem. Nimam pa niti posebne želje po plavanju in tudi sicer nisem pogosta obiskovalka bazenov.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
15.10.2016 22:30:01   
Sofie

Obstajajo pa tudi neki tamponi za nosečnice za v bazen. Meni plavanje vedno paše, ko bo trebuh velik bo pa to fajn telovadba.

Boste ve hodile na kakšno telovadbo za nosečnice?

Neposredna povezava do sporočila: 1210
15.10.2016 23:33:38   
bubbli
Jaz sem razmisljala da bi hodila na kaksno vadno. Ve katera za kaksno v Domzalah in okolici (Trzin, Menges, Kamnik)? :-)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
16.10.2016 8:14:29   
diamantina
Ojla! Lepo da se še tukaj oglašate, da nismo samo 3 user posted image .

Kopanje v toplicah
- pri prvem se nisem, ker sem se pazila. Drugega otroka nisem mogla odrezat od vode zaradi N in sem se, pa je bilo vse ok. Tudi zdaj se bom, ker se otroka želita it. Težko se je takim zadevam odrekat, če že imaš otroke ... starejši sicer plava sam, poleg tamalega pa moram bit. Upam, da ne dobim vnetja., nikoli se pa ne ve.

Sparkles, lepo občutek je, ko otročka začutiš, res nekaj posebnega. user posted image Za tisti voziček pa še nisem slišala, smo se pa pogovarjale, da se vsaka odloči na podlagi tega, kaj ji je pri vezku pomembno - meni je npr., da ga lahko dam hitro v avto in ven, pa da nima prevelikih koles in da ni tricikel.

Trebuščki - dobre ste, da se lahko v stare stvari oblečete nekatere. Pri meni je že 3 tedne aus s starimi hlačami, že od 12. tedna sem bila tako lahko samo še v enih na gumico in bolj v poletnih oblekah, ki niso oprijete. Bom pa morala nakupit nove moderce, ker so mi stari vsi premajhni ... prsi so kar vzkipele ... vem pa, da bo po dojenju čisto drugačna slika ...

Vadba - jaz ne bom šla, nisem ne prvič ne drugič, ker imamo kar precej za migat doma, pa zdaj v tretje mi niti ne paše toliko ... se le pozna, da vezi niso več tako čvrste in če se samo malo pregrešim z gibanjem, čutim pritiskanje navzdol.

Bolečine v nogah
- jaz k sreči te nadloge ne poznam, so mi pa začele ob koncu dneva malenkost zatekat, sploh če se kaj več na nogah čez dan ...

(odgovor članu bubbli)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
16.10.2016 17:33:18   
Sparkles7
Jaz tudi vztrajam na blogu ja, na Facebooku me ni...

Jaz pa potrebujem (poleg varnosti, funkcionalnosti in tega da mi je všeč) predvsem kvaliteten voziček za vse terene, ker živim v hribih in bom vozičkala po precej razgibanem terenu (klanci, makadam...). Pa cena mi je pomembna, ker si prav dragega ne morem privoščiti. Zato se mi ta Bebetto 3v1 s ceno okoli 500 € zdi zanimiv (pa še lep mi je seveda ;D). Samo me zanima če je tudi kvaliteten za to ceno... Fant je sicer itak zato, da kupiva rabljenega in tako še kaj prišparava, ampak sej veste kako je z nosečniškimi željami :) Voziček si res želim nov, pa tudi računam da bi bil za več kot enega otroka...

Kaj pa lupinice? A boste vse uporabljale sistem isofix? Me zanima kako je z varnostjo brez tega, ali je res toliko slabša? :/

Na vadbo tudi jaz ne bom šla, ker kot sem že rekla živim v hribih in tudi nimam nič kje blizu... Sicer pa sem imela nosečnost na začetku obravnavano kot rizično (zaradi splava pri prejšnji) in en mesec nisem smela kaj preveč gibati, potem pa sem lahko počasi začela... Ampak se me še vedno drži nek strah, kje je meja in kaj je preveč in priznam, da sem grozno lena glede gibanja :/

Neposredna povezava do sporočila: 1213
16.10.2016 18:44:01   
Sofie

Sparkles7 jaz teh vozičkov ne poznam. Najbrž so ok. Kaj pa znamka prav od Baby Centra? Prijateljici ga imata in sta zelo zadovoljni. https://www.babycenter.si/baby-design-vozicek-lupo-2v1-grey-120792.html

Pa potem samo še dokupiš eno varno lupinico? Sploh če ne boš imela Isofixa.

Jaz pri teh kompletih 3v1 predvsem lupinicam ne zaupam. Ne vem kolk so testirane. Raje kupim voziček s košaro za 350€, pa preostanek za dobro lupinico.

Jaz bom Isofix imela, ker je meni tako tudi najbolj enostavno. Je garaža precej ozka pa se mi ne da s pripenjanjem ukvarjat.

Kar se miganja tiče sem jaz že ves čas enako pridna. Splava mirovanje ne prepreči. Sem ga imela tudi jaz. Jaz se počutim odlično in posledično počnem vse enako kot prej. Moj G se s tem strinja in podpira veliko gibanja. Se pa posledično manj redim...sem na polovici in še vedno 1kg v minusu. Ampak punčka je po velikosti ok, tako da se ne sekiram več.

Neposredna povezava do sporočila: 1214
16.10.2016 19:00:48   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: Sparkles7

Pa še to me zanima - Kako pa kaj ve dojemate toplice, bazene in kopanje v nosečnosti? Ker slišiš različna mnenja, različne odločitve... Savni sem se seveda odpovedala, v bazen pa sem šla parkrat za vikend, ampak itak nisem bila čisto sproščena, in nisem bila dolgo časa, pa potem sem se takoj preoblekla...

Meni je moja G rekla, da je plavanje super in da nima nobenih zadržkov, ampak ne v toplicah, v kakih rekreativnih bazenih pa nobenega problema, če ni ventij. Tampon niti ni tako zelo nujen, mora biti pa obvezno ta za plavanje (senta v Müllerju ali tosama sport, recimo; meni so bolj odgovarjali od sente, ker imajo več vazelina in je bilo vstavljanje lažje), nikar ne navadnega, ker ta nase povleče vodo in narediš več škode. Skratka, čisti bazeni do 28°C, v LJ je tak recimo na DIF-u ali pa Tivoli. Jaz sem šla plavat v celi nosečnosti samo trikrat, ker sem imela potem dva meseca težave z vnetji, vmes je bil bazen zaprt, zdaj en mesec pred porodom v jeseni pa nisem hotela tvegat in si nakopat še kakega vnetja (prej vedno brez težav, niti na bazenu ne; sem plavala že prej), pa tudi ljubilo se mi ni kaj dosti. user posted image Sem pa en mesec pred porodom plavala v morju - je bil zraven v hotelskem kompleksu tudi na prvi pogled čisto čist bazen (dokler nisem videla, kako otroci notri lulajo), pa se mi je zdelo morje vseeno boljša izbira, seveda pa sem se takoj preoblekla v suhe kopalke.

Neposredna povezava do sporočila: 1215
16.10.2016 20:54:37   
Sofie

Sparkles7 mogoče bi se splačala še razmislit kako imajo narejeno bremzo? Če si bolj v hribih doma. Koliko je to potrebno ti bodo pa ostale, ki že imajo otroke povedaleuser posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
16.10.2016 21:32:26   
RH82
Vozicki- Sem imela pri prvem znamko Jaguar car. Je bil rabljen od sestre in do ga uporabljali okrog 2 leti. Jaz sem ga rabila priblizno leto in pol in mi je bil cist ok. Sel je v prtljaznik zlozen brez tezav. Na makadamu je bil tudi v redu, samo obcasno so zablokirala kolesa ob kaksnem robu plocniku ali kamnu, ce ni bil kot pravi. Zdaj je kosara ze tolk zmahana, da visi z glavo dol, tako da bova za drugega imela ''nov'' vozicek. Se vedno mi je glavno, da bo sel v prtljaznik z lahkoto in da se v redu vozi po makadamu. Bova verjetno gledala tudi rabljene, ceprav so Jaguarji trenutno znizani na 250 eur. Se en plus vozicka je bila velika kosara, ki se je zlozila v sportni sedez. Mi je bilo fino, da nisva imela ''odvecnega dela'' s shranjevanjem. Lupinico bova pa tudi od sestre spet imela. Ni isofix, ker ga moj avto nima. Z varnostjo ni problem, saj je s pasom dobro pritrjena. Isofix imajo vecinoma novejsi avti, ker je to nov standard, moj 6-letnik je brez.
Kopanje- ce ti pase, si privosci. Jaz sem se v prvo na morju ves cas (konec 6. Meseca). Glede higiene pa ne vem. Ce si obcutljiva, verjetno lahko pricakujes kaksne tezave z vnetji, ampak mislim, da je plavanje super vadba za konec N in se je fino ze samo namakat. Tamponov za kopanje pa ne poznam. Se mi slisi malo smesno, po drugi strani pa tudi nenavadno, da se tampon na suho uporablja. Se mi zdi, da v vsakem primeru tampon izsusi sluznico. Ce nisi 100 let v vodi, ti voda ne bi smela skodit. Bi se pa izogibala kaksnim polnim topliskim bazenom in klorirani vodi zaradi vonja.
Vadba- meni prav manjka. V prvo sem kolesarila v sluzbo do konca in hodila na pilates 2x tedensko v studio Viktorius v Domzalah (info za bubbli). Zdaj hodim na pilates v Ljubljano na Rudnik, ker mi samo tisti termin ob ponedeljkih pase, pa se instruktorica je super. Ostale dni nimam varstva in migam z malim v njegovem tempu (zelo pocasna hoja, ker bolj ali manj opazujeva travo in kamencke). Mi pa pase pilates, ker imam obcutek, da se malo pretegnem in raztegnem. Se koj boljse pocutim.
Trebuscki- v prvo sem pridobila 10 ali 11 kg, od tega skoraj vse po 20.tednu. sem pa do konca nosila normalna oblacila, ceprav sem imela velik trebuh. Tudi slika s profila je z navadnimi kavbojkami. Me se nic ne tiscijo. Zdaj sem na plus 2, trebuh se pa ze lepo vidi, ceprav bolj zgleda, da sem se poredila. V prvo ga tako zgodaj se ni bilo. Je pa res, da je bilo to cez poletje in se mi zdi, da bo zdaj bolj problem se toplo obleci cez trebuh. Me je zeblo zadnjic, ker si jopice nisem zapela oz. Se mi je odpenjala ves cas. Za zdaj si bom kupila se kak extra pulover, kaj bolj sportnega. Za hlace pa se ne vem, ker mi te kroji ne sedejo. Bom verjetno jih probavala, ampak kar dvomim, da bom nasla kaj za svojo specificno postavo. Ne dam pa 60 eur za hlace, v katerih se ne pocutim dobro. Imam pa ze ogledana 2 trenerkasta puloverja v hm. Na splosno ne maram nakupovanja oblacil in s trebuhom mi je se manj prijetno pomerjat, sploh hlace, ki mi zadaj lezejo z riti, spredaj pa so mi prenizke, hlacnice skinny modelov pa preozke. Bomo videli, kako dolgo zdrzim.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
17.10.2016 9:50:58   
diamantina
Meni so nosečniške hlače ravno za to fajn, ker so lepo čez trebuh s tisto široko gumo (kar je OK za ta čas, za bolj tople dni pa bi verjetno zbirala kaj navadnega na gumico al pa kaj). Jaz se sicer ne spomnim, koliko sem takrat dala za hlače, ampak kroji so bili res super in so mi še zdaj ful fajn, ker niso preozke.

Meni se res kar zelo pozna, tudi boki so se mi že razširili, kar je vse ok za porod. Grem pa veliko prej narazen, kot tiste, ki ste prvič user posted image Zdaj sem dobre 3+ , ampak glede na težko 52 na 170 višine, bo kar v redu, da bo imelo dete dovolj mlekeca, ker nimam prav nič maščobnih zalog. Prsi pa kar kipijo ... če bi bile take še potem ...

Isofix - ne, ne bom imela, ga tudi prej nisem. Pri nas imam veliko garažo pa tudi avto, tako da mi ni problem vezanje. Bomo že nekak, saj tam okrog 8 oz. 9. meseca bodo že v onih avtosedežih, pa tudi pretežki bodo za nosit z lupinico vred.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
17.10.2016 10:03:03   
Sofie

Jaz oblečem še vse normalne hlače, kar je fajn. Me pa občasno malo motijo, tako da sem si kupila prve nosečniške. Še dobro, da imajo notri še tisto elastiko, pa jih malo reguliram. Ampak je pa veliko bolj na izi sedet 8h v službi, ker me nič ne veže okol trebuščka. Je pa še vedno tak mini. Je smešno, ker točno vem kje se pupa nahaja, ker se tišči venuser posted image Občasno me malo boli na levi strani, pomoje zato ker ona raste in pol sklepam, da tudi trebušček.

Neposredna povezava do sporočila: 1219
17.10.2016 14:13:39   
zaspana zvezdica
Vem, da je že bla debata o tem kje kupujete nosečniška oblačila. Pa vseeno. Predvsem me zanima za mariborski konec. Jaz sem najraje zavila v h+m, pa sm slišala da v evroparku nimaji več nosečniške oddelka. A ve katera če ga imajo v mestu? A C+A ima oblačila za nosečnice?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
17.10.2016 16:13:25   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: zaspana zvezdica

Vem, da je že bla debata o tem kje kupujete nosečniška oblačila. Pa vseeno. Predvsem me zanima za mariborski konec. Jaz sem najraje zavila v h+m, pa sm slišala da v evroparku nimaji več nosečniške oddelka. A ve katera če ga imajo v mestu? A C+A ima oblačila za nosečnice?

C&A v Ljubljani ima oblačila za nosečnice. Sem si kupila ene hlače. Najbrž velja to tudi za MB.

Drugače pa če poznaš svojo številko ima H&M spletno trgovino in si lahko hlače naročiš prek spleta.

Neposredna povezava do sporočila: 1221
17.10.2016 17:03:24   
diamantina
Ja, po spletu ima HM, nisem pa vedela za Europark, da nima več ... jaz hodim bodisi v CE ali v MB, ker sem na pol poti doma ... sem si pa jaz vse nosečniške stvari kupila v CA v Mb pred leti in to tam v mestu.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
17.10.2016 17:56:00   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: zaspana zvezdica

Hej, hej. Mi sicer imamo že našo najmlajšo user posted image in to že 10 mesecev user posted image , pa malo berem po forumu...in sem videla to vprašanje. V HM v Mariboru v centru je 100% še nosečniški oddelek (zraven kjer so oblačilca za dojenčke), kar dobro založen-v bistvu imajo vse kar rabiš; v CA v mestu pa mislim da tudi še, ampak izbira je bolj slaba (vsaj ko sem nazadnje mimo šla).

Lepo nosečnost vsem user posted image .

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 17.10.2016 17:57:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 1223
17.10.2016 18:22:04   
zaspana zvezdica
Hvala vsem za info. Se bom naslednjič ko bom v MB še mal v mesto sprehodila, da kupim še kakšno stvar. Po spletu ne naročam rada oblačil, jih raje poskusim prej.

Meni je Celje sicer bliže ampak so v h+m že nekaj časa nazaj ukinili oblačila za nosečnice.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
17.10.2016 22:20:24   
bubbli
Jaz sem danes imela pregled. Par dni nazaj sem pisala o tem, da imam vnetja zdan v nosecnosti. G mi je predlagala Vidermino...sicer ni na recept.
Ce slucajno katero zanima kaj vse je primerno za nosecnice, to ocitno je...

S cim pa kaj mazete trebuhe? Mi je jasno, da je v prvi vrsti glede nastanka strij odgovorna genetika, ampak vseeno. Itak pa v domove prihaja kurjava in s tem bolj suha koza, tako, da malo kremic prav pase :-) No, jaz mazem z mandljevim oljem iz DM-a za 2,5 eur :-)

Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.