RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 9:28:51)

mimika, držim pesti, da se zate dobro izteče.

Strahovi - hm ... ja in ne, strah me je tega, da gre lahko kaj narobe, poroda me sicer ni strah, zase ne, za otroka pa. Ko bo to šlo mimo, pa je druga preizkušnja pred nami, otrokovo življenje z vsemi vzponi in padci ...

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 10:14:16)

viČipU [sm=bravo.gif]
mimi_ka upam da se dobro izteče, počivaj in se ne obremenjuj še z službo ni tako pomembna kot [sm=duda.gif], glede na to da se je videl srček ti je kaj povedal gin. zakaj bi lahko prišlo do krvavitev?

Vanja R. -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 10:23:16)

Mimi_ka držimo pesti zate [sm=pikapoka2.gif]
Mene pa bo strah vsakega uz, ker bom vedno mela v mislih prvo nosečnost. Skoraj ne upam biti srečna...

roželjubka -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 11:23:37)

Ojoj Mimi_ka, tudi jaz upam da se izteče najboljše zate in za tvojo pikico!

Dekleta, jaz sem pa danes tako grozno slabo spala, pa ponavadi nimam problemov s tem... Zbudila sem se že ob 4h in potem ni bilo spanca od nikoder... Pa take krče sem imela v medenici, nevem le ravno v maternici ampak kar vse me je bolelo, ahjoj [sm=zmeden.gif]. Danes sem tako utrujena da se mi tudi delat ne ljubi...

Skratka, čakamo na pregledek, potem pa naprej... ☺

Aja, a bi mogla jest še kakšne vitamine? Jaz jem le folno, ker sem jo mogča po Ss, pa jo že tri mesece jem [sm=smiley1.gif]

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 11:51:47)

Končno mi je uspelo malo do računalnika, zadnja dva dni sploh ni bilo časa.

mimi_ka drži se, ta krvavitev še ne pomeni, da ne bo vse ok. Ti pa tudi jaz priporočam, da zdaj počivaj, služba ni tako pomembna kot mala pikica, ki raste v tebi! Jaz poznam nekaj primerov, ki so punce celo nosečnost krvavele in je bilo vse ok! Stiskam pesti, da se vse dobro izteče!

Jaz pa sem danes za hec naredila CB digital, ki kaže tedne nosečnosti. Ker bo v četrtek ali petek komaj 3 tedne od O, sem pričakovala da bo pokazalo največ 2-3 tedne, je pa mi pokazalo 3+ [sm=smiley1.gif] sem super vesela, da je toliko hormona, verjetno je to že dober znak, da nosečnost dobro napreduje. Me pa zanima, če katera mogoče pozna razlog, da je že zdaj toliko hormona? V kakšnih primerih se to zgodi (če mogoče katera ve)?

Kako se drugače počutite? Jaz se večino časa počutim odlično, na čase sem rahlo utrujena, občasno mi je malo slabo in zvečer sem malo napihnjena, drugače pa sploh ne vem da sem noseča [sm=smiley36.gif]

Bibabuba12 super ideja to s čeveljčki za malo pikico [sm=bravo.gif] to bo res lepa poročna fotografija [sm=bravo.gif] Kaj pa bosta rekla malemu škratu zakaj imate še ene čeveljčke zraven? Mu bosta povedala za nosečnost že prej ali izpeljala tako, da sploh ne bo opazil tega? [sm=smiley1.gif]

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:06:15)

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Jaz pa sem danes za hec naredila CB digital, ki kaže tedne nosečnosti. Ker bo v četrtek ali petek komaj 3 tedne od O, sem pričakovala da bo pokazalo največ 2-3 tedne, je pa mi pokazalo 3+ [sm=smiley1.gif] sem super vesela, da je toliko hormona, verjetno je to že dober znak, da nosečnost dobro napreduje. Me pa zanima, če katera mogoče pozna razlog, da je že zdaj toliko hormona? V kakšnih primerih se to zgodi (če mogoče katera ve)?

jz sem mela 4 dni predn bi mogla dobit menzes 2-3 na cb
pol mi je pa full hit rastl pa se podvajal na 1,5dni..sem si hcg merila..
vidis d je pr men razlog 2 [sm=duda.gif]

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:15:08)

IZVIRNO SPOROČILO: viČipU

Sem zdaj komaj prebrala, da imaš dvojno srečo [sm=smiley1.gif] iskrene čestitke!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja jaz bi po koledarju naj včeraj dobila komaj [sm=hudicek1.gif], prvi test sem delala že prejšnji teden v torek in je bila črtica kar lepo vidna, potem sem jih še nekaj naredila, ker me je zanimalo, kdaj ko kaj močnejša in je bila vsak dan močnejša. Danes pa se mi zdi da je na navadnem testu celo bolj močna od kontrolne, na CB digital pa piše 3+ [sm=smiley1.gif] no bomo videli kaj bodo povedali na pregledu čez 14 dni [sm=smiley1.gif]

Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:20:17)

majčyca, nosečnost se šteje od prvega dne zadnje M po tednih, ne od O .. edino če je ta digitalni CB kaj drugačen. Tako da če bi zdaj morala dobit M je 3+ čisto ok rezultat.

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:21:13)

Sem zdaj komaj prebrala, da imaš dvojno srečo [sm=smiley1.gif] iskrene čestitke!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja jaz bi po koledarju naj včeraj dobila komaj [sm=hudicek1.gif], prvi test sem delala že prejšnji teden v torek in je bila črtica kar lepo vidna, potem sem jih še nekaj naredila, ker me je zanimalo, kdaj ko kaj močnejša in je bila vsak dan močnejša. Danes pa se mi zdi da je na navadnem testu celo bolj močna od kontrolne, na CB digital pa piše 3+ [sm=smiley1.gif] no bomo videli kaj bodo povedali na pregledu čez 14 dni [sm=smiley1.gif]

Še to - kako to, da si hodila merit hcg? To si hodila samoplačniško? Zanosila si naravno in dobila dvojno srečo ali s pomočjo kakšnih tablet? Pa se to pri tebi zdaj že ve če sta enojajčna dvojčka ali dvojajčna? Oprosti, ker toliko sprašujem, ampak mi je to tako lepo, ko sta dvojčka [sm=smiley1.gif] Jaz sem si to vedno želela [sm=smiley1.gif] Še enkrat čestitke [sm=bravo.gif]

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:24:51)

Kolicina hormona je razlicna, nekatere imajo veliko kolicino, druge malo. Samo to, da je HCG visok se ni pokazatelj tega, da je vecplodna nosecnost. Je pa vsekakor boljse, da je rezultat visji kot pa prenizek.

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:25:15)

dvojajčna dvojčka, slikca je par objav nazaj..
ivf 3.postopek
hcg..samoplacnisko 2x na tedn
po tem sem videla da raste
kar se pa cb digital tice

1-2 pomen hcg od 50-200 in to pomeni da si 1-2 tedna od ovulacije in ne od menz6esa
2-3 pomen hcg od 201-20000
3+ 20001...

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:26:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

majčyca, nosečnost se šteje od prvega dne zadnje M po tednih, ne od O .. edino če je ta digitalni CB kaj drugačen. Tako da če bi zdaj morala dobit M je 3+ čisto ok rezultat.

V navodilih od digitalnega clear blue piše, da je 3+ dejansko 5+, zato me je to rahlo zmedlo [sm=smiley1.gif]

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:28:43)

ivf 3.postopek

1-2 pomen hcg od 50-200 in to pomeni da si 1-2 tedna od ovulacije in ne od menz6esa
3+ 20001...

Hvala za vse te odgovore glede testa in vsega ostalega! Slikco sem pa zdaj pogledala, zelo lepo! [sm=bravo.gif]
Kje pa si našla informacijo koliko hormona pomeni kateri teden nosečnosti pri CB digital?

majčyca -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:31:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12

Kolicina hormona je razlicna, nekatere imajo veliko kolicino, druge malo. Samo to, da je HCG visok se ni pokazatelj tega, da je vecplodna nosecnost. Je pa vsekakor boljse, da je rezultat visji kot pa prenizek.

Ja saj to vem da ne pomeni da je večplodna nosečnost, samo zanimivo mi je bilo, da je že zdaj tako visok hcg [sm=smiley1.gif] kakorkoli, glavno da lepo raste [sm=bravo.gif]

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:34:06)

Waww čestitam za dvojno srečo... [sm=bravo.gif] Kako lepo je videti dve pikici, čeprav jaz se bojim, da bi bil pri meni tak rezultat. Imam pa pregled v četrtek navsezgodaj zjutraj... komaj čakam. [sm=nosecka.gif]

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 12:43:36)

drzim pestke, katera ima najprej uz zdj?

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 13:23:53)

ivf 3.postopek

3+ 20001...

Hvala za vse te odgovore glede testa in vsega ostalega! Slikco sem pa zdaj pogledala, zelo lepo! [sm=bravo.gif]
Kje pa si našla informacijo koliko hormona pomeni kateri teden nosečnosti pri CB digital?

Js sem brala, da je napaka v tem zapisanem in da je pravilno takole:

25-200 = 1-2
200-2000 = 2-3
2000+ = 3+

Ker 20000 je malo huda stevilka za 5 tednov nosecnosti, ker je sele pri 7. tednih norma da prides cez.

3 weeks LMP: 5 – 50 mIU/ml
4 weeks LMP: 5 – 426 mIU/ml
5 weeks LMP: 18 – 7,340 mIU/ml
6 weeks LMP: 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 weeks LMP: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 weeks LMP: 25,700 – 288,000 mIU/ml

Tako da js bi bolj verjela, da je 3+ za vec kot 2000 mIU/ml. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 13:26:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Waww čestitam za dvojno srečo... [sm=bravo.gif] Kako lepo je videti dve pikici, čeprav jaz se bojim, da bi bil pri meni tak rezultat. Imam pa pregled v četrtek navsezgodaj zjutraj... komaj čakam. [sm=nosecka.gif]

Kolk boš v sredo noseča? Jaz sem svoj pregled prestavila...da se ne bom brez veze sekirala, če je še prezgodaj.

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 13:49:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12

ivf 3.postopek

3+ 20001...

Js sem brala, da je napaka v tem zapisanem in da je pravilno takole:

25-200 = 1-2
200-2000 = 2-3
2000+ = 3+

Ker 20000 je malo huda stevilka za 5 tednov nosecnosti, ker je sele pri 7. tednih norma da prides cez.

3 weeks LMP: 5 – 50 mIU/ml
4 weeks LMP: 5 – 426 mIU/ml
5 weeks LMP: 18 – 7,340 mIU/ml
6 weeks LMP: 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 weeks LMP: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 weeks LMP: 25,700 – 288,000 mIU/ml

Tako da js bi bolj verjela, da je 3+ za vec kot 2000 mIU/ml. [sm=smiley36.gif]

vrjemi meni da k sm mela 19000 ( hcg meritev Adralab) sem lulala na cb digital ..2-3
cez 3 dni 24000...prav tako lulam na cb...3+ ;)

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 13:50:38)

sicer pa vazno je da je vse ok, kar bo pa uz pokazal iz tedna v tedn
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
tu smo da si pomagamo in se podpiramo

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 14:04:30)

Meni se zdi tole cist nepredstavljivo, ker ni nujno da imas pri 5. tednih nosecnosti HCG 20000, in ce ti pokaze manj, se ziher sekiras. Torej je cel test neumno zastavljen in ni cudno da se potem punce samo sekiramo kako in kaj je. [sm=smiley36.gif]

viČipU -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 14:13:35)

UZ je bistven, jaz sem imela vstavljena 2 not, pa ker sta se oba prijela, sem imela tudi več hormona v sebi.
ne mislim se pregovarjati o tem, se raje distanciram od tematike..kot pa da se prerekam o tem.
v 5.tednu sem imela že krepko okoli 12.000 tako da hcg je po mnenju ginekologa nepomemben..ko vidiš utrip je to temelj.
in potem korak za korakom..

držim pesti za vse, iskreno.

moje objave niso bile ne škodoželjne ne imele namen begati kogarkoli!

se opravičujem in Vas vse lepo pozdravljam, ter želim vse lepo

LP

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 14:28:56)

Pa saj jih nisem jemala kot skodozeljno ali kakorkoli izrazila sem samo mnenje, da se mi zdi test butasto zastavljen, ker krvni standardi za HCG se pac razlikujejo. In nisem nicesar niti rekla o tvojem rezultatu ali pa o tvojem mnenju. Se bom js odstranila, ker je ocitno v meni problem. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 15:35:15)

Evo, malo sem se spravila k sebi, pa se vam javljam na hitro. Že od jutra v glavnem ležim in počivam, kot mi je bilo naročeno. Do četrtka sem se dogovorila da bom doma, za vikend pa bom videla kako bo stanje, ali bom lahko šla delat. Krvavitev se je danes umirila, samo zjutraj je bilo še malo izcedka, me pa skozi tišči in boli v trebuhu, pa fuuul pogosto hodim lulat. Ne vem, če je to posledica teh tablet al same nosečnosti, samo prej se mi to ni dogajalo.
Ne vem, res ne vem kako se bo to izteklo. Po eni strani skušam biti pozitivna in samo sebe prepričujem, da bo vse ok, po drugi pa vem, da ne morem nič in da bo kar bo. Pripravljena sem na vse, ne želim gojiti prevelikih upov, ker res ne bi prenesla še enega takega razočaranja potem. Nekako sem se pomirila s tem sama pri sebi in sprejela to situacijo tako kot je.

Hvala vam za pzitivne misli in dobre želje. Tudi jaz mislim na vas in vam želim čim bolj mirne in sproščene dni do prvega pregleda.

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (12.7.2016 15:39:40)

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

viČipU [sm=bravo.gif]
mimi_ka upam da se dobro izteče, počivaj in se ne obremenjuj še z službo ni tako pomembna kot [sm=duda.gif], glede na to da se je videl srček ti je kaj povedal gin. zakaj bi lahko prišlo do krvavitev?

Nič ni komentiral, samo vprašal me je, če sem jemala Dabroston. Glede na to, da sem imela pred tem že en splav, je verjetno nekaj narobe ali s hormoni ali pa kaj drugega ne štima. Nimam pojma. Bom videla kaj mi bo povedal moj G čez 14 dni ko imam kontrolo..če do tja sploh pridem.

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>