Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12 Js sm ta srecni primer, kjer se je vse skupaj vleklo cel mesec oz. se vec. Na koncu so me zdravili z metatreksatom, ker niso mogli 100% potrdit, da gre za IMN, se je videlo nekaj na jajcniku ampak niso bili cisto ziher, da je to to, tako da so mi potem postavili diagnozo PUL - pregnancy of unknown location in je bil metatreksat boljsa izbira. Vse to se je pa zakompliciralo, ker je ginekologinja po kratkem pregledu pogledala samo ce se kaj vidi v maternici, vse ostalo pa ni niti preverila, ko nicesar ni videla v maternici. In potem me je dala samo na se en HCG, rekla da gre za ss in naj pridem nazaj cez en mesec, da vzameva bris. Tako da sem potem sla samoplacnisko se na HCG, videla da se je HCG potrojil od prej najvisje vrednosti in ginekologinja je trdila, da sem ponovno noseca. Dva tedna po "ss". Potem se sla k drugi, ki je na koncu vse skuapj resila in me poslala v bolnico na zdravljenje. Men se je pa vlekl od urgence, ker sem bla tud sama prepričana pol da gre za pravilno diagnozo, a obenem mi je blo čudn k se krvavitev ni ustavla, tko, da mene so tud z metatreksatom ja 2 dni sm bla v UKC, 2 terapiji, men so namreč vidl, da gre za IMN v desnem jajčniku, tko, da potem je ledila kontrola čez 1 teden, kjer je hormon padu na 40 in čez en teden na 14 ... tko, da smo uspešno opravili zdravljenje ... KOk terapij si imela ti? Čaki, a sva midve takrat preko ZSja o tem govorili oz. debatirali? Storžek3 gestacisjka vrečka se je pr men tokrat vidla že v 4T 3/7 ... če ima pa tvoj ginekolog/ginekologinja tud dobro aparaturco bo pa tud vidla, da gre za IMN, ker se bo videla že pikica ( vsaj pri 116 bete se je videla pikica pri meni v desnem jajčniku ) ... Upam, da ne gre za IMN ...
|