patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: patrino In to, da boš otroku zamenjala priimek, bo sedaj rešilo vse. Otrok se ne bo več počutil prikrajšanega za očeta, ne bo se spraševal zakaj ga oče ne obišče, ne bo pogrešal očeta, ko bo videl druge z očki...Kaj boš z zamenjavo priimka sploh rešila?? Človek se še vedno ne bo zanimal za otroka, če je tak hlod. Otrok bo še vedno brez biološkega očeta v bližini. Še vedno se bo počutil zapuščenega iz strani očeta. Dosti nesnage na plečih enega otroka. Ti pa mu boš naložila še kopico zraven (scene, prepiri, sramotenje, ,,,) le zato, da se bo pisal drugače. Zame je to prevelika cena za drug priimek. Kot sem že rekla, ne rešiš bistva. Če je kdo tule podoben fijakarskemu konju, si to ti. Rineš z glavo skozi zid in ne vidiš realne dobrobiti za otroka. Kaj do strele dobrega mu boš s to gonjo po zamenjavi priimka, naredila? Daj poskušaj vsaj enkrat razmisliti. Če odstraniš svoje egoistične apetite in pogledaš realno na situacijo, vidiš, da imaš drugega bistvenejšega dela več kot dovolj in se ne rabiš ubadat s tem priimkom. Če si pripravljena iti v boj in navleči vso štalo prepirov in scen na svetlo zaradi priimka, zakaj ne greš v boj raje za to, kar je bistvenejšega za otroka. Plačevanje preživnine, urejanje stikov oz. prepoved le teh, ...če boste že imeli kažin, ga torej imejte res zaradi stvari, ki bo otroku v korist ne zaradi stvari, ki bo v korist bolj kot ne le tebi, plačeval bo pa otrok! Kdo je pa napisal,d a nima očeta? Ja, nima biološkega očeta ima pa očeta. Zato spraševanje o priimku,.... In verjela ali ne, vez med NEbiološkim očetom in hčerjo je fantastičen... Gonjo? Kakšno gonjo? A mislš, da jo filam, da bova šle pa priimek zamenjati ali kaj? Toliko enih vprašanj mi zastavlja na katera pa vedi ali ne, je težko odgovoriti...kar se tiče stikov, preživnine je vse zrihtano, ampak ... se jih ne drži, razumeš, že dve leti je od tega odkar je nazadnje videl svojega otroka. Zakaj prepirov? A ti mene ne bereš? Vse kar sva se zmenila je šlo preko odvetnikov, ker je človek tako pokvarjen, da niti komunicirat ne želi. Tudi sam je velikokrat sam izrazil željo, da se ji odpove, zato da revežu ne bo treba preživnino plačevati... Joj, nisem jaz tista, ki je fjakarski konj...le kot sem že pisala 1x, nisi v taki situaciji in tebe otrok ne sprašuje ničesar, ker imate najbrž isti priimek, če ne drugače pa ima vsaj očetov priimek, je tako? Tukaj smo pa trije ... vsak ima svoj priimek, z partnerjem se bova poročila in bova imela midva en priimek, ona drugega...kje je tukaj gonja, kje so tukaj prepiri, NI JIH! Če pa ni za dobro bit otroka, da se tudi papirologija zrihta z vsemi potrebnimi stvarmi, pol pa res ne vem kakšna mama si - pa oprosti, ampak tukaj si res TI tista, ki zadeve res ne razume in me resnično zanima, če bi bila v taki situaciji kako bi odreagirala, pa dam glavo v ogenj ( ne samo roke ), da bi si želela, da otrok ne trpi in ne sprašuje takih stvari in da se stvari pride do dna. Me zanima, če bi želela, da se otrok piše po očetu, ki občasno napiše sms, da nas bo vse POBIL! Me res zanima ja ... In verjemi mi nekaj ... brez prepirov, brez gonije, brez škodovanja otroku bomo zamenjal priimek, ko bo sam ( verjemi, da se bo zgodilo v roku pol leta - pa brez kakršnih kol stikov od mene, ki jih že tako ni ) to želel in se ji odpovedal, ko izve še eno zadevo ... pa se ti takrat javim ... Če ne drugega, da boš vsaj ENO žensko spoznala, ki je brez kakršnih koli prepirov in bojev pridobila to, da je spremenila otrokov priimek Ženska ali si ti prepričana, da si tegale otroka zaslužiš? Oziroma ali se ti sploh zavedaš svoje osnovne materinske funkcije? Brez kakšnih problemov? Sama si navedla, kakšne resne probleme dela bivši in ko te berem, se na daleč vidi, da si ti tudi hudo hudo konfliktna. Upam, da bo csd ukrepal pravočasno in ne spet po kakšni tragediji. Čeprav praviš da nič ne vem, označila si me že za osebo, ki ji nikoli ni nič falilo in ki nima blage veze kako je imeti luzerskega partnerja, me v isti sapi sprašuješ, kaj bi jaz naredila. Tako kot ti to pelješ zagotovo ne. Variant je več, samo malo moraš svoj egoizem spraviti na stranski tir in realno pogledati situacijo. Ker praviš, da te deklica vse mogoče sprašuje, predvidevam, da marsikaj razume. Torej bi ji lepo razložila, da ima priimek po svojem pravem očetu, ki ga je njena mamica nekoč imela rada. In ki ji je pač dal ta priimek. Ker se očka ne strinja s tem, da bi ga spreminjali in je zaradi tega jezen, ga bo sama lahko spremenila, ko bo odrasla in bo o tem odločala sama. V skrajnosti, če bi otroka tako hudo motilo, da se ne bi pisala tako kot mama, da bi imel resne težave, bi si raje jaz spremenila priimek v istega kot ga ima otrok ( to lahko ti brez problemov narediš) in požrla to, da se pišem isto kot moj bivši, kot pa da bi bedasto vztrajala pri tem, kar bi kakor koli ogrožalo življenje mojega otroka. Veš, eni mami, ki bi ji bila varnost njenega otroka na prvem mestu, ne bi bilo težko stisniti zobe in požreti kaj takega, da je le otrok živ in zdrav in živi v miru.
< Sporočilo je popravil patrino -- 2.6.2016 15:25:06 >