Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: patrino Zakaj ne razumeš mojega argumentiranja s primeri, ko matere nagajajo očetom? Kje pa imaš dokaz , da to ni podobna zadeva? Že res, da lahko prebereš posta teh dveh uporabnic, pa vendar , kje pa piše, da je realnost točno takšna kot jo prikazujeta ti dve. Nimaš napisanih obeh plati zgodb. Pa tudi če bi bili, ne bi mogli reči, da sta čisto pravi, iskreni, resnični. Vsak udeleženec pač gleda iz svojega zornega kota in doživlja situacijo na podlagi svojih čustev in na svoj način. Ne rečem, da ženski lažeta , vendar sem po naravi naravnana tako, da se rada malo od daleč zazrem na zadevo in poskušam pogledati stvar z različnih smeri. Poleg tega pa me pri vsem tem moti to, da ženski v temi očitno nimata postavljenih pravih prioritet. Niju bolj moti oz. ju je sram, ker se otroka pišeta po očetu, kot pa to, da se dedca grdo obnašata, jih ogrožata, zapostavljata otroka...Bolj sta vztrajni in trmasti v tej smeri, da otrok spremeni priimek, kot pa da se mu zagotovi finančna sredstva, mirno in varno otroštvo ter ob pametnem in strpnem dogovoru z očetom morda tudi trohico ljubezni in stikov s pravim očetom. Ne. Važno je človeka izbrisati iz otrokovega življenja in kot da bi se to dalo že samo s spreminjanjem priimka. Eno in drugo se seveda ne izključuje. Vendar onidve očitno ne bi bili zadovoljni s tem, da bi se po pameti in z vztrajnostjo poskušali dokopati do tega, da bi človeka plačevala preživnino in poskušala imeti neke stike z otrokom. To se jima ne zdi več tako pomembno. Za to očitno nimata več interesa in energije. Njima je najbolj važno, da se otroka ne pišeta več tako kot očeta. Ne pade jima pa na pamet, da se bosta onidve morda enkrat poročili in prevzeli priimek po novem partnerju. Imeli morda s tem novim partnerjem še kakšnega otroka in vsi trije se bodo pisali enako. Ubogo dete od prej pa se bo spet pisalo drugače. In potem bodo šli k zobozdravniku in bo spet groza in strah , ker bo morda zobozdravnica mislila, da je otroka pripeljala teta In to bo spet en šok v tri nadstropja in nekaj za znoret tragičnega. Upam,d a NIKOLI, ampak res NIKOLI, ne pristaneš v taki situaciji, ker se opazi, kako norca se delaš iz obeh!!! Me prav zanima kako nepomembno bi bilo tebi, da bi se trije pisali isto in en otrok drugače ... zgleda ne poznaš nobenega takega otroka in njegove zgodbe kako mu je bilo hudo dokler se ni pisal isto kot ONI! Pa BTW zgleda, da bereš takooo površno da joj ... jaz sem opisala, da sva se na CSDju lepo sporazumno zmenila za obiske, preživnino in dokler je bilo tko je bilo meni čist ok, potem sem pa videla, da je ni ne poklical, ne hotel videvati, ne NIČ ... in kaj, ti bi v tem primeru klicala in ga proooosila, da nej vidi svojega otroka, da mu ga še ti pripelješ, al kaj??? Dej o, ne slepi sebe in vse okoli nas Ja, maš pa res, ti šment, slišiš samo eno plat zgodbe druga je pa taka, da bo on povedal, da sem bila jaz tista, ki nisem dovoljevala stike z otrokom Oh ja, brezveze res ... Pa lep dan in življenje še naprej tebi Ne rabiš se jeziti name in mi privoščiti vse slabo na svetu le zato, ker se mi zdi, da v svoji jezi na situacijo ne gledaš najbolj realno. Ne najbolj pozitivno za otroka. In ja, res se zna zgoditi, da bo on tvezil, dokazoval in še kaj drugega, na socialni le zato, da bo očrnil tebe, da ti bo po svoje vrnil, ker želiš otroku vzeti njegov priimek, ker tiščiš vanj ...Saj v bistvu ni važno ker bo on v tem primeru lagal. Bistvo je v tem, da bo iz tega, da ti želiš otroku spremeniti priimek, znal nastati velik problem, scene itd. Kaj dobrega bo otrok imel od tega? Glede na vse pripetije na CSD-jih, se zna narediti, da po vseh mogočih dogodkih, zmaga on. Mogoče ker je bolj potuhnjen, prepričljiv, teatralen...Boš vlačila otroka skozi to?Jaz ga ne bi. Sedaj vas pusti pri miru. To je vse , kar se mi zdi, da je za otroka najbolj važno. Priimek je pač dota očeta. In kakršen koli že je- je otrokov oče. Jeziti nate? Ti želeti vse slabo na svetu???? Oh ti provokatorka Lej ... moj otrok je srečen, ker je z mano, nudim mu VSE in še več, JAZ sem tista, ki pozna kaj je dobro za otroka in žal ne TI ... Mene ON nima na CSDju očrniti, ker je očrnil sebe in to tko hudo, da joj ... tko, da se tukej nimam jaz kej dokazovati, ker sama sebe poznam, poznam svoj karakter, sebe kot osebo in vem kaj si v življenju želim .... Zmagal ON .... ti pa si smešna ... na podlagi česa bi le lahko on zmagal, če niti ne upa poklicati na CSD,...vse sem mogla sama urejat ( še tisti čas za sporazumno rešitev ) ... oh ja ja ... kako lahko je soditi druge in prilivati vodo na ogenj Resnično sem ti in ti še vedno ( BERI POČASI!! ) želim le najboljše, ker vidim, da so okoli tebe sami pošteni ljudje, ki so fer, iskreni in super .... naj bo tako še v bodoče .. škoda nismo vsi imeli take sreče
|