bucka*
|
Zivjo! Danes sem slabo spala in sem ponoci pomivala kopalnico in posodo :-) zdej sem mislila malo dremat, ampak tudi ne morem, imam pa itak pregled pri babici, tko da mogoce kasneje. Pikica 4, ta babica je kr nekej, kar so se spomnili na jesenicah v bolnici, da bi malo rezbremenili ginekologe. Pri prvem otrocku sem imela pregled 1x na mesec in vsakic ultrazvok, ampak tud vedno cakala po par ur... mi je pa blo fajn, ker sva se z ginekologinjo zblizali, zaupala sem ji, pa se vsakic sem videla malo pikico. Ne vem komu je slo v nos to, da se vedno dela ultrazvok, v glavnem enkrat v zadnjem letu so se odlocili, da bo del pregledov opravila babica. Isto das vodo, kri kadar je treba, stehta te, pomeri pritisk, pomeri maternico, poslusa utrip, potem pa te sprasuje o fizicnem in psihicnem pocutju (tisti vprasalniki iz materinske knjizice). Edino ce je kaj posebnega, se posvetuje z ginekologom ali pa te poslje tja. Meni osebno cist brez veze, ker ce bi blo kej nujno narobe, bi sla itak h gin., kar je pa sprotnih malenkosti, pa itak stric google in kaksne kolegice lahko pomagajo z nasveti. Tko da ta babica je res potrata casa. Je pa res, da se ne caka, v eni uri si fertik z vsem... kadar imam pregled pri gin., pa se vedno ful cakam. Mogoce ksno urco manj kot smo vcasih cakali. Tjasakp, super mamo imas :-) moja mami je 35km proc, ima pa tud svojih obveznosti ogromno, tko da je niti ne bi mogla bremenit, javi se pa tudi ne. Tasca je pa stara, 71 let, tko da mi tud ne pride na misel, da bi jo prosila za pomoc :-) tko da sva vecinoma prepuscena sama sebi, tudi glede varstva, pa sva se kar tako navadila. Kar uspeva nardit ok, kar ne pa pac ne. Najbolj dragoceni so skupaj preziveti trenutki, ostalo vse pocaka :-) Zabby, meni moj bolj malo pomaga, pa ne smem samo njega krivit za to, sem sama kriva, ker si nalagam vsa bremena in potem cez cas vse postane samoumevno. Sploh zdaj, ko sem bla doma, se mi je zdelo neumno njega prosit, ce vem da je s sihta in utrujen, jaz pa frej. Prejsnji dan, ko me je tako matralo, da nisem mogla hodit in stat, sem pac pocivala, malega v varstvo, narocila sva pico, on je sestavljal komodo, jst sm pa malo papirje urejala. Posoda se od prejsnjega dne, kozarci na mizi, smeti za odnest, vse kar je sprotnega dela, me je pocakalo in sem zrihtala naslednji dan. Ker vem, da ce bi rekla njemu, bi mi potem ocital, da zaradi mene ni sestavil komode. Drugace sem bla pa vceraj prov zmedena, zvecer me je spet "napadlo" in najvecja ironija je, da ne vem, a so to popadki, al mi le tko intenzivno otrdeva trebuh. Vse me je bolelo, tiscalo, pritiskalo na medenico... sm ze spet mislila da bom mogla it :-) potem pa je pocasi minilo, jst sm sla pa spat. Moj pa spet tezil, da nej sploh ne pisnem, dokler ne bo treba res it in naj ne strasim in grozim :-) Imejte lep dan, sploh ti Vekybel, ki bos prva zagledala svoj zakladek :-) drzim pesti, da bo vse ok!
|