bucka*
|
Juhu! Da se še jaz malo javim... sm bla tok že utrujena zadnje dni, da sem vse zanemarila, tudi prijatelje, ne samo vas in foruma :) Zdej sem končno frej, dopust, potem pa bolniška in porodniška. Delam na črpalki, kjer smo celo sezono garali (v stoje) + strežba, tko da sem se odločila da ne morem več. Bolel me je hrbet, pokat so mi začele kapilare, pa še bolelo me je. Zadnji teden tudi slabo spim in se tudi spopadam z bolečimi kolki ponoči, tko da je res zadnji čas, da ostanem doma :) Najprej čestitke tjasikp, za koristne nasvete :) tudi sama se podpišem pod njen seznam, itak pa vsega nikoli nimaš in vedno imaš kaj preveč :) jst sm v porodnišnico nesla en kup nepotrebnih stvari (prvič), tistega, kar sem res rabila (nastavki za dojenje, rokavičke, ker se je praskal), pa nisem imela :) brez kakšne posebne panike, tudi partner ali kakšna druga koristna oseba lahko skoči v lekarno ali trgovino, kasneje iskat kakšno malenkost. Tko da ne bo konec sveta in tudi naj vas ne skrbi, da boste pozabile nekaj življensko pomembnega :) sej je fajn, če maš vse pri roki, ampak jaz se spomnim, da sem imela preveč. tjasakp, mogoče še bepanthen mazilo, za bradavice, pa tudi za ritko, če se vname. to mamo mi itak še vedno na zalogi. smo pa v porodnišnici dobili testni Sudokrem, ki je bil za kakšne res nujne primere. glede plenic sem tudi sama na začetku uporabljala pampers premium care, kasneje pa dm-ove. za ponoči so prve boljše, ker težje premočijo. se mi zdi, da na začetku dm-ove niso zdržale cele noči. Ko smo šli na št. 4, so pa samo dmove še ostale, razen če je kdo prinesel druge. navadne pamperske pa niso ble kul... je imel rdečo ritko... Cunjc sem ogromno dobila, tko da nisem za prvega nič kupovala, tudi zdej za drugega bom dobila, ampak od spomladanske punčice (čeprav še nismo čisto 100% da bo punčka), mam pa eno rezervo tud za fantka. Bom pregledala malo, se pa tud sama spomnim, da je šlo najlažje s pajacki, ali pa bodiji na preklop in čez hlačke. večinoma je blo vse s stopali, tko da smo isto dajali samo copatke čez. Za ven je pa najlažje, če ga normalno oblečeš (kot za notri), potem pa s pajackom/bundico/vrečo/odejico reguliraš dodatno toploto. Odvisno od sonca/vetra/mraza... itak ne morš bit nikol zihr, če si ga oblekel preveč ali premalo. No punce, imejte se, uživajmo še kakšen mesec, potem se pa počasi začne nestrpno prevalivanje iz enega neudobnega položaja v drugega in neskončno jamranje :)
|