Ribica ** -> RE: NOVEMBERKE 2016 (18.4.2016 20:47:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel ribica kakšne vrednosti si pa imela če lahko vprašam? Kaj potem, če imaš slabe rezultate ti pripadajo drugi pregledi zastonj-na napotnico? In kateri pregledi spadajo na napotnico? Kakšen je bil komentar ginekologa, ki ti je delal nuhalno, da je prišlo do takih rezultatov? Brez zamere, če toliko sprašujem. [sm=smiley1.gif] Za trisomijo 21 je bilo tveganje 1:117, nuhalna je pa merila 2,7, kar je za moja leta slabo. Če je rezultat na NS 1:300 ali več (se pravi da je cifra nižja od 300), ti pripada na napotnico biopsija horionskih resic ali amniocinteza, oba posega sta invazivna, pri obeh je 0,5-1 % možnosti za splav in oba data točne rezultate. BHR se dela od 11.-14. tedna, amnio pa od 16. naprej, optimalno v 18. tednu. Pri obeh čakaš rezultate 3-4 tedne. Program sam računa tveganje za nepravilnosti na podlagi debeline te "gube", let in menda se upoštevajo tudi predhodni splavi, samo za to nisem ziher. Povsod po internetu sicer zaslediš, da je nuhalna povečana nad 3 mm, ampak je spet odvisno od starosti, za mojo starost bi že pri 1,9-2 mm priporočali še DHT. Sicer pa ni problema glede vprašanj, z veseljem odgovorim. Jaz sem pred posegom bolj malo forumov brala za vsak slučaj, samo na hitro nekaj malega. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|