RE: NOVEMBERKE 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

*anonimna* -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 19:54:08)

Evo da se javim še jaz :) počutje je vredu, moj pravi, da se mi močno pozna, da je jutri luna, no sej to občutim tud sama. vse mi gre na živce, sem zlo čustvena, ... drugače sem v 11 tednu, PDP mi je sedaj na drugem pregledu prestavila na 30.10. in ta datum zapisala tudi v materinsko knjižico,ampak spremljam oba klepeta(oktoberke in novemberke [sm=smiley36.gif] ). Danes sem zasledila pri eni oktoberki, da ima slabe rezultate nuhalne svetline, sedaj je dobila še rezultate krvi, kateri so še slabši. močno držim pesti, da bo sedaj na amniocentezi imela boljši rezultat. želim pa povedat to, da me je kar malo prestrašila njena objava in komaj čakam na svojo nuhalno, katero imam 19.4.
zasledila sem tudi objave prestrašenih punc, ker nekje po 9 tednu ne čutiš več nosečnosti. to se je zgodilo tudi meni. že tako nisem imela nobenih znakov, razen izostanka menstruacije in bolečih prsi, vsake nekaj dni tudi slabosti, ki so se pojavljale zvečer, trajale le nekje pol ure ali uro. seveda sem bila prestrašena... no ampak na pregledu mi je G povedala da je to povsem normalno, da te znaki lahko sčasoma zbledijo in da je z plodom/otrokom vse vredu. torej punce, če se vam bo to zgodilo ne bodiite prestrašene, nič ni narobe, samo znaki se pri nekaterih poslovijo prej, nekatere pa spremljajo lahko tudi celotno nosečnost. jaz trenutno nimam niti enega znaka nosečnosti in mi je prav malo čudno [sm=smiley1.gif] po drugi strani seveda pa sem vesela, da nimam slabosti in vsega tega kar imate nekatere.
punce, uživajmo in bodimo srečne da smo zagledale [sm=rozacrtici.gif] :)
Lep pozdrav!!!!

.pikica -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 19:56:46)

Da se še jaz malo javim. pregled imam prestavljen, komaj čez 14 dni in takrat bom že v 10 tednu.
uh se bo vleklo teh 14 dni.... Počutim se super, bolje kot pred N. Edino kar je, imam napete in na dotik
boleče prsi.
Škoda, da nimamo nobenega seznamčka, bi malo videle koliko nas je.
Ali vas je že veliko na FB? Jaz se tam pridružim po nuhalni.
Uživajte v pričakovanju in božajte trebuščke.

Nosecnicka -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 20:02:34)

Ziwjo punce :-) evo eno lepo novicko ...dons je bil prvi pregled in sem vidla kako srcek bije :-) po ZM je rok 16.11 po ultrazvoku je pa 10.11 Nasa pikica jeze 2,2 velik/a :-)))) pa sem bla zelo vesela ko je rekla da tokrat nista dva :-))v prvi nosecnosti sem sla prej roditi zaradi preklapmsije ceprav sem kr dolgo zdrzala sem rodila v 37mu tednu ...upam da bo tokrat vse v redu :-)
Danes je en takoooo leeep dan :-)))
Aja pa naslednji pregled imam cez 3 tedne :-)

trolik4 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 20:39:31)

Men je pa ta piska se bolj spehec vn potisnala in se mi ze tut kr vidi (spehec!:))

trolik4 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 20:45:11)

Js sm tut mela v prvo preeklampsijo pa so mi sprozl en dan cez rok, pa zadnji mesec sem bla skoz v P.
A te zdej kej drgac spremljajo? Zdej je ok pritisk? A si imela takrat kaksne tablete?
Mene je strah, da se zdej ponovi..

Nosecnicka -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 20:50:21)

Rekla je da mi bo dala ene tablete da jih bom jedla pol po 12mu tednu ...ubistvo ena folna kislina k vsebuje neke vitamine pa se ostale reci ki pomagajo da ne bi spet do tega prslo. Takoj ko bo povedala kere so te tabletke sporocim ( sej je povedala ampak nisem si zapomnla ker itak je rekla da to pol po 12mu tednu )pritisk mi danes sploh ni pomerla :/

..noname.. -> RE: NOVEMBERKE 2016 (6.4.2016 20:52:13)

IZVIRNO SPOROČILO: trolik4

Men je pa ta piska se bolj spehec vn potisnala in se mi ze tut kr vidi (spehec!:))

Sej js mam tut se mi zdi da več špeha k sm ga mela. Ampak vseen to ni taprav trebušček. Tisto bo treba pa še par tednov počakat [sm=jezicek.gif]

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 7:34:39)

Pozdravljene, jaz se tudi oglašam. Čakam na nuhalno, ki jo imam 18.4. ;)

Sem v 10.tednu sedaj in kakšen dan tudi meni izginejo vsi znaki in razmišljam, če bi lahko bilo kaj narobe... pri vseh je isto očitno ;)
Ker še nisem govorila okoli o nosečnosti, mi vsake toliko kdo začne (nevedoč) razlagati o kakšnem splavu v 10.tednu, mene pa kar duši zraven :/ Nismo še izven rizičnega obdobja...

Gledam slikico moje pikice iz prvega ultrazvoka in se nenormalno raznežim in se skušam prepričati, da bo vse ok ;)

Držim pesti za vse nas, da vse začetne preglede uspešmo prestanemo- pozitivno!

p.s.Nuhalne se tudi malo bojim, ker imam 32 let, je moj prvi otrok in večinoma imajo pri teh letih že zelooo poslabšane rezultate...

tjasakp -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 10:31:26)

srhy, tudi jaz čakam na nuhalno, ki jo imam tudi 18.4. [sm=bravo.gif] a greš k dr. Lovšinu? Morda se bova pa srečali [sm=smiley1.gif]
upam da bo vse ok, sem šla gledat rezultate iz prve nosečnosti, ki so bili odlični, upam da bo tudi zdaj tako, čeprav sem 4 leta starejša [sm=smiley36.gif]

meni tudi počasi izginjajo slabosti, huraaaa!! sem pa v 11 tednu in sem brala da je višek slabosti v 9., 10. tednu, potem pa začnejo slabeti. tako da sem zeeeelo vesela, saj se počutim dosti bolje. niso še čisto izginile ampak je boljše[sm=bravo.gif]

me je pa po drugi strani začela matrat tradicionalna spomladanska alergija in ker nočem jesti tablet sem kar boga kakšne dneve[sm=smiley13.gif] kihanje, zaprt nos, srbeče grlo..temu se je včeraj pridružil še prehlad z bolečim žrelom in motno glavo[sm=zmeden.gif] tako da sem danes doma, pa tudi jutri bom...
hvalabogu je šefica sama ugotovila da sem noseča, (pa ji nisem zanikala[sm=jezicek.gif]) tako da razume da sem ostala doma ker sem kot cunja, glede na to, da nočem nobenih tablet jemat če se le da [sm=bravo.gif]

še malo punce, pa bomo izven bolj rizičnega obdobja [sm=bravo.gif]

tjasakp -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 10:40:00)

aja, pa pozabila sem povedat da že zelo težko skrivam trebušček [sm=smiley1.gif]
sem bolj suhe postave in se mi res že precej vidi, nekako toliko kot v prvi nosečnosti konec 4. meseca[sm=zmeden.gif]
tako da je že kar podvig poskušat to skriti[sm=smiley36.gif] pa še skoraj dva tedna sta pred mano...
sicer kar nekaj oseb že ve, večina domačih pa eni prijatelji ki so prav tako noseči, pa seveda šefica po novem...vsi ostali pa so me tudi že vprašali če smo noseči[sm=jezicek.gif] ampak smo rekli do nuhalne ne bomo povedali širnemu svetu, nikoli ne veš...
no pa najbolj pomembno je, da ta mali še ne ve, ker njemu bi pa najtežje razložili če bi bilo karkoli narobe....

tako da še 10 dni in bo vse dosti lažje[sm=bravo.gif]

minime84 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 11:20:29)

Uf, ze kar nuhalne imate. Jest se moram se narocit. Bom sla verjetno kar k dr. Strahovi. Sem bila pri njej na 3D v prvi nosecnosti, pa ni bla nek bau bau [sm=smiley36.gif]. Je pa tut pri meni bolj spehec in ne pravi nosecniski trebuscek [sm=jezicek.gif].
Imam pa 20.4 pregled, ko bom polnih 10 tednov. Bo ze drugi, ker sm bila v 6 tednu na potrditvenem UZ zaradi predhodne IMN v novembru lani. Oz bo ze kar 3. Sem pozabla, da sem sla zaradi bolecin ze na urgenco pred prvim pregledom pri moji G. Sem pa imela tudi jaz preeklampsijo v 1.N in rodila 13 dni pred rokom. Upam, da se ji tokrat izognem. Ceprav mi je Pusenjak med operacijo (carski rez) ugotovil, da imam dvojno maternico in ima zato otrok v maternici manj prostora, zaradi cesar je bila mala v medenicni vstavi in tudi zunanji obrat ni uspel in to naj bi bil tudi razlog za preeklampsijo.

trolik4 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 11:26:22)

Moja je bla tut v medenicni do 37.tedna pol se je sama obrnala precno in pol mi jo je g se na glavo ampak od takrat naprej je norela po trebuhu, sem mislala da bo kr ven pogledala cez trebuh.
To se pa nism slisala, da bi blo povezano..
Baje se tut neke zareze vidjo, ki nakazujejo na preeklampsijo.
Morm spomnat naslednjic, da to pogleda

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 11:53:34)

ja grem tudi jaz k Lovšinu, najbrž se bova res srečali ;)

je ok Lovšin? Zame je vse to prvič... nuhalna je ultarzvok čez trebuh al vaginalno?

trolik4 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 11:58:40)

Nuhalna se dela cez trebuh, ce se ne vidi ok pa vaginalno. Drugace je naceloma samo prvi uz vaginalno, ostali trebusno

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 12:16:20)

Hvala ;)
Da vem kaj obleči... v bistvu je lahko oboje na nuhalni.

Malo sem izgubila nit koliko ste ostale kaj stare? Se počutim včasih, kot da sem izjemno stara nosečnica (32), gleda na to da je prvi otrok.
Danes je to običajno vem, ampak... mislim, da bi bilo lepše bit mlad starš...

O letih sedaj razmišljam- zaradi strahu pred nuhalno kakšni bodo rezultati zaradi starosti ;)

tjasakp -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 12:39:14)

Lovšin je super, same dobre stvari sem slišala o njem [sm=smiley1.gif]
kot ginekolog sploh ne sprejema več pacientk oz. jih niti ne pišejo več v čakalno vrsto ker je neskončna[sm=zmeden2.gif]

prvič sem imela tudi nuhalno čez trebuh ja. je bil zelo prijazen, vse razložil, naredil 3 ali 4 slikice, tudi srce posluša in sprinta tisti nevemkakosereče, odmev ali kaj [sm=smiley36.gif]

jaz sem stara 33, je pa prijateljica stara tudi 32 in prvič noseča.. to je čisto normalno danes, se mi zdi da te dandanes bolj čudno gledajo če imaš prvega otroka pred 30-tim [sm=jezicek.gif] mlajša ali starejša, vsaka starost ima svoje prednosti in slabosti [sm=smiley1.gif]
nič sekirat, vse bo v najlepšem redu [sm=bravo.gif]

minime84 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 13:02:35)

Jaz bom letos 32. Ceprav nimam tega ob utka [sm=smiley36.gif]. Prvo hcerko sem rodila na svoj 30 RD. Pa se opomnik za vse - vsaj 3 dni pred UZ se ni priporocljivo masat s kremami po trebuscku, ker se slabse vidi [sm=smiley1.gif].

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 14:26:14)

hvala tjasakp za vzpodbudne besede ;)
Se vidimo torej 18.4. ;)

Če me spomin ne vara smo imele istočasno tudi prvi pregled...je bil tudi tvoj 24.3.?

To je pa zelo koristna informacija / glede mazanja s kremo in ultrazvoka, hvala ;)

..noname.. -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 14:59:47)

Joj punce, ve že čakate na nuhalno, jaz pa šele na prvi pregled. Jooooj. Kako je mučno tole čakanje. Vsak dan sem blužje. Na šihtu sem si že pisala dopust za dan pregleda, tko da se približuje. A vseeno je še 11 dni do tam.

Ko se že pogovarjamo o telih. Sem 26, ko bom rodila bom že 27

Inod -> RE: NOVEMBERKE 2016 (7.4.2016 16:07:37)

Vesela za vse vas, ki ste skoraj že pri nuhalni, nekateri pa (tako kot noname) še vedno čakamo na prvi pregled...upam da bo sreda hitro tukaj [sm=smiley1.gif].. že malo nestrpno pričakujemo.
Imam pa sama velike probleme s pritiskom; že pred nosečnostjo je bil zelo nizek, zdaj pa nevem kako sploh uspem na nogah obstati :([sm=zmeden.gif]. Glede trebuška smo na istem, po obroku postane velik kot ena žoga, tako da tudi že težko skrivamo in nevem kako bomo še lahko cel mesec.
Tako da gremo zdajle na sprehod.

Lep sončen pozdravček vsem ;)

tara.81 -> RE: NOVEMBERKE 2016 (8.4.2016 9:39:10)

Evo nas iz pregleda. Srcek lepo bije in dete ustreza velikosti glede na ovulacijo, 6t5d. Za enkrat vse stima. Danes se še na nuhalno narocim kar v porodnišnico v LJ, ker imam pregled na napotnico.

Kako ste ostale?

PujsaDeja -> RE: NOVEMBERKE 2016 (8.4.2016 13:08:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Inod

Vesela za vse vas, ki ste skoraj že pri nuhalni, nekateri pa (tako kot noname) še vedno čakamo na prvi pregled...upam da bo sreda hitro tukaj [sm=smiley1.gif].. že malo nestrpno pričakujemo.
Imam pa sama velike probleme s pritiskom; že pred nosečnostjo je bil zelo nizek, zdaj pa nevem kako sploh uspem na nogah obstati :([sm=zmeden.gif]. Glede trebuška smo na istem, po obroku postane velik kot ena žoga, tako da tudi že težko skrivamo in nevem kako bomo še lahko cel mesec.
Tako da gremo zdajle na sprehod.

Lep sončen pozdravček vsem ;)

Hej, hej nosečke.. [sm=nosecka.gif]

Inod, točno tako se tudi jaz počutim.. kot balon, ki ga bo kmalu razneslo po vsaki hrani.. mami je zadnjič strmela vanj kot sokol, meni je bilo pa tako zelo nerodno pri tem njenem rentgenskem pogledu. A kaj čmo.. na novičke bodo morali še malo počakati, ker tudi mi še čakamo na pregled. Danes smo ga celo iz 14.4. prestavili pa 18.4. [sm=smiley13.gif] ..no, pa saj to je kmalu. Takrat bom že v 9.tednu.

Kar se tiče pa pritiska sem pa ravno tako na istem. Že prej nizek, zdaj je pa nenormalno nizek.. [sm=smiley29.gif] ..in občasno še slabosti, ajajaaaj.. bi najraje kar zamenjala želodec. Podoživljam študentska leta, ko smo popili kak dcl preveč in te je drug dan zvijal orng maček. No, sam, da za razliko od takrat, mi zdaj ni potrebno iti na žur. [sm=jezicek.gif]

Skratka... veselim se že pregleda in prav tako se veselim z vami vseh vaših prijetnih izkušenj.

Pa še to.. A je morda kakšna nosečka iz štajerskega konca? Se lahko do novembra dobimo na kakšnem čajčku. [sm=smiley1.gif]

Želim vam prijeten konec tedna. Uživajte v novih izkušnjah.

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (8.4.2016 13:32:21)

Jaz sem vstopila v 11.teden.

Dva dni nazaj sem bila prepričana, da so slabosti (ki so sicer bile res bolj blage pri meni) mimo!!!

Včeraj tudi prsi niso bile tako natečene.... skratka skoraj se nisem počutila več nosečo.

Danes zjutraj pa presenečenje - huda slabost. nisem sicer bruhala, ampak je grozno :/ Pomaga mi hoja...danes sem hodila eno uro okoli...

Ko nas dajejo tegobe, se potožimo in seveda pojamramo, kar je tudi prav.
Ko nam kakšen dan te tegobe dajo mir, pa zapaničarimo, če je vse ok ;) NEVERJETNE SMO ;)

Še malo zdržimo, pa bodo začetne tegobe mimo - tako se sedaj tolažim ;)

PujsaDeja -> RE: NOVEMBERKE 2016 (8.4.2016 13:45:37)

Hej, Srchy..

Meni pri želodčnih težavah in slabostih kar precej pomaga grenivka. Sicer je imam že čez glavo, ampak pomaga. Vsakič, ko začutim nek čuden občutek v želodcu, pojem en krhelj.. [sm=smiley36.gif]

Še malo. še malo.. nič se ne bomo pritoževale (čeprav prav paše, da se malo potožimo, res je), še malo pa bo mimo.. in potem bomo na polno uživale celo poletje in vse dokler ne spoznamo teh naših malih brcavčkov. [sm=duda.gif]

Srchy -> RE: NOVEMBERKE 2016 (8.4.2016 13:52:54)

Bom poskusila z grenivko! hvala ;)

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>