|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
27.3.2016 7:16:50   
Tajaa_
Tudi jaz jemljem A-Z Mama iz Dm-a. Notri ima res vse potrebne vitamine.

(odgovor članu zvezdica007)
Neposredna povezava do sporočila: 501
27.3.2016 13:45:27   
klea88
Pozdravljene!

Še ena nosečka tukaj. Datum ZM je bil 19.2., tako da po izračunu grem počasi v 6 t. Klicala ginekologinjo, ki me je naročila konec meseca - predvidoma bom v 10 t. ALi ima še katera krčke? Mene primejo parkrat dnevno po par sekund, nato pa popustijo. Tudi slabost se počasi začenja, sploh če sem malo lačna.

(odgovor članu Tajaa_)
Neposredna povezava do sporočila: 502
27.3.2016 20:25:18   
..noname..

IZVIRNO SPOROČILO: klea88

Pozdravljene!

Še ena nosečka tukaj. Datum ZM je bil 19.2., tako da po izračunu grem počasi v 6 t. Klicala ginekologinjo, ki me je naročila konec meseca - predvidoma bom v 10 t. ALi ima še katera krčke? Mene primejo parkrat dnevno po par sekund, nato pa popustijo. Tudi slabost se počasi začenja, sploh če sem malo lačna.

Konec tega meseca ali naslednjega?
Krčev nimam, včasih me špikne v jajčnike, sicer pa nič. Imam pa slabosti. Najhuje je bilo v petek in soboto, ker sem dobila še trebušno virozo. Danes sem ok, tudi slabosti so ponehale. Upam, da bo tako še naprej.

(odgovor članu klea88)
Neposredna povezava do sporočila: 503
28.3.2016 10:09:30   
Gisela
Jaz jemljem Elevit in Dabroston, ker krvavim :(. Že en teden... Prejšnji teden sem bila na pregledu pa zgleda vse ok, rumenjak se je lepo videl, sedaj pa čakamo, da se pokaže srček.
Drugače mi je pa svetovala naj proti krčem popijem kakšno šumečo tableto magnezija.
Če odmislim krvavitev sem po pričakovanjih :). Torej utrujena, non stop žejna, posledično hodim skoz lulat... same nosečniške radosti ;)..

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 504
28.3.2016 12:42:54   
.pikica
Da se še jaz malo javim. Nisem še bila na prvem pregledu, vstopila sem danes v 7 teden.
Počutim se super, od znakov imam samo občutljiva prsa in bradavice.
Skrbi me edino to, ker imam trenutno velik psihični stres in sem ves čas pod pritiskom.
Upam, da to ne bo kaj vplivalo na mojo pikico.

(odgovor članu Gisela)
Neposredna povezava do sporočila: 505
28.3.2016 12:49:44   
Mal_
Tudi jaz sem pod stresom, se ene 2 tedna bo tako, potem se bo pa malo umirilo, upam.. Jaz probavam odmislit ta stres, se s situacijo cim bolj sprosceno soocit, ker nocem da bi bilo zaradi tega kaj narobe. Pa probavam si vnaprej splanirat kako bom kaj naredila...
Upam da vam ta stres hitro mine, da boste lahko uzivala kar se da.. :)

(odgovor članu .pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 506
28.3.2016 13:34:26   
klea88
Pregled imam konec aprila. Ker pozno glede na vse vas, ki ste ga imele že okrog 7 tedna. SE pa ne počutim sicer nič kaj nosečniško. Me pa obkroža kar nekaj prijateljic in sodelavk nosečk, tako da bo to leto kar pestro :). A vas je že kdo poguntal da ste noseče? Mene je moja mami takoj :(. Nisva mislila povedati domačim vsaj do prvega pregleda.

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 507
28.3.2016 18:44:13   
..noname..
Mene ni še noben ugotovil. Pa sva bila ta vikend pri njegovih in pri mojih. Plus vsa ostala žlahta. Jutri povem v službi, družini pa čez 3 tedne po pregledu.

(odgovor članu Tajaa_)
Neposredna povezava do sporočila: 508
29.3.2016 8:11:59   
tjasakp
pozdravljene user posted image

jaz po starem, celodnevne slabosti, boleče prsi, zdaj se mi je tudi zelo izostril vonj, pa opazila sem, da so mi nehali izpadati lasje, zanimivo... kar meni sicer ni všeč ker jih imam dvakrat preveč user posted image

glede tablet, ravno danes bom začela jemati A-Z mama od DM namesto Femibion...sem rekla bom probala ker imajo še železo zraven pa še neverjetno poceni so ! Upam da jih bom dobro prenašala ker železa menda ne prenašajo vsi najbolje...

mene so pa pogruntali že skoraj vsi user posted image najverjetneje je to povezano s tem ker sem nehala kadit in piti alkohol, pa smo imeli zdaj že kar nekaj rojstnih dnevov... ampak na vprašanja če sem noseča odgovarjam v smislu, ne vem, bomo vidli...user posted image
se mi zdi smotano lagat, lih povedala pa tudi še nebi vsemuser posted image zaenkrat smo povedali samo najbližjim, niti tamali še ne ve, bomo povedali po nuhalni ko se bomo prepričali da je vse ok in bodo bolj rizični tedni mimo... še 3 tedne :)
danes zjutraj sem tudi opazila da mi je kar zrastu trebuh, mogoče tudi delno posledica praznikov ampak kljub temu, tisti ki še niso pogruntali do sedaj bodo kar hitro verejtno ker zdaj se mi pa že vidi čez majice, tudi tiste bolj ohlapne... pa tudi hlače nosim vedno ene in iste dvojne, ki so še edine, ki jih lahko zapnem, za nosečniške pa je še malo zgodajuser posted image

no, samo da gredo tej trije tedni mimo, potem bo vse lažjeuser posted image

pa lep dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 509
29.3.2016 8:20:37   
tjasakp
aja, pozabila sem še ogromno utrujenost (mislim da se je nosečniški pridružila še spomladanskauser posted image ), takoj se zadiham in moram počivam ko se lotim pospravljati ali kaj podobnega
in tudi konstantno zamašen nos, kar je menda tudi posledica nosečnosti, ker se sluznica odebeli in tako zapre kanale... pa še žgačka me v nosnicah, kar vodi k pogostemu kuhanju...user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 510
29.3.2016 9:37:22   
tara.81
Pri meni so tudi pogruntali, ker imam res konkreten trebuh in na rojstnih dnevih ne "praznujem" kot ponavadi. user posted image

Moram pa povedat, da so me po večini odzivi zelo razočarali. Od tega, da so nama rekli, če se z dvojčki nisva nič naučila, da če se ne zavedava kako nam bo hudo, da zakaj nama 2 nista dovolj...user posted image user posted image si ne bi nikoli mislila, da bojo najbližji imeli take reakcije.

Fiona ti bom kar zs poslala, ok?

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 511
29.3.2016 9:47:47   
tjasakp
eh tara, ti se nič ne sekiraj, otrok bo tako ali tako vajin in pomembno je samo kaj si vidva želita.
sem pa prepričana, da si bodo tudi vajini najbližji premislili ko bodo imeli v rokah štručko in bodo vsi čisto navdušeni user posted image
morda pa tudi že prej, samo da se navadijo na idejo, verjetno res ni nihče pričakoval po dvojčkih še kakšnega otroka user posted image

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 512
29.3.2016 12:28:20   
mika13
Tara81, takšni odzivi so res proti pričakovanju, ampak otrok je vajin, vidva ga bosta oboževala in to je najbolj pomembno. Jaz imam pa čez dobro uro pregled, tako da me zdaj čaka depilacija. 😂
Tudi jaz trebuh ogromen, sem pa danes celo noč in jutro prebruhala. Očitno viroza ali kaj. Lačna sem, lušta se mi nič (razen sadje spravim vase), ko sem pa lačna pa bruham, tako da je super. 😞 Zjutraj sem komaj stala, ker je želodec takoo bolel, zdaj je že malo bolje. Sem pa vzela bolniško, ker v službi ne bi mogla funkcionirat.
Vam javim potem rezultate, držite pesti. 🐖

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 513
29.3.2016 12:41:06   
rakica91
Evo punce, jaz sem od svojega prvega pregleda. Vse je vredu, ceprav cez dva tedna moram nazaj, ker ginekologinja ni prepricana ali je 6t ali 7.. tako, da se bo cez dva tedna bolj tocno videlo in vedelo kako pa kaj..user posted image

Slabo mi je pa ves caaas, in samo komaj cakam da mine user posted image

(odgovor članu mika13)
Neposredna povezava do sporočila: 514
29.3.2016 14:35:58   
tan3ita
Pozdravljene punce!

Jaz sem danes imela pregled in se mi je PDP prenaknil na 10.11., ker je plod za 1 teden manjši drugače pa vse super. Dobila sem materinsko knjižico. user posted image Rjavi izcedek ke trenutno izginil slabosti pa so prisotne čez celi dan..... ampak bomo preživeli :)

Ponovni pregled čez 14 dni, da vidimo kako bo. Rakica91 vidim, da imave isto težavo.

Lep pozdrav!

(odgovor članu rakica91)
Neposredna povezava do sporočila: 515
29.3.2016 15:17:26   
..noname..
Joj kako rada berem vaše lepe novičke iz pregledov. Jaz pa čez 20 dni na prvi pregled. Že komaj komaj čakam. Danes sem povedala na šihtu. Mal sem jih šokirala. V večini so bili pa veseli zame. Sicer se pa ne sekiram kaj mislijo drugi, ampak bom uživala raj v teh lepih trenutkih.

(odgovor članu Tajaa_)
Neposredna povezava do sporočila: 516
29.3.2016 15:33:08   
ŽanaTaja
Zivjo punce.
Jaz pa se bom najbrz morala pposlvit iz te skupince.
Dopoldan sem zacela blago krvavet, nato se je ta krvavitev stopnjevala...zdaj sem sla pod tus in mi je ven padel ogromen strdek....tko da...nimam vec upanja...sesuta sem...ne vem....user posted image
Drzim pesti za vse vas in vase male pikice.

Nerealna bolecina v dusi in telesuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 517
29.3.2016 15:54:06   
mika13
ŽanaTeja, žal mi je. :( Verjamem pa, da bo v kratkem spet videti plusek in da bo takrat vse najlepše. Zdaj očitno ni bilo, tako da je narava sama poskrbela za to. Glej s pozitivnimi mislimi v prihodnjost.

Jaz sem pa iz pregleda, vse super. Veliki smo 1,65cm, tako da ustrezamo 8t in 1d, po zadnji M sem 8t 3d. PDP 7.11. Jutri zjutraj pa še grem v laboratorij, da dam kri in vodo.

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 518
30.3.2016 7:28:15   
tjasakp
ŽanaTaja žal mi je user posted image samo pogumno naprej!

Glede krvi in vode... jaz sem bila prejšnji teden na pregledu, ginekolog mi je dal normalno papirje za laboratorij, nič posebej navodil. potem sem pa sestro mimogrede vprašala če laboratorij še dela, ker je bila 8.30 zjutraj pa mi reče da če zdravnik ni nič rekel, se gre običajno v laboratorij en teden pred naslednjim pregledom da so kao sveži izvidi. in takrat sem si rekla ok, nisem preveč razmišljala o tem.
zdaj pa ko malo pomislim to nima nobenega smisla, še posebej ne za prvič... tudi druge kot vas berem ste takoj šle dat kri in vodo pa ne vem zakaj bi jaz čakala? sej namen je da se preveri ali je vse ok in če ni kličejo najbrž, ne vem zakaj bi čakala en mesec???
mislim da bom šla tudi jaz kar jutri v laboratorij.. kaj mislite ostale??

aja, pa še katero boli nad popkom?? včeraj me je kar precej bolelo neposredno na ''krogu'' okoli popka in to kar precej. sem imela občutek da mogoče od hitrega raztezanja ampak bolečina je bila kar močna, še posebej na dotik..user posted image
ima še katera te težave?

(odgovor članu mika13)
Neposredna povezava do sporočila: 519
30.3.2016 8:47:36   
Srchy
tjasakp pojdi takoj v laboratorij. Jaz sem šla takoj naslednje jutro po prvem pregledu. Nima smisla čakat!
In če greš v bolnico Izola, ti svetujem da greš še pred osmo uro (ker od 7ih do 8ih delajo za samoplačnike - ki jih skoraj nikoli ni nič - tako da prideš takoj na vrsto ;))

Mene vsake toliko zaboli prav popek, in v trebuhu čutim bolečine ampak v mišicah...

In jem, jem, jem. in mi je slabo ko ne jem in se mi spi...in ufffa :( In vsakič, ko nekaj pojem se napihnem... skratka, malo zoprni so ti prvi meseci, mislim, da se vse strinjamo ;)

Drugače mene tudi vsi opazujejo, ker ne kadim in sumijo... Ampak enega na dan si privoščim :/

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 520
30.3.2016 21:41:48   
Floriana

IZVIRNO SPOROČILO: mika13

ŽanaTeja, žal mi je. :( Verjamem pa, da bo v kratkem spet videti plusek in da bo takrat vse najlepše. Zdaj očitno ni bilo, tako da je narava sama poskrbela za to. Glej s pozitivnimi mislimi v prihodnjost.

Jaz sem pa iz pregleda, vse super. Veliki smo 1,65cm, tako da ustrezamo 8t in 1d, po zadnji M sem 8t 3d. PDP 7.11. Jutri zjutraj pa še grem v laboratorij, da dam kri in vodo.

Pa kolk majo teli G cudne izracune no. Meni je nameril 1,66cm ko sem bila po zadnji M 8T4D pa mi je rekel, da bolj ustreza 8T1D in da je rok okoli 4.11. (v roku 5min se potem slisala se datume 1.,2. In 3.11.)

K da ne morjo it vsi po isti tabelci :D

(odgovor članu mika13)
Neposredna povezava do sporočila: 521
31.3.2016 10:23:38   
Gisela
ŽanaTaja objemčki user posted image . Pošiljam pike poke za naslednjo nosečnost. Saj bo vse ok, samo pozitivno razmišljati!

Jaz sem tudi po pregledu v 7 tednu. Srček se je že videl user posted image .
Sem pa trenutno na bolniški, ker še vedno krvavim, kljub Dabrostonu. Upamo na najboljše...
Trenutno opažam, da imam vedno večkrat blage krče tako, da sem pričela s pitjem magnezija.

(odgovor članu Floriana)
Neposredna povezava do sporočila: 522
31.3.2016 13:56:46   
vekybel
Pozdravljene user posted image .
Jaz sem tudi tako utrujena in zaspana, da to ni res in še ta spomladanska utrujenost. Upam da nas mine vse čim prej.
Jaz sem tudi še isti dan dala kri, čeprav imam pregled 4.5.user posted image Verjetno bi že klicali če bi bilo kaj.

žanataja
user posted image user posted image user posted image srečno pri naslednji nosečnosti.

Isabella
kako si?

(odgovor članu Gisela)
Neposredna povezava do sporočila: 523
31.3.2016 14:07:33   
trolik4
Pr nas je to z laboratorijem super. Prides na pregled, pred dejanskim pregledom das vodo in na 1. ter proti koncu kri iz žile, na ostalih pregledih pa sam vodo in pa kri iz prsta (hemoglobin) in pol je pregled z uz, rezultate iz laboratorija pa dobi v tem casu ze preko racunalnika sestra in jih ponavadi ze tudi ona pokomentira. Pa je vse v istem delu porodnisnice.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 524
31.3.2016 14:21:22   
tjasakp
trolik4 to je pa res super postopekuser posted image
katera porodnišnica pa je tako napredna??

pri mojem ginekologu je sicer laboratorij v isti stavbi, izvide dobijo po moje po parih dneh in če ni nič narobe niti ne obvestijo ampak na naslednjem pregledu pokomentira
dam pa vsakič vodo v sami ambulanti (krvi ne), sestra pomoči not en trakec z pisanimi kvadratki, nimam pa pojma kaj tam vidi... po moje cuker...
vsaj tako je bilo v prejšnji nosečnosti no...

pa samo dva UZ pregleda sta, prvi in potem morfologija :(
to je očitno odvisno od vsakega ginekologa posebej, eni imajo vsakič (tudi moja prijateljica ima vsakič uz pregled), eni pa če ni kakšnih komplikacij samo ta dva obvezna, sicer pa ne.
Moj je tudi očitno med bolj varčnimi saj me je vprašal rec. če imam še vedno izvide glede krvne skupine in RH od prejšnje nosečnosti pa sem rekla da ja in naj jih kar prinesem, da ne bomo naročali še 1x, ker to stane :) sej ima prav, zakaj bi, če ni potrebno user posted image

škoda pa za UZ ampak kaj čmo, takle mamouser posted image

(odgovor članu trolik4)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ali ste zadovoljne z izbiro nosečniških oblačil?
kincapika

Si želite več izbire nosečniških oblačil in kakšne?

Da, več elegantnih (26%)

Da, več športnih (31%)

Da, več ekstremno modnih (11%)

Ne (31%)

Število vseh glasov: 833

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!