Ribica **
|
Dansas, danes bom zvedela, kako je s prihodom v P in EA, koliko si lahko odprt ipd., da ti jo dajo. Ampak so nam tudi zdaj v MŠ rekli, da v P čim kasneje, da čim dlje doma ostat v varnem in poznanem okolju, da bo za vse lažje potem. Jaz bom pa vsak čas znorela s tem mravljinčenjem rok, ne samo, da proti jutru ne spim zaradi tega, ker prav boli, zdajle mi obe roki spet mravljinči, pa samo sedim pred računalnikom. Bolijo me tako ali tako skoz dlani in členki in eno uro po tem, ko vstanem, sem kot invalid, še sms sem komaj napisala. Sicer sem pa pravkar iz 6,5 km sprehoda s psom, prav lepo je zunaj. Lažna popadka sta bila pa tudi samo dva in še ta 500 m pred domom, tako da je bilo luštno. Sem si pa ravno danes naročila dve nosečniški majici, ker meni pa majice od prej niso več prav, vsi zgornji deli mi lezejo na sred trebuha in me moti, trenirke tako niso problem. Če vsako samo po enkrat še oblečem, ampak enostavno se mi ne da skoz majic dol vleči. Sem razmišljala, da bi si en pas iz jerseya zašila za pokrit to luknjo na trebuhu, moram pogledat na splet. Superge pa brez težav obujem kljub zatekanju nog, trenutno sem 90 % časa kar lepo v tekaških supergah, ker so najmehkejše in imajo fino blaženje. Aha, še to, če kateri pride prav, kaj je treba imet s seboj v P in kaj za novorojenčka, zelo okrnjen seznam iz MŠ, meni bosta oba prišla prav: za v torbo za v P: - pribor za osebno nego (milo, zobna ščetka + pasta, glavnik, krema, vazelin - zelo priporočajo za v porodno) - nogavice - copati z gumijastim podplatom (crocsi, japonke) - nedrček za dojenje, prsne blazinice, lanolin (po želji) - paket bombažnih vložkov za vsak slučaj - hrana (vakuumsko pakirano, kaka frutabela ali kaj podobnega), pijača (donat) - polnilec za gsm - lastna pižama po želji - s sabo pa rabiš še: materinska knjižica z originalnimi izvidi za KG, Rh faktor, WaR, toksoplazmoza, ICT HbsAg (nisem čisto ziher, kaj je kaj); napotnico za porod, kartica zdr. zav., osebni dokument (EMŠO), pisalo Obroki v LJ P so namreč med 7.30 in 8.00, 11.30 in 12.00 in večerja med 17.30 in 18.00, tako da če te ure zamudiš, si celo noč lačen. za dojenčka za domov: - 3 tetra plenice - 1 pleničk za enkratno uporabo - 2 x bombažna majčka/bodi - povijalna plenica - 1 x bombažne žabice - 1 x bombažna kapica - 1 x komplet (hlačke, jopica,kapica) - 1 x odejica - 1 x copatki - avtosedež Če je toplo, se ena bombažna plast spusti in ga ni treba pokrivat z odejico, če je hladno, se doda odejico. Jaz copatkov nimam in ne bom imela, sem pa zapakirala ene nogavičke; kapico imam samo eno bombažno, pa povijalno pleničko imam sicer s sabo, samo še ne vem, če jo bom uporabila. Če pride še kateri kaj prav.
|