|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
21.9.2016 12:44:12   
Ribica **
Dansas, danes bom zvedela, kako je s prihodom v P in EA, koliko si lahko odprt ipd., da ti jo dajo. Ampak so nam tudi zdaj v MŠ rekli, da v P čim kasneje, da čim dlje doma ostat v varnem in poznanem okolju, da bo za vse lažje potem.

Jaz bom pa vsak čas znorela s tem mravljinčenjem rok, ne samo, da proti jutru ne spim zaradi tega, ker prav boli, zdajle mi obe roki spet mravljinči, pa samo sedim pred računalnikom. Bolijo me tako ali tako skoz dlani in členki in eno uro po tem, ko vstanem, sem kot invalid, še sms sem komaj napisala.
Sicer sem pa pravkar iz 6,5 km sprehoda s psom, prav lepo je zunaj. Lažna popadka sta bila pa tudi samo dva in še ta 500 m pred domom, tako da je bilo luštno. user posted image

Sem si pa ravno danes naročila dve nosečniški majici, ker meni pa majice od prej niso več prav, vsi zgornji deli mi lezejo na sred trebuha in me moti, trenirke tako niso problem. Če vsako samo po enkrat še oblečem, ampak enostavno se mi ne da skoz majic dol vleči. Sem razmišljala, da bi si en pas iz jerseya zašila za pokrit to luknjo na trebuhu, moram pogledat na splet. Superge pa brez težav obujem kljub zatekanju nog, trenutno sem 90 % časa kar lepo v tekaških supergah, ker so najmehkejše in imajo fino blaženje. user posted image

Aha, še to, če kateri pride prav, kaj je treba imet s seboj v P in kaj za novorojenčka, zelo okrnjen seznam iz MŠ, meni bosta oba prišla prav:

za v torbo za v P:
- pribor za osebno nego (milo, zobna ščetka + pasta, glavnik, krema, vazelin - zelo priporočajo za v porodno)
- nogavice
- copati z gumijastim podplatom (crocsi, japonke)
- nedrček za dojenje, prsne blazinice, lanolin (po želji)
- paket bombažnih vložkov za vsak slučaj
- hrana (vakuumsko pakirano, kaka frutabela ali kaj podobnega), pijača (donat)
- polnilec za gsm
- lastna pižama po želji
- s sabo pa rabiš še: materinska knjižica z originalnimi izvidi za KG, Rh faktor, WaR, toksoplazmoza, ICT HbsAg (nisem čisto ziher, kaj je kaj); napotnico za porod, kartica zdr. zav., osebni dokument (EMŠO), pisalo

Obroki v LJ P so namreč med 7.30 in 8.00, 11.30 in 12.00 in večerja med 17.30 in 18.00, tako da če te ure zamudiš, si celo noč lačen.

za dojenčka za domov:
- 3 tetra plenice
- 1 pleničk za enkratno uporabo
- 2 x bombažna majčka/bodi
- povijalna plenica
- 1 x bombažne žabice
- 1 x bombažna kapica
- 1 x komplet (hlačke, jopica,kapica)
- 1 x odejica
- 1 x copatki
- avtosedež

Če je toplo, se ena bombažna plast spusti in ga ni treba pokrivat z odejico, če je hladno, se doda odejico. Jaz copatkov nimam in ne bom imela, sem pa zapakirala ene nogavičke; kapico imam samo eno bombažno, pa povijalno pleničko imam sicer s sabo, samo še ne vem, če jo bom uporabila. user posted image Če pride še kateri kaj prav.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
21.9.2016 22:02:32   
dansas
Suzika, nič se sekirat glede velikosti otroka (vem, da je to lažje reči kot narediti) ampak prevelika itak ni, glede na tvoje pridobljene kg, premajhna pa tudi verjetno ne, če ne bi dohtarji že paniko zagnali. Pač ne bo neka pretirana bajsika... Zdaj tako ali tako nimaš kaj narediti, glede na to, da boš kmalu rodila. Kvečjemu kakšen sendvič ali čokoladico več si lahko privoščiš brez slabe vesti - cuker je OK, pa še tamala bo malo zaloge dobila user posted image .

Pia, mi je čisto jasno kako fajn je, če imaš nekoga na katerega se lahko obrneš po nasvet, oz. bolj vem, kako je, če nimaš nobenega. V prvi nosečnosti sicer nisem imela nekih problemov in vprašanj, ko pa sem rodila, jih je bilo pa toliko več. Jaz pa nisem imela nikogar, na katero bi se lahko obrnila user posted image . Imam sicer sestro, ki ima tri otroke, ampak je z rojevanjem zaključila 5 let preden sem jaz začela in je bilo to njej že malo daleč, pa še istih težav ni imela kot jaz, tako da ona ni prišla v poštev. Mame in babice so ponavadi iz čisto drugega filma kar se vzgoje in nege tiče, prijateljice pa tudi še niso imele otrok. Na forumu nisem bila prisotna, tako, da se nisem imela na živo dušo obrnit. Pa še kar huda psihična preizkušnja je bil prvi otrok. Sem se počutila čisto izgubljena. Ampak tudi to mine, čeprav se včasih ure vlečejo kot tedni user posted image .
Sva pa me prve v vrsti za rodit, če naju ne bo Suzika kar po desni prehitela user posted image . Jaz imam zase ful občutek, da bo jutri akcija. Bomo videli. 22.9.2016 je kr lep datum user posted image . Tako da, punce, če bo 3 dnevno zatišje od mene, veste kje sem (nimam takega telefona, da bi me zmogel na forum povezat user posted image ).

Ribica, bravo za tak lep sprehod. To pa je lepa tura za nosečko v 9. mesecuuser posted image

K.m. kaj je paj s tabo? Imaš že kaj lepega za sporočit?user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
22.9.2016 9:02:30   
Suziiika
Kaj pa to, ko mi gin pri 38. Tednih rece, da se ne boma vec vidle, ker sem tako ze na koncu.. Vsega skup sem mela pa celih 7 pregledov. Madona bo zavarovalnica prsparala na meniuser posted image . Ce bo pa karkol narobe, pa nic k njej, ampak direkt v P.
Sej clovek ne ve kaj si naj misli. Sem si sla od jeze kr eno pica strucko kupt, nisem jedla belega kruha ze 5 tednov user posted image
Je pa na hitro uz naredla, pa pravi, da je bolj mala miska, da skoda da se nisem za naravno odlocla. Pol se pa ze oblecem, pa me gleda pa pravi "sej mate res bolj mali trebuh" .. No se vidima 6 tednov po porodu.
Danes se tale sestanek v vrtcu odsedim na tistih malih stolih (kak bom zdrzala eno uro tak ne vemuser posted image ), pa mam porihtano. Naslednji teden nic planov, samo cakanje.

Ej dansas kolko si pa ti zdej redno meris sladkor? Js razmislam da bi samo po obrokih merla zdej, da spustim tistega na tesce.. Rekel mi pa nihce ni nic. Meni ni treba zdej vec nikamor do poroda, se po porodu samo do gin. V diabetolosko tud nic vec. A v P ti dajo v prehrano dieto, al ze pol normalno dobis? Kej ves?
Samo res k.m ste ze v troje mogoce?user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 22.9.2016 9:08:02 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
22.9.2016 21:28:55   
dansas
Suzika, jaz si od zadnjega pregleda na diabetološki, ko mi je rekla, da imam vrednosti ok, zelo neredno merim oz. zadnja dva dni si sploh več ne merim. Sem dala to čisto ad acta in ne da sem se zavestno tako odločila, ampak kar pozabim. Mi je pa sama rekla, da si na tešče več ne rabim merit, samo še po obrokih (pa se še tega ne držim ;). Tudi pri hrani več ne pazim tako, kot sem prej - se vidi, da za otrokovo dobro marsikaj naredi človek, za svoje dobro je pa težko user posted image
Tale tvoja G je pa res od sile. Kakor jaz vem, se vse nosečke v zadnjem mesecu kontrolira vsak teden. Kaj pa CTG, ti ga nič ne delajo?
Jaz sem imela do zdaj 9 pregledov + NS + AC, pa če še ne bom rodila, me še en pregled čaka v pon, po roku pa na tri dni.

Moj lep datum je minil in nič od akcije user posted image . Mogoče bo pa petek dan za žurko user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
22.9.2016 22:04:57   
Pia*
Suziika meni je vceraj enako rekla. Da se vidiva sele 6teden po porodu. Malo sem jo pisano pogledala saj niti do pdp nisva prisli. In ja tudi jaz se moram sama ukvarjat z porodnisnico.
Tako, da jaz bom, ce me prej kaj ne zvije en dan pred pdp klicala v porodnisnico kaj bomo naredili. Ah ja to je pa nase zdravstvo.
Punce jaz imam za mojo nastimona ene pajkice z stopalkami pa mislim da bo to premalo(ceprav imam dekico tudi pripravljeno) za zgoraj sem imela samo bodi z dolgimi rokavi in cez tuniko. Sedaj sem dodala iz plisa jopico. Kaj pa naj za spodaj? Vzamem iz plisa se hlace?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
23.9.2016 7:49:48   
Suziiika
Js sem ga vceraj tud kr biksala kar se hrane tice, no tak hudo ne, za lakoto sem se vedno jedla jabolko za malico, samo merla si pa nisem nic. Pol sem pa sele ob 7 prisla iz roditeljskega (1 uro pa 45minuser posted image ), tako lacna in zlamana od tistega sedenja, da nisem bla za nikamor. Sem si dva toasta spekla pa jih z takim uzitkom pojedla. Trebuh me je pa tako bolel pa otrdeval po tistem sedenju, da sem samo postlo vidla.
Ja je kr frajerka moja gin, prav ne da se ji. Js sem mela pri njej 7 rednih pregledov+Ns. In to je to. Kaki ctg, aparat ma v ambulanti ja, samo za prah nabirat. Ctg pri nas dela porodnisnica, ki te vodi ce si po 40. tednu.Tja potem hodis vsake 3 dni in ti delajo se ctg zraven. Meni ga moja gin ni naredla nikoli.
Ja vceraj je bil prvi jesenski dan, bi bil lep datum. Sicer pa je vsak dan zdej lahko "lep" datum user posted image
Mene zdle ze dva dni kamor grem, sprasujejo kdaj bo. Vceraj sem sla na banko poloznice placat, pa me en mlad za pultom prasa kdaj bo, pa povem da cez 14 dninje rok, lahko pa je tudi kr, ce bi otrok zelel user posted image se mi zdi, da je kr zelen ratu, ko si je za ta scenarij v glavi predstavlu: mene rojevat tam sredi njihove bankeuser posted image
Pia js sem tudi ene hlace s stopali iz plisa vrgla v torbo zraven, za vsak slucaj, ker je na momente res hladno. Al pa lahko kak pajacek na naramnice iz plisa tudi. Pa bomo pol vidli kak bo. Cez dan je sonce ful gajsno, ampak ko ga pa ni, je pa presneto hladno.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 23.9.2016 7:58:24 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
23.9.2016 8:58:49   
dansas
Ojooj, kake G pa imate to. Saj vam pripadajo ti pregledi in CTGji! Sej meni je tako odveč tam ležat 20 min, ampak to zdaj govorim, ko je bilo še vedno vse ok, lahko se pa res kaj najde. Pa kontrola pritiska pri tebi Suzi, ko si imela v prvo probleme, bi ti pa res lahko delala!!!

Je pa danes (23.) prvi jesenski dan user posted image . Sem šla pa prav gledat in je res, da je enakonočje padlo na včeraj. Tako, da se nobeden od otročkov ni odločil za poletnega otroka in tudi nobeden ne bo devica po horoskopu (razen, če še kaj ne vemo :)
Ja, bodo morali biti pa kar vsi datumi od zdaj naprej lepi (jaz sem danes 39 tednov noseča - si nisem mislila, da bom do sem prigurala). Čeprav meni je moja sestra naračunala, da naj se izogibam poroda na 26. (ponedeljek), ker se ta datum numerološko ne ujema z imenom, ki smo ga izbrali. Tako da takrat moram stisnitiuser posted image , če bo hotel na plano user posted image

Pia, jaz imam kar kako cunjico več pripravljeno, potem bomo pa že videli, kaj bomo dejansko uporabili. Boljše, da so kake žabice ali bodi več v torbi, kot pa premalo. Zdaj je res tak razpon v temperaturah, da še sebe ne znam prav oblečti. Eni naokrog skačejo še v kratkih rokavih, eni so pa že v bundah user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 23.9.2016 9:01:31 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
23.9.2016 9:56:05   
Suziiika
Sem ravno studirala to, da 10 mi jih pripada v zdravi nosecnosti, pri meni, ko bi me mogla zaradi pritiska pa se celo sladkorja malo bolj spremljati, se me je pa resla po hitrem postopku. Za pritisk mi je rekla naj si ga doma kontroliram, sladkorne ni niti omenila, o kaksnem ctg-ju lahko samo sanjam. Groza.user posted image

Ja samo je res tak, da se sebe ne ves kak bi obleku, mas pa ljudi, ki grejo iz ene skrajnosti v drugo. Eni napol nagi se vedno, sem pa ze vidla ljudi z puhovko tuduser posted image v torbo za P sem si pred mescom pripravla kr eno majcko brez rokavov, pa bom mogla menjavo nardit zgleda user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
23.9.2016 11:19:55   
Ribica **
Bom šla prav preštet, koliko pregledov sem imela jaz, samo zdajle se mi ne ljubi vstat in it v materinsko gledat. Naslednjega imam drug teden, ko bom 38t.
Sicer je pa za mano še ena neprespana noč z vstajanjem na pol ure, uro in na koncu na 15 minut. Desna roka me tako boli, da je nevzdržno. Ob petih sem potem v sede zaspala na kavču s podloženo blazino, da je končno nehalo bolet in mravljinčit. Upam, da ne bo še en mesec trajalo tole vse skupaj, ker ni humano. user posted image Tako da sem vstala šele malo prej.

Jaz imam za domov iz P tako ali tako kupljene plišaste žabice na naramnice oz. pajacek, za spodaj imam pa še bombažne žabice za vsak slučaj. Toplo je res samo par ur na dan, tam od kakih 11.30, ko se v LJ celo megla dvigne, pa do kakih 16h, ko gre pa sonce dol, pa spet hladno rata. Včeraj sem še lupinico oprala, je sestra rekla, da ne gre dol prevleka, pa seveda gre, samo nazaj jo moram še spravit danes. Ampak so posnetki na Youtubu, tako da ni sile. user posted image Torbo zase za v P sem pa tudi pripravila včeraj.

Meni današnji datum ni nič všeč, pa potem še enih par lihih (kjer je 3, 7 in 5), ostalo pa lahko user posted image Naslednja polna luna je 16.10., prazna pa 1.10. user posted image sicer je pa danes 37t, tako da je donošena.

Kar se tiče EA in odprtosti, niso nič povedali na predavanju, samo da se je zanjo treba odločit takoj ob prihodu v P v prvi porodni dobi, povedali so stranske učinke, za ultivo se lahko odločiš kadarkoli kasneje. Je pa pri obeh tako, da ko enkrat imaš, ne smeš hodit okrog, ker nadzorujejo otroka s CTG-jem in še nekaj. Tako da sem spet v dilemi, kaj vzet, EA me sicer ne prepriča povsem, odvisno tudi od anesteziologa, ki bo tisti dan delal, ti le zabadajo te igle in katetre v hrbtenjačo. user posted image Pri ultivi mi pa stranski učinki niso všeč (omotica, slabost, bruhanje, zaspanost ipd.)

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
23.9.2016 21:27:19   
Pia*
Meni so rekli na predavanju za EA, da jo dajo, ko si odprt med 3cm in 4cm.
Jaz sem sla pa prav steti koliko pregledov sem imela. Celih 7. Pripada nam jih pa 10. No +NS, ki mi je ni delala moja ginekologinja.

Jaz sem danes pospravila vse omare. Zamenjala garderobo na jesensko/zimsko.
Luna me vec kot ucitno nic ne meceuser posted image . Tko da bom sla pocasi spat.
Lahko noc.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
23.9.2016 23:24:32   
dansas
Ojoj, Ribica. Tole z mravljinci pa grozno zveni. Že tako boš v kratkem prikrajšana za spanje, ni ti treba še predpriprav user posted image .
Meni so pa bolj všeč lihi datumi - zato ker so vse tri punce na lihi datum rojene user posted image .

Mene tudi vsi sprašujejo kdaj bo (ne vem, kot da kdo to ve), ali če sem še v enem paketu, ali me pokličejo po telefonu in najprej vprašajo:Kje pa si? (v porodni, ravno pritiskam - not! user posted image ). Mi je včasih žal, da sem vsem razlagala, da bo konec septembra - bi bilo mogoče boljše, če bi govorila, da bo konec oktobra user posted image . Ampak, v končni fazi, sem verjetno tudi sama tako "nadležna" s podobnimi vprašanji, ko srečam nosečko, ki je proti koncu...

Lahko noč, pa naj bo brez mravljincev, prepogostih obiskov stranišča in podobno user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
24.9.2016 15:49:05   
dansas
Hej,
zdaj, ko sem že pred četrtim porodom, sem šele prvič videla odluščen čep. Sem najprej pomislila, vav, koliko belega toka, potem sem pa videla, da to ni beli tok. Neka taka prozorno rumenkasta žolca, kot prozoren žele. Sem ga imela že ene dva dni nazaj malo na hlačkah, tokrat ga je bilo pa kar več... Tako, da zgleda, da bo (zelo) kmalu konec trebuščka user posted image .

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
24.9.2016 16:21:46   
Suziiika
user posted image o kak fino, js bi tudi user posted image ce nam pa uides v kratkem, pa srecnouser posted image
Meni so dans cisto hormoni podivjal, neko mrzlico za pect sem mela, pa naval energije, dam pico v pecico, pa gledam vmes se listnato testo v hladilniku, pa recem nic, ce ze laufam pecico, bom se pa en improviziran zavitek iz banan pa nutele naredla.. In z mojo 30+ staro pecico, nekega finega rezultata ni pricakovat, ampak mi je slo iz glave, ker sem bla tak zagnana. Pico sem pekla vec kot uro, pa testo napol peceno, fila zgoraj pa ze cist skurjena. user posted image zhleda mi je spodaj cist nehalo pect. Sem bla jezna ko ris, me je moj neki miril, pa sma se samo skregala, ker js sem cula cist svoje, on pa itak ne steka, da te razjezi, ko se celo dopoldne pri stedilniku afnas, pa se ti skuri vse, ko da prvic peces. Samo mi je iz usesov pihalo od vsega. Je reku pust, pa gremo ven jest.
Tako, da smo res sli, pa se do big banga, da bom nabavla nov stedilnik, ker drugace bo norija vedno. Ampak majo tako slabo izbiro 50cm, da bojo iz skladisca pripeljal do torka, pa bom takrat sla gledat se enkrat.
Dansas srecno se enkrat, ce sibas danes al pa jutri.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
24.9.2016 17:14:32   
Pia*
Dansas jaz tudi drzim pesti zate. Vec kot ucitno bos prva od nas predihovala popadke.
user posted image user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
24.9.2016 18:27:54   
Ribica **
Dansas, srečno! Sem videla mail, da je nov odgovor in možu rekla, da tudi ti še nisi rodila in evo user posted image Jaz bi tudi kar šla, saj ne zaradi drugega kot zaradi tega mravljinčenja, ki je vsak dan slabše in boleče. user posted image

Midva sva imela pa danes super kosilo, klasično nedeljsko, samo kaj, ko ni več toliko prostora v želodcu, kot bi človek želel tega pojesti. user posted image zdaj sva pa ravno dobro iz enega hribčka v okolici LJ (20 min hoje v eno smer, vzpon samo na koncu), grozno vroče je bilo.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
24.9.2016 19:52:01   
dansas
Hja, punce, jaz upam, da bo jutri akcija (lep datum-liha številka, pa to user posted image ), ampak se poleg tega čepa nič drugega ne dogaja. Sem šla pa takoj seveda poguglat, kaj je s tem čepom, kdaj se rodi, če se ti odlušči, pa piše, da naj bi se akcija začela v roku do 48 ur, lahko pa se začne tudi šele čez 1 teden user posted image . Tako, da me lahko Suzi še vedno po levi prehiti in Pia po desni user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1041
24.9.2016 20:07:56   
Ribica **
Dansas, sestri se je čep odluščil ob 19h, ob 2h ji je voda odtekla, čez 11 ur je pa rodila - ta prvega. 🙂 vse je še mogoče. 🙂

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
24.9.2016 20:17:32   
Suziiika
A tako razlicno je to mozno? Ja js res upam, da bo tako kot pravi Ribica. Da se zacne ze danes kej dogajat, al pa najkasneje jutri.
Bi blo kr malo tecno, 1 teden, da bi se vleklo. Samo skoraj ne verjamem, ker si ze cist v zadnjem tednu.
Drzim pesti.

Neposredna povezava do sporočila: 1043
24.9.2016 21:04:01   
Ribica **
Ja, piše, da ob odluščenju čepa se lahko porod začne čez nekaj ur, lahko pa traja tudi en teden. Vem, ker sem takrat guglala za sestro, ki je bila cela bleda user posted image Je šla potem z mano na kratek sprehod s psom in malodane noge skupaj tiščala. user posted image Tisto noč sem spala samo dve uri, ker smo bile zmenjene, da javi, če gre v P in potem od pričakovanja nisem mogla zaspat nazaj. user posted image Je bil le prvi dojenček v naši familiji in smo ga vsi komaj čakali. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
25.9.2016 20:28:17   
Suziiika
Js pa mislim, da se pri dansas nekaj na polno dogaja danesuser posted image
Ce ne ze kaksno cartanje.user posted image

Mene danes tako kriz boli, pa trebuh mi tak otrdeva, da sem komaj prisla iz sprehoda. Ceprav razumem, zdej smo ze res tako dalec, da to vse zraven pase. Ko postudiram kaj me je vse matralo v prvi nosecnosti (zatekanje nog, da sem komaj stala, mravljincenje po rokah), mi je tale druga nosecnost cist na izi. Spim prav fajn ponoci, edino tole vstajanje za wc, pa ko se obracam, ampak vmes pa trdno spim.. Nisem spala tak fino ze kaksne 3 leta ne, odkar sem v tej sluzbi. Meni so Ribica 3 leta tako mrtvele roke ponoci, zaradi dela, ki ga opravljam, sem bila ze na pregledih in skoraj na operaciji, ce ne bi bilo bolje. Po mesecu bolniske, julija, pa ni blo nobenega znaka o mrtvincenju. Tako, da meni ne bo nic prijetno nazaj v to sluzbo it. Ti pa se tolazi s tem, da bo minilo po nosecnosti to mrtvincenje. Vem, pa da ni prijetno.
Ta teden pride proti koncu, pa je oktober, neverjetno no. Se mi zdi, da se je ja komaj zacel september.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 25.9.2016 20:35:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 1045
26.9.2016 10:50:39   
Pia*
Tudi jaz mislim, da je Dansas ze v 4mamica.user posted image
Jaz sem imela dokaj pestro noc. To se pravi nic spanja. Celo noc me je nekaj spikalo v krizu po trebuhu sem pa imela obcutek kot da imam prebavne motnje. Proti jutri se vse umiri in gre lepo dan mimo. Jaz pa vsa neucakana in sita nespanja, wc, ki je vsako uro na urniku( ampak kot zakleto samo ponoci ne da bi cez dan hodila tolikokrat). Vstajanje mi je tudi celi podvig. Da bi pa cez dan kaj zaspala in se malo spocila so pa samo pobozne zelje.
Punce se malo pa bomo o cem drugem razpravljaleuser posted image
Danes sem kolegici pojamrala, da bi rada ze sla da imam dovolj. Mi je odgovorila: "ko bos imela najstnico verjemi, da si bos veckrat zelela, da bi jo imela v trebuhu"user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
26.9.2016 12:33:40   
Ribica **
+1 neprespana, od 4h naprej sem bolj malo spala, kolikokrat sem pa prej vstala, se pa sploh ne spomnim. Desna roka me grozno boli, včeraj sem pred spanjem kar lekadol vzela in z ice power gelom namazala, ker ni šlo več. Dokler me je mož masiral in potem še topel tuš čez, je bilo ok, potem je pa spet bolelo, cela roka in še del hrbta. Tako da niti telefona nisem mogla imet v roki ali kaj brat pred spanjem. Če bo tako še en mesec, se mi bo kar zmešalo.

Sicer se pa veliko sprehajam, še kar, vmes sem tudi nekaj šivala in likala, samo je res zoprn občutek s tem celodnevnim mravljinčenjem.
Aha, pregledi, sem preštela zadnjič - jaz sem jih imela 8, eden je bil izredni zaradi vnetja + NS in morfologijo v P, še en kontrolni UZ v P zaradi rasti in zdaj imam reden pregled ta teden pri 37t 6d. Kar se mene tiče, je lahko tudi zadnji, samo ven naj gre. user posted image Se pa nič ne dogaja v tej smeri, še lažni popadki so se zreducirali na enega do dva na dan, trebuh se še ni spustil, edino vsake toliko me zaboli nekje spodaj, da se moram kar ustavit, če kje hodim.

Za Dansas pa tudi jaz mislim, da se že crklja s fantkom. user posted image No saj, je bil že čas, ima PDP čez 2 dni. user posted image

Kje sta pa k.m. in nastja1? Pa še eno deloholičarko smo imele vmes za kratek čas, sem pozabila vzdevek. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
26.9.2016 16:54:55   
nastja1
heyla. o sem imela spet kar nekaj za brati. ste bile kar pridne na forumu user posted image ma ta teden smo rihtali gornji štuk, pa v kladušo v bosno smo šli po ploščice.. pa nisem glih hodila dost na računalnik user posted image

ooo vidim da dansas že ziba? user posted image pa je bila prva user posted image super. sem vesela.

o ve se mi pa kar smilite zardi marvlinčenja rok. o ste pa boge user posted image še malo pa bomo tudi me zibale in bo vsega tega konec. user posted image
jaz sem glih danes imela CTG pa se še nič ne dogaja. nič popadkov na vidiku user posted image
upam pa da bo čim prej... držim pesti za vse nas da bomo čim prej držale naše malčke ob sebi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1048
27.9.2016 13:19:12   
Suziiika
nastja zdej se mors bolj pogosto javljat, ker vsaka malo daljsa odsotnost lahko pomeni, da je ze en clan vec pri hisiuser posted image
Kako si pa zdrzala voznjo do bosne? Si kr upas, js se do tasce ne grem vecuser posted image
Tale teden se zdrzim, pol bomo pa pri nas tudi 4je. Tocno danes teden mam sprejem v P, jutritl teden pa CR. Zdej sm se ze psihicno na ta datum prpravla, razen ce me pikica ta teden kej preseneti. Zaenkrat se nic posebnega ne dogaja, boli me vse po malo, drugace pa nic kar ne bi pasalo zraven.
Dansas se bo pa tud po moje konec tedna javila, ko pride domov. Kak bo tud hitro to.
Dnevi kr letijo se mi zdi. Vreme je tako lustno, ni prevroce, za sprehode je prav lustno.
Ribica a cel mesec se mas pred sabo? Sej mogoc pa bo kej prej.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
27.9.2016 13:34:56   
Ribica **
Suziiika: še dva tedna in par dni imam do roka, ampak če si pa čez rok, je pa hitro lahko še cel mesec user posted image

Nastja, tudi mene zanima, kako si zdržala tako dolgo vožnjo? Meni je kot prvo naporno in neudobno, kot drugo si pa ne bi upala. Pred dvema tednoma sva šla samo do Umaga, pa sem bila vseeno kar bolj mirna, ko sva nazaj domov prišla. user posted image

A ve še pijete zdaj magnezij? So namreč deljena mnenja, a zdaj na koncu pit ali ne .. jaz spijem precej manj donata kot prej, radensko sicer še vedno (ima tudi nekaj malega mg noter), šumečk pa tako ne pijem že vsaj kak mesec, tudi drugih vitaminov ne, niti železa, pa ne bi bilo škode. Samo nekako je naporno pogosto obiskovati wc, še sploh s temi velikani v trebuhu user posted image Ji je pa zgleda zmanjkalo prostora, ker so gibi samo še premiki in valovanje, nič več divjih žurk.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?