ronja
|
Neveva kako se kasneje v življenju otroci spopadajo z različnimi priimki.. ko jih ljudje konfrotirajo z raznimi vprašanji. Najini imajo dva priimka, ker se midva pač nisva poročila in na vprašanja, zakaj oba priimka, odgovorijo: "Ker sem od obeh." posrečeno:). Je pa res, da imajo vsi dokaj kratka imena in sta tudi najina priimka kratka. Jaz te razumem, da si želiš imet isti priimek kot otroci, ker je res lažje zaradi papirologije (sicer je treba nosit čez mejo rojstni list, če kdo kaj preverja - zdaj bojo verjetno bolj;), pa v bolnici ti takoj dajo podatke, če je isti priimek itd... Meni se zdi to fajn in zato sva dala oba priimka, čeprav ni to ravno optimalna varianta in je bilo tudi lubiju vseeno, če bi se pisali samo po meni. Samo potem bi pa on lahko mel probleme. Pa če recimo jaz umrem, lahko on da enostavno dajo moj priimek stran, pa ima z novo ženo skup družino z istim priimkom. In če se razideva, ni treba nič spreminjat:D. Sama sicer (na srečo) še nisem bila v taki situaciji, ste jo pa vi krasno rešili. Je pa to super! In kar se priimkov tiče, če se vsi strinjajo, tudi ni problem. Kar imam kolegic, ki niso poročene ali po poroki niso prevzele moževega priimka in so se razšle, pa je res dostikrat tako, da imajo potem v mešanih vezah tudi po 5 priimkov - njen, njegov, od enih in od drugih otrok (ker včasih tudi mama preimenuje otroke po sebi ali pa se tako sami otroci odločijo). Pol še me zanima.. ko otrok gre k očetu a si kdaj drug otrok zaželi it z njim? Kako v teh primerih postopate. Jaz vem da bi bivši vzel vse tri. Isto bi jaz njegove. Ampak ali je to pravilen odnos. Če mene vprašaš, je to najboljši možen odnos. Gotovo to ni normalen odnos, ker se normalno po ločitvi vsi kregajo, ampak tu si res ne želiš bit v normali;). Če je vsem tako prav, zakaj pa ne? Če je to prav partnerju, da imata kdaj malo časa zase, pa bivšemu, ker ima rad otroke, pa otrokom, ker si želijo bit skup, ma zakaj pa ne? Meni se ne zdi nič narobe, če grejo otroci skupaj nekam, kjer jim je fino in jih imamo radi. Zdaj če je to bivši mož, prijatelj, kolonija, vrtec na kmetiji, whatever. Dajte pogledat punce malo iz distance: to ni nek bivši, s katerim bi se grdo gledala, tu se imajo vsi še radi, pač kot prijatelji. Saj ni treba, da se vsi na smrt skregajo. A bi pustili otroka za vikend z bratcem k prijateljčkom in njegovim staršem? In bivšemu verjetno vsaj tako zaupate kot prijateljem, ne? Torej, zakaj ne bi mogel vzet še novega bratca? Ok, dokler je novorojenček in se še doji in vse, jasno, da ne gre, kasneje pa ne vidim ovir, če je to vsem ok. In dejansko lahko od tega vsi profitirajo. To je isto kot skupno življenje v hiši s tastom in taščo. Večinoma je res pekel, lahko so pa nebesa, če se vsi dobro razumejo in si olajšajo zadeve:).