mateyka -> RE: Tretji otrok z drugim partnerjem.. (16.1.2016 15:34:38)
|
za ostalo nimam izkušenj, za priimek pa tako; jaz bi dala novemu članu dva priimka, mogoče hypen. in to samo v primeru, če res hočeš, da si en priimek otroci delijo. drugače je meni to, hm - nelogično. glede na to, da ste družina ampak, niste "vsi od enega", jaz to ne bi ignorirala v priimkih. razen, če ti je nerodno pred ljudmi ? če to ni problem, ne vidim razloga. trenutni mož zna met extra delo pri prehodih čez internacionalne meje, ker nimata istega priimka, samo ne vem koliko mislite potovati, ko bo še mladoleten. meni osebno ni nekaj "nedružinskega", če ima kdo dodan extra priimek ali drugačen priimek. meni osebno je bolj logično recimo, da je en priimek "stalni", ostali dodani glede na koga je kdo vezan (kdo je oče/mati). ampak to sem jaz, ti si ti in si zrihtaj kot vam najbolj ustreza. ne se preveč ozirat kaj se drugim zdi, ker nikoli ne boš 100% vsem ustregla. p.s. mi imamo dva priimka, ker je tako najbolj praktično/lažje za nas. je pa tudi tako, da se jaz počutim slovenka in sem svoj priimek obdržala (dodala njegovega) in tudi otrok ima oba, ker je od obeh in sem želela ohranit opcijo, da lahko občuti pripadnost obeh nacij v svojem priimku, če jo ima že v krvi. po 18 letu in ob poroki se itak lahko odločijo sami, to da... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|