|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
21.12.2015 21:20:52   
rozicaaaa
Tudi jaz imam krče in me na vsake toliko malo boli v trebuščku.
Sem povprašala ginekologinjo in je rekla, da je to normalno. Svetovala pa mi je, naj vsak dan spijem eno šumečo tableto magnezija in bo bolje.
Danes sem popila prvo, bomo videli, če bo kaj pomagalo.

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 426
21.12.2015 21:32:47   
Lanika007
Amour, hvala ti 😊 si me kar malo pomirila. Vem, da pri naju rezultat ne bi nic spremenil, ker sva tudi ze o tem govorila. Imam bratranca, ki je oseba s posebnimi potrebami. Fizicno sicer ni zaostal z razvojem, je pa mentalno pri 18ih na nivoju 8-9 letnega otroka. Ker sem veliko casa prezivela z njim, tako med ucenjem kot med igro si vsaj del taksnega zivljenja se predobro predstavljam.
Tako bi svojega otroka sprejela v vsakem primeru, ker je to del naju z mozem. Se pa vsak odloca zase, jaz ne obsojam nikogar.

V tem primeru mislim, da bom sla samo na nuhalno,ce bi po potrebi rabila se AC pa bi odklonila.

Se v nosecnosti opravljajo se kaksni drugi pregledi (razen rednega UZ) za katere bi mogoce morala vedet? 😊

In ja...sva ravno govorila, da za ta denar raje kupiva vozicek npr.😁😁😁

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 21.12.2015 21:39:07 >

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 427
21.12.2015 22:02:04   
rozicaaaa
Tudi mene je zanimalo to vprašanje. Ker imam sorodnike v zdravstvu so mi posredovali to spletno stran. Piše vse o pregledih v nosečnosti. Ko sem si jaz prebrala skozi, sem dobila dovolj informacij. Grem pa jutri tudi na nuhalno k tej zdravnici, katere kontakt je na spletni strani. Upam, da ti informacije pomagajo.

http://uz-nosecnost.si/

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 428
21.12.2015 22:24:09   
Lanika007
Hvala rozicaaaa, vsaka info je dobrodosla 😊

(odgovor članu rozicaaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 429
22.12.2015 13:37:57   
Amour
Evo, moja nuhalna za mano, se mi je kar kamen odvalil od srca.

Vse ok, v maternici skače kot kak astronavt že pravo malo bitje in se vrti sem ter tja. Rezultati nuhalne in hormonskega testa za mojo starost odlični, vseeno ostaja odprto vprašanje AC, za katero sem sicer dobila napotnico, je pa po rezultatih NS edina indikacija samo moja starost. Ker se oba s partnerjem nagibava k temu, da se prepričava, se bom najbrž jutri kar prijavila.

Tudi ostale UZ meritve so glede na nosečnost in velikost bitjeca normalne in brez odstopanj. Spola se še ni videlo, povedala je, k čemu se nagiba zaradi dolžine sečnice, a še ni 100%, zato naj bova pripravljena na morebitne spremembe :)

G mi je odgovorila tudi na nekaj vprašanj, med drugim tudi glede krčev in je to itak normalno, ni pa normalno, če so bolečine hude oz. jih spremlja krvav ali rjavkast izcedek.

Pregled je s pogovorom vred trajal dobrih 55 minut, izvedela sva veliko in sva zelo zadovoljna tudi s pristopom ginekologinje. No, jaz jo itak poznam, ker je moja osebna G, partner pa jo je videl in srečal prvič.

Neposredna povezava do sporočila: 430
22.12.2015 14:10:39   
Amour
Mimogrede, ena je spraševala za bele hlače.
Jaz sem si pred dnevi naročila nosečniške kavbojke na vertbaudet.com, sicer francoska spl. trgovina. Naročila sem enako velikost, kot jo sicer nosim, in mi je prav. Vseeno sem poslala dva kosa nazaj, ker sem za vsak slučaj naročila par različnih velikosti (pri fr. velikostih so manjša nihanja, zato sem oklevala). Dvoje pa sem obdržala.
Hlače so super in ker sem naletela na nek spl. nakup, sem za dvoje kavbojke plačala slabih 50 EUR.

Storitev je odlična - dobavljeno z UPS v nekaj dneh. Ko se odločiš vrniti kak artikel, jih kontaktiraš, ti po mailu pošljejo UPS tovorni list, ga na lepiš na svoj paket, si naročiš UPS, pridejo paket iskat in čez par dni je paket nazaj v Franciji.

Sicer sama ogromno naročam preko spleta, pa na tako dodelan sistem še nisem naletela.

No, skratka, videla sem tudi bele hlače v ponudbi :)

Odvsetujem pa kavbojke, ki imajo "adaptable" maternity belt, ker se različne pasove menja z zadrgo, zaradi katere sem jaz že zdaj hlače komaj dobila nase user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 431
22.12.2015 14:23:45   
Lanika007
Amour, super lepe novice user posted image

Alch., bele hlace potrebujes za prakso v zdravstvu? Jaz imam dvojne cisto nove, ki jih potem za prakso nisem potrebovala. Javi mi v zasebna, ce jih potrebujes in kaksno velikost, mogoce kaj skombinirava. Meni so viska trenutno 😁

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 432
22.12.2015 20:53:20   
čmrlj12
Pa sm tudi js dočakala prvi pregled...najina user posted image je v 8t5d (9t0d po UZ) velika 23,1mm, srček močno bije, PDP prestavljen za 1 dan na 29.7. Naslednji pregled 26.1.
Uglavnem vse je bp,edino teža me je je malo presenetila,sm je rekla "ooo ne ne,tale tehtnica pa ne kaže prov" hehe (od jutra se je povečala za 2kg) in pritisk (136/87)...predvsem pritisk me je šokiral,ker pred N sm imela okoli 120/80,doma ko sm si merila zadnji teden nikoli nisem imela več kot 110/65...ampak je sestra rekla,da je to verjetno zato ker sm nestrpna zaradi prvega pregleda in ker sm bila presenečena zaradi kilaže.Sva se zmenili da mi naslednjič najprej najprej izmeri pritisk user posted image
Za spomin pa sva dobila tudi prvo slikico user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 433
22.12.2015 22:14:16   
Anonimen
evo ob vseh aktivnostih se tule kr stežka oglasim user posted image user posted image nuhalna v soboto za mano, vse super, Puško namignil, da bi lahko bila še ena frčafela user posted image je pa rekel, da je še skor malo zgodaj. Me je sestra prehitro naročila, ampak potem je najprej odsoten Pušenjak, nato js, pol bo pa že prepozno. No, ampak večino je bilo možno izmerit, pogledat, tko da zaenkrat vse super.

Hlače, oblačila in trebuh... no, moj trebuh je kot na polovici nosečnosti, pa sem šele na koncu 3. meseca user posted image moram slikat in vam pokazat, to člouk ne more verjet user posted image user posted image sem pa po novem polnaaaaaaaa energije, slabosti mimo, bruhanje mimo, povoženost mimo. men pa dogaja na polno, hihi user posted image šibam pod tuš in se stiskat. lep večer vse skupaj! user posted image

(odgovor članu čmrlj12)
  Neposredna povezava do sporočila: 434
23.12.2015 19:07:25   
Iduaa
Živjo punce, prodajam nekatera nova, nekatera pa malo nošeno kot nova oblačila. Če vas zanima si lahko ogledate kaj prodajam na spodnji povezavi:
http://mojbutik.si/iiduaa-39759

Lep pozdrav, srečno :)

(odgovor članu Ja_la)
Neposredna povezava do sporočila: 435
23.12.2015 19:29:49   
inchy87
Zdravo! Me lahko katera doda na facebooku - julijke 2016? Rok imam 21.7.2016. Hvala in imejte se lepo.

(odgovor članu rozicaaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 436
23.12.2015 22:22:32   
brinika
Punce lep pozdrav, čeprav vas že berem nekaj časa, se pridružujem malo pozno, ampak bom kot kaže med prvimi, PDP namreč 1.7.2016. Za nami sta že dva redna pregleda (18.11. in 16. 12) tudi nuhalna in vse je okej.user posted image Čeprav je še malo hitro, je na nuhalni izgledalo da je večja verjetnost za fantkauser posted image Veliki smo že sedem centimetrov, kar je še sprejemljivo, da ni bilo potrebno prestavljati PDP, tako da ostajamo julijski user posted image Lahko pa se seveda zgodi, da se bomo cartali že junija user posted image

Težav drugače skoraj nobenih, v začetku zelo rahle slabosti, ki skoraj niso vredne omembe, teža enaka, oziroma na drugem pregledu celo kila manj, čeprav imam trebušček že kar napihnjen, še posebej zvečer. No povedala sva že staršem ter sestrama in najbližjim prijateljem, ker je mojega kar razganjalo in je komaj tiho. Zdaj za praznike pa počasi sledijo še ostali sorodniki user posted image Upam in verjamem v najboljše za vse nas, bodite karseda fino in lepe, lepe praznike user posted image

(odgovor članu inchy87)
Neposredna povezava do sporočila: 437
24.12.2015 8:36:21   
liora
Zdravo punce evo meme iz prvega pregleda. Vglavnem vse je vredu zelo živahno je v trebuhj saj se je skos brcau in se premikau tako da je komaj naredila dobro slikico. user posted image
Stari smo 10t veliki pa 31mm. Maternico mam že kar veliko trebuh pa zeloo napihnjej user posted image kmam tudi nov datu in to je 17.7.2016 en teden prej kot prejšnjič.
NU se moram še naročitnon nw vem ali bom datum dobila danes če me pokličejo nazaj ali pa moram poklicati v ponedeljek. Imela pa jo bom v grusuplju,tako da če ima kera kakšne izkušnje z grosupljem lahko kaj pove user posted image

(odgovor članu brinika)
Neposredna povezava do sporočila: 438
24.12.2015 11:22:34   
soncek025
tudi jaz sem srečka nosečka... pdp imam 13.7.2016 1.pregled sem imela 14.12.2015

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 439
24.12.2015 11:28:51   
ulaah7
Zdaj na zadnjem pregledu po UZ bi tudi jaz morala imeti rok 17.7.2016 (na RD od mojega psa:)) .. cel cas se menja PDP od 16.7.-19.7. Kdaj mislite da se doloci pravi PDP? Saj ni toliko vazno ampak je lepo da znas povedati PDP ko kdo vprasa user posted image

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 440
24.12.2015 12:34:39   
Amour
Ula, meni je na NS rekla, da se po pregledu NS rok ne popravlja več, razen če odstopa več kot en teden. Kao, da UZ meritve lahko kažejo +/-4 dni glede na realno starost, zato se lahko ves čas pojavljajo manjša odstopanja, itak pa samo 5% nosečnic rodi na PDP.

Tako da imam jaz v svoji materinski knjižicai zapisano 9. 7., čeprav po UZ kaže, da je dan ali dva dete starejše, kar ni omembe vredno.

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 441
24.12.2015 13:29:57   
Lanika007
Mi bomo pa zamudniki user posted image moj PDP je prestavljen iz 29.7. na 1.8. (po UZ), kar mislim, da se zna še spremeniti.
Bom pa vseeno ostala kar z vami pupe, da še kakšno rečemo do poletja user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 442
24.12.2015 16:11:32   
ulaah7
Amour a tebi so to dali na zadnjo M?
Itak vem da je najvecja verjetnost da ne bom rodila na rok.. Ampak tako bi rada vedla datum. Pri prvi je bilo vedno 09.09.15 zdaj pa se spreminja cel cas hehe.. Torej bomo vidli na nuhalni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 443
24.12.2015 16:42:28   
Amour
Ja, po ZM imam 9. 7. in ta rok imam zapisan v materinski knjizici. Po UZ imam 10. 7., glede na to, kako sva se z dragim stiskala sta mozna oba datuma, kaj drugega pa ze tezko, ker je bil res zelo suseeeeen mesec :) (njegova odsotnost), zato naju je plusek ravno tisti mesec tako zelo presenetil user posted image

Lanika, ti kar ostani z nami, saj smo fejst punce ;)

< Sporočilo je popravil Amour -- 24.12.2015 16:43:59 >

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 444
24.12.2015 17:59:18   
ulaah7
Uu jaz pa nebi mogla tako izracunat. Midva sva imela zelo sporten mesec hahah.. Zato sem tudi mislila da ne bo uspelo ker pravijo da je dobro na 2-3 dni, midva pa sva vsak dan skoraj, mogoce kaksen dan sva spustila.. Pa ne zato ker sva se toliko trudila.. No tudi.. Ampak je bila zelja.. Potem pa pred menstruacijo je taako upadla zelja da mi je bilo cudno. No ja saj ni vazno.
Komaj cakam nuhalno !! :) me pa je strah fuul! Ker je moja prejsnja puncka imela spino bifido in mi je prava groza iti na pregled ker bodo tokrat bolj pozorni (namrec pri 1.nosecnosti je izgledalo vse perfektno do 23.tedna).
Ampak ja.. Zdaj pijem folno kislino ze skoraj 7 mesecev tako da upam na najboljse.

A vi bi sle na biopsijo horionskih resic? Glede moje prejsnje nosecnosti je zeelo zazeljeno ampak ker bom imela nuhalno + zgodnjo morfologijo... In ce bo tam vse vredu me bo potem strah za un 1-2 % za splav.. Vem da je to reees malo. Ampak ko izgubis enega otroka si potem toliko bolj previden naslednjo nosecnost.

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 445
24.12.2015 20:39:12   
Anonimen
Živjo,

tudi za nama (ja mojega sem vlekla zraven ;) ) je prvi pregled. Malo bitje skače sem in tja, srček lepo bije, tako da je vse ok. Vsaj zaenkrat. Sem kar vesela. Dobila par navodil glede hrane in slabosti, mogoče pa kaj pomaga in mi neha slabit. Počutim se odvisno od trenutka-slabosti še vedno, zmatrana kar precej-predvsem, ker lahko počivam šele ob večerih. Kar se tiče roka samega poroda je rekel, da zaenkrat pustimo 29, glede na velikost ploda mi pa zna po NS prestaviti. Kaže, da je otroček malo večji kot naj bi bil po ZM. V prvi N so se mi pojavljali trije različni dnevi, rodila pa itak čez rok po vseh treh dnevih ;) Tokrat upam, da ostanem v juliju, ampak mogoče pa gremo v avgust ;) MOja teža zaenkrat ostaja taka kot pred N, itak nimam nobenega pametnega apetita, redim se samo od sladkarij ;) Kalorije gredo pa ob teku za navihancem stran. NS imam 19 januarja.

Lanika itak, da ostani z nami.

ulaah-kaj pa vem. načeloma se mi zdi dokaj nepotrebno, zna pa biti, da bi v tvojem primeru šla. tako, kot bi šla, če bi se mi rodil otrok, ki bi imel kakršnekoli težave.

Vse ostale nove dobrodošle :)
Zdaj pa komaj čakam nuhalno.

lep večer in lepe praznike vsem,

anonimnauser posted image

(odgovor članu ulaah7)
  Neposredna povezava do sporočila: 446
24.12.2015 21:23:02   
Lanika007
Hvala pupe, res ste super 😊👌

Ulaah7, jaz imam tudi za sabo 2 SS, ceprav so mi oba sprozili v bolnisnici zaradi odmrtja ploda. To je moja 3. nosecnost in priznam, da me je na smrt strah. Vsak novi teden je zame dosezek in sem hvalezna, da gre v tej smeri. Zaenkrat kaze super.
Bi pa vsekakor odklonila vsak invaziven poseg. Tudi ce je 0,001% moznosti splava, bi odklonila. Ker take srece kot sem...ne bi tvegala. Obstaja pa seveda en kup drugih preiskav, ki ravno tako pokazejo iskane rezultate, le da so nekatere res drage. Osebno: raje dam 600€-800€ za NIPT kot pa manj ali zastonj za prebadanje popka z iglo. Vsak se odloci sam.

Mene pa bolj skrbi: najin fizolcek je v 9t velik sele 1.6 cm. Povsod berem da naj bi bil okoli 2-2.5 cm, pa niti blizu nismo. Gin mi je sicer rekel, da je vse ok, srcek lepo bije-kar se je zelo jasno videlo na UZ. Ne vem...priznam, da me malo skrbi, ceprav imam trebuh kot marsikatera, ki je ze v 4.mesecu npr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 447
24.12.2015 22:33:46   
ulaah7
Lanika007 moram se dobro razmislit. Bom videla kako bo na nuhalni.

In aja ti si lahko kasneje zanosila pa zato je manjsi. Pomojem ce pravi G da je vredu potem mora biti tako:)
Moja je v 1.nosecnosti bila tudi manjsa za nekaj na zacetku nevem namesto 11mm je bila 7,5mm pa nisem nic pomislila..

Neposredna povezava do sporočila: 448
24.12.2015 22:52:32   
Lanika007
Midva imava tudi za razmislit glede NIPT, cca. 1 mesec do naslednjega pregleda.
Odloci se kakor mislis, da bo najbolje 😊 jaz drzim pesti zate!

Verjetno imam podzavestno tisti strah v sebi pa me pol take "neumnosti" obremenjujo. Dokler pravi gin da je vse ok, potem mu tudi zaupam😊

P.s.: si me slucajno prej dodala na instagramu? Logicno sklepam po imenu 😁 (ostane med nama, np)

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 449
25.12.2015 6:15:36   
ulaah7
Hvala jaz pa zate drzim pesti :)

Hmm, dvomim. Ker ne vem kaj si na instagramu. Jaz sem ulapav (a sem te jaz dodala?)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?