|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
20.12.2015 12:19:18   
Lanika007
Ayla F. BLAGOR TEBI! Pa še nasmejala si me s stavkom "kdo je noseč" user posted image user posted image user posted image hahaha!
Jaz zadnje 3 noči tudi spim na hrbtu pa sploh ne vem kdaj se obrnem, ampak očitno mi tako paše. Kdo bi vedel. Je pa res, da tudi meni paše bolj desni bok, če že izbiram med levim in desnim.
Lahko vprašam kje si kupila hlače pa kakšne? Jaz ne morem obleči nič razen trenirk najširših v pasu in še to si vlečem čim nižje, ker me vse tišči...in potem sem prav sitna zaradi tega user posted image
Sem pa videla, da imajo veliko izbiro hlač v H&M (vsaj kar se tiče trgovin pri nas na Obali).

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 401
20.12.2015 17:53:24   
Ayla.F
Ja no, če pa se ne počutim nosečo, potem jst kr pozabim da sem in pač živim kot da nisem, kaj čem.. :) po pravici povedan mi ni to čist prav, raje bi videla, da bi vsaj neki imela, npr. povečane joškice user posted image al pa kaka dramatična sprememba okus/vonja.. sem upala, da bom ena izmed 'tazmešanih' k bom jedla npr. kumarice s sladoledom ali kaj podobnega, sam zaenkrat ni še nič od tega... mogoče to še pride.. user posted image

hlače sem kupila v C&A, imajo kar nekaj modelov, od 20-40 eur, ene so mi prevelike, druge premajhne, tretje čudno stojijo - pa vse ista št. 36!! :S no, četrte, tiste, ki sem jih pomerila tik pred zaprtjem trgovine so pa top in sem jih kupila za 30 eur. :) tko da se je splačal pomerjat.. user posted image pa niso kavbojke, ampak hlače, tako da sem zaradi tega še bolj zadovoljna. itak oblečeš neko majco/pulover čez in živa duša ne skuži, da imaš kake posebne hlače oblečene.. user posted image
H&M se mi pa že po defaultu upira, tko da... mogoče bom šla kdaj pogledat, če bo kriza, sam uno res tazadnje..
ko se malo bolj odebelim pa si bom vrjetno še kakšne kupila oz. sem tudi božičku pisala, da naj mi prnese kake nosečniške hlače/pajkice user posted image

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 402
20.12.2015 17:56:51   
liora
Sem še ena taka ki nina kobenig problemov. Tudi jaz se včasig spozabim da sem noseča ker nimam nobenega znaka. Po eni strani sem kar hvaležna da se je " mati narava " tako odločila user posted image

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 403
20.12.2015 18:10:29   
Ayla.F

J U L I J K E 2 0 1 6

1.7.2016
polonchy1990

3.7.2016
Tinna22 (1. pregled: 23.11.) (NS: 22.12.)

4.7.2016
je_ss (1. pregled: 23.11.)
šeena26 (1. pregled: 17.11., 2. pregled: 22.12.)
Ja_la (1. pregled: 2.12.) (NS: 21.12.)

7.7.2016
majska pikica (1. pregled: 12.11.) (2. pregled: 26.11.)

9.7.2016
Amour (1. pregled: 30.11.)
ribica43 (NS 30.12., nasl. pregl: 7.1. ).
*LubaBuba*

10.7.2016
Anonimen user posted image (1. pregled: 10.11.) (2. pregled: 24.11.) (NS: 19.12.)
Katrca13 (1. pregled: 10.12.) (NS: 23.12.)

12.7.2016
rakica90

13.7.2016
LILI/NIK (1. pregled: 26.11.) (2. pregled: 21.12.) (NS: 29.12.)
rozapika (1. pregled: 18.11.)
gitisch (1. pregled: 4.12.) (NS: 5.1.)

14.7.2016
alch. (1. pregl: 12.11.) (2. pregl: 25.11.) (3. pregl: 7.12.) (NS: 5.1..) (4 pregl: 6.1.)
itsLina (1. pregled: 8.12.) (NS: 30.12.)
didi2016 (1. pregled: 16.12.) (NS: 31.12.)

15.7.2016
Ayla.F (1. pregled: 9.12.) (NS: 29.12.) (2. pregled: 21.1.)

17.7.2016
elle30 (2. pregled: 3.12.)

18.7.2016
Naychi

19.7.2016
~pikapoka~ (1. pregled: 1.12.) (NS: 6.1.)
ulaah7 (1. pregled: 2.12.) (NS: 7.1.)

20.7.2016
dable (1. pregled: 1.12.) (NS: 21.1.)

23.7.2016
liora (1. pregled: 23.12.)

27.7.2016
Popotnica4715 (1. pregled: 16.12.)

28.7.2016
čmrlj12 (1. pregled: 22.12.)

29.7.2016
anonimna user posted image (1. pregled: 23.12.)
Planika27 (1. pregled: 14.12.)
Lanika007 (pregl: 21.12.)

30.7.2016
zoja16 (1. pregled: 4.1.)
Inja_

Julij
cukero
Nocecka23 (1. pregled: 7.12.)
Frišna

user posted image Vanja R.user posted image
user posted image minime84user posted image
user posted image Costanzauser posted image
user posted image Anonimen user posted image user posted image
user posted image Pričakujem2015user posted image

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 404
20.12.2015 18:13:24   
alch.
Joj dekleta, nisem si mogla kaj, da nebi za mnenje povprašala še našo lansko predavateljico. Ni ginekologinja, je pa diplomirana babica z dodanim magisterijem iz nevem česa :D u glavnem, njen odgovor bom delila z vami:
"Pozdravljena!
Hvala za zanimivo vprašanje. Nosečnica je zdrava oseba ''v drugem stanju'', kot pravijo Hrvati. Lahko se obnaša povsem normalno (kot v nenosečem stanju) ali pa žal mora nekatere stvari opustiti, če je nosečnost tvegana. To dejansko pomeni, da nobena nosečnica ni enaka drugi in nobena nosečnost ni enaka prejšnji.
Glede odločitve za savno pa takole: maternica je eden od najbolj prekrvljenih organov v telesu ženske. V savni se telo tudi globinsko pregreva in tako vpliva na prekrvavitev vseh notranjih organov. To je v določenih segmentih koristno (predvsem, če gre za krajši čas savnanja), žal pa je lahko tudi povod in vzrok krvavitev (v kombinaciji s povišanim krvnim tlakom).
Torej je povsem osebna odločitev nosečnice ali bo šla v savno ali ne, ni pa tako zelo tvegano, kot to navajajo v najrazličnejših člankih po internetu. Ravna se naj po občutku in ne pretirava v nobeni zadevi. Dokler se nosečnica počuti dobro, naj počne kar ji paše.
Glede masaž pa takole: vsako ugodje koristi, torej, če je masaža nežna in povzroča ugodje, je prava. Takšna masaža ne bo škodovala nosečnosti. Izogibati se je treba močnim pritiskom na trebuh, udarcem ipd."
No h krati pa sem se še obrnila na našega predavatelja za ginekologijo, upokojenega ginekologa, ki je prvi v Sloveniji z naravnim porodom na svet spravil trojčke / dvojčke (sem že pozabila kako točno je bilo) :) Njegov odgovor pa je sledeč:
"Spoštovana,
savno bi odsvetoval v daljšem časovnem obdobju, ker nosečnica težje uravnava krvni tlak in ima že tako večkrat omotice ali se celo onesvesti. Sam hodim v savne in večkrat vidim, da tudi nenoseči ženski (in moškemu) večkrat postane slabo. Kolapsi kot posledica padca krvnega tlaka gotovo niso v korist otroku. Seveda pa kakšna minuta, dve ali tri v savni nikakor nebi škodovala nosečnici niti plodu, če je primerna hidracija (več kot dva litra vode dnevno).
Glede kopanja v bazenih nimam prepovedi, odsvetujem pa zelo vročo vodo (nad 36°C), saj se v vroči vodi lahko razvijejo bakterije in povzročijo vnetje nožnice.
Ne vidim razloga, zakaj bi bile nežne masaže (tudi trebuha) prepovedane. Grobe masaže tako hrbta kot trebuha in s tem tudi maternice pa bi odsvetoval.
Lep pozdrav!"
No to vsekakor ne pomeni, da bom reskirala svoje zdravje in zdravje moje male pikice, samo iz firbca me je zanimalo mnenje, katerega sem sedaj delila še z vami. :)

Ayla.F si mogoče v trgovini zasledila tudi kakšen udoben model belih hlač? Bom potrebovala še za prakso, pa ne vem kje naj iščem..

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 405
21.12.2015 6:21:38   
Ayla.F
Alch., ne, belih hlač pa res nisem zasledila, sam črne, modre in kavbojke...

(odgovor članu alch.)
Neposredna povezava do sporočila: 406
21.12.2015 8:42:36   
soncek025
kako pa se imenuje skupina na facebook-u?

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 407
21.12.2015 8:44:21   
alch.
Skupina je skrita in je ne morete najti. Lahko pa mi na zs pisete kdo ste,pa vas dodam:)

(odgovor članu soncek025)
Neposredna povezava do sporočila: 408
21.12.2015 9:43:25   
liora
Punce a ma morda kera izkušnje z prvim pregledom brez dodatnega zavarovanja? Je potrebno kaj plačati?

(odgovor članu alch.)
Neposredna povezava do sporočila: 409
21.12.2015 10:00:09   
Amour
Kolikor je meni znano, so v nosecnosti vsi obv. zdr. pregledi kriti iz obveznega zavarovanja.

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 410
21.12.2015 12:35:50   
LILI/NIK
evo sem se na fbju pofočkala , zdaj se pa še tule. danes imela drugi pregled. vse bp. srček, velik smo celih 33mm ravnopravšnji za trajanje nosečnosti 10 t 4-5 dni. naslednji pregled imam 19. 1. se pa ful veselimo nuhalne ki jo imam čez 1 teden. ker imam zadaj posteljico nisem primerna za biopsijo horionskih celic zato sem dobila napotnico za amniocintezo ki bo predvidoma konec januarja. se še moram naročit. tako zdaj smo pa skoraj pripravljeni da počasi povemo novičko. dan d bo v soboto na družinskem kosilu.user posted image imejte lep dan pa vsem želim tako dobrih novičk kot so bile moje user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 411
21.12.2015 13:00:24   
Amour
Lili/Nik, koliko pa si stara, da gres na AC? Si ze odlocena, da gres? Jaz imam jutri nuhalno in tudi razmisljam o AC, ob porodu bom 37. Jaz se jutri pofockam na FB, ce bo vse OK.

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 412
21.12.2015 13:21:56   
LILI/NIK
Amour drugo leto bom 40...user posted image mi je ginekologinja sama predlagala eno ali drugo pa potem zaradi lege posteljice ostane amnio. Nuhalno mi nebi blo potrebno it jo bom mogla plačat. Sva se pa z možem odločila da greva in vzameva s seboj našo 4 letno navihanko da vidi kaj je v trebuščku ☺

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 413
21.12.2015 13:23:20   
LILI/NIK
Evo so me klical za amnio...28.1.ob 7.30 se s katero mogoće tam vidimo?

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 414
21.12.2015 13:28:10   
Amour
Aha, potem sva "na istem".
Jaz sem se za nuhalno in dvojni hormonski test tudi odlocila sama (in tudi oboje placam). No, nuhalno mi je G svetovala v vsakem primeru, tudi zaradi feelinga in pregleda, za dvojni hormonski test pa mi je rekla, naj se sama odlocim. Ce sem prepricana glede AC, je nepotreben strosek, ce se ne vem, pa mi ga priporoca.

Mene matra dilema, kako se odlociti, ce pri AC ugotovijo kaksno napako ...

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 415
21.12.2015 14:43:35   
Popotnica4715
Punce mene pa zanima, ali katero še vedno na vsake toliko časa špika po maternici in ima lažje krče. Mene zadnje dni na vsake toliko časa malo povleče pod popkom...nobene hude bolečine (pač špikne in zaboli), samo pač neprijetno. Krči so pa taki čist šibki. Še katera? :) Saj ne da bi me prav skrbelo (vem da je normalno, ker se maternica širi), ampak vseeno vprašam, če ima še katera podobne izkušnje :D

Life begins AT THE END of your comfort zone.

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 416
21.12.2015 14:54:18   
Amour
Popotnica, mene tudi matra, imam ze na listku kot vprasanje za moj jutrisnji obisk G :).
Imam na momente feeling, da mi nateguje popek, od krcev pa se vcasih ponoci kar zbudim.

(odgovor članu Popotnica4715)
Neposredna povezava do sporočila: 417
21.12.2015 15:40:08   
Popotnica4715
Potem sva pa na istem :D kot da imam od popka navznoter en kup vrvic, ki jih razteguje :D tak absurden občutek :D potem pa le jutri sporoči, kaj bo ginekolog povedal...ampak verjemem, da bo rekel, da je to normalno raztezovanje pač :D

Life begins AT THE END of your comfort zone.

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 418
21.12.2015 17:11:25   
Lanika007
Evo, pa se še jaz javljam po drugem pregledu. Vse je ok, naš fižolček danes meri šele 1.6 cm, je pa posteljica velika 8 cm in je tudi gin potrdil, da očitno nosim bolj ven,saj imam kar konkreten trebušček že user posted image
Sem pa danes šla tudi v nakup po nove nedrčke, nosečniške hlače in daljše puloverje.user posted image

Mi je pa gin svetoval naj grem na hormonski test, kjer menda 99% zanesljivo ugotovijo nepravilnosti pri otroku. Vzorec krvi pošljejo na analizo v Hong Kong, stane pa 800€.
Pravi, da mi glede na moje predhodne težave bolj svetuje tale test kot katerikoli drugi. Zagotovo vem pa da tega testa ne svetuje vsem (poznam kar nekaj njegovih pacientk).
Ima katera kakšne izkušnje s tem? Imam 1mesec časa za se odločit, ampak me cena kar bega.

Neposredna povezava do sporočila: 419
21.12.2015 17:11:43   
Lanika007
Evo, pa se še jaz javljam po drugem pregledu. Vse je ok, naš fižolček danes meri šele 1.6 cm, je pa posteljica velika 8 cm in je tudi gin potrdil, da očitno nosim bolj ven,saj imam kar konkreten trebušček že user posted image
Sem pa danes šla tudi v nakup po nove nedrčke, nosečniške hlače in daljše puloverje.user posted image

Mi je pa gin svetoval naj grem na hormonski test, kjer menda 99% zanesljivo ugotovijo nepravilnosti pri otroku. Vzorec krvi pošljejo na analizo v Hong Kong, stane pa 800€.
Pravi, da mi glede na moje predhodne težave bolj svetuje tale test kot katerikoli drugi. Zagotovo vem pa da tega testa ne svetuje vsem (poznam kar nekaj njegovih pacientk).
Ima katera kakšne izkušnje s tem? Imam 1mesec časa za se odločit, ampak me cena kar bega.

Neposredna povezava do sporočila: 420
21.12.2015 17:35:28   
~pikapoka~
tudi jaz imam krče. včasih imam občutek kot da bom menstruacijo dobila user posted image ampak verjamem (in upam), da je vse skupaj le raztezanje maternice. Drugače sem ok, napihnjena čist preveč in pa te tečne slabosti. Komaj čakam, da se znebim teh hormonov in upam, da bo potem bolje...Tedni mi pa res hitro minevajo. Čeprav komaj čakam nuhalno, da se potem lahko nehamo skrivat.
Imam pa eno dilemo-ali tamalo (3leta) vzeti s sabo na nuhalno ali ne? Kaj pa če bo kaj narobe??user posted image ah nevem... Kako boste pa ve povedale? Jaz sem mislila, da bi tamala imela majčko velika sestra user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 421
21.12.2015 19:35:14   
Amour
Lanika, najbrz ti je predlagal NIPT test, eno od komercialnih imen je tudi nifty. Meni je moja G rekla, da stane 650 eur razsirjena verzija oz. 590 eur osnovna.

Kako pa to, da ti je predlagal tako testiranje? Saj si se precej mlada, ce imam pravo info v glavi?

Meni je pri mojih 36 rekla, da mi sicer zaradi starosti svetuje enega od testov (AC, biopsijo h. celic ali NIPT), da pa je to zgolj moja odlocitev in da nuhslna svetlina lahko povsem zadosca.

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 422
21.12.2015 19:48:53   
Lanika007
Sem zdaj v miru malce podrobneje prebrala brošuro, ki mi jo je dal in gre res za NIPT test. Čeprav gre za mojo 3. nosečnost, nisem v nobeni še prišla tako daleč, da bi šla na nuhalno kaj šele na karkoli drugega, tako da so te stvari zame nove in popolnoma neznane.

Kot je sam pojasnil, mi je test predlagal, ker sem imela 2 spontana splava (1. v 10t in 2. v 7t). Po obeh splavih so me v bolnišnici odpustili z besedami "žal, očitno ne boste mogla donositi"....in to mi je povedal PRIMARIJ! Obupana sem se odločila, da grem na samoplačniški pregled k poznanemu gin v Postojno. Sprejel me je zelo prijazno in me potolažil, da vedno se najde rešitev za vsak problem. Konec koncev sem bila stara šele 25 let. Tako me je kmalu zatem operiral in 5. mesecev po operaciji sem zanosila - sedaj.
Danes mi je rekel, da je glede na vse moje prehodne težave tale test zelo priporočljiv, saj imam precej veliko pregrado (operacija: le delna odstranitev) in poleg tega imam še izrazito srčasto obliko maternice, kar lahko povzroča probleme pri rasti ploda.
No, da ne dolgovezim....predlagal mi je tale test.
Za otročka sva res pripravljena na vse. Tudi če bi nekaj stalo 2.000€ bi plačala, ampak le, če bi to pri nečem pomagalo. Tako pa sedaj ne vidim poante v tem testu. Ok, lahko se odkrije nepravilnosti...ampak otroka bova obdržala ne glede na to kakšen bo, tudi če bo bolan. In sedaj ne vem...ali naj odklonim test in me bodo postrani gledali ali naj pristanem na test, ki mi realno ne bo kaj dosti povedal.user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 423
21.12.2015 20:25:21   
Amour
Mislim, da si si sama ze odgovorila. Ravnokar sem imela v rokah knjigo klinike Mayo, Vse o nosecnosti in otrokovem prvem letu, kjer pise enako, kot mi je svetovala moja G: presejalni testi so uporabni, ce veste, kaj bostd naredili z informacijo o rezultatu oz. ce veste, da se boste ob negativnem rezultatu odlocili za prekinitev. Ce tega namena nimate, so testi nepotrebni.

Lanika, sama se odlocas o svoji usodi, ce ves, da bos otroka v vsakem primeru obdrzala, lahko s tem pojasnilom prijazno zavrnes predlog. Ne bodo te gledali postrani, nikar ne imej slabe vesti ;)

In prepricana sem, da lahko ta denar pprabis tudi drugace za svojega pikolinkota :)

< Sporočilo je popravil Amour -- 21.12.2015 20:26:51 >

Neposredna povezava do sporočila: 424
21.12.2015 20:32:22   
LILI/NIK
Pikapoka naša skoraj 4 letnica bo šla na nuhalno . Po mojem ji bo ful zanimivo. Majčko pa mi že imamo☺

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?