Marčevka2010
|
Tako se je meni začel porod, eni dve uri sem non-stop na školjki visela, ker je šlo vse iz mene. Sem isto krivila virus ali hrano, ker sva en dan prej bila v kitajski. Ko je šlo vse ven, mene je pa še vedno navijalo, sem posumila šele, da so popadki. Malo se spremljaj in za vsak slučaj omeni svojemu, vsaj jaz bi. Ker meni ni nič takrat trebuh otrdeval, ta pravi popadki so pri meni bili bolj taki kot, da te na veliko potrebo tišči, bolj na tistem mestu, ne pa trebuh. No, boš videla. Jaz sem se takrat čisto sama spucala, so mi potem v porodnišnici čisto brezveze dali še klistir. Sporoči kako bo naprej. Pa tudi tisto čiščenje oken je tipično za gnezdenje. Pa otrok sem malo umiri pred porodom. Jaz te imam na sumu, da boš kmalu v dveh kosih. Imate pa smotano glede očetovskega dopusta, pri nas je vsaj to malo bolje. Moj sicer v kosu verjetno ne bo mogel biti 14 dni doma, ima tako delo. Bo kakšen dan delal in pomel par dni doma. Ali pa delal od doma. Nimam kaj, tako je. Bo pa vse dni porabil, to pa ziher. Jaz sem pa včeraj imela pregled, vse vredu. Velikost prava za tedne. Noče pa delat ocen velikosti, po moje, ker se ene potem psihirajo. Vedno meri golenico in je velika glede na tedne. Ne bo pa velika ta naša punca, ker, če bi bila bi že prej prehitevala v rasti, pa ne. Če bo taka kot prva bo čisto vredu (okoli 3200 g), kaj okoli 4 kg si ne predstavljam kako ven spraviš. Čez 2 tedna je CTG, en teden kasneje bo pa fajn še pretoke pogledal. Ker zaenkrat je plodovnice dovolj, prostora še ima dovolj. Glava še ni nizko, se še ni spustila. Čeprav me kar tišči dol, ampak očitno zaradi oslabljenih mišic. Raje ne vem kako bo po porodu. Sumim, da bom morala na kakšno operacijo ker imam že od prejšnjega poroda dol spodaj bolj švoh vse, sedaj se zna še poslabšat. Keglove ne ppmagajo prav dosti oz. je hudiš se jih spomnit delat. Ker se spomnim le na vsake kvatre, kar je pa premalo. Bigmamma rekla sem, da je velik, ker je naša bila okoli 3200 g ob porodu, itak se pa lahko zmotijo. Na koncu niti ne rastejo prav zelo veliko, ker ni prostora. Tako, da ni preveč na to za mislit. Ven bo prišel v vsakem primeru. Meni je zadnjič moj obseg meril, kar z unim delavskim, sem imela 116 cm. Sem bila ziher, da je večji. No, saj imam še 3-4 tedne fore, da zraste. Za streptokok sem pa včeraj čisto pozabila vprašat. Upam, da bo v 38. tednu še dovolj do časa, kaj misliš? Pregled imam čez dva tedna, bom imela CTG takrat. Naša tudi tišči peto večkrat na dan, mi jo gor do konca maternice stegne, da me prav zaboli na trenutke. Joj, komaj čakam to našo štruco. Čeprav po drugi strani pa nič komaj ne čakam poroda. Ampak, če sem prvič zmogla bom pa še enkrat. Metuljčkica držim pesti za tako fajn službo še kdaj, če ti je bilo všeč. To je res težko najti. Super, da si dobila cotke nazaj. Dobra si, da si posodila, jaz bi res samo komu, ki ga zelo dobro poznam in zaupam. Ker eni so res neverjetni. Tudi jaz že pijem čaj iz malinovih listov, ampak sem nazadnje imela domače in je bil manj močan kot sedaj kupljen. Moram dat ful manj, ker prvič je bil prav gost in močan.
< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 24.5.2016 10:50:45 >
|