marjana88
|
Hejla, No, pa sem prišla do računalnika... z mojim urejava neko papirologijo in sem vse dopoldneve v raziskovanju in zbiranju dokumentov, pol pa kuhanje in so že tamale dve doma... sem zvečer kot cunja CTG je bil OK, še nič ne dogaja, samo se mu je ravno vmes kolcalo in se full smešn sliši, tko da sva se s sestro kar zabavale ob poslušanju zamolklega kolcanja . Potem pa pri gin. ugotovimo, da se je spet obrnil, sem ji povedala da se mi je ponoči najbrž ponovno obrnil v sedeč položaj, ker je trebuh močno zavalovil...in se je res... svetovala mi je naj se ne sekiram, ker rojevam tretjega otroka in je maternica dovolj mehka in ima pač prostor za premike, posledično lahko tudi obrat lažje in manj mučno za porodnico naredijo...me je pomirila, tako da ne bom več delala vaj...kar bo pa bo...rodila bom tako ali drugače. Nekaj ste omenjale tudi proženje poroda (Bigmamma), jst sem imela prvega proženega, ker je šlo vse zelo počasi pa še kr predrli so mi mehur pri 3cm!!! in je bilo treba pospešit- porod se mi ni zdel nekaj zelo kompliciran, ker je šlo kar hitro-5ur in je bila naša velikanka zunaj. Drugi porod pa se je začel doma lepo spontano, ko je blo na 15 min sem se stuširala, šla sva še volit (13.7.2014 je bil referendum) in po sladoled za taveliko (10min popadki), ko sva jo oddala babici sva potem šla v porodnišnico, kjer sem bila odprta šele 3,5cm in popadki na 7 min, po eni uri (dolgo sem čakala po klistirju - bila je polna luna in ni bilo porodne frej) sem imela popadke na 2min sem prišla v porodno in po dveh popadkih že pritiskala... Oba sem doživljala pozitivno, pač kakor se je v danem trenutki najbolje lahko razpletlo, si pa definitivno bolj želim naravnega poroda, kier se samo telo postopoma pripravi na bolečino, če pa si še psihično pripravljen, da je vsak popadek dober in ga sprejmeš je porod samo en lep spomin. Če imam na izbiro, raje naravno spontano, je pa vedno odvisno od situacije, samo da sta otroček in me mame OK. Presredek sem si zdaj nekajkrat masirala, ker se mi je zdelo vredno poskusit, pa še fajn bi blo če ne bo šivov , prej nikoli, sem pa bila pri prvem porodu rezana, pri drugem pa nič... loterija :) Cunje perem skupaj, ker že tako ne dodajam mehčalca in vedno dajem manj praška... Razen cunje za doma in bolj umazane perem skupaj in madeže posebej pošpricam. Pikapolonica in druge če boste kmalu šle vam želim srečen porod in veliko lepih trenutkov z malo štručko. Jaz bom očitno še počakala, čeprav me je ginekologinja opozorila, da naj grem tokrat veliko prej od doma, da ne bom prepozna, sem kar hitra za rodit (prvič 5ur, drugič le 1, zdaj je pa še manj kot dve leti razlike ). Aja, naredile sva še UZ in ima naš mali že 3300g, glavico 33cm, trebušček pa 34cm- tole bo en velik lumpek od mamice ;)
|