ronja
|
Človek na javni funkciji (poslanci, ministri, župani), ki prejema plačo iz davkoplačevalskega denarja, nima kaj prenašati svojega privat premoženja v davčne oaze... To se čisto strinjam in se popolnoma strinjam, da to ni prav in je slabo za Slovenijo. Vendar je res problem, če lahko izbiraš med nekom, ki krade, ampak dela dobro (svoje delo) in nekom, ki je malo bolj pošten (čisto pa ipak ne, ker teh je v politiki res za vzorec, to še moja naivčina ve:D), pa nič ne naredi na svojem mestu... Pa NE mislim, da je to prav in mislim, da bi moral za to odgovarjat. Na žalost je Zoki lahko dosegel vse to, zato, ker je imel veliko podporo v svetu, prej pa so se samo kregali. Če bi bili ljudje dobolj zreli, da bi šli prek svojega ega, bi lahko verjetno tudi prej že kaj naredili. Vendar rabijo nekoga, da "udari po mizi". In čeprav mi ta taktika niti malo ni všeč in mislim, da pri zrelih ljudeh učinkuje kaj drugega veliko bolj, je dejstvo, da se taki ljudje pač ne prijavljajo v te funkcije... Dokazati pa mu ne morejo zato, ker nimamo nobenega pametnega instrumenta za pregon gospodarskega kriminala, sive ekonomije, prenosa premoženja v davčne oaze S tem se tudi strinjam in to bi se dalo popravit. Kako pa naj to mi sprožimo, tu se mi pa zalomi... Torej je lahko župan ali pa predsednik države v bistvu tudi pedofil, posiljevalec....ker nima veze, kaj počne v privat življenju, le da dobro opravlja svoj posel......? NE! Vsak bi moral za svoja kazenska dejanja odgovarjat! Prav bi bilo, da bi mu lahko sodili za vse to. Kljub temu pa lahko priznam, da je dober župan, kot lahko priznam, da je bil Chaplin filmski genij, pa čeprav je bil pedofil. Tudi Jerry Lee Louis ma fajn glasbo, čeprav se je poročil s svojo 14 letno mrzlo sestrično. Mislim, da je bilo to narobe. Vseeno mislim, da je delal dobro glasbo. Štekaš? NE da pustimo ljudem, ki dobro delajo, delat karkoli v privat življenju, sploh ne! Samo da se prizna tudi ljudem, ki delajo kriminal njihove dobre strani. In nam slabe. Ker jaz sem lahko poštena ko solzica, pa bi bila najverjetneje grozno zanič županja... In bi bilo boljše za meščane, če bi imeli enega rahlo pokvarjenega, ki bi vsaj vedel, kaj počne... Ne da je to prav! Prav bi bilo imet tretjo možnost... Prav bi bilo, da ne bi mogli nekaznovano krasti in potem taki pametnjakoviči verjetno niti ne bi, ker se ne bi splačalo... Zato je tudi nesmiselno, da me citiraš ali mi repliciraš, ker midve argumentirane debate nisva zmožni imeti. Ti zato ne, ker me že v osnovi ne maraš, jaz pa zato ne, ker za take ljudi v mojem življenju ni prostora. Kerensa, pa saj lili je odgovarjala meni! Pa sem prepričana, da ne zato, ker me ne bi marala. Res jo zanima: ali midve podpirava kriminal, če ljudje sicer dobro delajo, kar je čisto legitimno vprašanje, ni brezveze... Lili, kje je zame meja: recimo če predsednik spi s svojo tajnico in vara ženo, se mi to za nas ne zdi glih pomembno in vprašljivo. Mislim, da nima kaj on meni odgovarjat, kaj se je dogajalo - to se tiče samo njih treh in nobenega drugega, ni kriminal in se mi zdi totalno blesavo, da nekoga zato preganjajo. "Predsednik mi je lagal!" Stah in groza! Ja, kaj ga pa sprašuješ stvari, ki se te čist nič ne tičejo! Mislim, da nismo odgovorni za dejanja prijateljev svojih partnerjev. To, da so Kresalovo vrgli, ker je prijatelj njenega partnerja maltretiral svoje pse, se mi zdi več kot bizarno. Še vedno mi ni pol pike jasno, kaj je imela ona z vsem tem... Tudi če bi hotela, ona ni mogla posiljevat kužkov, ker nima ustreznega aparata za to. Ja, seveda tudi prijatelji nekaj povejo o tebi, vendar nisi odgovoren za svoje prijatelje. In če bomo živeli v svetu, ki bo tako zelo zaplankan, si nihče ne bo upal nič: pazil boš, kaj napišeš v Googla, ker ga seveda sledijo, pazil boš, s kom se družiš, itd... in s tem se "zmanjšuje moč intelekta", kar je lepo razložil Snowden v tistem dokumentarcu. V takem svetu si ne želim živet, rajši bi drugačnega... Mislim, da se predsedniku ni treba opravičevat, če mu je pač zabavno delat nekaj in "špila klovna". Če ga v mednarodni politiki lahko jemljejo resno, zame ok, ne glede na to, ali gre doma na vsako pasjo procesijo ali ne. Mislim, da za prvo damo nima veze, kako lepa je. Vsi radi pogledamo lepe ljudi in stvari, pa to ne bi smel bit kriterij za izbiro ali obrekovanje. Mislim, da za predsednico moraš bit "tough" in hladen in se obregat, da je ženska taka, če hoče bit predsednica, je smešno. Pa nisem nek strašen fen Hilary, sem povedala, kaj si mislim o njej in je moje mnenje precej neizdelano, ker imam premalo podatkov. Vendar je ne bom sodila zaradi lastnosti, ki so nujne za to delo. Niso fajn, ampak j* ga, enega sočutnega generala bojo takoj ubili z vsem njegovim vodom vred. Pa je sočutje krasna lastnost. Rada bi svet, kjer se prizna ljudem in dobre in slabe lastnosti in kjer zlo in dobro ni tako črno belo. Ne mislim, da za slaba dejanja ni treba odgovarjat, sploh ne. Vendar bi rada živela v svetu, kjer se ljudje lahko spremenimo na boljše, kjer te ena napaka ne zaznamuje za celo živeljenje. Ker če je tako, potem se bomo vsi grozno bali naredi kakršnokoli napako, zaradi česar bomo sposobni veliko manj.