ronja
|
Ne vem, premalo poznam situacijo. Na splošno sem kar za, da se ne pušča hrane kar povprek... Nekoč smo posvojili potepuško psičko, ki si je bila navajena sama najt hrano in takrat šele vidiš, kaj vse zmečejo ljudje na tla! Špageti, bedrca, ma svašta je našel ta ljubi cucek! Res je bila carica, ko smo jo imeli, ni bilo v hiši nobenega mrčesa, vse je požrla... Ampak vseeno - sem bila presenečena, koliko hrane je med bloki na tleh... Tudi tu vidim kdaj kako miš ali podgano in mi ni najbolj všeč način, kako bi se jih nekateri radi znebili - da bi zaredili ogromno potepuških mačk... (jim nastavijo hrano, ki si jo potem vse te živali lepo razdelijo, imam občutek...) Se mi pa zdi totalno mimo, da bi te kdo kaznoval, ker na gradu ponudiš veverici lešnik in po moje to niti ne bo nikoli v praksi izvedeno, tako da si lahko brez skrbi, vijoličarka:). Mislim, da se nihče ne boji prenaseljenosti z vevericami:D. Zakon je mogoče napisan na splošno, gotovo pa bodo inšpektorji dobili bolj jasna navodila, kaj je res problem in kaj naj preverjajo. Vsaka žival je lahko srčkana, če jo pogledaš iz pravega kota, pa vsaka je grozna, če jih je preveč. Tudi mi smo negravžni, če pogledaš kak fast forward posnetek kake javne kamere - vso tisto gomazenje trum ljudi - bljak! En sam človek, praktično katerikoli od njih bo pa čisto ok zgledal, samo prenaseljenost nam je odvratna, ker ni v naravnem ravnotežju.