Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamiška IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Ja, pa valda, da kej velja, če napišeš, da imaš tok in tok let delavnih izkušenj .. sej pol na razgovoru poveš, da si delala prek študenta .. nima veze na kaj si delal, važn kako si delal ... sej te tm že vidjo a poznaš osnove, al bašeš al pa ne ... jaz tud delam v računovodstvu nobenga pojma nisem mela k sm sem prišla delat prek študenta, tud konti bančništva in k smo se jih mi učil so bli čist drugi potem pa pač dobiš izkušnje in delaš kolikor le lahko ... s tem, da mene so na začetku fajn porabl, ker sm bla vedno tista, ki nima družine, nima nikamor za hitet in sem tud velix podaljsvala, ampak ok, sj sm bla za to plačana No vsaj nekdo Ko sem se zaposlila mi je bilo rečeno, da ko bo znanje bo tudi denar. No znanje je denarja pa ni. da o tem kolko nadur sem naredila niti ne govorim, sem si mislila ajd moram se naučit, ja ja malo morgen. No vsaj jaz imam tako izkušnjo, nažalost. upam, da je takih čimmanj. Sem pa tudi jaz naletela na vprašanje, če mislim imet otroka,takrat sem bila stara 20 let, itak sem rekla, da ne ane, odgovor je bil če sem pripravljena podpisat, haloooo. Ampak sem rekla pač da ja, ker sem rabila službo. Itak mi je blo jasno, da bi v primeru zanositve letela ane. No pol so vzel eno drugo, ki je bila starejša in imela velike otroke, ni porodnišk,bolnišk.... Jah beda na celi črti. zdej bi takoj menjala, ampak kam naj grem, še v plačnu imamo porodniško...nemorm si pa privoščit, da ostanem brez in danes dajaejo večinoma samo pogodbe za določen čas, jaz imam za nedoločem, čeprou itak delavec danes ni nič zaščiten, če te hočjo te fliknejo pa se slikaj, nažalost. Punce, a se zavedate, da če ti dajo kj tazga za podpisat uzameš ta papir sabo, ga skeniraš in greš z njim v tožbo, ker nej se zavedajo, da tega ne smejo počenjati!!!! Po eni strani smo sami krivi, ker se tko zelo bojimo za službe oz. si jo želimo imeti, saj nam je to vir prihodka za preživetje, samo, tudi me imamo svoje pravice in ne smemo bit izobčene .... ooooo, kr kurjo polt dobim k to berem
|