Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Samo kako ti pa lahko pogodbo dajo od 3-6 mesecev???? Če je za določen čas, more v pogodbi pisat za kok mesecev ti dajejo pogodbo, drgač ONI kršijo zakon in jih lahko komot tožiš...tko, da tud mi, kot delavci imamo svoje pravice in se lahko igramo umazano igro ... Delodajalci si lahko danes privoščijo marsikaj. Tudi na razgovorih te ne smejo spraševati o družini, nosečnosti itd. Pa sem sama doživela točno ta vprašanja. Še huje se je zgodilo kolegici, ki jo je delodajalka klicala na dom (v soboto dopoldan - delajo samo med tednom), samo zato, da jo je vprašala, ali načrtuje naraščaj v prihodnjem letu. Jaz kljub načrtovanju nosečnosti pošiljam prijave in ponudbe. Itak mi je že vse dol padlo glede iskanja službe. Zdaj sem se vpisala v poklicno šolo (pa imam prej gimnazijo in tudi faks narejen). Ker sem res obupala nad iskanjem službe v sedanjih mojih 2 poklicih.Si mislim, da bom s poklicno šolo lažje dobila delo - pa čeprav to pomeni, da bom SPET delala zastonj (praksa) - ko bi morala preživljati svojo družino. Beda od bede. Ampak nimam druge izbire. Ja, samo pri takem delodajalcu je brezveze delat, ker ko boš rabil na primer bolniško ( nego ) te bo tist čas lahko preverjal donma, bog ne daj, da si za hip skočila v trgovino Tko, da ... sicer je tako, da smo tud sami delavci 'bedni' s tem, ko se ne upamo upreti samo zato, da ohranimo svojo službo, kar pa po eni strani ni prav, ker oni se nas lahko lotijo, mi pa njih ne, kje je tukaj kakšna delavčeva pravica???? Tudi mene so na enem razgovoru vprašali o otrocih, partnerju, kakšno službo ima partner, bo lahko on šel po otroka ... pa sem jih lepo ustavila .. situacija namreč je bila tudi ta, da oče otroka ne živi z nami in se tudi ne oglasi, pol sop vseen mal drgač začel na vse to gledati, ampak službe pa nisem sprejela, ker smo imeli še vrsto 'spotikov' med razgovorem in sem videla kam pes taco moli ... tudi na zadnje sem jim pač povedala, da določenih stvari naj ne počenjajo, ker bodo naleteli na mino, ki jih bo prijavila inšpekciji ... pa so se vseen pol začel mal nazaj držat ... Lej, se čist strinjam s tabo. Ampak ... ko ti voda teče v grlo (finančno)pač ne moreš izbirat. Meni na srečo (še) ni treba kimat za vsako tako stvar ... Ker ima pač mož službo za ndč, nadpovprečno plačo. Vendar pa njihovo podjetje tud ne stoji ravno rožnato, tako da ... Pa prej ko si rekla, da eni ne bi šli delat za mali denar ... Mogoče bi pa vsi morali tako razmišljati. Potem bi delodajalci MORALI povišati plače. Če pa sprejmemo vsako službo za žepnino, se pa res ne bo nobene sekiral. Pa ne pravim, da sama ne bi sprejela dela za minimalca, ampak samo v razmislek.
|