foxy_cat
|
IZVIRNO SPOROČILO: Amour Foxy_cat, nikakor ti ne privoščim težav in upam, da tudi tisti cilinder kmalu odpraviš, a vsakič, ko preberem / slišim kaj takega, me še bolj mine želja. Itak bi bila rada brrez dioptrije (minus na oba učka, 4,25 (in cilinder) na enega in 2,75 na drugega), ker me moti predvsem ta razlika. Itak sem brez očal / leč samo v postelji, a ponoči še na uro težko pogledam :) No, kakor koli, moj bivši je potem (pa je imel D reeees visoko) še vedno obrtičal na olčalih, bivša sodelavka pa je imela tudi kar nekaj astigmatizma. Pišuka, očitno jaz naletim na same primerke ne povsem uspelih operacij ali pa niso tako uspešne, kot govorijo Lažni astigmatizem ;) (astigmatizem nastane zaradi poškodbe očesa, oz. je deden...no jaz ga nisem imela tako da je nastal zaradi poškodbe - no tega tam ne bodo priznali/povedali).. Nekje od pol leta do enega leta tudi lahko traja da se ta uček navadi drugega učka, no pa saj pravim to je samo še ena malenkost razlike, zmoti me le ob slabi svetlobi. Vem kako je tudi jaz sem živela z očali/lečami cca. 13 let, no leče so mi tudi popolnoma stanjšale - uničile roženico, zato nisem mogla na LASIK (kjer pač vidiš naslednji dan). No priznam, nisem dosti razmišljala, seveda ni mi bilo vseeno, ko so rekli da še nekaj časa nebom videla "popolno" ampak do po 5ih dneh, bom videla "zadovoljivo za življenje"... hja.. zaradi te poškodbe, ki so jo naredili, se je teh 5 dni zavleklo v mesec-dva, še v tretjem ni bilo dobro (levi uč 100%, desni pa katastrofa zaradi astigmatizma)..no šele 1 mesec nazaj se je toliko izboljšalo, da saj pravim me sedaj kdaj zmoti le še zvečer. Ja.. kaplice pa še vedno porabim po vsaj 1 na teden, čeprav so rekli da po pol leta jih nebom več rabila..MHM..zjutraj niti očkov nemorem odpret ponoči mi kdaj kakšen lasek oplazi oko, to je 1 urna bolečina, kot bi te nekdo zarezalpo očesu (spim in živim že pol leta z čopom zaradi tega).. Tako bom rekla.. Nisem navdušena, kakor sem mislila da bom, tudi zaradi vseh teh težav, ki sem jih imela in jih imam, ampak..saj s časoma "pozabiš" to grozno izkušnjo.."pozabiš bolečine"...in rečeš OK, se mi je pa recimo da uresničila velika želja. Jaz sem si vedno želela te operacije, jaz sem eden tistih ki sovraži očala/leče - Jaz sem bila sicer pri BILIĆevi na operaciji, stric je bil pa recimo pri Svetlosti (pa je isto imel težave z enim očesom)..tako da.. NIKJER NI GARANCIJE. No jaz sem med operacijo trpela in vse kar sem razmišljala je bilo "upam, da mi nebo več nikol treba nazaj na ta stol!"..potem pa mi začnejo levi uček delat..mi je šlo pa samo po glavi - je bila razlika, v primerjavi z desnim "o SHIT enga so zaj..levga so zaj...levga so zaj..." ne vem od kje mi ta misel.. Jaz to vsem razlagam potem doma.. In tko jaz čez 5 dni.. "o SHIT..DESNGA so zaje...ne levga" no...samo oni niso mel hmerk, ker dioptrija in cilindi so bili 0.0 a jaz bluzila da na desni uč ne vidim, da neki ni OK, pa nisem znala razložit zakaj.. No šele po 2 mesecih so odkrili , da zaradi astigmatizma (tega pa mašina ne izmeri).. Ko sem pa začela brat kaj je to pa zakaj nastane..sem pa popenla no samo vse kar ti rečejo je "celjenje traja 6 mesecev, lahko gre za lažni astigmatizem..ne se obremenjevat, najvrjetneje bo izginilo, v vsakem primeru sigurno toliko da boste lahko živela s tem"... A NAJ KAJ KOMENTIRAM? PLAČAM, DA BOM VIDLA 100% POTEM PA... "saj boste lahko živela s tem" AAAAA....
|