Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke II (27.1.2017 14:16:24)
|
Hej hej [sm=metulj.gif] Komaj sem se prebila čez vse poste... [sm=smiley36.gif] Ta teden sem imela obnovo licence, danes odpisala izpit. Rezultata še ne vem, ampak po občutku bi moralo biti čez 80%, kolikor je potrebno, da imam opravljeno. Toliko tega ste napisale, da ne vem več, kaj komentirati. [sm=smiley36.gif] driska in bruhanje - pri nas sta pustošila v tednu pred božično-novoletnimi počitnicami. Začelo je pri tretji in se preneslo še na vse ostale. Se spomnim, da smo imeli v četertek službeno kosilo ob koncu leta. Že med kosilom me je nekaj sumljivo začelo mraziti. Ko sem prišla domov, sem se stuširala in šla naravnost v posteljo. Sem bila kot ožeta cunja. Naslednji dan sem se za silo sestavila, celo v službo sem šla. To je bila seveda huda napaka, ker me je kmalu zagrabilo nazaj. Poleg pa še moža. Je vztrajalo ves dan, ampak hvala Bogu hitro minilo. V nedeljo smo imeli pri nas božičkovo kosilo. Še najhuje jo je odnesla ravno tretja. Je bila uboga ves teden. Tudi precej je shujšala, pa že tako je en pajkec. bolan v službo - očitno smo res vsi isti. Bog ne daj, da bi delo stalo... [sm=smiley36.gif]OK, z vročino res ne hodim okrog. Roko na srce, je tudi nisem merila že dolgo, vsaj tistih visokih ne. Sem pa tudi sama ta mesec kar precej kašljala. Trenutno sem tipi topi.[sm=smiley1.gif] Moje letošnje orožje zoper prehlad in gripo je kajenski poper. Očitno deluje.[sm=bravo.gif] morje in sonce - tudi sama sem otrok poletja in naravnost obožujem morje in poležavanje na plaži. Seveda je to ob majhnih otrocih misija nemogoče. Lansko leto pa sem tudi to področje lepo uredila. Najmlajšo sem dala po kosilu spat, potem pa sem šla nazaj na plažo. Malo v vodo, malo poležavanja na sončku, malo dremanja v senci. Včasih smo se zabubili v apartman in nas ni bilo na spregled do štirih, petih. Mož pa ima raje popoldanski počitek na postelji pod klimo. Torej volk sit in koza cela. [sm=smiley36.gif] Destinacija pa je itak vedno ista. Otok Pag. Meni je naša obala všeč, ne maram pa gužve na plaži. Ceste na Hrvaškem pa so po mojem zelo prevozme. Pri nas ne krenemo pred deveto uro zjutraj, raje še kakšno minuto/uro kasneje. Verejtno vpliva tudi dan potovanja. Smo potovali že na vse možne dni. Se ne spomnim kakšne konkretne zamašitve prometa. [sm=smiley1.gif] zima - amapk morje je še daleč... punce moje, moram vam priznati, da pa letos resnično uživam v zimi in se skupaj z otroki veselim vsakega novozapadlega snega. Še tele nizke temperature so mi všeč, pa sem drugače zmrzljivec, da mu ni para. [sm=smiley36.gif] eterična olja - doma jih imam celo zbirko in jih tudi zelo rada uporabljam. Predvsem rada ustvarjam domače kremice za obraz in si včasih tudi skuham domače milo. Slednje nisem počela že lep čas, ker imam rada mir pri teh zadevah. Predvsem zaradi NaOH, ki se uporablja za omiljenje. Najmlajša pa itak vtika svoje ročice vsepovsod. Zvečer pa se mi enostavno ne da. Glede eteričnih olj. Tako kot ste same ugotovile. Strup je v malih flaškah. Zatorej velja previdnost. Seveda se ga ne pije, pa tudi na kožo se ga ne nanaša direktno. Ko uporabljam EO v kremi, je to par kapljic na 100 g kreme. EO pa ne uporabljam samo zaradi dišave, ampak tudi zaradi blagodejnih učinkov. Meni je odličen pri prehladih. Zamašen nosek - ed, dva vdiha eteričnega olja. Nos je takoj sproščen. Isto pri inhalaciji. V teh dneh tudi v spalnici uporabljam izparilnik, v katerega kanem par kapljic EO sivke in rožmarina. Prižgem svečko in pustim kakšno urico. Božansko. [sm=smiley1.gif] Tara - se že veselim tvojih nosečniških poročanj. [sm=bravo.gif] Blugirl - pozdravite se. [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] Preživite lep vikend! [sm=metulj.gif]
|
|
|
|