RE: Februarke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (14.7.2015 9:37:06)

Evo, mi smo tudi danes imeli prvi pregled... bebica pridno raste, srček utripa tak ko mora :):):)[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Glede na to, da smo veliki 2,03cm imam PDP popravljen na 19.2.2016. Nuhalno imam 3.8.

Tako, zdaj me pa lahko date na seznamček [sm=smiley36.gif]

hruškica.buškica -> RE: Februarke 2016 (14.7.2015 15:30:43)

Hej punce, tudi jaz bi se vam pridružila! Sicer še nisem imela pregleda, tako da pdp še ne vem (glede na koledarček pa je 29.2. - upam, da ne zares [sm=smiley1.gif]) in upam, da se ne zavleče v marec...

Sem še malo zadaj kar se tiče pregledov in tega... ker sem bila do prejšnjega tedna na dopustu (test sem delala zjutraj, predem smo se odpeljali na morje - dopust je bil tudi zaradi veselja ob [sm=modricrtici.gif] prekrasen [sm=smiley36.gif]). No, ko sem se pa hotela naročiti, so me pa obvestili, da moram menjati G... kar je trenutno cel podvig, ker nihče ne dviga telefonov (dopusti)... tako da niti datuma še nimam in ne vem kaj se dogaja z otročkom... Na začetku sem kar dobro čutila, da je nekaj drugače (prsi so čisto ponorele - kot da bom morala jutri dojit); pa kar hitro mi je postalo slabo - no, to mi je še zdaj... samo sem se že vsega navadila, zdej bi pa že rada kaj konkretnega vidla.

Če se kateri da updatat tabelico: to je moja druga [sm=nosecka.gif], doma imam že eno pupiko, sem pa iz Ljubljane.

slim11 -> RE: Februarke 2016 (14.7.2015 16:35:17)

hej :)
Že 1x mami, tudi jaz sem danes imela pregled[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Naša pikica je velika 2,6 cm PDP pa imam zdaj 10.2 tako da lahko popravite na seznamčku[sm=smiley36.gif]
Tako magično je ko prvič zagledaš pikico, ki raste v tebi, ko pa zagledaš da ji bije srček, in ti ginekologinja reče da je vse tako kot mora biti, te preplavijo
prve solze sreče....[sm=smiley36.gif]
Tako sem srečna [sm=smiley36.gif]

Imejte se lepo

MauMow -> RE: Februarke 2016 (14.7.2015 18:51:02)

F E B R U A R K E 2 0 1 6

01.02.

02.02.

03.02.
blairy

04.02.
masiiska
flay, 31, štajerska, 3[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], 1[sm=angel.gif]

05.02.

06.02.

07.02.

08.02.
tpmc 28, Maribor, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif]
pumpkin85

09.02.
_tina_ 25, Gorenjska, 3[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif]
liba
Marjetica22 1[sm=nosecka.gif]

10.02.
la.le
slim11

11.02.
Vitafit
malalabodka 23, dolenjska, 2[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

12.02.

13.02.

14.02.

15.02.
sakuL

16.02.

17.02.
MEGi20

18.02
MauMow, 27, savinjska/Moskva, 2[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]
jugaro

19.02.
Že 1x mami

20.02.

21.02.

22.02.
vijola1

23.02.

24.02.
lili88

25.02.

26.02.
hrchy 3[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif]

27.02.
zuma 29, štajerska, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

28.02.
matejchy

29.02.
NatTim, Novo Mesto
hruškica.buškica Ljubljana, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif]

_hellokitty -> RE: Februarke 2016 (14.7.2015 20:05:17)

Zivijo, me zanima ali se sprejmete ze 1x mamico z 9mesecno dojencico ki pricakuje drugega februarja? :)
Naj povem se zgodbo z base plati..
Sma v pricakovanju 2. Dojencka 20.2.16 :) trudila sma se sicer bol malo, mogoce 2 meseca in je ratalo glih 3 dni pre d poroko :) smo vsi veseli, vceraj mela pregled, vse ok, najbol vesela ko sem vidla da srcek veselo bije. Bomo meli 16m razlike. A fb skupinca tud obstaja?
Lep pozdrav vsem![sm=nosecka.gif]

ninjet -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 10:49:44)

V FB skupini se vam pridružim po nuhalni, ki bo kmalu. Vseeno pa bom več tukaj kot na fb, mi je forum bližje in bolj zanimiv kot tisto.

hrchy -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 11:23:07)

lepo je, da se nabiramo :) tudi jaz pridem v FB sele po nuhalni in pocitnicah.

Imam pa prosnjo - ze dolgo ne zivim v Sloveniji, bom pa tam na pocitnicah ravno v tednih, ko bi lahko imela nuhalno svetlino. In sem se odlocila, da jo bom pac delala v Sloveniji. Zdaj me pa zanima, kje? Najlazje nekje na relaciji Jesenice-Ljubljana. Hvala za pomoc!

MauMow -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 13:01:03)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

lepo je, da se nabiramo :) tudi jaz pridem v FB sele po nuhalni in pocitnicah.

Imam pa prosnjo - ze dolgo ne zivim v Sloveniji, bom pa tam na pocitnicah ravno v tednih, ko bi lahko imela nuhalno svetlino. In sem se odlocila, da jo bom pac delala v Sloveniji. Zdaj me pa zanima, kje? Najlazje nekje na relaciji Jesenice-Ljubljana. Hvala za pomoc!

Tudi jaz zivim v tujini in bom v casu nuhalne na pocitnicah v SLO. Sem se narocila kr v Dravlje. Pravijo da so ok.

Jugaro -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 13:05:58)

Evo še mene!

Danes sem imela pregled v 9. tednu.
Rok prestavljen na 14. 2.

Sem iz Mb, 38 let, 5. nosečnost, doma 3 škrati, pa 1 angelček.

Vsem srečno!

NatTim -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 15:01:21)

ojla srečke [sm=nosecka.gif].. jaz še vedno čakam na prvi pregled, ki bo čez 12 dni- komaj čakava oba!!!
a mogoče veste, kaj naj delam in kako, da me križ ne bo bolel.. boli me že od prej, zdaj bo pa
itak vse začelo bolet. ravno po zdravilih ne bom posegala. kaj pravite? kakšna masaža, kaka
posebna krema, žavbica? ima katera kaj izkušenj??

lepo se imejte, si tipkamo kaj kmalu.. papa

masiiska -> RE: Februarke 2016 (15.7.2015 21:46:46)

_hellokitty, FB skupina že obstaja ja.. Nas pa še ni dosti notri tako da si dobrodošla, da bomo kakšno debato lahko začele.. :)
Samo v zs mi napiši ime in priimek, ali pa link od tvojega fb da te dodam za prijateljico nato pa lahko šele v skupino..

LP

MauMow -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 10:46:25)

Punce dajte mi mal pomagat. Moja prebava mi dela nore tezave.

Predno sem zanosila je bila moja prebava v povprecju 2x na dan. Ko sem zanosila je preslo na 1x na dan.... Ok je se kar ok bilo. Sedaj pa mogoce enkrat na 2 do 3 dni..... In se to trdo.... Da mora se mal namatrat..... Pijem donat, kavo, jem mlecne izdelke, kosmice,.... Mene je vedno mleko dokaj hitro nateralo, sedaj pa nic od nic.....

pumpkin85 -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 11:14:07)

MauMow - mava podobne težave.[sm=smiley5.gif] Prej redno vsak dan, čist na začetku nosečnosti še večkrat, pol pa kot da bi ustavil.[sm=smiley21.gif] Meni pomaga donat. Vsak dan ga spijem pol litra in pripomore k temu, da grem 1x na dva dni na wc, kar je po mojem še sprejemljivo.
Če se najde kakšno "domače zdravilo", pa prosim za nasvet.

Drugače imam pa zadnje dneve ob popoldnevih in večerih krče kot pred menstruacijo. Zadnjič so bili sploh izraziti, ko sem na vrtu nekaj delala in očitno čepenje ni bilo ok, sem kar hitro dobila opozorilo. Ima še katera težave s krči?[sm=zmeden.gif]

Lep pozdravček vsem [sm=nosecka.gif]

Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 11:21:11)

Recept za boljšo prebavo, preverjeno deluje: v kozerec vode si dajte zvečer nekaj suhih sliv in pustite čez noč. Yjutraj tekočino spijte, slive lahko pojeste za še boljšo učinkovitost. Boste zelo hitro šle. men donat nič ne pomaga, tole pa zihr. Je recept moje babice. Naravno in učinkovito.

flay -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 11:31:30)

Hej, hej!

Vsem nosečkam lep pozdravček [sm=smiley1.gif]

Glede Fb bi jaz raje ostala na forumu, čeprav upam, da mi ne boste vse pobegnile tja [sm=smiley13.gif].
Fb mi ni všeč, ker imam vedno občutek, da deluje čist javno, čeprav vem razliko med skrito skupino in prijatelji. Zgodil se mi je tud neljubi dogodek, ko nisem bila pozorna in sem na mesto v zid skupine objavila, kar na svoj zid.
Sicer na srečo nič takšnega ampak si lahko predstavljate kaj bi bilo v drugačnem primeru. Lahko izbrišeš, ampak v tisti sekundi zadeva precej obkroži [sm=zmeden.gif]
No, to so moje izkušnje. Nobene s tem ne želim odvrnit, ampak samo obrazložit, da mi je forum ljubši [sm=smiley1.gif] .

MauMow glede zaprtosti je meni g.rekla, da pomaga šumeča magnezijeva tabla, ki jo popiješ z mlačno vodo. Pa tudi drugače je v nosečnosti dobro dodati dodatni vir mag. To je v primeru če donat ne pomaga. Zakaj drugega nebi vedela.
Vem, da kisle stvari pospešujejo prebavo, ampak ne vem kolko ti pašejo solate, kislo zelje... Meni kislo zelje zelo diši. Zadnjič sem za večerjo jedla solato iz stročjega fižola. Tako mi je zadišala, da sem se še sama smejala. Lušta se mi grozdje, maline in borovnice [sm=smiley1.gif .
Težav s prebavo zaenkrat nimam [sm=smiley36.gif] .
Papa

hrchy -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 11:43:02)

Glede prebave pa jaz priporocam laneno seme... jaz, ker sem lena, ga kar eno zlicko z malo vode popijem, sicer se ga p lahko vmesa v kaksne mislije, jogurt, shake...

MauMow -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 11:59:34)

Hvala za nasvete punce. Mal mam problem z hrano in pijaco trenutňo zaradi teh norih slabosti.... Donat mi rata maksimalno kak kozarec na dan. Magnezij me nitu ne potera.... Zadnjic me je ananas na sobni temperaturi....

Jaz imam rada kej kislega, ampak trenutno sem vesela ce vsaj kaj v usta pametnega spravim. Predvsem so to vsak dan skoraj iste stvari, ker drugace mi obrne zelodec.... Upam da bo pol ko ki bo ratalo spet normalno jest mogoce kaj boljse s prebavo. Jem pa tudi sadje... Nekaj malega vsak dan....

MauMow -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 12:01:15)

Pumpkin probaj magnezijeve sumece. Mogoce bodo krci manjsi. Velikokrat pomaga.

Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 12:15:05)

A je se katera, ki je mala na prvem pregledu čist mal povišan sladkor. Jst sm mela 5.1 :(, 5.0 je pa še sprejemljivo. Po mojem so bli krivi karbonara špageti večer prej ;(

Joj, jst pa tak odvisnež od ogljikovih hidratov :) Mah nič, se bom pač mal bl držala na hrani z nižjim GI.

Če je še katera tu, lahko mal počvekamo na to temo.

MauMow -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 12:19:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Že 1x mami

A je se katera, ki je mala na prvem pregledu čist mal povišan sladkor. Jst sm mela 5.1 :(, 5.0 je pa še sprejemljivo. Po mojem so bli krivi karbonara špageti večer prej ;(

Joj, jst pa tak odvisnež od ogljikovih hidratov :) Mah nič, se bom pač mal bl držala na hrani z nižjim GI.

Jaz bom rezultat testa izvedela v torek pri G. Mislim da te trenutno nebi smelo skrbeti. Ni tolk povecan

ninjet -> RE: Februarke 2016 (16.7.2015 12:57:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Že 1x mami

Ja enako, le da sem prejšnji večer jedla toaste. Naslednji teden moram poklicati G kaj zdaj. Res brezveze, še par let nazaj za tako vrednost niso komplicirali.
Mene najbolj skrbi, da mi ga stres še nekoliko dvigne. Doma sem si ga sedaj parkrat izmerila 1uro po obroku in je bilo vedno 4,5-4-8.
Nimam občutka, da se kakorkoli bojim zdravnikom ampak kakor stopim čez prag zdravstvenega doma mi vse ponori, pritisk imam tam 160/90, doma pa prenizkega, spremljam vsak dan [sm=smiley36.gif]

Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (17.7.2015 9:10:25)

Mene so pa kr takoj poslali na diabetološko. Mam v ponedeljek že laboratorij - tisto glukozo moram it spit ipd. Sem pa že preučila kaj se lahko je in kaj ne. Striček google je zakon. Sem si kupla kruh, ki ima namesto 55 ogljikovih hidratov, 35, pa polnozrnate testenine, pa sojine kosmiče ipd. Sladkarij tako in tako ne jem veliko tako da me to ne bo preveč zmotilo. Še dobr da so vsaj jabolka na dovoljeni listi in da imam rada zelenjavo. Bom pač bl na pečenih bučkah, solatah, zelenjavnih jedeh...

Danes bom mojemu spekla pico zase bom pa kar bučkino juhico naredla.

MauMow -> RE: Februarke 2016 (17.7.2015 9:15:25)

Ze 1x mami tudi sebi lahko pico naredis. Naredi jo iz polnozrnate moke in nanjo daj veliko zelenjave in se mal sira in je top. Tako jaz velikokrat naredim.

hruškica.buškica -> RE: Februarke 2016 (17.7.2015 9:17:02)

Živijo punce,

vidim, da je skoraj vsem malo slabo, ali pa je prebava bolj tako... No, jaz sem v skupini slabosti... čeprav niti nisem še bruhala (že v prvi [sm=nosecka.gif] sem glih dvakrat), ma mi je cel dan tako na pol slabo... kaj šele med ščetkanjem zob [sm=zmeden.gif]. Tko da mi je muka jest kako "pravo" hrano - sem bolj na sadju, zelenjavi... no, tudi ogljikovim hidratom se ne upiram [sm=smiley36.gif]. Meso, ribe in podobno, mi je pa [sm=smiley11.gif]... tako da zdaj sem skoraj vegi (par tednov), upam, da se mi pol povrne normalen apetit, ker beljakovin po mojem nikjer ne nadomeščam. Prebavo imam zaradi tega čisto OK, samo če kaj bolj mastnega pojem, me napihne... je pa Donat zakon in suhe slive (namočene čez noč) tudi! Pa miganje (plavanje)...

Končno sem se uspela tudi naročiti, naslednji četrtek grem na pregled... komaj čakam! Lepo bodite!!!

Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (17.7.2015 9:17:13)

Hvala za nasvet :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>